Po POLETJU 2020!

Ana Monro, 25. september ― Poletje se je poslovilo in z njim tudi naš poletni ulični program. Tole so številke, ki naj pričajo o tem, da je tudi v ”novi realnosti” čas in prostor za umetnost in druženje! 23 dni, 13 mest (Ljubljana, Kamnik, Nova Gorica, Gornja Radgona, Sežana, Krško, Ilirska Bistrica, Ankaran, Vrhnika, Maribor, Postojna, Novo mesto, Šoštanj), 30 ... The post Po POLETJU 2020! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 2. OKTOBER!

Ana Monro, 24. september ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, sporočamo vam, da je zadnja uprizoritev predstave Ljubljanske zgodbe PRESTAVLJENA iz petka, 25. septembra, na petek, 2. oktobra ob 18.00.  Hvala za razumevanje in prisrčno vabljeni.   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA       The post LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 2. OKTOBER! appeared first on Ana Monro.

Po ANI DESETNICI 2020!

Ana Monro, 22. september ― V tem nenavadnem letu se zgodovina nedvomno piše tudi na ulici in mi smo svoj ”zapis” prispevali s 23. mednarodnim festivalom uličnega gledališča ANA DESETNICA 2020 – OKVIR POLETJA, ki je prvič potekal v dveh delih; na začetku in na koncu poletja (1.-4.7. & 17.-20.9.). Izvedba festivala v posebnih korona pogojih je bila velik izziv, ki ... The post Po ANI DESETNICI 2020! appeared first on Ana Monro.

Zadnja uprizoritev LJUBLJANSKIH ZGODB v sezoni 2020!

Ana Monro, 22. september ― Prisrčno vabljeni, da se nam v petek, 25. septembra ob 18.00 še zadnjič v sezoni 2020 pridružite na Gornjem trgu na interaktivni pohodni predstavi Ljubljanske zgodbe.   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA             The post Zadnja uprizoritev LJUBLJANSKIH ZGODB v sezoni 2020! appeared first on Ana Monro.

Nagrada odličnosti URBana LJUBLJana 2020 za POT V TADAM in UPS!

Ana Monro, 21. september ― V nedeljo, 20. septembra, je Gledališče Ane Monro podelilo že četrto mednarodno nagrado za odličnost v uličnem gledališču. Nagrado URBana LJUBLJana 2020 za najboljšo predstavo slovenskih ali v Sloveniji delujočih uličnih ustvarjalcev sta prejeli dve umetniški skupini – Globus Hystericus za Pot v Tadam in Gledališki pevski zbor za UPS! Člani mednarodne  žirije, ki so ... The post Nagrada odličnosti URBana LJUBLJana 2020 za POT V TADAM in UPS! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 4. DAN!

Ana Monro, 21. september ― Veselje, dobra predstava, odlična zabava in prijetno druženje! To je kratek povzetek zadnjega festivalskega dne (20.9.), ko sta se na najlepši možen način prepletli umetniška in družabna komponenta Ane Desetnice. Po koncu programa, ki ga je otvorila podelitev mednarodne nagrade odličnosti URBana LJUBLJana 2020 (prejela sta jo Globus Hystericus za predstavo Pot v Tadam in ... The post Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 4. DAN! appeared first on Ana Monro.

Zadnje dejanje Ane Desetnice 2020 bo ZADNJI ULOV!

Ana Monro, 20. september ― Zadnje dejanje festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja bo interaktivna ekološka predstava Zadnji ulov, ki je tudi otvorila letošnji festival (premiera na Ani Desetnici v Kamniku, 27.6.). Predstava z igralci na hoduljah, odlično glasbo ter atraktivnimi kostumi, rekviziti in scenskimi elementi (prava ribiška ladja, velika lutka), ki so izdelani iz recikliranih odpadnih materialov, na zabaven ... The post Zadnje dejanje Ane Desetnice 2020 bo ZADNJI ULOV! appeared first on Ana Monro.

Dih jemajoča MERAVIGLIA!

Ana Monro, 20. september ― V hladnem sobotnem večeru (19.9.) se je v okviru programa 2. dela festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja v bližini Ljubljanice (Športno-rekreacijski center Poljane) odvil barvit, čudovit in čudežni spektakel Meraviglia!, s katerim so člani italijanske umetniške skupine Ondadurtro Teatro ogreli ozračje in srca obiskovalcev.   Foto: Luka Dakskobler             ... The post Dih jemajoča MERAVIGLIA! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 3. DAN!

