Prevod kot prostor nepričakovanega

Vrabec Anarhist, 23. februar ― Prevajalec postane lahko kulturni posrednik, če je pripravljen nase prevzeti odgovornost, da bo odpiral nove poti, da si bo upal stopiti v neznano, da bo govoril v jeziku, ki še ne obstaja. The post Prevod kot prostor nepričakovanega appeared first on Vrabec Anarhist.
O Terškovih Zapisih ustavnika v karanteni

O Terškovih Zapisih ustavnika v karanteni

Vrabec Anarhist, 22. februar ― Najbolj kritično besedilo v knjigi Zapisi ustavnika v karanteni je kolumna, v kateri se Andraž Teršek dotika neživljenjskih zahtev politikov do ljudi, njihove nagovore pa opredeli kot nespodobne, porogljive in zafrkljive. The post O Terškovih Zapisih ustavnika v karanteni appeared first on Vrabec Anarhist.

Hommage vojščaku s kmečkim srcem

Vrabec Anarhist, 20. februar ― Vedno je bil ob meni, ko mi je bilo težko in ko sem bil srečen, ko sem bil zaljubljen in ko sem bil osamljen, vedno me je prijel s svojo nežno roko in me varno vodil med čermi in pastmi življenja. The post Hommage vojščaku s kmečkim srcem appeared first on Vrabec Anarhist.

Izdajalci z veliko začetnico P

Vrabec Anarhist, 20. februar ― Kako se piše »poslanci«? Z veliko začetnico P? So to Zakonodajalci? Ne, zgolj izdajalci. Zgolj izdajalci z veliko začetnico P – Pizdajalci, Pizdajalci, Pizdajalci … The post Izdajalci z veliko začetnico P appeared first on Vrabec Anarhist.

Prepričljivo drsenje skozi pesmi

Vrabec Anarhist, 18. februar ― A to ni le poezija individuuma, temveč se v njej lahko (z)najde vsaka, predvsem mlada odrasla ženska, ki se spoprijema z raznolikimi dejstvi, ne več tipajočimi vprašanji. The post Prepričljivo drsenje skozi pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.
Femonacionalizem

Femonacionalizem

Vrabec Anarhist, 12. februar ― Ključna kulturna matrica, po kateri deluje femonacionalizem, je neko specifično mitsko razumevanje domovine, v katerem se ženska poveže s teritorijem, tlemi, naravo, moški pa z osvajanjem in branjenjem. The post Femonacionalizem appeared first on Vrabec Anarhist.

Zapis na orošeno okno

Vrabec Anarhist, 10. februar ― Samo brezčutnosti ne, nam govorijo Sosičevi junaki. In njegova smrt, tako znenada pri 62-ih letih, nas ganjene nagovarja, da ohranjamo njegovo knjižno, gledališko, filmsko delo The post Zapis na orošeno okno appeared first on Vrabec Anarhist.

Markovim manom v slovo

Vrabec Anarhist, 7. februar ― Poet te presežne, čezrobne, izvsakršnega vmesja porojevajoče se govorice je zdaj dokončno prestopil na ono stran jezika in nemara našel odgovore na ključna vprašanja bivanja, ki si jih je zastavljal v svojem pisanju. The post Markovim manom v slovo appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic