O zbirki Vinka Möderndorferja Čuvaj sna

Vrabec Anarhist, 1. avgust ― Tudi v tej knjigi Möderndorfer vzpostavi dvojico eros – tanatos, ob ljubezni minevanje in smrt. Ob smrti potegne še nit, povezavo na občutek sokrivde in s tem vpelje čut za solidarnost, sočloveka in navsezadnje poudari nujnost odgovornosti posameznika v družbi. The post O zbirki Vinka Möderndorferja Čuvaj sna first appeared on Vrabec Anarhist.

Vijolični metuljček

Vrabec Anarhist, 31. julij ― Mogoče me boste hoteli odpraviti, da ni vredno omembe, ampak, veste, jaz že celo življenje, se pravi, skoraj odkar vem zase, hujšam. Zelo rada jem in ne zmorem biti lačna, ne prenesem kruljenja v želodcu. The post Vijolični metuljček first appeared on Vrabec Anarhist.

Protestni pesmi

Vrabec Anarhist, 24. julij ― Rumeni opričniki, kako si drznete rohneti nad nežnimi dekleti, z Sieg Heil pozdravljati pokveke, moj spomenik ukrasti, da bi pljuvali – prekleti landsknehti! – na moj rod, nebo, prostost, na boj stoletij?! The post Protestni pesmi first appeared on Vrabec Anarhist.

Ad hoci – pesniško, likovno, glasbeni večeri

Vrabec Anarhist, 18. julij ― Treba se je predvsem prepustiti besedam, zraven spremljati zarise in zamahe, ki na koncu ustvarijo lastno interpretacijo na samo poezijo. In pa glasbi, ki z različnimi improvizacijami vzdržuje nit zbranosti in prav posebnega ritma večera. The post Ad hoci – pesniško, likovno, glasbeni večeri first appeared on Vrabec Anarhist.

Zamolčane zgodbe: Miriam Drev

Vrabec Anarhist, 13. julij ― Miriam Drev v podkastu razkriva, kako zelo je že v zgodnjem otroštvu potrebovala besede, knjige, branje, pripovedovanje. Iz hlepenja po njih pa se je razraščala tudi želja po lastnem ustvarjanju. The post Zamolčane zgodbe: Miriam Drev first appeared on Vrabec Anarhist.

Kratki rezi

Vrabec Anarhist, 9. julij ― Prepustila sem se lupingom, nepredvidenim koncem in predvsem humorju, ki je (žal) zelo neznačilen za slovensko književno krajino. The post Kratki rezi first appeared on Vrabec Anarhist.

Nikoli se ne bomo našli, tam, kjer smo začeli sanjati in si domišljati, da smo ljudje

Vrabec Anarhist, 5. julij ― Tudi sam si nisem mislil, da bo toliko ljudi, torej bralcev, pograbilo to eksplozijo čustev, če si spet sposodim vaše besede. In bolečino. Ker tu je neznosno veliko bolečine, ki najde pot med črkami in refreni, pot do uporniškega srca.  The post Nikoli se ne bomo našli, tam, kjer smo začeli sanjati in si domišljati, da smo ljudje first appeared on Vrabec Anarhist.

Dve pesmi

Vrabec Anarhist, 3. julij ― kabli za elektriko kabli za kitaro nedokončane stopnice iz katerih je Gogi brez luči padel dva štuka nižje in jo po neki božji milosti odnesel brez praske The post Dve pesmi first appeared on Vrabec Anarhist.

Brejk d spel

Vrabec Anarhist, 2. julij ― Tale atmosfera me mau spominja na Delivrens, upam da nas naujo pohopsal hilbiliji z lajnom: »Cvili prase, cvili«. Tip na bendžu prou zažiga, zato b mogoč clo prenesu jado, čeb ga slišu špilat u živo. The post Brejk d spel first appeared on Vrabec Anarhist.

Ob slovesu od Pepija

Vrabec Anarhist, 1. julij ― Njegov nezamenljiv sarajevski humor in nežna obzirnost do sveta sta ga ohranjala v nekakšnem nenehnem objemu s svetom in ko si bil z njim, si se nenehno čutil objet, poslušan in razumljen. The post Ob slovesu od Pepija first appeared on Vrabec Anarhist.

Škotski mojster

Vrabec Anarhist, 1. julij ― Med izrečenim in neizrečenim, v negotovi špranji med vidnim in nevidnim se pojavljajo duhovi, ki lebdijo med verzi. Zaradi artikulacije tega občutja in sodobne intimnosti lahko Burnsideovo delo uvrstimo med veliko poezijo današnjega zahoda. The post Škotski mojster first appeared on Vrabec Anarhist.
še novic