Dr. France Prešeren o rumenih jopičih

Vrabec Anarhist, 8. julij ― Rumeni opričniki, kako si drznete rohneti nad nežnimi dekleti, z Sieg Heil pozdravljati pokveke, moj spomenik ukrasti, da bi pljuvali – prekleti landsknehti! – na moj rod, nebo, prostost, na boj stoletij?! The post Dr. France Prešeren o rumenih jopičih appeared first on Vrabec Anarhist.
Mesto in smrt v literaturi

Mesto in smrt v literaturi

Vrabec Anarhist, 7. julij ― Kadar pride do tega, da posameznik trpi kakor biblični Job, trpi pars pro toto oziroma v imenu neke večje celote. Samo tako močna čustva pri bralcih povzročijo očiščenje in zadovoljstvo. The post Mesto in smrt v literaturi appeared first on Vrabec Anarhist.

Nekaj

Vrabec Anarhist, 7. julij ― Toda kaj se zgodi z dušo, ki se skriva v telesu? Predstavljam si jo kot posebno ptico, ki odpira in zapira predale, v katerih so spravljena moja občutja. The post Nekaj appeared first on Vrabec Anarhist.
Ne slepite se!

Ne slepite se!

Vrabec Anarhist, 29. junij ― Zato naj se tisti "domoljubi", ki menijo, da antifašizem, TIGR, OF in NOB niso bili potrebni, nikar ne trkajo po prsih in dičijo z lepotami slovenskega morja. Ali pa slovenske in štajerske prestolnice. The post Ne slepite se! appeared first on Vrabec Anarhist.
Aktualen hommage spregledanemu geniju

Aktualen hommage spregledanemu geniju

Vrabec Anarhist, 28. junij ― Tolažba nočnega neba je očarljiv preplet romansirane biografije, kjer se, prevlečene s filozofsko-esejistično kopreno, prepletajo interpretacija zgodovine, kriminalka, ljubezenska zgodba, psihološka študija, dokumentaristična kulisa in najbrž še kaj. The post Aktualen hommage spregledanemu geniju appeared first on Vrabec Anarhist.

Prostor za vrati

Vrabec Anarhist, 21. junij ― Takrat šele so se začele halucinacije in tega sem se dobro zavedala. Toda prevzele so vloge mojih resničnih strahov, zato so bile resnične. The post Prostor za vrati appeared first on Vrabec Anarhist.
Atmosfera in njeni zdrsi

Atmosfera in njeni zdrsi

Vrabec Anarhist, 19. junij ― V Kozjeglavki marsikaj brbota, a to brbotanje se večinoma dogaja na površju, ne prihaja nekje od spodaj. Zgodbe se velikokrat dotikajo disfunkcionalnih družinskih odnosov, tako partnerskih kot starševskih, a jim manjka pripovedne ostrine. The post Atmosfera in njeni zdrsi appeared first on Vrabec Anarhist.

Utihnile so ptice

Vrabec Anarhist, 19. junij ― Bil sem šokiran. Upal sem, da bi mamo fizioterapevti toliko usposobili, da bi lahko hodila, čeprav ob pomoči, ampak se z njo sploh niso ukvarjali. The post Utihnile so ptice appeared first on Vrabec Anarhist.
Samo majhen, majhen sprehodek

Samo majhen, majhen sprehodek

Vrabec Anarhist, 17. junij ― Tako je javknila gospa Adela in povsem neznačilno zanjo samo, zdrknila na kolena. Zajokala je s strašnimi solzami osamljenega, starega človeka. S čelom je udarila po kockah med tračnicami, zatem nekoliko privzdignila glavo, a ni ji uspelo vstati, začela je z obema rokama ljubkovati tračnice. The post Samo majhen, majhen sprehodek appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic