Audio-visual laboratory

Audio-visual laboratory

PIFcamp, 10. avgust ― Composer and musician John Richards (Dirty Electronics) has brought his DIY text-to-noise synth to Trenta. In his art circuit, he is wanting to feed into it various texts and debates taking place at this year’s PIFcamp and displaying them on an embedded LCD screen. With PIF participants he was sharing his knowledge of the electronics, … Preberi več o Audio-visual laboratory The post Audio-visual laboratory appeared first on PIFcamp.
Odprta sobota 2019

Odprta sobota 2019

PIFcamp, 9. avgust ― PIFcamp se počasi bliža koncu, pred nami je že tradicionalna Odprta sobota, na kateri se lahko spoznate z letošnjimi udeleženci tabora in preverite, kaj smo tekom tedna počeli. Kot vsako leto s programom začnemo ob 13. uri, razne aktivnosti pa bodo potekale preko celega dneva in se nadaljevale vse do poznega večera. Scott Kildall – … Preberi več o Odprta sobota 2019 The post Odprta sobota 2019 appeared first on PIFcamp.
Avdio-vizualni laboratorij

Avdio-vizualni laboratorij

PIFcamp, 9. avgust ― Skladatelj in glasbenik John Richards (Dirty Electronics) je v Trento prinesel svoj DIY tekstovni-noise sintič, v katerega želi vključiti razna besedila in polemike, ki se odvijajo na letošnjem PIFcampu. Te bo predvajal na LCD zaslonu, vdelanem v njegovo umetniško vezje. Udeležencem tokratnega tabora je na razpolago dal svoje znanje iz osnov elektronike, oblikovanja elektronskih vezij … Preberi več o Avdio-vizualni laboratorij The post Avdio-vizualni laboratorij appeared first on PIFcamp.
Aktivni začetek

Aktivni začetek

PIFcamp, 7. avgust ― Vsakoletne raziskovalne pohode v okolici tabora, na katere se podajamo v družbi našega strokovnjaka za divjo prehrano Daria Corteseja, s katerim spoznavamo razne divje rastline, smo letos še nadgradili. Skušamo namreč sistematizirano označiti rastišča okoliških užitnih divjih rastlin. Prav na poti v zapuščeno vas Lemovje, ki se nahaja na vzpetini nad taborom, s katere se … Preberi več o Aktivni začetek The post Aktivni začetek appeared first on PIFcamp.
Pleme digitalnih nomadov

Pleme digitalnih nomadov

PIFcamp, 6. avgust ― V dolini Soče, v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka, se je že peto leto zapored na poletnem hekerskem kampu zbrala zasedba domačih in tujih medijskih, video in zvočnih ustvarjalcev, programerjev, inženirjev, teoretikov in znanstvenikov, ki se bo v tekočem tednu lotila samostojnih in skupnih projektov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.   Tudi letos so … Preberi več o Pleme digitalnih nomadov The post Pleme digitalnih nomadov appeared first on PIFcamp.
Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa

Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa

PIFcamp, 31. julij ― Projekt je interaktivna, prostoru prilagojena zvočna instalacija, ki bo tekom tabora nastajala v sodelovanju s PIFskupnostjo. Vrsto zvočnikov in svetlobnih senzorjev bomo namestili na drevesa v gozdu v neposredni bližini osrednjega dela tabora ter tako ustvarili zvočno krajino, ki se bo odzivala na svetlobo. Instalacijo bo mogoče izkusiti tako podnevi, saj prav takrat prihaja do … Preberi več o Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa The post Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa appeared first on PIFcamp.

Na PIFcampu tudi Makery & PiNG ekipi

PIFcamp, 30. julij ― V sklopu mreže Feral Labs letos na PIFcamp prihajata tudi Marie Albert (Makery) in Mona Jamois (PiNG). Na spodnji povezavi si lahko preberete kratek intervju z Mono in njeni izkušnji z organiziranjem poletnih ustvarjalnih taborov. The post Na PIFcampu tudi Makery & PiNG ekipi appeared first on PIFcamp.
Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia

Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia

PIFcamp, 29. julij ― FM radio je star, hrupen in pogosto oklican za zastarelega, a vendar se zdi, da njegova uporaba nikoli zares ne zamre – z uporabo poceni sprejemnikov in FM funkcije na pametnih telefonih je danes njegova dostopnost še lažja kot v preteklosti! Klemens Kohlweis bo v okolici PIFcampa namestil majhne, neodvisne FM radijske oddajnike, ki bodo … Preberi več o Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia The post Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia appeared first on PIFcamp.

MIDI, flavta in mikrokontrolerji

PIFcamp, 26. julij ― Naš redni udeleženec Václav Peloušek že več kot 10 let ravija in izdeluje sintetizatorje zvoka, 6 let nazaj pa je ustanovil podjetje Bastl Instruments. Sicer se veliko ukvarja s fizičnim računalništvom in programiranjem mikrokontrolerjev, najpogosteje pa razvija različna orodja, ki mu pomagajo pri ustvarjanju avtorske glasbo. Kot glasbenik bi letos svojo udeležbo na  PIFcampu rad … Preberi več o MIDI, flavta in mikrokontrolerji The post MIDI, flavta in mikrokontrolerji appeared first on PIFcamp.
Večkanalni Mapper

Večkanalni Mapper

PIFcamp, 25. julij ― Postavitev večkanalnega zvočnega performansa je z uporabo računalnika, primerne programske opremo in večkanalno zvočno kartico relativno enostavna. Kompaktna, a dražja alternativa računalniku je kombinacija različnih Eurorack modulov ali večje mešalne mize. Nekateri večkanalni zvočni vmesniki, ki omogočajo procesiranje zvoka z notranjim DSP-jem (EQ, kompresorji, limiterji) so prav tako primerne rešitve za upravljane brez računalnika. Mapper Mitje … Preberi več o Večkanalni Mapper The post Večkanalni Mapper appeared first on PIFcamp.
Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca

Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca

PIFcamp, 24. julij ― Slovenski interdisciplinarni umetnik in kreativni programer Tadej Droljc bo na PIFcampu razvijal dele svojega najnovejšega avdio-vizualnega projekta. Multidisciplinarno delo bo združevalo elektroakustično glasbo, digitalne vizualije, po meri oblikovan odrski objekt/instrument, meglico, zračne kompresorje in svetlobo iz različnih virov (laser, svetila z gibljivo glavo, zatemnilniki in stroboskopske luči), vsi ti elementi pa bodo medsebojno prepleteni in … Preberi več o Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca The post Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca appeared first on PIFcamp.
Zunanji delovni prostori na PIFcampu

Zunanji delovni prostori na PIFcampu

PIFcamp, 23. julij ― Imate dovolj zaprtih prostorov? Pridružite se Oliviji Kotsifi in si ustvarite svoj lasten studio v naravi! Olivia Kotsifa je oblikovalka, ustvarjalka in arhitekta, ki veliko potuje, zato je večina njenega umetniškega dela usmerjena v preučevanje in oblikovanje mobilnih delovnih okolij. Na letošnjem PIFcampu se bo osredotočila na izdelavo zunanjega pohištva, ki bo udeležencem tabora omogočalo … Preberi več o Zunanji delovni prostori na PIFcampu The post Zunanji delovni prostori na PIFcampu appeared first on PIFcamp.
PIFhrana

PIFhrana

PIFcamp, 22. julij ― Vključenost v naravni habitat alpskega območja je že od samih PIFcamp začetkov namigovala, da bodo prehranjevalne navade tehnološko motiviranih udeležencev v veliki meri določene z bližnjo okolico. To se je zgodilo postopoma in brez posebnega načrta. Skozi čas je proces PIFhrane fermentiral iz sedimentov in danes kliče po destilaciji v nove oblike. PIFhrana kot taka … Preberi več o PIFhrana The post PIFhrana appeared first on PIFcamp.
HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti

HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti

PIFcamp, 19. julij ― HUMUS sapiens je odprta platforma za raziskovanje in preučevanje prsti, ki v ekologijo tal vnaša DIY in DIWO pristope ter odprt “hekerski duh”, tekom praktičnih raziskav pa spodbuja kritične družbene izzive in razmislek o aktualnih znanstvenih diskurzih. Prst je resnično zapleten in dinamičen ekosistem – je nenehno spreminjajoča se mešanica mineralov, živih organizmov, razkrajajočih organskih … Preberi več o HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti The post HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti appeared first on PIFcamp.
Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

PIFcamp, 17. julij ― Delo Out of sight je nadaljevanje preteklih vizualnih raziskovanj svetlobe Kaje Kisilak in Lee Bradašević. Projekt se osredotoča na odzivanje svetlobe in sence na premikajočo se tekstilno površino, ki jo aktivira vrsta motoriziranih točk. Raztegovanje in krčenje elastične tkanine spremeni topografijo “ravnine” in postane dinamični faktor, na katero se svetloba prilagodi kot statična komponenta. Gibanje … Preberi več o Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight The post Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight appeared first on PIFcamp.
še novic