Odziv na pisanje Andreja Lokarja

Vrabec Anarhist, 1. junij ― Katera muza, prav rada bi vedela, le katera bi se hotela žrtvovati, in bi prekršila vsa pravila, ki jim mora zadostiti tisti, h kateremu se spusti, da bi njemu šepetala? The post Odziv na pisanje Andreja Lokarja appeared first on Vrabec Anarhist.
Ženske morajo prenašati več težav

Ženske morajo prenašati več težav

Vrabec Anarhist, 31. maj ― Delegat iz mojega centra je nekoč rekel, da ko je na dnevni red prišlo poročilo Odbora za pisateljice, so šli vsi moški na stranišče ali pa telefonirat. Rekel je, da bi morali poročilo dostaviti v moško stranišče. The post Ženske morajo prenašati več težav appeared first on Vrabec Anarhist.

Skupen boj za prihodnost kulture

Vrabec Anarhist, 29. maj ― Ob obtožbi o dolančevski cenzuri sem ostal brez besed — predvsem zaradi dejstva, da gospod Lokar niti meni niti kateremu koli drugemu članu uredništva ni poslal niti enega samega prispevka za objavo na portalu, da bi ga lahko prebrali in ovrednotili, kaj šele cenzurirali. The post Skupen boj za prihodnost kulture appeared first on Vrabec Anarhist.

Šest pesmi

Vrabec Anarhist, 26. maj ― in kapitanka ukaže na palubi postroj mornark v beli paradni opravi, moža ni v mestu, ki se ne zaljubi, za kar do smrti je poglavij. The post Šest pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

Ramadanu ob rob

Vrabec Anarhist, 23. maj ― Še pred praznovanjem pa uradni zaključek enomesečnega posta obeležijo kongregacijske molitve, vsota denarja, ki je enaka stroškom vseh obrokov, ki jih družina ni zaužila v času posta, pa naj bi se podaril revnim. The post Ramadanu ob rob appeared first on Vrabec Anarhist.

Zadnje priznanje

Vrabec Anarhist, 21. maj ― Usoda napravi svoje z razlogom. In jaz sem imel razlog. Še preklemano dobrega. Ubiti Francoza, ki je mojemu bratu odvzel ime. The post Zadnje priznanje appeared first on Vrabec Anarhist.
Manifest

Manifest

Vrabec Anarhist, 19. maj ― Vse, česar se lahko dotakneš, je čudežno. Poglej in vidi: vsi ti tako imenovani predmeti postanejo kot obrazi otrok, ki svetijo zato, ker otroci še niso naredili veliko napačnega. The post Manifest appeared first on Vrabec Anarhist.
Mitologija

Mitologija

Vrabec Anarhist, 17. maj ― če so komu dovolj drobci sinjine v vsesplošno rabo brez omejitev jih nudi svetlina v najemniškem stanovanju The post Mitologija appeared first on Vrabec Anarhist.

pretrgana popkovina

Vrabec Anarhist, 13. maj ― povej mi prijatelj z neskončnim imenom kako lahko nekdo semenu ki prihaja iz notranjega jedra korenine prepreči da bi vzklilo v čudež drevesa The post pretrgana popkovina appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic