ZGNUD – praktična DELAVNICA ali spletna SODELOVALNICA! (6.5.)

Ana Monro, 15. april 6. maja bo v Ljubljani od 9.00 do 17.00 potekal 8-urni program neformalnega izobraževanja za strokovne pedagoške delavce ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake, ki obsega 4 ure vodene skupinske delavnice in 4 ure individualne aplikacije gledaliških tehnik in iger v praktično pedagoško delo, v okviru katerega udeleženci spozna(va)jo in (pre)izkusijo uporabnost teh ... The post ZGNUD – praktična DELAVNICA ali spletna SODELOVALNICA! (6.5.) appeared first on Ana Monro.

Jubilejna 10. ANINA DVIŽNICA! (13.4.)

Ana Monro, 13. april ― So napovedovali sneg, pa smo se toplo oblekli in v okviru Anine dvižnice ogreli zapestja, ponovili oblikovanje snežne kepe ter povadili kratek in dolg met, zdaj pa snega ni niti za vzorec! No, mi se vam ne bomo izneverili in bomo sebi in vam spet krepili telo in duha naslednji torek ob 10.00. Na kanalu SIMS, seveda! ... The post Jubilejna 10. ANINA DVIŽNICA! (13.4.) appeared first on Ana Monro.

ANINA DVIŽNICA – lockdown edition! (6.4.)

Ana Monro, 6. april ― Energijo in moralo dvigujemo gor, tudi ko smo ”zaklenjeni dol”! V torek, 6.4. smo izvedli ‘‘special lockdown edition” Anine Dvižnice, ki smo jo neposredno prenašali iz naših domov. Pridružite se nam vsak torek ob 10.00 na kanalu SIMS tudi vi. Od ponedeljka do nedelje pa nas lahko PODPRETE Z DONACIJO! Hvala in smo na vezi!   ... The post ANINA DVIŽNICA – lockdown edition! (6.4.) appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA 2021 – po festivalskem v LJUBLJANI še P2P program!

Ana Monro, 3. april ― Že vrsto let o tem razmišljamo, letos bomo to tudi izvedli! Trem umetniškim skupinam/ustvarjalcem, ki jih bomo gostili na Ani Desetnici 2021, bomo ponudili možnost t.i. peer to peer učne metode, pri kateri gre za izmenjavo znanj in izkušenj med ”enakovrednimi” udeleženci, kar (lahko) pomembno prispeva k njihovemu umetniškemu razvoju. Predstave sodelujočih v P2P programu si boste lahko od 4. do 7. ... The post ANA DESETNICA 2021 – po festivalskem v LJUBLJANI še P2P program! appeared first on Ana Monro.

Začenja se nova sezona delavnice ZGNUD (6.5.)!

Ana Monro, 30. marec 6. maja se bo v Ljubljani (dvorana Dijaškega doma Tabor, od 9.00 do 17.00) začela nova sezona praktične delavnice za strokovne pedagoške delavce ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake, na kateri udeleženci spoznavajo inovativne načine podajanja učnih vsebin, gradnje in krepitve skupinske dinamike ter motivacije šolarjev. Zdaj ponujamo razširjen, 8-urni program, ki poleg vodene skupinske delavnice (4 ... The post Začenja se nova sezona delavnice ZGNUD (6.5.)! appeared first on Ana Monro.

Prihaja ART YARD!

Ana Monro, 27. marec ― Aprila bomo zagnali projekt t. i. socialnega gledališča Art Yard, ki je ”zrasel” iz našega protikorona ukrepa Ana pod oknom, ki smo ga izvajali spomladi 2020, v času prvega vala epidemije. V prvi fazi bomo varen format živih gledaliških dogodkov v obliki podoknice, ki smo jih uprizarjali na dvoriščih blokovskih naselij v Ljubljani, nadgradili v ... The post Prihaja ART YARD! appeared first on Ana Monro.

Po zaključku konference SAWA#5!

Ana Monro, 26. marec ― Lepo je vedeti in videti, da ulice po vsem svetu ostajajo žive, čeprav so tako rekoč prazne! S to mislijo lahko strnemo vtise o tridnevni mednarodni spletni konferenci o izobraževanju na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti SAWA#5, ki je v organizaciji  Gledališča Ane Monro in partnerjev potekala od 23. do 25. marca. Podrobnejše poročilo sledi, ... The post Po zaključku konference SAWA#5! appeared first on Ana Monro.

UPS! v CUKRARNI, ki ga je videl ves svet!

Ana Monro, 24. marec ― V torek, 23.3., je Gledališki pevski zbor z vizualno in vokalno impresivno izvedbo (z mednarodno nagrado odličnosti v uličnem gledališču URBana LJUBLJana 2020 nagrajene) predstave UPS! v Cukrarni še enkrat navdušil. Tokrat tudi mednarodno občinstvo! Predstava je bila namreč del programa mednarodne spletne konference o izobraževanju na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti SAWA#5, ki od 23. do 25.3. poteka ... The post UPS! v CUKRARNI, ki ga je videl ves svet! appeared first on Ana Monro.

Začela se je mednarodna spletna konferenca SAWA#5!

Ana Monro, 23. marec ― Od 23. do 25. marca bo pod okriljem EFETSE, Evropskega združenja za izobraževanje in usposabljanje v uličnih umetnostih, in v organizaciji Gledališča Ane Monro ter partnerskih organizacij, potekala spletna konferenca SAWA #5, z naslovom Sodobne performativne ulične umetnosti: Razvoj učnih metod. V okviru te med drugim potekajo zanimivi pogovori o družbenem učinku uličnega gledališča in predstavitve obstoječih programov ter dobrih praks neformalnega izobraževanja na tem področju, ... The post Začela se je mednarodna spletna konferenca SAWA#5! appeared first on Ana Monro.

NOVIČNIK – za stalni stik z ulico!

Ana Monro, 21. marec ― Šele marec je, mi smo pa že V pričakovanju dogodka leta! Letos na Ani Desetnici Po festivalskem, v Ljubljani še P2P program! Kako zgleda Kultura po meri izobraževanja po modelu C? Kaj je Gledališče s socialnim učinkom? Vse to in še več v NOVIČNIK-u, ki spet prinaša najbolj sveže informacije o naših raznolikih dejavnostih. Preberite ga in ostanite v ... The post NOVIČNIK – za stalni stik z ulico! appeared first on Ana Monro.

UPS! navdušil in očaral, ponovitev že 23.3.!

Ana Monro, 20. marec ― Če ste zamudili UPS! v petek, 19.3., boste imeli v torek, 23.3. ob 19.30, še eno priložnost, da si ogledate vizualno in vokalno impresiven nastop Gledališkega pevskega zbora v Cukrarni! V neposrednem spletnem prenosu na kanalu SIMS, seveda, ki mu bomo v sodelovanju z Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije (ARNES) nadeli novo, še bolj privlačno ... The post UPS! navdušil in očaral, ponovitev že 23.3.! appeared first on Ana Monro.

MEDNARODNA spletna konferenca SAWA#5! (23.-25.3.)

Ana Monro, 19. marec ― Z veseljem in ponosom najavljamo največji mednarodni dogodek, ki ga bomo (v sodelovanju s partnerji) v letu 2021 izvedli v Gledališču Ane Monro – mednarodno spletno konferenco SAWA#5, z naslovom Sodobne performativne ulične umetnosti: Razvoj učnih metod, ki bo potekala od 23. do 25. marca! Ta bo združila referenčne strokovnjake, umetniške ustvarjalce in zainteresirano javnost ... The post MEDNARODNA spletna konferenca SAWA#5! (23.-25.3.) appeared first on Ana Monro.

LEGENDA o nastanku LJUBLJANICE!

Ana Monro, 18. marec ― To pomlad bo luč sveta ugledala slikanica Legenda o nastanku Ljubljanice, kot so jo zapisali ustvarjalci projekta Reka sedmerih imen. V njej bodo poleg te zbrane izjemne ilustracije Cirila Horjaka – dr. Horowitza, (pri)znanega ustvarjalca na področju upodobitvenih umetnosti, pa tudi fotografije (pri)znanega fotografa Luke Dakskoblerja, ki je jeseni 2020 dokumentiral izvedbo otvoritvenega spektakla, ter seveda opis ... The post LEGENDA o nastanku LJUBLJANICE! appeared first on Ana Monro.
še novic