ZAHVALA po Ani Plameniti 2019 in Taboru Ane Plamenite!

Ana Monro, 18. november ― Po predčasnem slovesu Ane Plamenite 2019 v petek, 15.11., se je v nedeljo, 17.11., zaključila še mednarodna mladinska izmenjava Tabor Ane Plamenite.  HVALA vsem, ki ste se družili z nami na festivalu, in HVALA ZA RAZUMEVANJE vsem, ki vam je odpoved drugega festivalskega dneva morebiti povzročila neprijetnosti. HVALA udeležencem izmenjave, njihovim mentorjem ter partnerskim organizacijam, ... The post ZAHVALA po Ani Plameniti 2019 in Taboru Ane Plamenite! appeared first on Ana Monro.

Ana Plamenita V SOBOTO (16.11.) ODPADE!

Ana Monro, 16. november ― Tudi ogenj v srcu ne more kljubovati naravnim silam, in čeprav ta ni ugasnil, je v petek zvečer dokončno ugasnila ANA PLAMENITA 2019. Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi današnji dogodek (v soboto, 16. 11.) namreč ODPADE! Hvala za razumevanje in seveda hvala vsem, ki ste se nam včeraj pridružili! Fotografije letošnjega festivala noči in ognjenih ambientov ... The post Ana Plamenita V SOBOTO (16.11.) ODPADE! appeared first on Ana Monro.

FOTOGALERIJA Ane Plamenite 2019!

Ana Monro, 15. november ― V petek, 15. novembra, je v Severnem mestnem parku v Ljubljani zažarela ANA PLAMENITA 2019. Z veliko volje in truda smo kljub manj prijaznemu vremenu ustvarili prijeten ambient, v katerem so lahko obiskovalci vrgli v ogenj svoje skrbi, pluli na ladji, srečali skrivnostna svetlobna bitja in knjižnega škrata, si ogledali žonglerske točke, ali pa se ... The post FOTOGALERIJA Ane Plamenite 2019! appeared first on Ana Monro.

Utrinki s TABORA ANE PLAMENITE!

Ana Monro, 14. november ― Ta teden (11.-17.11.) v Ljubljani gostimo mednarodno mladinsko izmenjavo Tabor Ane Plamenite, v okviru katere udeleženci iz Slovenije, Avstrije, Italije in Belgije med drugim ustvarjajo rekvizite in umetniške inštalacije za festival Ana Plamenita 2019 (15. & 16.11.). Za vas smo zbrali nekaj fotografij, vse informacije o projektu pa najdete tudi TUKAJ.       The post Utrinki s TABORA ANE PLAMENITE! appeared first on Ana Monro.

Prihaja ognjevita ANA PLAMENITA 2019!

Ana Monro, 10. november ― Če vreme bo na naši strani in vse bo šlo po plani, bo 15. in 16. novembra ob 17.00 v Severnem mestnem parku v Ljubljani zažarel festival noči in ognjenih ambientov ANA PLAMENITA 2019. Prisrčno vabljeni na večerni sprehod in prijetno jesensko druženje v soju stotine plamenov. Več informacij najdete TUKAJ, o morebitnih spremembah pa vas bomo pravočasno obvestili na ... The post Prihaja ognjevita ANA PLAMENITA 2019! appeared first on Ana Monro.

Mladinski TABOR ANE PLAMENITE!

Ana Monro, 8. november ― Med 11. in 17. novembrom bomo v Ljubljani izvedli mednarodno mladinsko izmenjavo Tabor Ane Plamenite, v okviru katere smo se povezali z umetniškimi in mladinskimi organizacijami iz Slovenije, Italije, Avstrije in Belgije. In sicer z namenom, da prek skupnega orodja dela, ki je umetnost (gledališče, ulično gledališče in umetniška inštalacija v javnem prostoru), mlade z različnimi sposobnostmi, potrebami ... The post Mladinski TABOR ANE PLAMENITE! appeared first on Ana Monro.

Pred začetkom programa v STUDIU GAM!

Ana Monro, 4. november ― V ponedeljek, 4. novembra, smo v naših prostorih na Trgu prekomorskih brigad 1 v Ljubljani s slavnostnim prerezom traku uradno odprli novo gledališko dvorano v mestu, Studio GAM.  V njem smo nato gostili krajšo novinarsko konferenco, na kateri smo prisotnim novinarjem in fotografom predstavili predviden redni mesečni umetniški program, ki ga začenjamo v petek, 8. novembra ... The post Pred začetkom programa v STUDIU GAM! appeared first on Ana Monro.

Z gledališčem nad učence in dijake tokrat v MARIBORU!

Ana Monro, 30. oktober ― Z jesenjo se je začela nova serija praktične delavnice Z gledališčem nad učence in dijake, udeleženci katere spoznajo in preizkusijo uporabnost gledaliških tehnik in iger za oblikovanje inovativnih pedagoških metod, gradnjo skupinske dinamike in krepitev motivacije ter koncentracije šolarjev. 19. novembra od 15.00 do 19.00 bo delavnica potekala v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Vabljeni k ... The post Z gledališčem nad učence in dijake tokrat v MARIBORU! appeared first on Ana Monro.

Čas je za nov odmerek TABELTOL-a!

Ana Monro, 27. oktober ― GAMmedica, farmacevtska sekcija Gledališča Ane Monro, je izdelala Tabletol, (namišljeno) zdravilo, ki preprečuje ali odpravlja muhavost, nejevoljo in slabo razpoloženje, ki se vas lahko poloti v kratkih in hladnih jesenskih dneh. O njegovi učinkovitosti se lahko prepričate v petek, 8. novembra ob 19.00 v Studiu GAM (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana). V izogib čakalnim vrstam vas ... The post Čas je za nov odmerek TABELTOL-a! appeared first on Ana Monro.

Vrata odpira STUDIO GAM, nova gledališka dvorana v mestu!

Ana Monro, 24. oktober ― To jesen vrata odpira Studio GAM, gledališka dvorana, ki smo jo člani ekipe Gledališča Ane Monro uredili v svojih prostorih na Trgu prekomorskih brigad 1 v Ljubljani. Namenjena je manjšim predstavam in za manjše število gledalcev, takšnih dvoran pa v mestu primanjkuje. V Studiu GAM bomo vsaj enkrat mesečno gostili avtorske predstave odličnih slovenskih uličnih ... The post Vrata odpira STUDIO GAM, nova gledališka dvorana v mestu! appeared first on Ana Monro.

Tretji ponedeljek v mesecu je čas za NOVIČNIK!

Ana Monro, 21. oktober ― Kje in kdaj bo zažarela Ana Plamenita 2019 in zakaj bo srečanje z Ano Mraz letos še posebej praznično? S kom to jesen delimo svoje znanje in izkušnje? Zakaj morate obiskati novo gledališko dvorano v mestu in zakaj se kljub toplemu vremenu že veselimo prihoda pomladi? Odgovore na ta vprašanja in informacije o naših aktivnostih na področju ... The post Tretji ponedeljek v mesecu je čas za NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

Na ŠUGLI je potekal prvi tedenski modul!

Ana Monro, 17. oktober ― V prvi polovici oktobra je na ŠUGLI, Šoli sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, potekal prvi modul v ”šolskem letu” 2019/20, na katerem sta mentorici Sara Šabec in Polona Prosen udeležence poučili o osnovah skupinskega dela in razvoja igralske prezence. Več o začetku prve stopnje izobraževanja in usposabljanja za 8. generacijo Šuglarjev preberite v Novičniku, ki bo objavljen ... The post Na ŠUGLI je potekal prvi tedenski modul! appeared first on Ana Monro.

Prihaja ANA PLAMENITA 2019!

Ana Monro, 15. oktober ― Ko bo 15. in 16. novembra nad Ljubljano legla tema, bo v Severnem mestnem parku zažarela Ana Plamenita 2019, jesenski festival noči in ognjenih ambientov! Vabljeni na sprehod skozi svetlobo mnogoterih plamenov in lučk ter na prijetno druženje, ki ga bodo popestrile iskrive umetniške intervencije. Zanje bodo poskrbeli udeleženci mladinske izmenjave Tabor Ane Plamenite iz Slovenije, ... The post Prihaja ANA PLAMENITA 2019! appeared first on Ana Monro.

Prijave za ZGNUD sprejemamo do 14.10.!

Ana Monro, 10. oktober ― Časa za prijavo je še dovolj, toda prostih mest je vse manj, zato ne odlašajte in se čimprej prijavite na prvo delavnico Z gledališčem nad učence in dijake v novi sezoni, na kateri boste spoznali in (pre)izkusili uporabnost gledaliških tehnik in iger za oblikovanje inovativnih pedagoških metod! Potekala bo 15. oktobra od 15.00 do 19.00 v dvorani Dijaškega doma Tabor ... The post Prijave za ZGNUD sprejemamo do 14.10.! appeared first on Ana Monro.

Zaključila se je sezona LJUBLJANSKIH ZGODB!

Ana Monro, 7. oktober ― Prvi petek v oktobru (4.10.) se je zaključila sezona Ljubljanskih zgodb, ki smo jih po daljšem premoru uspešno (p)oživili aprila letos. Hvala vsem, ki ste se nam v teh mesecih pridružili na dogodivščini na Gornjem trgu. Se vidimo spet spomladi 2020!           The post Zaključila se je sezona LJUBLJANSKIH ZGODB! appeared first on Ana Monro.
še novic