Kreta

Vrabec Anarhist, 8. avgust ― Gregor pa je hodil gor in dol po hodniku bolnišnice in se prijemal za glavo – takrat sta že bila v ločitvenem postopku; kaj bo, če umre mama njegovega otroka, to ga je skrbelo. The post Kreta appeared first on Vrabec Anarhist.

Prehajanja

Vrabec Anarhist, 6. avgust ― Zakaj je bilo med vsemi ljudmi, ki se prevažajo po cestah, potrebno ustaviti predvsem temnopoltega moškega z ljubljansko registracijo in pri tem trditi, da ne gre za rasistično gesto? The post Prehajanja appeared first on Vrabec Anarhist.

Pred sprožilcem

Vrabec Anarhist, 1. avgust ― »Grob je nagnjen,« sem rekla. »Postrani visi.« Ko sem to izustila, sem se vprašala, ali lahko kaj visi tudi naravnost, ne le postrani. The post Pred sprožilcem appeared first on Vrabec Anarhist.
Moč feminizma sredi hribov

Moč feminizma sredi hribov

Vrabec Anarhist, 30. julij ― Feministična plat samega romana je pomembna zaradi moči ženske, ki je sama sposobna voditi gospodinjstvo in gospodarstvo hkrati in jo njen mož, tipični tip Odiseja, obišče le poredko. The post Moč feminizma sredi hribov appeared first on Vrabec Anarhist.
Kowloon

Kowloon

Vrabec Anarhist, 23. julij ― Obsedno stanje telesa, pravi Marković. In kdor kaj ve o tem, bo v pesmih prepoznal paniko, anksiozne napade, tesnobe, hitra utripanja srca – kar se vse dogaja na obzorju mračnih vizij, v katerih je treba nekje najti oporo, najti nekoga, ki bo prisluhnil, in to je tu partner. The post Kowloon appeared first on Vrabec Anarhist.
Dvoje »kresnih« rojstev na Tržaškem

Dvoje »kresnih« rojstev na Tržaškem

Vrabec Anarhist, 21. julij ― Avtorja sta šele v zrelih letih prestopila prag slovenske literarne scene, a sta njuni deli kljub temu izviren, s svežo neobremenjenostjo izpisan odziv na tesnobo časa in na razpuščenost prostora: v svetu brez mej in s samimi robovi ter zarobki. The post Dvoje »kresnih« rojstev na Tržaškem appeared first on Vrabec Anarhist.
»Nad Bujumburo sneži že dolge dneve in noči«

»Nad Bujumburo sneži že dolge dneve in noči«

Vrabec Anarhist, 16. julij ― Namen Male dežele je prikazati resnico, ki pa ni resnica politične realnosti Ruande, čeprav se ta v nadaljevanju romana znajde v središču, kot tudi ne resnica pigmenta, pač pa je bistvo v avtorjevi melanholiji, ki jo goji do izgubljene dežele. The post »Nad Bujumburo sneži že dolge dneve in noči« appeared first on Vrabec Anarhist.
Eno se razcepi na dvoje

Eno se razcepi na dvoje

Vrabec Anarhist, 10. julij ― V romanu gre torej za življenje in smrt  oziroma slabo izbiro med njima. Vendar pa romani niso življenje in v resnici je vprašanje sanje ali budnost zastavljeno bolj literaturi kot življenju. The post Eno se razcepi na dvoje appeared first on Vrabec Anarhist.
Pomaranča v obliki srca

Pomaranča v obliki srca

Vrabec Anarhist, 9. julij ― Ob branju nas posrka v svet brez olepševanja in mitologizacije, z glavo udarimo ob beton, ki cvrči pod nami in nam na razžarjen obraz vžge boleče verze, ki nimajo kam drugam kot v te pesmi. The post Pomaranča v obliki srca appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic