Za zaključek polletja in začetek poletja – NOVIČNIK!

Ana Monro, 19. julij ― Preden pride avgust in gremo tudi mi na kratek dopust, smo za vas pripravili NOVIČNIK, v katerem smo strnili vse informacije o uspešnem polletju, ki je za nami. Vrhunec tega je bila seveda Ana Desetnica 2021, ki je pokazala in dokazala, da še znamo biti skupaj, zato se že veselimo nove sezone na ulici, v ... The post Za zaključek polletja in začetek poletja – NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

CIRKUS KORONA – prvo gostovanje v tujem svetu, ki je šlo v živo po spletu!

Ana Monro, 14. julij ― Svetovno znana cirkuška družina Ane M. je na gostovanju v Pakoštanah na Hrvaškem (13.7.) upravičila svoj zvezdniški sloves in navdušila mednarodno občinstvo, ki si je predstavo Cirkus Korona ogledalo v živo in prek spleta, na kanalu SIMS! Alessandro, Džezva, Magda, Anastazija in Valentina zdaj odhajajo na zaslužen oddih, jeseni pa lahko pričakujemo nov val njihovih nastopov. ... The post CIRKUS KORONA – prvo gostovanje v tujem svetu, ki je šlo v živo po spletu! appeared first on Ana Monro.

CIRKUS KORONA na hrvaški obali! (13.7.)

Ana Monro, 9. julij ― Družinski cirkus Ane M. odhaja na (delovne) počitnice na morje! Na povabilo Sign Dance Collective International (VB) bomo 13.7. z našo atraktivno interaktivno predstavo t. i. sosedskega gledališča Cirkus Korona gostovali v Pakoštanah! Uprizoritev predstave si boste lahko ob 19.30 v neposrednem spletnem prenosu ogledali tudi na kanalu SIMS! S tem prvim mednarodnim gostovanjem predstave ... The post CIRKUS KORONA na hrvaški obali! (13.7.) appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA 2021 – po zaključku festivala je na vrsti ZAHVALA!

Ana Monro, 7. julij ― 10 dni potovanja po 11 mestih z več kot 90 uličnimi ustvarjalci iz 11 držav, ki so s 36 atraktivnimi predstavami soustvarili 93 brezplačnih dogodkov, ter druženje z več kot 10.000 obiskovalci je za nami! Ana Desetnica 2021 je bila lepa izkušnja, nepozabno poletno doživetje in trden dokaz, da ŠE ZNAMO BITI SKUPAJ! In to je ... The post ANA DESETNICA 2021 – po zaključku festivala je na vrsti ZAHVALA! appeared first on Ana Monro.

ZELENI ZAKLAD – brezplačne poletne DELAVNICE za otroke in mladino!

Ana Monro, 5. julij ― V okviru projekta Zeleni zaklad, ki ga to poletje izvajamo v sodelovanju s športno-kulturnim društvom Gibatorij, OŠ Franca Rozmana Staneta in šolo brazilske kulturne veščine Capoeira Balanço da Meia Lua, otroke in mladino (6-15 let) vsak torek, sredo in soboto vabimo na brezplačne gibalno-ustvarjalne delavnice, na katerih bodo prek raziskovanja, igre in druženja v naravi razvijali in krepili različne veščine ter ... The post ZELENI ZAKLAD – brezplačne poletne DELAVNICE za otroke in mladino! appeared first on Ana Monro.

Po festivalskem v LJUBLJANI še P2P program! (5.-7.7.)

Ana Monro, 4. julij ― Že vrsto let o tem razmišljamo, letos bomo to tudi izvedli! Trem umetniškim skupinam/ustvarjalcem, ki smo jih gostili na festivalu Ana Desetnica 2021, bomo ponudili možnost t.i. peer to peer učne metode, pri kateri gre za izmenjavo znanj in izkušenj med ”enakovrednimi” udeleženci – da bi prispevali k njihovemu umetniškemu razvoju. Predstave sodelujočih v P2P ... The post Po festivalskem v LJUBLJANI še P2P program! (5.-7.7.) appeared first on Ana Monro.

Nagrada odličnosti urbANA ljubljANA 2021 je šla v ŠVICO!

Ana Monro, 4. julij ― V okviru programa festivala Ana Desetnica 2021 je v Ljubljani od 30.6. do 3.7. potekal finalni izbor za mednarodno nagrado odličnosti za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev urbANA ljubljANA 2021. Zanjo so se potegovali: Circopitanga (ŠVI): Poročne vrvi // Gaia Matulli (ITA): Zadeni me v srce // Dario Marodin (ITA): El Bechin // Theatre Labaaz (NEM): ... The post Nagrada odličnosti urbANA ljubljANA 2021 je šla v ŠVICO! appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA v Ljubljani (4. dan)!

Ana Monro, 4. julij ― Ana Desetnica 2021 je tudi zadnji festivalski dan v Ljubljani (3.7.) segla do neba in do srca! Z zgodbami, ki so jih umetniki pripovedovali z akrobacijami, žongliranjem, plesom in glasbo, so navdušili občinstvo vseh starosti in ob Ljubljanici so spet odmevali smeh, vzkliki in aplavzi. Skratka bilo je čudovito! Po 4 čudovitih dneh lahko zapišemo, ... The post ANA DESETNICA v Ljubljani (4. dan)! appeared first on Ana Monro.

REKA SEDMERIH IMEN spet očarala!

Ana Monro, 3. julij ― V petek, 2.7., je festivalski program Ane Desetnice 2021 v Ljubljani sklenila nova uprizoritev interaktivnega interdisciplinarnega umetniškega spektakla Reka sedmerih imen, ki je kljub pozni uri pritegnila in očarala mnoge obiskovalce. Hvala vsem, ki ste se nam pridružili in se vidimo jeseni, ko sledi nadaljevanje projekta.   VEČ INFORMACIJ         The post REKA SEDMERIH IMEN spet očarala! appeared first on Ana Monro.

DRUŽINSKI DAN na ANI DESETNICI v Ljubljani! (2.7.)

Ana Monro, 3. julij ― Festival Ana Desetnica ima poleg umetniške tudi močno družbeno komponento. V zadnjih letih naj jo pomagata udejanjati Drago Zadnikar, ki z igrami in igrali, izdelanimi iz odpadnih materialov, poskrbi za zabavo za vse generacije, in Tim Car, ki peče najboljše palačinke v mestu! HVALA obema!   VEČ FOTOGRAFIJ       The post DRUŽINSKI DAN na ANI DESETNICI v Ljubljani! (2.7.) appeared first on Ana Monro.

ZELENI ZAKLAD tudi na ANI DESETNICI v Ljubljani!

Ana Monro, 3. julij ― V okviru programa 3. dne festivala Ana Desetnica 2021 v Ljubljani (2.7.) je med drugim potekala gibalna delavnica za otroke Zeleni zaklad, ki je bila zgolj en od dogodkov širšega istoimenskega projekta, ki ga to poletje vsak torek, sredo in soboto izvajamo v sodelovanju s športno-kulturnim društvom Gibatorij, OŠ Franca Rozmana Staneta in šolo brazilske ... The post ZELENI ZAKLAD tudi na ANI DESETNICI v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

Prvo gostovanje ANE DESETNICE v LOGATCU!

Ana Monro, 3. julij ― V izjemno čast, ponos in veselje nam je, da se je letos naši Desetničarski družini pridružil Logatec – po volji in na željo njegovih prebivalcev, ki so izglasovali, da se program mednarodnega festivala uličnega gledališča uvrsti v participatorni del občinskega proračuna. V okviru tega so si lahko v petek, 2.7., ogledali interaktivno ekološko predstavo Zadnji ulov, ... The post Prvo gostovanje ANE DESETNICE v LOGATCU! appeared first on Ana Monro.

Grand finale ANE DESETNICE 2021 v LJUBLJANI! (3.7.)

Ana Monro, 3. julij ― Poroka v naglici, eko in zračni cirkus, bog bobna in mojster plesa, plinske maske, QR kode in selfi poze, ptičji spevi, tjulni in pingvini, klovnovski rock’n’roll žur, kantata odbitosti ter rituali združevanja in gibalna osvoboditev. Vse to in še več bo zadnji festivalski dan v Ljubljani (3.7. od 18.00) postregla Ana Desetnica 2021. Pridružite se ... The post Grand finale ANE DESETNICE 2021 v LJUBLJANI! (3.7.) appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA v Ljubljani (3. dan)!

Ana Monro, 3. julij ― Ana Desetnica 2021 je 3. festivalski dan (2.7.) pripravila še daljši in še bolj pester program, kot v preteklih dneh, ki je poleg nove ”učne ure” o škodljivosti mobilnih naprav, zabavnega popotovanja skozi literarne klasike, dveh edinstvenih koncertov, priprav na olimpijske igre, uličnega kviza, popotovanja od pekla do raja ter srečanja ženske in moškega, časa, ... The post ANA DESETNICA v Ljubljani (3. dan)! appeared first on Ana Monro.
še novic