Dolgoprstež

Dolgoprstež

Vrabec Anarhist, 4. december ― Poznal je vse filme o življenju znotraj, o hierarhijah, nasilju in o pobegih. Poznal je zgodbe o storjenih dejanjih, ki ostanejo za štirimi zidovi in globoko za zapahi osebnega spomina tudi po tem, ko ljudje odslužijo svoj dolg družbi. The post Dolgoprstež appeared first on Vrabec Anarhist.
David bo premagal Goljata

David bo premagal Goljata

Vrabec Anarhist, 3. december ― Dostikrat mi rečejo, da ne morem biti proti državi. Ampak saj jaz ne nasprotujem državi, vse to počnem, da bi bilo v državi bolje. Toda ti ljudje, ki trenutno upravljajo državo, se obnašajo, kot da so oni država. The post David bo premagal Goljata appeared first on Vrabec Anarhist.

Ko mislim

Vrabec Anarhist, 24. november ― Sem te razočaral, si pomislil, in ali je že prepozno za novo misel o naju, misel, ki naju znova poveže, kot nasedlo ladjo z brega časa spravi nazaj v morje življenja. The post Ko mislim appeared first on Vrabec Anarhist.
O zbirki »Naselili smo se v tkanine«

O zbirki »Naselili smo se v tkanine«

Vrabec Anarhist, 22. november ― Naj zapišem še, da je še kako pohvalno in dobrodošlo, da želi skupina mladih graditi na temeljih, ki so jih pred njimi postavili starejši. Zato naj se mladi slovenski avtorji še večkrat naselijo v tkanine Topolovega. The post O zbirki »Naselili smo se v tkanine« appeared first on Vrabec Anarhist.
Človek betona, človek zemlje

Človek betona, človek zemlje

Vrabec Anarhist, 19. november ― To je knjiga, ki razume, kaj je utrip naših ulic. Ki razume, da košarka na njih ni zgolj postranska, rekreativna dejavnost, temveč samo njihovo bistvo. Da je za vsako blokovsko naselje košarkarsko igrišče tako pomembno, kot je za nacionalno kulturo pomemben Cankarjev dom. The post Človek betona, človek zemlje appeared first on Vrabec Anarhist.
Odprto okno učilnice

Odprto okno učilnice

Vrabec Anarhist, 15. november ― Hoja po poti, o kateri pričuje lirski glas v Pričevanju, je zato hoja po poti ozdravitve. Kdor se po njej podaja, pa mora ostati skromen in ponižen v zavedanju, da je, kjerkoli na poti se nahaja, le približek veliki nevihti. The post Odprto okno učilnice appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic