LJUBLJANSKE ZGODBE 2021 so se iztekle!

Ana Monro, 2. oktober ― V petek, 1.10., se je odvila še zadnja uprizoritev atraktivne interaktivne pohodne ulične predstave Ljubljanske zgodbe v tej sezoni. HVALA vsem (avan)turistom, ki ste se nam letos pridružili na krovu našega časovnega stroja, in HVALA ekipi umetnikov za še eno nepozabno serijo edinstvenih dogodivščin potovanja skozi čas! Se vidimo na Gornjem trgu spet v letu 2022!   ... The post LJUBLJANSKE ZGODBE 2021 so se iztekle! appeared first on Ana Monro.

ART YARD – umetnost, ki gradi skupnost!

Ana Monro, 23. september ― Med 28.9. in 2.10. bomo v čisto sveži ljubljanski soseski premierno izvedli projekt sosedskega gledališča ART YARD, ki spodbuja interakcijo in sodelovanje med stanovalci – s ciljem, da jih poveže(mo) v skupnost. Častna gostja bo Simona Savickaitė iz Litve, koordinatorka podobnega projekta We, the people, ki bo del programa Evropske prestolnice kulture Kaunas 2022. ART ... The post ART YARD – umetnost, ki gradi skupnost! appeared first on Ana Monro.

ART YARD – umetnost, ki gradi skupnost!

Ana Monro, 23. september ― Med 28.9. in 2.10. bomo v čisto sveži ljubljanski soseski premierno izvedli projekt sosedskega gledališča ART YARD, ki spodbuja interakcijo in sodelovanje med stanovalci – s ciljem, da jih poveže(mo) v skupnost. Častna gostja bo Simona Savickaitė iz Litve, koordinatorka podobnega projekta We, the people, ki bo del programa Evropske prestolnice kulture Kaunas 2022. ART ... The post ART YARD – umetnost, ki gradi skupnost! appeared first on Ana Monro.

ART YARD – umetnost, ki gradi skupnost!

Ana Monro, 23. september ― Med 28.9. in 2.10. smo v čisto sveži stanovanjski soseski v Ljubljani premierno izvedli projekt sosedskega gledališča ART YARD, ki spodbuja interakcijo in sodelovanje med prebivalci blokovskih naselij – s ciljem, da jih poveže(mo) v skupnost. Častna gostja je bila Simona Savickaitė iz Litve, koordinatorka podobnega projekta We, the people, ki bo del programa Evropske ... The post ART YARD – umetnost, ki gradi skupnost! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE samo še 1.10. ob 18.00!

Ana Monro, 21. september ― Spoštovani turisti in avanturisti! Uprizoritev atraktivne interaktivne pohodne ulične predstave Ljubljanske zgodbe, ki je bila načrtovana 24.9., žal odpade, vas pa na dogodivščino popotovanja skozi 500 let pestre zgodovine Gornjega trga v Ljubljani vabimo 1.10. ob 18.00, ko bomo še zadnjič letos zagnali naš časovni stroj. Hvala za razumevanje in prisrčno vabljeni, da se nam pridružite! VSTOPNINE ... The post LJUBLJANSKE ZGODBE samo še 1.10. ob 18.00! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni spet na LJUBLJANSKE ZGODBE! (24.9.)

Ana Monro, 20. september ― V petek, 24.9. ob 18.00, vas spet vabimo na Ljubljanske zgodbe in v okviru teh na interaktivni sprehod skozi pestro zgodovino Gornjega trga v Ljubljani. ki jo bodo za vas poustvarili naši ulični umetniki! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA             The post Vabljeni spet na LJUBLJANSKE ZGODBE! (24.9.) appeared first on Ana Monro.

ZELENI ZAKLAD – spoznavanje narave in družbe!

Ana Monro, 18. september ― V sodelovanju s partnerji do konca septembra v okviru projekta Zeleni zaklad  vsak torek, sredo in četrtek izvajamo brezplačne gibalno-ustvarjalne delavnice za otroke in mladostnike (6-15 let), ki so zasnovane na okoljskih tematikah ter izkustvenem učenju, in na katerih udeleženci skozi raziskovanje, igro in druženje v naravi razvijajo in krepijo različne veščine ter pridobivajo nova znanja ... The post ZELENI ZAKLAD – spoznavanje narave in družbe! appeared first on Ana Monro.

Na ŠUGLO se lahko prijavite še do 22. SEPTEMBRA!

