Budnost

Budnost

Vrabec Anarhist, 20. oktober ― Dogaja se napor jezika pri poskusu zadržati avtomatiziran tok pomenov, zadržati sprijemanje podobe sveta, zato so pesmi zvečine bralsko zahtevne, prav v tem pa ponujajo užitek. The post Budnost appeared first on Vrabec Anarhist.
Hommage Sarajevu

Hommage Sarajevu

Vrabec Anarhist, 18. oktober ― Sarajevo je mesto iracionalnosti, toda iracionalnosti, podane z notranjim očesom nekoga, ki je moral mesto zaradi vojne norije zapustiti in ga popisuje z dobršno mero empatije. The post Hommage Sarajevu appeared first on Vrabec Anarhist.

Rapsodija mesta

Vrabec Anarhist, 15. oktober ― Ljudje so strašljivi, njihovi brezizrazni pogledi gledajo skozme in nekako se mi zdi, da če jih pogledam v oči, bom postala tako nepomembna in inteligibilna, kot za kakršno me imajo. The post Rapsodija mesta appeared first on Vrabec Anarhist.
Papirnata hiša

Papirnata hiša

Vrabec Anarhist, 12. oktober ― In zdaj, ko že nekaj časa opažam, da se krčim, se sprašujem, ali ne gre za nekakšno hieronimsko kazen za prevajalske grehe. The post Papirnata hiša appeared first on Vrabec Anarhist.
Kenotaf za vražji jezik

Kenotaf za vražji jezik

Vrabec Anarhist, 12. oktober ― Avtorica pričujočega dela nekoliko ironično in posplošeno jezik pripisuje šušmarjenju hudiča. Hudičev jezik je po eni strani zloben in od hudiča zastrupljen (pra)Jezik, po drugi pa »vražji« – neukrotljiv, neulovljiv in navihan. The post Kenotaf za vražji jezik appeared first on Vrabec Anarhist.

Konji

Vrabec Anarhist, 29. september ― Njihove oči so nemirne in osteklenele, zdi se, da so povsem izgubljeni v zanje neznanem svetu. The post Konji appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic