Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje

Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje

PIFcamp, 18. julij ― Dmitry Morozov ::vtol:: bo svoj udeležbo na PIFcampu usmeril v različne uporabe mikročipa ESP8266, poceni Wi-Fi vmesnika s polnimi TCP/IP in mikro-kontrolnimi zmogljivostmi. Projekt bo potekal v treh fazah, od enostavne do najbolj zahtevne. Prva faza projekta se bo osredotočala na idelavo pesniških hot-spotov, avtonomnih naprav, ki distribuira Wi-Fi, brezžično omrežje, vidno vsakemu računalniku ali pametnemu telefonu. … Continue reading Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje The post Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje appeared first on PIFcamp.
Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu?

Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu?

PIFcamp, 16. julij ― Kaj bo na letošnjem PIFcampu počel Michael Page?     “Na PIFcampu bom v glavnem pomagal pri DIY elektronskih projektih. Sem kreativni tehnolog, umetnik, izobraževalec in k mizi prinašan znanja kot so: oblikovanje enostavnih vezij, CMOS trike, jedkanje PCBjev, napredno in umazano hekanje elektronike, elektro-mehanične rešitve. In globoke misli ter sassy plesne gibe. Trenutno se … Continue reading Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu? The post Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu? appeared first on PIFcamp.
Eolski artefakti

Eolski artefakti

PIFcamp, 12. julij ― Aeolian Artefacts / Eolski artefakti, projekt udeleženca Juana Duarteja, sestoji iz zvočnih naprav, ki omogočajo izkušnjo obogatenega poslušanja vetra. Projekt se osredotoča na subtilne spremembe v zunanjem okolju – na veter občutljivi sistemi/senzorji beležijo smer in hitrost vetra, dobljeni podatki pa se uporabljajo kot iztočnice za tvorjenje generativnih zvočnih krajin.     Več o projektu najdete pa … Continue reading Eolski artefakti The post Eolski artefakti appeared first on PIFcamp.
Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo

Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo

PIFcamp, 11. julij ― Naš redni gost in strokovnjak za divje užitne rastline Dario Cortese bo znova prevetril naše prehranjevalne navade ter obogatil okuse letošnjega PIFcampa! Večina divjih rastlin, ki rastejo po vsem svetu, je užitnih. Nekatere niso. Dobro je poznati obe vrsti. Naša oskrba s hrano se je pred približno 10.000 leti začela drastično spreminjati, začenši s prihodom sestavin … Continue reading Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo The post Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo appeared first on PIFcamp.
Svetlobnarava

Svetlobnarava

PIFcamp, 10. julij ― Svetlobnarava je projekt, ki sta ga zasnovala udeleženca PIFcampovega hackatona Tamara Mihalič in Jure Vidmar. V naravnem okolju želita ustvariti prostor, kjer prisotnost in aktivnost udeležencev obudi magične skrivnosti soških gozdov. Žal še nista odkrila svojih nadnaravnih sposobnosti, zato bosta magijo v gozdu pričarala s tehnološkimi posegi, kot je integracija luči in senzorjev v naravno … Continue reading Svetlobnarava The post Svetlobnarava appeared first on PIFcamp.
Secure Shell (z İpek Burçak & Eren İleri)

Secure Shell (z İpek Burçak & Eren İleri)

PIFcamp, 6. julij ― Secure Shell je samotna postojanka, [nekakšna] avtonomna instalacija, poskus javne umetnosti. Sestavljajo jo Raspberry Pi, brezžična dostopna točka na sončno energijo in zaslon z e-črnilom, poudarja pa introvertirano izkušnjo. Introverti ali osebe, ki so občasno sramežljive, se v situacijah, v katere je vključeno večje število ljudi in zahtevajo višjo socialno spretnost, pogosto počutijo negotove. Secure … Continue reading Secure Shell (z İpek Burçak & Eren İleri) The post Secure Shell (z İpek Burçak & Eren İleri) appeared first on PIFcamp.
Fermentacije z divjimi rastlinami

Fermentacije z divjimi rastlinami

PIFcamp, 5. julij ― Z lokalnim strokovnjakom za užitne divje rastline Dariem Cortesejem & Kristijanom Tkalcem (BioTehna Lab) bomo preizkušali stare in nove oblike vzhodno ter zahodno azijskih fermentacij. Zadali smo si dve nalogi: Produkte tradicionalnih oblik fermentacij, med katere štejemo tempeh, mlečni in vodni kefir ter kimči, bomo aktivno uporabljali v kuhinji PIFcampa. Drugi del fermentiranja se bo … Continue reading Fermentacije z divjimi rastlinami The post Fermentacije z divjimi rastlinami appeared first on PIFcamp.
Računalni(š)ki ljubitelji glasbe

Računalni(š)ki ljubitelji glasbe

PIFcamp, 2. julij ― Računalnike velikokrat uporabljamo za repetitivne naloge ali pa jim nalagamo gore primerov, da jih naučimo razlikovati med raznotermi situacijami. Kaj pa če bi jim poverili, da opravijo (del) ustvarjalnih nalog. Kaj pa če bi jim naložili, da izdelajo novo in edinstveno glasbo? Eden od načinov kako priti do tega je, če imitiramo naravo (po Darwinu). … Continue reading Računalni(š)ki ljubitelji glasbe The post Računalni(š)ki ljubitelji glasbe appeared first on PIFcamp.
Kaj pa mehatronika v naravi?

Kaj pa mehatronika v naravi?

PIFcamp, 27. junij ― Lovrenc Košenina se bo na PIFcampu lotil izdelave vremenske postaje in Roboroke, ki bo na podlagi zbranih podatkov skrbela za rastline. V vremenski postaji bodo senzorji za temperaturo, vlago, UV, zračni tlak in veter, hkrati pa bo lahko vsakdo do zbranih podatkov dostopal preko javne odprtokodne mreže Weather Underground. Roboroka bo sestavljena iz lasersko razrezanih … Continue reading Kaj pa mehatronika v naravi? The post Kaj pa mehatronika v naravi? appeared first on PIFcamp.
Audible Healing Pressure Points

Audible Healing Pressure Points

PIFcamp, 26. junij ― Projekt Audible healing pressure points se navezuje na dosedanje delo Lavoslave Benčić s področja e-tekstilij oziroma na idejne koncepte in izvedbo kolekcije interaktivnih rokavic, ki jih je ustvarjalka v laboratoriju Rampa izvedla v obdobju 2016-2018. V projektu Audible healing pressure points je telo v interakciji z elektroniko na točkah, ki zmanjšajo ali zdravijo bolečine po … Continue reading Audible Healing Pressure Points The post Audible Healing Pressure Points appeared first on PIFcamp.
Pametna kolesarska jakna

Pametna kolesarska jakna

PIFcamp, 21. junij ― V svojem predlogu projekta se Sanja Hrvaćanin in Eva Pondrk lotevata izdelave Pametne jakna za kolesarje s smernimi kazalci za večjo vidnost in varnost kolesarjev v prometu, ki bo združevala sodobne senzorje in elektroniko. Potek delavnice in dela 1. dan: osnove e-tekstilij (spoznavanje osnovnih elementov in šivanja s prevodnim sukancem …) 2. dan: izdelava osnovnega e-tekstilnega vezja … Continue reading Pametna kolesarska jakna The post Pametna kolesarska jakna appeared first on PIFcamp.
Boštjan Čadež Fšk: Trivolan

Boštjan Čadež Fšk: Trivolan

PIFcamp, 20. junij ― Letos se nam prvič pridružuje slovenski vizualni umetnik, razvpiti VJ in avtor danes kultne spletne igrice Line Rider Boštjan Čadež Fšk, ki se bo lotil izdelave DIY haptičnega vmesnika. Trivolan bo MIDI kontroler, ki bo omogočal kontroliranje treh parametrov v odnosu na položaj ročice v prostoru. Inspiracija zanj je bil haptični vmesnik podjetja Force Dimension, … Continue reading Boštjan Čadež Fšk: Trivolan The post Boštjan Čadež Fšk: Trivolan appeared first on PIFcamp.
Sinti v divjini z Bastl Instruments

Sinti v divjini z Bastl Instruments

PIFcamp, 19. junij ― Na PIFcamp se ponovno vrača Václav Peloušek, ustanovitelj kolektiva Bastl Instruments. Preverite katere vsebine ima v mislih! “Letos bi se na PIFu rad osredotočil na izdelovanje zelo enostavnih vezij, ki nam lahko pomagajo prevesti kakršnokoli informacijo iz okolja v uporabne signale za sinte. Prejšnja leta je bil Eurorack modul Sense glavno orodje za te prevode – bodisi … Continue reading Sinti v divjini z Bastl Instruments The post Sinti v divjini z Bastl Instruments appeared first on PIFcamp.
Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson

Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson

PIFcamp, 18. junij ― “Kako čudovite naprave, ta orodja na koncu naših rok. Od kodiranja do kvačkanja, roke so naši vmesniki za delovanje v svetu.” Razmigajte prste z našo staro znanko Hanno Perner-Wilson in se pridružite projektu, kjer bomo hekali – DLANI! Torej, jih poskusimo shekati in izvedeti več o teh mesenih aparatih? Dodamo lahko senzorje, s katerimi je moč zaznavati proces … Continue reading Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson The post Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson appeared first on PIFcamp.
PIFcamp hackaton

PIFcamp hackaton

PIFcamp, 9. maj ― Razvijamo in iščemo sveže projekte in koncepte, ki bi jih skupaj razvijali na letošnjem hekerskem taboru PIFcamp! 2. junij | 10.00 – 20.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana V skladu s tematskimi usmeritvami na PIFcampu vsako leto podpremo nekatere skupnostne projekte, letos pa v okviru enodnevnega hackatona vsem bodočim PIFudeležencem ponujamo še možnost, da svojo … Continue reading PIFcamp hackaton The post PIFcamp hackaton appeared first on PIFcamp.
PIFcamp hackathon

PIFcamp hackathon

PIFcamp, 9. maj ― Razvijamo in iščemo sveže projekte in koncepte, ki bi jih skupaj razvijali na letošnjem hekerskem taboru PIFcamp! 2. junij | 10.00 – 20.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana V skladu s tematskimi usmeritvami na PIFcampu vsako leto podpremo nekatere skupnostne projekte, letos pa v okviru enodnevnega hackathona vsem bodočim PIFudeležencem ponujamo še možnost, da svojo … Continue reading PIFcamp hackathon The post PIFcamp hackathon appeared first on PIFcamp.
še novic