Pesmi

Pesmi

Vrabec Anarhist, 20. januar ― Pustimo na obrežju sveta poezijo, na koncu dneva, jezika, strani in se zavrtimo z vrtiljaki. The post Pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

O eseju na Prepišni Literaturi

Vrabec Anarhist, 19. januar ― Organizatorji so se potrudili, da so vzpostavili več ravni heterogene obravnave eseja in uspeli v številčno omejenih prispevkih odstrniti mogočno kompleksnost tematike. The post O eseju na Prepišni Literaturi appeared first on Vrabec Anarhist.
Lovim pomladni veter Cirila Kosmača

Lovim pomladni veter Cirila Kosmača

Vrabec Anarhist, 14. januar ― Knjiga namreč izhaja v času, ki nam, žal ne le pri zahodnih sosedih, ampak tudi v matični domovini, ponuja (če že ne vsiljuje) zelo drugačne poglede na polpreteklo zgodovino od tistih, ki so se zasidrali v kolektivno zavest Primorcev. The post Lovim pomladni veter Cirila Kosmača appeared first on Vrabec Anarhist.

Kolesarski diptih

Vrabec Anarhist, 12. januar ― Drugič sem jo zagledal, nežnost na kolesu, v petek, ko smo na ploščadi Parlamenta brali Ustavo, palicaji pa so na telesu mladeniča trenirali prijeme. The post Kolesarski diptih appeared first on Vrabec Anarhist.
14. 9. 2020

14. 9. 2020

Vrabec Anarhist, 8. januar ― moje mesto. a najbolj tuje moje, kot bi z ogljem skiciral svinčeni delec v maščevju. če si tukaj, postane bolj moje. The post 14. 9. 2020 appeared first on Vrabec Anarhist.
Odisej brez Itake

Odisej brez Itake

Vrabec Anarhist, 7. januar ― Schubertova možata in v slutnji bližajoče se smrti izzorjena, a hkrati lirično pretanjena in v hipnotično ponavljajoči se ritem začarana glasba se sijajno ujema s temeljnim vzdušjem romana. The post Odisej brez Itake appeared first on Vrabec Anarhist.
Stopanje v isto reko

Stopanje v isto reko

Vrabec Anarhist, 31. december 2020 ― V jesenskosti, v odpadanju in razlistovanju – pesmi lahko beremo kot nekakšne liste, ki jih poberemo – je implicirano porajanje. The post Stopanje v isto reko appeared first on Vrabec Anarhist.

Odgovor na obtožbe

Vrabec Anarhist, 30. december 2020 ― V primeru Frankfurta gre samo za to, da so se nasledniki znašli v položaju, ki ga ne obvladujejo, najlažje pa se zdi za to kriviti direktorico, ki so jo sami odstavili sredi intenzivnega dela. The post Odgovor na obtožbe appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic