Pesnikova beda

Pesnikova beda

Vrabec Anarhist, 28. marec ― Breton je ustanovil Internacionalo duha – po predhodnem dogovoru z Internacionalo delavskega gibanja –, in v svoj program zapisal, da mora umetnost, revolucionarna, pristna umetnost, neposredno vplivati na človeško življenje The post Pesnikova beda appeared first on Vrabec Anarhist.
Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare«

Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare«

Vrabec Anarhist, 17. marec ― Ne glede na tovrstne odzive je Dnevnik film, ki na tihoten, umirjen in počasen način še kako glasno govori o pozabljenem nasilju v našem prostoru, o brutalnosti medvojne vladavine NDH in njenih rasnih zakonih, ki so botrovali smrti ogromnemu številu ljudi. The post Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare« appeared first on Vrabec Anarhist.

Kaj bi bilo dobro vedeti ob Svetovnem dnevu poezije

Vrabec Anarhist, 14. marec ― Knjige mi pomagajo preživeti, tako preprosto je to, kot subjektu mišljenja. Da, tistega vsakega četrtega v Sloveniji, pa še koga zraven, zelo močno čutim, zato mi knjige vse bolj predstavljajo nujno sogovornico, moj svet, ki torej ni samo moj svet. The post Kaj bi bilo dobro vedeti ob Svetovnem dnevu poezije appeared first on Vrabec Anarhist.
Prezrte poti

Prezrte poti

Vrabec Anarhist, 13. marec ― Vprašanja, s katerimi so se v času svojega življenja spopadali Kocbek, Gosar in Krek, torej kako doseči pravičnejšo družbeno ureditev in preseči hrematizem, ki je le nebrzdano hlastanje po omejenih dobrinah v nasprotju z oikonomijo, namreč skrb za skupno dobro, so še kako aktualna tudi danes. The post Prezrte poti appeared first on Vrabec Anarhist.

Videti ni isto kot gledati …

Vrabec Anarhist, 10. marec ― Vztrajam torej: bistveno je, kako “povzročeno škodo” skenirati in dokumentirati, jo spraviti v najbolj optimalno formo. Namen je seveda – v fikciji, v izmišljanju najti konec obsesiji in skritim polemikam, ki so se navzven kazale kot spraševanje, kot poskus biti in postati razmišljujoča posameznica. The post Videti ni isto kot gledati … appeared first on Vrabec Anarhist.

Preko pesmi do pesmi

Vrabec Anarhist, 8. marec ― V razčaranem svetu, ki ga je (navidezno) osvojila vednost, se ne zateka k poeziji kot apriornemu področju magije, temveč dopušča jeziku samemu, osveščenemu lastne sodobnosti, da stvari postavi na glavo, da iz lastne razpoke na plano privleče čudežno. The post Preko pesmi do pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

Na razstavi

Vrabec Anarhist, 4. marec ― Podobne so skulpturam, in vendar je vsaka različna: ki se sprijemlje z licem v zamišljenosti, ki trka na vrata toalete, ki se pusti izpirati vodi, ki vodi svinčnik po planjavi lista The post Na razstavi appeared first on Vrabec Anarhist.

Šla sem

Vrabec Anarhist, 3. marec ― Ne, nisem žalostna, ker se nagiba dan. Veliko sem govorila ljudem, svetilkam, fotografijam. In veliko verigam. The post Šla sem appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic