Fragmentarno o svetu, ki ga ni več

Fragmentarno o svetu, ki ga ni več

Vrabec Anarhist, 19. april ― Kot v nekakšnem Malickovem filmu drsijo oddaljene, lirične pasaže skozi bralčev horizont, kjer se tu in tam zataknejo ob prepoznani občutek »mimobežno« posejane metafore ali izkušnje. The post Fragmentarno o svetu, ki ga ni več appeared first on Vrabec Anarhist.
Veličasten razgled z balkona

Veličasten razgled z balkona

Literatura v živo, 19. april ― Besedila za antologijo najkrajše slovenske pripovedi Na balkon visoke hiše je izbrala, uredila in s spremno besedo opremila ena največjih strokovnjakinj za sodobno slovensko prozo, Alojzija Zupan Sosič, profesorica za slovensko književnost na Oddelku za slovenistiko ljubljanske Filozofske fakultete. Gre za prvo tovrstno antologijo v Sloveniji, ki jo določa kriterij kratkosti izbranih besedil.

Alen Bešić: Ars poetica

Poiesis, 18. april ― Saši Jelenkoviću, odgovor na tiho poslanico Treba je odpotovati. Zaradi poroznosti, hrepenenja, ranljivosti. Da se lahko spišejo dnevniki, […] The post Alen Bešić: Ars poetica appeared first on POIESIS.

NAGRADA SONČNICA NA RAMI 2021 – NOMINIRANCI

Sodobnost, 15. april ― Za nagrado sončnica na rami, nagrado za spodbujanje veselja do branja 2021, je žirija v sestavi dr. Marijanca Ajša Vižintin (predsednica), Katja Klopčič Lavrenčič (članica) in Katja Kac (članica) izbrala naslednje nominiranke: Katarino Klajn, OŠ Šenčur; Ano Ilić, OŠ Mirana…

NAGRADA ZA NAJBOLJŠI ESEJ – NOMINIRANCI

Sodobnost, 15. april ― Žirija v sestavi Jože Horvat, Evald Flisar in Alenka Urh (predsednica) je za nagrado nominirala naslednjih pet esejev: Psihološke operacije (Tibor Hrs Pandur), Sestopanje in oblika spominjanja (Uroš Zupan), Brezimna (Helena Koder), “Oj, zdaj gremo …”, oj, kam gremo? (Tone…
Pot brez povratka

Pot brez povratka

LUD Literatura, 15. april ― »Ime mi je Alpha. Kot pevcu Alphi Blondyju. Ampak jaz nisem pevec. Tesar sem,« začenja svojo prvoosebno pripoved (anti)junak (proto)stripa, ki se v želji po boljšem življenju odpravi iz Abidžana na Slonokoščeni obali v Pariz, kjer ga že čakata prebegla žena in sin.
še novic