Jutri lahko ostanem brez vsega

Vrabec Anarhist, 26. oktober ― Oblast vzpostavlja družbo, v kateri so vse moje elementarnosti, ustvarjalna identiteta, politična identiteta, osebna identiteta, seksualna identiteta, na mejnem robu. Vseskozi sem na nepravem mestu. The post Jutri lahko ostanem brez vsega appeared first on Vrabec Anarhist.
Mož, ki je bil Indijanec

Mož, ki je bil Indijanec

LUD Literatura, 26. oktober ― Petdeset let po Baragovi biografiji v Mavrici je Družina slabi vtis prve izdaje izdatno popravila z novim stripovskim življenjepisom. Namesto skromne revijalne objave je izšel v obliki luksuznega albuma, zgodbo pa je napisal in narisal trenutno eden naših najizrazitejših ilustratorjev in striparjev, Damijan Stepančič.
Največji užitek sledi po teku, polnem trpljenja

Največji užitek sledi po teku, polnem trpljenja

Airbeletrina, 25. oktober ― Lucijan Zalokar je mlad novinar Dela, je pa tudi atlet, tekač, član celjskega Kladivarja. Svojo prvo knjigo z naslovom Tek na robu živčnega zloma (UMco, 2020) je napisal, ko se je Slovenija med epidemijo koronavirusa spomladi letos prvič zaprla v karanteno. Gre za esejistično pripoved, ki tek zajema iz različnih zornih kotov.
še novic