Emavs

Emavs

Vrabec Anarhist, 23. oktober ― Videla boš … V pritličju sta velika dnevna soba in kuhinja. V prvem nadstropju živijo azilanti, tvoja soba pa je v drugem nadstropju na podstrešju. The post Emavs appeared first on Vrabec Anarhist.
Biljard na Malti: zrcalni spomin na Daphne Caruana Galizia

Biljard na Malti: zrcalni spomin na Daphne Caruana Galizia

Vrabec Anarhist, 19. oktober ― 11 To je SF: pločevinasti izstrelki so skopali plitve, smodeče se kraterje. 12 80 metrov stran od ceste je Matthew našel raztresene ostanke svoje matere 13 Daphne Caruana Galizia. Bila je novinarka. In prav zato je 12 80 metrov stran od ceste Matthew našel raztresene ostanke svoje matere. The post Biljard na Malti: zrcalni spomin na Daphne Caruana Galizia appeared first on Vrabec Anarhist.
Mathias Enard – prižgati si zadnji čik pred koncem sveta

Mathias Enard – prižgati si zadnji čik pred koncem sveta

Vrabec Anarhist, 18. oktober ― Mathias Enard je s pomočjo “demokratizacije” jezika, pa tudi “demokratizacije” junakov, ki prihajajo praktično iz vseh delov sveta, osvetlil senčni pol sveta, Homerjev Had, v katerem sta za človeško življenje značilni njegova bežnost in njegova izjemna krhkost. The post Mathias Enard – prižgati si zadnji čik pred koncem sveta appeared first on Vrabec Anarhist.
Štiri pesmi

Štiri pesmi

Vrabec Anarhist, 18. oktober ― zgubani v gube, se gubajo tudi v besedah, ki jim kot po naključju padajo iz ust, grla, požiralnika, trebuha The post Štiri pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.
Ocena zbirke »Točka preloma«

Ocena zbirke »Točka preloma«

Vrabec Anarhist, 16. oktober ― Še najbolje zaživijo krajše pesmi, ki so kot miselni utrinki lirskega subjekta, zgodi pa se, da v določenih pesmih lahko začutimo preveč moraliziranja ali površinskega opažanja. The post Ocena zbirke »Točka preloma« appeared first on Vrabec Anarhist.
Zločin in kazen po bretonsko

Zločin in kazen po bretonsko

Vrabec Anarhist, 9. oktober ― Eh, pomislim, ko naslednji dan odložim prebrano knjigo, kako malo strani (roman obsega vsega dobrih sto strani) potrebuje nadarjen pisatelj za vrhunsko prozno mojstrovino. The post Zločin in kazen po bretonsko appeared first on Vrabec Anarhist.
Pesnik na poti

Pesnik na poti

Vrabec Anarhist, 6. oktober ― Ko pa so pesmi enkrat napisane, imajo vso svobodo, vesel sem, če ne ždijo v samoti, ampak živijo med ljudmi, se klatijo povsod okoli, pa četudi kdaj tam, kjer se za poezijo baje ne spodobi. The post Pesnik na poti appeared first on Vrabec Anarhist.

Pokrajina in rokopis, fragment

Vrabec Anarhist, 5. oktober ― Prevzela ga je čarobna pokrajina, ožarjena s čisto lučjo, ki se je naslikala pred njim, kot bi gledal romantično slikarijo, kakršne je ustvarjala njegova Sofija. The post Pokrajina in rokopis, fragment appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic