Literarni večer Svoboda je glagol! in predstavitev pesniške antologije Poezija je zakon!

Društvo slovenskih pisateljev, 15. oktober ― Vabljeni na 16. literarni večer Svoboda je glagol! in predstavitev pesniške antologije Poezija je zakon! v petek, 15.10.2021, ob 18. uri na Vrtu Lili Novy Društva slovenskih pisateljev (v primeru dežja v prostorih DSP). Na večeru bodo nastopili avtorice in avtorji, uvrščeni v pesniško antologija Poezija je zakon!, ki je v uredništvu Mateja Krajnca pravkar […]

Kako do kulturnih vsebin, ko dom postane naše edino okolje?

Vrabec Anarhist, 14. oktober ― Najbolj mi je v spominu ostal klic gospe, ki zaradi slepote ni več sposobna brati. »Veste, saj mi hčerke prinesejo zvočne knjige iz knjižnice za slepe, vendar se to s tem, da sam avtor bere svoje delo, in to samo zame, na mojem domu, ne more primerjati.« The post Kako do kulturnih vsebin, ko dom postane naše edino okolje? first appeared on Vrabec Anarhist.
Nominirane pesniške zbirke za Jenkovo nagrado 2021 so …

Nominirane pesniške zbirke za Jenkovo nagrado 2021 so …

Društvo slovenskih pisateljev, 14. oktober ― JENKOVI DNEVI in JENKOVA NAGRADA 2021 18.–27. oktober 2021   Danes, 14. oktobra, je v Ljubljani potekala novinarska konferenca ob naznanitvi Jenkovih dnevov in nominirancev Jenkove nagrade 2021, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za najboljšo pesniško zbirko zadnjih dveh let že 36. leto zapored. Komisija za Jenkovo nagrado je ob intenzivnem prebiranju in razpravljanju […]
Iz stiske porojena pisava

Iz stiske porojena pisava

Literatura v živo, 14. oktober ― Po nedavno izdanem romanu Nove definicije ljubezni (Mladinska knjiga, 2020) se slovensko-francoska pisateljica Brina Svit predstavlja z novim delom. Podobno kot prejšnje, in kot dela od romana Moreno (Cankarjeva založba, 2003) naprej, je tudi avtobiografsko izpisana pripoved Ne želi si lahke poti najprej izšla v francoskem jeziku – avtorica od leta 1980 živi v Parizu –, nato pa v slovenskem.
Bodoči prehodni fosili

Bodoči prehodni fosili

Dnevnik, 14. oktober ― Je minevanje časa le nekakšna igra katastrofičnih pričakovanj, slaba šala ali priložnost za spremembo? Ameriški ilustrator Richard McGuire ponuja z risoromanom Tukaj vstopnico za zelo prizemljeno potovanje v preteklost in prihodnost.
še novic