Glej, moj brat

Glej, moj brat

Vrabec Anarhist, 8. december ― Vsaka deklica se želi poročiti s svojim bratom, pravijo. Ampak samo srečne. Tiste, ki jih niso zabodli, živih zažgali ali kako drugače ubili. Tiste, katerih bratje ne jemljejo njenega devištva kot potrošne dobrine. The post Glej, moj brat appeared first on Vrabec Anarhist.
“Čurimuri je tu”

“Čurimuri je tu”

Vrabec Anarhist, 6. december ― Namesto da bi izrekli, kar ostaja zamolčano, torej, da je število temnopoltih v Sloveniji posledica onemogočanja njihovega prihoda in naselitve, in da se tudi tistim redkim posameznikom, ki se vendarle naselijo, ovira njihovo bivanje, se izkazuje ignoranco. The post “Čurimuri je tu” appeared first on Vrabec Anarhist.
Humanistični manifest

Humanistični manifest

Vrabec Anarhist, 25. november ― Ključni argument Bei Daove poezije je, da navkljub lokalnosti njegove stiske, sama pesniška izpoved ne izgubi stika z osvobajajočimi in arhetipskimi izkustvi, dostopnimi in razumljivimi vsem generacijam in socialnim slojem. The post Humanistični manifest appeared first on Vrabec Anarhist.
Trikotniki

Trikotniki

Vrabec Anarhist, 24. november ― »Prekleta pedra, bosta naslednjič delala, kakor je treba?« Ostre besede so spremljale batine. Zaporniki v baraki so se razdelili. The post Trikotniki appeared first on Vrabec Anarhist.
Zamenjava identitete

Zamenjava identitete

Vrabec Anarhist, 19. november ― V Novem Sadu je videl novo industrijsko halo, napolnjeno skoraj izključno s procesorji. Srbska vlada naj bi iz teh hal po naročilu Združenih držav Amerike izvajala kiber napade na Iran. The post Zamenjava identitete appeared first on Vrabec Anarhist.
Zloslutna temačnost stanja duha

Zloslutna temačnost stanja duha

Vrabec Anarhist, 13. november ― S prepoznavno zmesjo vivisektične natančnosti in zmehčane neprizanesljivosti Reza vrta v protagoniste in z njih plast za plastjo odstira identiteto francoskega višjega srednjega sloja. The post Zloslutna temačnost stanja duha appeared first on Vrabec Anarhist.
Kanarček v kletki

Kanarček v kletki

Vrabec Anarhist, 10. november ― Kar pa mi zlasti gre v nos, je ta apetit (pretežno) moških inkvizitorjev po svoji želji urejati nožnico, maternico, jajčnike, dojke in nasploh organsko opremo žensk ter odločati o ženskem telesu in življenju kot svoji lasti. The post Kanarček v kletki appeared first on Vrabec Anarhist.
Moje telo je samo moje

Moje telo je samo moje

Vrabec Anarhist, 10. november ― Ni pomembno, zakaj se ženska odloči za prekinitev nosečnosti, pomembno je, da ji kot družba omogočimo, da težko odločitev realizira na zanjo čim varnejši način. The post Moje telo je samo moje appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic