PIFcamp 2018 – zvok in slika

PIFcamp 2018 – zvok in slika

PIFcamp, 10. avgust ― Projekti, ki so si jih zamislili obiskovalci letošnjega tabora, počasi prihajajo v sklepno fazo. V Library of Missing Parts and Inclusive Circuits gradimo zbirko manjkajočih grafičnih reprezentacij, ki na duhovit način ilustrirajo naš odnos s tehnologijo. Za lažje zaznavanje lastnih in umetniških postopkov in procesov smo se skupaj s Hannah Perner-Wilson in Vaclavom Pelouškom lotili … Continue reading PIFcamp 2018 – zvok in slika The post PIFcamp 2018 – zvok in slika appeared first on PIFcamp.
Odprta sobota 2018!

Odprta sobota 2018!

PIFcamp, 10. avgust ― PIFcamp se počasi bliža koncu, pred nami pa je veliki finale – tradicionalna Odprta sobota, na kateri se lahko spoznate z letošnjimi udeleženci in preverite kaj smo tekom tedna počeli. S programom začnemo ob 13. uri, aktivnosti pa bodo potekale do poznega večera. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, možnosti za prenočevanje pa lahko preverite … Continue reading Odprta sobota 2018! The post Odprta sobota 2018! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp, 9. avgust ― Za odmik od delovnega okolja in tehnologije nam vsakodnevno služijo dejavnosti na in ob Soči. Tisti najbolj pozorni in radovedni lahko tam vsako jutro najdejo tudi The Wandering Cafe Lynne Bruning ter se ameriški ustvarjalki in inovatorki na področju nosljive umetnosti ob reki pridružijo na jutranjem klepetu ob kavi. Sredi tedna smo si glave prevetrili … Continue reading PIFcamp 2018 – umiritev The post PIFcamp 2018 – umiritev appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Continue reading PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp, 7. avgust ― Smo sredi delikatnega naravnega ekosistema, v katerem se še toliko bolj zavedamo, da živimo v času, ko hiperprodukcija postaja vse bolj občutna. S tem se izrisuje in krepi miselnost, da naravi ne smemo le jemati, temveč se moramo premišljeno vključiti v naravni sistem, v katerem vse kroži. PIFcamp tudi letos poteka v duhu naredi sam … Continue reading PIFcamp 2018 – kroženje The post PIFcamp 2018 – kroženje appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp, 6. avgust ― Četrta edicija mednarodnega hekerskega tabora PIFcamp, ki tudi letos poteka v vasi Soča v osrčju Triglavskega narodnega parka, je znova pritegnila okoli šestdeset kreativcev, ljubiteljev narave, tehnologije, umetnosti, znanosti in prosto-dostopnega znanja, ki so se na lokacijo zgrnili iz raznih koncev sveta. Številni med nami se na tabor vračamo, e manjka pa niti novih obrazov. … Continue reading PIFcamp 2018 – začeli smo! The post PIFcamp 2018 – začeli smo! appeared first on PIFcamp.
Simfonija srca (by Yanoosh)

Simfonija srca (by Yanoosh)

PIFcamp, 27. julij ― Simfonija srca je projekt, ki se posveča raziskovanju interakcije človeškega srca z lastnim zvokom in različnimi podobami oz. njihovem vplivu na možganske valove in kardiovaskularni sistem. Gre za projekt, pri katerem postavljam svoje srce v vlogo instrumenta, ki ga bom večkanalno vzorčil. S tem bom z raznimi modulacijami v živo ustvarjal avdio-vizualni nastop. Poleg tega … Continue reading Simfonija srca (by Yanoosh) The post Simfonija srca (by Yanoosh) appeared first on PIFcamp.
Prostor futurizacije – izdelava prototipa

Prostor futurizacije – izdelava prototipa

PIFcamp, 23. julij ― Prostor futurizacije je projekt Anne Sircova. Ta potopitvena interaktivna instalacije je zamišljena kot ustvarjalni prostor, v katerem bo oseba fizično začutila kakšne vrste podob in asociacij prikliče beseda “futurizacija”. Arhitekturna konstrukcija, ki bo vplivala na človeško telo in čute, bo omogočila fizično občutenje nasprotij vgrajenih v sedanji čas in negotovosti, ki jih nosi prihodnost. V … Continue reading Prostor futurizacije – izdelava prototipa The post Prostor futurizacije – izdelava prototipa appeared first on PIFcamp.
Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante)

Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante)

PIFcamp, 19. julij ― Juan Manuel Escalante bo raziskoval preseke med terenskimi posnetki, mapiranjem, grafičnim prikazom in uporabo zvokov s pomočjo modularnih sintetizatorjev. “Moj načrt je posneti raznotere zvoke na razičnih lokacijah in jih zmapirati v moji beležnici. Na podlagi teh zvokov bo oblikovan grafični prikaz, ki se ga bo dalo uporabljati kot orodje za prikaz zvokov v času. Zvoke … Continue reading Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante) The post Radikalno poslušanje (z J. M. Escalante) appeared first on PIFcamp.
Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje

Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje

PIFcamp, 18. julij ― Dmitry Morozov ::vtol:: bo svoj udeležbo na PIFcampu usmeril v različne uporabe mikročipa ESP8266, poceni Wi-Fi vmesnika s polnimi TCP/IP in mikro-kontrolnimi zmogljivostmi. Projekt bo potekal v treh fazah, od enostavne do najbolj zahtevne. Prva faza projekta se bo osredotočala na idelavo pesniških hot-spotov, avtonomnih naprav, ki distribuira Wi-Fi, brezžično omrežje, vidno vsakemu računalniku ali pametnemu telefonu. … Continue reading Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje The post Wi-Fi pesniki in Hotspot ninje appeared first on PIFcamp.
Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu?

Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu?

PIFcamp, 16. julij ― Kaj bo na letošnjem PIFcampu počel Michael Page?     “Na PIFcampu bom v glavnem pomagal pri DIY elektronskih projektih. Sem kreativni tehnolog, umetnik, izobraževalec in k mizi prinašan znanja kot so: oblikovanje enostavnih vezij, CMOS trike, jedkanje PCBjev, napredno in umazano hekanje elektronike, elektro-mehanične rešitve. In globoke misli ter sassy plesne gibe. Trenutno se … Continue reading Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu? The post Bi sodelovali v Skrivnostnem IC izzivu? appeared first on PIFcamp.
Eolski artefakti

Eolski artefakti

PIFcamp, 12. julij ― Aeolian Artefacts / Eolski artefakti, projekt udeleženca Juana Duarteja, sestoji iz zvočnih naprav, ki omogočajo izkušnjo obogatenega poslušanja vetra. Projekt se osredotoča na subtilne spremembe v zunanjem okolju – na veter občutljivi sistemi/senzorji beležijo smer in hitrost vetra, dobljeni podatki pa se uporabljajo kot iztočnice za tvorjenje generativnih zvočnih krajin.     Več o projektu najdete pa … Continue reading Eolski artefakti The post Eolski artefakti appeared first on PIFcamp.
Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo

Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo

PIFcamp, 11. julij ― Naš redni gost in strokovnjak za divje užitne rastline Dario Cortese bo znova prevetril naše prehranjevalne navade ter obogatil okuse letošnjega PIFcampa! Večina divjih rastlin, ki rastejo po vsem svetu, je užitnih. Nekatere niso. Dobro je poznati obe vrsti. Naša oskrba s hrano se je pred približno 10.000 leti začela drastično spreminjati, začenši s prihodom sestavin … Continue reading Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo The post Divja hrana ali kako shekati vsakdanjo prehrambeno oskrbo appeared first on PIFcamp.
Svetlobnarava

Svetlobnarava

PIFcamp, 10. julij ― Svetlobnarava je projekt, ki sta ga zasnovala udeleženca PIFcampovega hackatona Tamara Mihalič in Jure Vidmar. V naravnem okolju želita ustvariti prostor, kjer prisotnost in aktivnost udeležencev obudi magične skrivnosti soških gozdov. Žal še nista odkrila svojih nadnaravnih sposobnosti, zato bosta magijo v gozdu pričarala s tehnološkimi posegi, kot je integracija luči in senzorjev v naravno … Continue reading Svetlobnarava The post Svetlobnarava appeared first on PIFcamp.
še novic