Pamflet

Vrabec Anarhist, 17. marec ― Kulturni program, kakršen je predstavljen, je razgaljena podoba naivnosti, je veliko ali nič denarja. Povsem nepomemben je za težke denarne elite, ker je kulturni budžet pač kar omejen, je nekje na robu. Samo to se še ne ve, kdo bo pobasal tiste ostanke in pomazal dno korita. The post Pamflet first appeared on Vrabec Anarhist.

Mrzlo pivo

Vrabec Anarhist, 9. marec ― Nekdo je rekel še, da če ne veš zagotovo, ali sanjaš ali ne, preveriš tako, da pogledaš na uro. Ker v sanjah ne moreš gledati na uro, se pravi, ne moreš videti, koliko je. Pa brati tudi ne moreš. Karkoli s številkami in črkami. Ne gre, pa če si papež. The post Mrzlo pivo first appeared on Vrabec Anarhist.

Podganje oči

Vrabec Anarhist, 10. februar ― Ko bi imel vsaj normalne možgane in telo. Potem me ljudje ne bi le nadzirali, ampak tudi poslušali, ne le poslušali, tudi upoštevali. The post Podganje oči first appeared on Vrabec Anarhist.

Ne le ljubezen, hrepenenje, tudi resignacija pri Danici Ručigaj, prvi makedonski pesnici

Vrabec Anarhist, 31. januar ― Če nas pesmi iz prvenca zmorejo pustiti nepotešene, bo branje Ujetnikov vetra, druge zbirke Danice Ručigaj, ki je objavljena v slovenski knjigi, v veselje, čeprav gre za hipersenzibilne, trpke impresije, resignacijo in upesnjeno bolečino. The post Ne le ljubezen, hrepenenje, tudi resignacija pri Danici Ručigaj, prvi makedonski pesnici first appeared on Vrabec Anarhist.

S pručko dlje, više in čez vse ovire

Vrabec Anarhist, 31. januar ― Delo, ki je bilo letos nagrajeno z nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico, je čudovito preprosto, likovno in jezikovno izčiščeno, hkrati pa domiselno, neskončno igrivo in nadvse prikupno. The post S pručko dlje, više in čez vse ovire first appeared on Vrabec Anarhist.

Do kod sežejo želje

Vrabec Anarhist, 30. januar ― Slikanica se absolutno odpira tudi v smer družbene kritičnosti in postavlja pod vprašaj, če je sploh smiselno posvetiti dobršen del svojega življenja lovljenju popolnosti, če v tem lovu izgubimo stik samim s seboj in s tem, kaj je zares pomembno. The post Do kod sežejo želje first appeared on Vrabec Anarhist.

Kralj propadanja

Vrabec Anarhist, 29. januar ― Brez Božičeve poezije, z vrhom v Mlečku, žbunju, grobovih v njem, izkustvo slovenščine ne bi bilo enako; najbrž je ta jezik med vsemi pesniki pripeljal najbolj do roba in čez. The post Kralj propadanja first appeared on Vrabec Anarhist.

Prav posebna prijatelja

Vrabec Anarhist, 29. januar ― Prav poseben je tudi Martin, naslovni junak te ganljive slikanice, v kateri se avtorici ukvarjata z drugačnostjo in pokažeta, kako so prijateljstvo, spoštovanje, zvestoba in empatija tiste temeljne vrednote, s katerimi lahko spreminjamo družbo, jo odpiramo v smislu sprejemanja in v razlikah vidimo priložnost za bogatenje. The post Prav posebna prijatelja first appeared on Vrabec Anarhist.

Brazilsko srce razbija od seksualnega poželenja in religioznosti

Vrabec Anarhist, 28. januar ― Njena pesniška govorica je občasno paradoksalna in odprta nekemu čudenju ali celo nerazumljivosti; prav s tem se po vsej verjetnosti odpira v dimenzije neizrekljivega. Sama namreč pesniško izkušnjo povezuje z religiozno izkušnjo in trdi, da je duša tista, ki je erotična. The post Brazilsko srce razbija od seksualnega poželenja in religioznosti first appeared on Vrabec Anarhist.

Zadušljivi čustveni vrtiljak

Vrabec Anarhist, 28. januar ― Avtorica, ki je konec septembra lani ob izdaji prvenca v slovenščini tudi obiskala Ljubljano, poraja nevšečnosti na vsaki strani, srž njenega pisanja je odkrito nestrinjanje z zapovedmi, ki ji jih nalaga strogo patriarhalna islamska družba, od nošenja naglavne rute naprej. The post Zadušljivi čustveni vrtiljak first appeared on Vrabec Anarhist.

Zadušljivi čustveni vrtiljak

Vrabec Anarhist, 28. januar ― Avtorica, ki je konec septembra ob izdaji prvenca v slovenščini tudi obiskala Ljubljano, poraja nevšečnosti na vsaki strani, srž njenega pisanja je odkrito nestrinjanje z zapovedmi, ki ji jih nalaga strogo patriarhalna islamska družba, od nošenja naglavne rute naprej. The post Zadušljivi čustveni vrtiljak first appeared on Vrabec Anarhist.
še novic