Ana Monro, 15. september ― Rok za prijavo na ŠUGLO, Šolo sodobnih perfromatvinih uličnih umetnosti, v okviru katere od leta 2007 izvajamo 4-stopenjski program neformalnega izobraževanja in usposabljanja, smo podaljšali do 22. septembra! Vabljeni k vpisu!   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA               The post Na ŠUGLO se lahko prijavite še do 22. SEPTEMBRA! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE se bodo nadaljevale 24.9.!

Ana Monro, 13. september ― Spoštovani, sporočamo vam, da zaradi nepredvidenih okoliščin uprizoritev atraktivne interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe, ki je bila načrtovana za 17.9., ODPADE! Sezona se bo nadaljevala 24.9. ob 18.00, na krov našega časovnega stroja in edinstveno izkušnjo popotovanja skozi 500 let pestre zgodovine Gornjega trga v Ljubljani pa vas vabimo tudi 1.10. Hvala za razumevanje in ... The post LJUBLJANSKE ZGODBE se bodo nadaljevale 24.9.! appeared first on Ana Monro.

Dva ”odmerka” CIRKUSA KORONA v Ljubljani!

Ana Monro, 12. september 9.9. je družinski cirkus Ane M. s predstavo Cirkus Korona gostoval na dvorišču stanovanjske soseske na Bratovševi ploščadi , 10.9. pa na dvorišču Slovenskega gledališkega inštituta – SLOGI. Obe uprizoritvi ste si lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na kanalu SIMS. Hvala, da ste bili z nami in se kmalu spet vidimo – v živo ... The post Dva ”odmerka” CIRKUSA KORONA v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

NIČ NAS NE SME PRESENETITI ali Ana Monro na TV! (14.9.)

Ana Monro, 10. september ― V torek, 14.9. ob 21.00, bo na 1. programu RTV Slovenija premierno predvajan dokumentarni film z naslovom Nič nas ne sme presenetiti, pri ustvarjanju katerega je na povabilo režiserja in scenarista Amirja Muratovića sodelovala tudi ekipa Ljubljanskih zgodb. Prisrčno vabljeni k ogledu!             The post NIČ NAS NE SME PRESENETITI ali Ana Monro na TV! (14.9.) appeared first on Ana Monro.

Novo sodelovanje z IPOP!

Ana Monro, 9. september ― Na povabilo Inštituta za politike prostora (IPOP) smo od 6. do 8.9. v Solkanu soustvarili projekt Šolska ulica – ukrep za izboljšanje varnosti in udobnosti šolske poti, katerega namen/cilj je omejevanje motornega prometa v času jutranje konice v neposredni okolici šole. VEČ INFORMACIJ   Foto: Klub Zagon       The post Novo sodelovanje z IPOP! appeared first on Ana Monro.

ŠUGLA – šola za (na) ulico, lekcija za življenje!

Ana Monro, 8. september ― V Gledališču Ane Monro smo vodilni in referenčni strokovnjaki za izobraževanje in usposabljanje na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti v Sloveniji in širšem mednarodnem prostoru! S ciljem prenosa znanja in izkušenj od leta 2007 izvajamo program ŠUGLA, Šola sodobnih performativnih uličnih umetnosti, v katerega bomo letos prejeli že 9. generacijo udeležencev. VPIS DO 15. SEPTEMBRA! VSE INFORMACIJE ... The post ŠUGLA – šola za (na) ulico, lekcija za življenje! appeared first on Ana Monro.

Časovni stroj bomo spet zagnali 10.9.!

Ana Monro, 7. september 3. septembra se je začela nova sezona atraktivne interaktivne pohodne ulične predstave Ljubljanske zgodbe. Dogodivščina potovanja skozi čas se bo nadaljevala 10., 17. in 24.9. ter 1.10 ob 18.00. Zagotovite si svoje mesto v našem časovnem stroju! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA                   The post Časovni stroj bomo spet zagnali 10.9.! appeared first on Ana Monro.

SIMS prenosi iz Ljubljane in KATALONIJE (9.-12.9.)

Ana Monro, 6. september ― V četrtek, 9.9., začenjamo serijo neposrednih spletnih prenosov, v okviru katere si boste lahko na kanalu SIMS ogledali uprizoritve naše atraktivne interaktivne predstave Cirkus Korona z dvorišča stanovanjske soseske v Ljubljani in iz središča mesta, ter provokativne ulične intervencije katalonske umetniške skupine DES_KONECTAR z enega največjih evropskih festivalov uličnih umetnosti, Tarrega v Španiji! Prenosi slednje predstavljajo pomemben ... The post SIMS prenosi iz Ljubljane in KATALONIJE (9.-12.9.) appeared first on Ana Monro.
še novic