Uspeh vs. (družinska) sreča

Uspeh vs. (družinska) sreča

Vrabec Anarhist, 11. december ― Vendar Leïla Slimani ni napisala psihološkega trilerja, temveč družbeni roman, ki postavlja v ospredje socialno razslojenost sodobne francoske oziroma evropske družbe, perečo problematiko migrantov in njihov inferiorni položaj. The post Uspeh vs. (družinska) sreča appeared first on Vrabec Anarhist.
Glej, moj brat

Glej, moj brat

Vrabec Anarhist, 8. december ― Vsaka deklica se želi poročiti s svojim bratom, pravijo. Ampak samo srečne. Tiste, ki jih niso zabodli, živih zažgali ali kako drugače ubili. Tiste, katerih bratje ne jemljejo njenega devištva kot potrošne dobrine. The post Glej, moj brat appeared first on Vrabec Anarhist.
“Čurimuri je tu”

“Čurimuri je tu”

Vrabec Anarhist, 6. december ― Namesto da bi izrekli, kar ostaja zamolčano, torej, da je število temnopoltih v Sloveniji posledica onemogočanja njihovega prihoda in naselitve, in da se tudi tistim redkim posameznikom, ki se vendarle naselijo, ovira njihovo bivanje, se izkazuje ignoranco. The post “Čurimuri je tu” appeared first on Vrabec Anarhist.
Humanistični manifest

Humanistični manifest

Vrabec Anarhist, 25. november ― Ključni argument Bei Daove poezije je, da navkljub lokalnosti njegove stiske, sama pesniška izpoved ne izgubi stika z osvobajajočimi in arhetipskimi izkustvi, dostopnimi in razumljivimi vsem generacijam in socialnim slojem. The post Humanistični manifest appeared first on Vrabec Anarhist.
Trikotniki

Trikotniki

Vrabec Anarhist, 24. november ― »Prekleta pedra, bosta naslednjič delala, kakor je treba?« Ostre besede so spremljale batine. Zaporniki v baraki so se razdelili. The post Trikotniki appeared first on Vrabec Anarhist.
Zamenjava identitete

Zamenjava identitete

Vrabec Anarhist, 19. november ― V Novem Sadu je videl novo industrijsko halo, napolnjeno skoraj izključno s procesorji. Srbska vlada naj bi iz teh hal po naročilu Združenih držav Amerike izvajala kiber napade na Iran. The post Zamenjava identitete appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic