»Nad Bujumburo sneži že dolge dneve in noči«

»Nad Bujumburo sneži že dolge dneve in noči«

Vrabec Anarhist, 16. julij ― Namen Male dežele je prikazati resnico, ki pa ni resnica politične realnosti Ruande, čeprav se ta v nadaljevanju romana znajde v središču, kot tudi ne resnica pigmenta, pač pa je bistvo v avtorjevi melanholiji, ki jo goji do izgubljene dežele. The post »Nad Bujumburo sneži že dolge dneve in noči« appeared first on Vrabec Anarhist.
Eno se razcepi na dvoje

Eno se razcepi na dvoje

Vrabec Anarhist, 10. julij ― V romanu gre torej za življenje in smrt  oziroma slabo izbiro med njima. Vendar pa romani niso življenje in v resnici je vprašanje sanje ali budnost zastavljeno bolj literaturi kot življenju. The post Eno se razcepi na dvoje appeared first on Vrabec Anarhist.
Pomaranča v obliki srca

Pomaranča v obliki srca

Vrabec Anarhist, 9. julij ― Ob branju nas posrka v svet brez olepševanja in mitologizacije, z glavo udarimo ob beton, ki cvrči pod nami in nam na razžarjen obraz vžge boleče verze, ki nimajo kam drugam kot v te pesmi. The post Pomaranča v obliki srca appeared first on Vrabec Anarhist.

Kultura v krizi

Vrabec Anarhist, 21. junij ― Kultura žal ne bo mogla reševati nikogar, če bo, kot smo imeli priložnost slišati in brati, prihodnji minister za kulturo prvak SNS! The post Kultura v krizi appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic