Se je medtem kaj spremenilo?

Vrabec Anarhist, 23. oktober ― V Društvo slovenskih pisateljev sem se vpisala, ker naj bi to bil tukajšnji osrednji prostor literature. Da bi to zares postal, je zagotovo treba najprej opraviti s preteklimi zločini. The post Se je medtem kaj spremenilo? appeared first on Vrabec Anarhist.
O pripadnosti in dostojanstvu

O pripadnosti in dostojanstvu

Airbeletrina, 23. oktober ― Filmsko društvo Temporama, ustanovljeno leta 2012, s svojim prvim celovečercem Posledice ni osvojilo le štirih vesen in nagrade žirije na 21. Festivalu slovenskega filma. Pritegnilo je tudi pozornost širše javnosti, predvsem na račun posebne občutljivosti, s katero na nepretenciozen in nerazčustvovan način razrgne široko polje aktualnih problemov in družbenih stereotipov. Film drži distanco do odvijajočih se osebnih pripovedi, a pri tem ostaja pristen in iskren – na trenutke posledično tudi brutalen.
Tina Vrščaj: Plašč / Varja Balžalorsky Antić: Klobuk Vere Revjakine B. / Noëmi Lerch: Kmetica / Ivan Esenko: Svet čebel

Tina Vrščaj: Plašč / Varja Balžalorsky Antić: Klobuk Vere Revjakine B. / Noëmi Lerch: Kmetica / Ivan Esenko: Svet čebel

ARS S knjižnega trga, 22. oktober ― V oddaji S knjižnega trga nas čakajo zbirka kratke proze Tine Vrščaj Plašč, pesniška zbirka Varje Balžalorsky Antić Klobuk Vere Revjakine B., roman Noëmi Lerch […] V oddaji S knjižnega trga nas čakajo zbirka kratke proze Tine Vrščaj Plašč, pesniška zbirka Varje Balžalorsky Antić Klobuk Vere Revjakine B., roman Noëmi Lerch Kmetica in knjiga Ivana Esenka Svet čebel. Recenzije so napisali Veronika Šoster, Tonja Jelen, Marica Škorjanec in Iztok Ilich.
Sanjski dialog z antiko

Sanjski dialog z antiko

KUD Logos, 22. oktober ― Artemidor: INTERPRETACIJA SANJ. Prevod in spremna beseda Maja Sunčič. Ljubljana: ISH, 2017 (zbirka Dialog z antiko). »Če kdo sanja, da je postal vedeževalec in se proslavil s prerokovanjem, bo postal strokovnjak za mnoge reči in bo prevzemal nase svoje in tuje skrbi, kajti vedeževalec skrbi tudi za nesreče, ki se ga ne tičejo in ki […]
Magijska gimnazija Lubliana

Magijska gimnazija Lubliana

Radio Študent, 21. oktober ― Slovenska fantazijska in znanstvenofantastična literatura že dolgo izgubljeno blodi po temnicah. Kot je lahko opazil obiskovalec konvencije znanstveno-fantastičnih in fantazijskih žanrov Na meji nevidnega, je bila žanrska literatura bolj stvar obronkov.
Budnost

Budnost

Vrabec Anarhist, 20. oktober ― Dogaja se napor jezika pri poskusu zadržati avtomatiziran tok pomenov, zadržati sprijemanje podobe sveta, zato so pesmi zvečine bralsko zahtevne, prav v tem pa ponujajo užitek. The post Budnost appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic