Božično potovanje

Božično potovanje

Literatura v živo, 28. januar ― Avtobus je bil mrzel in čisto prazen. Bil sem edini potnik. Šofer mi je jezno izročil vozovnico, brez besedice. Razumel sem ga; tudi jaz sem si znal predstavljati veliko prijetnejše preživljanje svetega večera.
Mrawle

Mrawle

Literatura v živo, 27. januar ― Odločim se zgraditi obzidje. Iz banke vzamem petdeset tisoč novcev in z njimi kupim utrjevanje obrambne linije. Delavci pričnejo tolči s kladivi, iz visoke trave se na planoti počasi začne dvigovati zid. V redu bo. Izza reke se nepričakovano pojavi sovražnikov konjenik.
Vsi odtenki izgorevanja

Vsi odtenki izgorevanja

Airbeletrina, 27. januar ― Če damo na kup tri novejše prispevke na temo slovenske izgorelosti, enega knjižnega in dva v obliki medijskih zapisov, ugotovimo, da opisujejo in razlagajo to stanje zelo različno: očitno ne izgorevamo enako, še posebej pa ne iz istih razlogov.

Peter Svetina med finalisti

Dnevnik, 27. januar ― Slovenski pisatelj in pesnik Peter Svetina se je uvrstil med šest finalistov za Andersenovo nagrado, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti, so sporočili iz Slovenske sekcije IBBY, združenja slovenskih avtorjev mladinske...

Razgradnja mitov?

Vrabec Anarhist, 26. januar ― Zanimiv je torej predvsem podatek, da nacionalna tematika v sodobni slovenski književnosti v Italiji vztraja tudi po letu 1991, medtem ko so v Sloveniji z osamosvojitvijo, razmahom postmodernizma in koncem velikih zgodb v ospredje stopile nove teme. The post Razgradnja mitov? appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic