Do prihodnjega PIFcamp-!

Do prihodnjega PIFcamp-!

PIFcamp, 12. avgust ― Petkova razpaljotka je terjala več žrtev: jutro se je začelo počasi in po kapljicah, a brez dežja! Katjina delavnica (drugi del) je obrodila prve sadove. Po noči preživeti v temnici smo po postopku cijanotipije že uzrli prve podobe: reka v Gambiji, pasji ljubljenček, Soča, maska.  Na polni delavnici z domačini sta Dario in Darja delila … Preberi več o Do prihodnjega PIFcamp-! The post Do prihodnjega PIFcamp-! appeared first on PIFcamp.
Petek!

Petek!

PIFcamp, 10. avgust ― Petek je?! Soparno dopoldne je otvoril tradicionalni in obvezni PIFcamp sprehod. Skakanje v tolmune (skoraj) ledeno mrzle Soče je bilo rezervirano za najbolj pogumne in razgrete glave. Njihova cenjena imena hranimo v uredništvu!  Popoldne so PIFovci nadaljevali z delom. Rob Canning razvija orodje za glasbeni performans, ki se nanaša na geološke procese v dolini Soče.  … Preberi več o Petek! The post Petek! appeared first on PIFcamp.
Četrtek na PIFu

Četrtek na PIFu

PIFcamp, 7. avgust ― Zgodaj zjutraj je enajst PIFovcev in psička Dingo odrinilo na osemurno pohajkovanje po brezpotjih okoliških vrhov. Bernhard je v gorniški vnemi izgubil oba podplata, a za razgled s Čistega vrha je bilo vredno uničiti čevlje, so se ob vrnitvi strinjali utrujeni pohodniki. Druga skupina je medtem obiskala kraj Breginj, čisto blizu italijanske meje in si … Preberi več o Četrtek na PIFu The post Četrtek na PIFu appeared first on PIFcamp.
…manj dežja in več zabave!

…manj dežja in več zabave!

PIFcamp, 6. avgust ― Sreda je končno prinesla nekoliko boljše vreme zato se je jutranji zeliščarski sprehod z Dariom odvil po urniku, nabrane rastline pa začinile kosilo in večerjo. PIFlarji so nadaljevali z razvojem svojih projektov in raziskovanj: Robertina Šebjanič in Miha Godec, ki pripravljata lab book za izvedbo aqua_forensic 2.0 delavnic, sta sestavila TDS senzor, ki med drugim meri … Preberi več o …manj dežja in več zabave! The post …manj dežja in več zabave! appeared first on PIFcamp.
PIFCamp 2020: Po dežju se dan pozna

PIFCamp 2020: Po dežju se dan pozna

PIFcamp, 5. avgust ― Po deževnem jutru v vasi Soča Peaks (za zvočno podlago za takšna jutra klikni tukaj) se je predviden pohod z Dariom Cortesejem zamaknil v popoldanske ure. Takšna sladka jutra pod šotorom so idealna za dokumentiranje, ki je tudi letošnja krovna tema PIFcampa. Sodelujoči PIFlarji so v sodelovanju z video ekipo PIFcampa (Jure Lavrin, Tilen Sepič, … Preberi več o PIFCamp 2020: Po dežju se dan pozna The post PIFCamp 2020: Po dežju se dan pozna appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2020: Se bova PIFcampirala?

PIFcamp 2020: Se bova PIFcampirala?

PIFcamp, 5. avgust ― PIFCamp je znova (že šestič zapored!) zbral makerje, hekerje, tehnološke navdušence in ljubitelje narave na poloddaljeni lokaciji, v vasi Soča v zgornjesoški dolini. Letošnja protikoronska izdaja kampa z okoli 35 udeleženci ostaja v žepnem format na lokaciji v živo, a tudi v velikem formatu po spletnem prenosu, z več v živo posredovanimi predavanji in delavnicami. … Preberi več o PIFcamp 2020: Se bova PIFcampirala? The post PIFcamp 2020: Se bova PIFcampirala? appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2020: Will you PIFcamp me?

PIFcamp 2020: Will you PIFcamp me?

PIFcamp, 3. avgust ― Once again (the 6th time already!) PIFcamp gathered makers, hackers, tech freaks, and nature lovers in a semi-remote location of Upper Soča valley. This year, the Covid-safe edition with about 35 participans remains in a pocket format on the location, but is big on-line, with several live streaming of presentations and workshops. Hiking, however, remains … Preberi več o PIFcamp 2020: Will you PIFcamp me? The post PIFcamp 2020: Will you PIFcamp me? appeared first on PIFcamp.
Dvojnost stvari

Dvojnost stvari

PIFcamp, 30. julij ― V referenčnem sistemu se entiteta vedno na nekaj sklicuje. To je lahko ničelna točka ali katerikoli drug potencial, toda točka, ravnina, potencial ali ideja, na katero se je mogoče nanašati, vedno obstaja. Na tak način delujejo električni energetski sistemi. Električno silo lahko doživimo le kot manifestacijo razlike potencialov. Nekaj ​​se prižge, nekaj se obrne, premakne ali … Preberi več o Dvojnost stvari The post Dvojnost stvari appeared first on PIFcamp.
PIFdelavnica: Osnove oblikovanja interaktivnih video iger z Maggie Kane

PIFdelavnica: Osnove oblikovanja interaktivnih video iger z Maggie Kane

PIFcamp, 29. julij ― Najavljamo drugo virtualno PIFdelavnico, kjer se lahko pod vodstvom Maggie Kane aka Streetcat.media, in s pomočjo Lovrenca Košenine (Rampa Lab), spoznate z načeli interaktivnega pripovedništva v procesu razvijanja video iger. O DELAVNICI Udeleženci delavnice se bodo spoznali z osnovnimi načeli narativnega oblikovanja videoiger. Namen delavnice je preko različnih kreativnih pristopov zaobjeti principe razvijanja video iger … Preberi več o PIFdelavnica: Osnove oblikovanja interaktivnih video iger z Maggie Kane The post PIFdelavnica: Osnove oblikovanja interaktivnih video iger z Maggie Kane appeared first on PIFcamp.
Dario Cortese: Rastlinsko vozlišče

Dario Cortese: Rastlinsko vozlišče

PIFcamp, 27. julij ― Po nekaj manjših motnjah v človeški evoluciji od kamene dobe dalje, je končno tu človeku primerna doba, doba rastlin. Rastline so bile vedno pomemben del našega življenja. Pravzaprav obstajamo zaradi rastlin in ne obratno. Vsak atom ogljika v človeškem telesu je nekoč šel skozi rastlinski kloroplast in je bil del rastline. Rastline so bitja, ki … Preberi več o Dario Cortese: Rastlinsko vozlišče The post Dario Cortese: Rastlinsko vozlišče appeared first on PIFcamp.
BEAM TEAM: μπA (micropia)

BEAM TEAM: μπA (micropia)

PIFcamp, 27. julij ― Projekt μπA (micropia) vizualnega dvojca BEAM TEAM (Stella Ivšek in Anja Romih) je eksperiment v raziskovanju korelacije svetlobe (video projekcije, produkcija video materiala) in dinamike vodne površine v odnosu zvoka (vplivi zvočnih frekvenc na vodno površino). Pri projektu sodeluje tudi Črt Trkman (zvočno oblikovanje). Na PIFcampu se bova osredotočali na produkcijo video materiala, ki bazira na … Preberi več o BEAM TEAM: μπA (micropia) The post BEAM TEAM: μπA (micropia) appeared first on PIFcamp.
Nosljive interaktivne mravlje na PIFcampu!

Nosljive interaktivne mravlje na PIFcampu!

PIFcamp, 23. julij ― Pridruži se PIFdelavnici na daljavo (https://zoom.us/j/96953379653) in oblikuj svoje nosljivo mravljišče!! O projektu Čeprav so mravlje po svoji številčnosti na svetu prevladujoče živali, njihove vseprisotne mreže človeku pogosto ostanejo neopažene. Projekt MYRMECORPORA raziskuje življenje mravelj na način, da se z njimi intimno poveže preko izdelovanje mravljišč, ki jih lahko nosimo na svojem telesu ter vzpostavlja … Preberi več o Nosljive interaktivne mravlje na PIFcampu! The post Nosljive interaktivne mravlje na PIFcampu! appeared first on PIFcamp.
Blaž Pavlica: DIY ambisonična kupola

Blaž Pavlica: DIY ambisonična kupola

PIFcamp, 21. julij ― Ambisonics je sferični prostorsko-zvočni format, ki poleg horizontalne ravni vsebuje tudi zvoke nad in pod poslušalcem. Za razliko od drugih formatov njegovi kanali ne nosijo signalov za posamezne zvočnike, temveč reprezentacijo sferičnega zvočnega polja, ki je neodvisno od števila dejanskih zvočnikov. Zaradi tega omogoča ustvarjalcu, da razmišlja o zvezni sferi izvora zvokov in se ne … Preberi več o Blaž Pavlica: DIY ambisonična kupola The post Blaž Pavlica: DIY ambisonična kupola appeared first on PIFcamp.
Vodna forenzika na PIFcampu

Vodna forenzika na PIFcampu

PIFcamp, 20. julij ― Projekt aqua_forensic 2.0, avtorjev Robertine Šebjanič in Gjina Šutiča, se osredotoča na DIY analizo vode in učinkov nevidnih farmacevtskih onesnaževal v vodi. #ocean #morje #forenzična_oceanografija #aqua_forensic #nevidna_antropogena_onesnaževala #kemična onesnaževala (farmacevtski izdelki, antibiotiki, težke kovine, olja) #morski_habitati #morska_ekologija #forenzična_oceanografija #nevidno_vidno #makro mikro #terraforming #aquaforming #aquafarming #pošasti Projekt aqua_forensic obravnava očem nevidno, a vseprisotno onesnaževanje svetovnih voda z … Preberi več o Vodna forenzika na PIFcampu The post Vodna forenzika na PIFcampu appeared first on PIFcamp.
še novic