Ana Monro, 20. september ― Sobotni program (19.9.) je postregel s kar 4 predstavami, ki se potegujejo za mednarodno nagrado odličnosti URBana LJUBLJana 2020, cirkuškim kabaretom, še enim atraktivnim nastopom katalonskih tolkačev in z izjemnim vizualnim spektaklom Meraviglia.   FOTOGALERIJA PROGRAM       The post Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 3. DAN! appeared first on Ana Monro.

Podelitev nagrade URBana LJUBLJana 2020!

Ana Monro, 19. september ― V nedeljo, 20.9., točno opoldne, bomo v Ambroževem parku razglasili prejemnika mednarodne nagrade odličnosti URBana LJUBLJana 2020 za najboljšo predstavo slovenskih in v Sloveniji delujočih uličnih ustvarjalcev. Zanjo se poteguje 8 umetniških skupin/ustvarjalcev oziroma njihovih predstav, ki ste si jih lahko ogledali v okviru festivalskega programa v Ljubljani: – Plesalci plesne šole Kazina & Ada ... The post Podelitev nagrade URBana LJUBLJana 2020! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni na nedeljski PIKNIK!

Ana Monro, 19. september ― Že vrsto let po zaključku festivalskega programa gostujoče umetnike pogostimo s t. i. poslovilnim brunchem, letos pa v našo in njihovo družbo vabimo tudi vas, cenjeni obiskovalci festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja in ljubitelji uličnega gledališča. V nedeljo, 20.9., bomo v parku na Ambroževem trgu namreč pripravili čisto pravi piknik (od 13.00 dalje). Za ... The post Vabljeni na nedeljski PIKNIK! appeared first on Ana Monro.

3. festivalski DAN bo postregel z novim SPEKTAKLOM!

Ana Monro, 19. september ― Tudi 3. dan 2. dela festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja (19.9.) v Ljubljani bomo program sklenili z atraktivnim spektaklom, za katerega bodo tokrat poskrbeli člani italijanske umetniške skupine Ondadurtro Teatro – Meraviglia! (Športni park Poljane, 21.15). Pred tem pa vas vabimo na odisejado po mestnih ulicah (Čoln ob 16.30), v kabaret (Cirkus na mesec ob ... The post 3. festivalski DAN bo postregel z novim SPEKTAKLOM! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 2. DAN!

Ana Monro, 19. september ― Tudi drugi festivalski dan (18.9.) smo ob Ljubljanici ustvarili prijeten ambient, ki so ga v sončnem popoldnevu spet napolnili smeh gledalcev, ki so uživali ob odličnih predstavah, klepet obiskovalcev, ki so zgolj posedali v dnevni sobi, in zvoki pianina, ki te dni prav tako ”gostuje” na ulici. Skupaj z uličnimi umetniki smo z veseljem poskrbeli ... The post Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 2. DAN! appeared first on Ana Monro.

2. festivalski DAN v LJUBLJANI se začenja že ob 15.00!

Ana Monro, 18. september ― Ker se zelo kmalu tudi v javnem prostoru ne bomo mogli več nezakrito nasmehniti drug drugemu, vas v petek in soboto (18. in 19.9.) še posebej prisrčno vabimo, da se nam pridružite na festivalu Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del v Ljubljani. Petkov program se začne že ob 15.00 z avtobiografsko turo Razpoke v asfaltu (Camilo ... The post 2. festivalski DAN v LJUBLJANI se začenja že ob 15.00! appeared first on Ana Monro.

Zaživela je REKA SEDMERIH IMEN!

Ana Monro, 18. september ― Ko je nad mesto legla tema, je Ljubljanica, Reka sedmerih imen, postala ”oder” raznolike umetniške ustvarjalnosti, na katerem smo skupaj z obiskovalci ustvarili mit o nastanku reke. Risanje zgodbe v živo, svetlobne in video projekcije ter nastop umetnic na tkanini nad reko in na čolnu na reki so očarali vse prisotne. Če ste prvi otvoritveni ... The post Zaživela je REKA SEDMERIH IMEN! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni na spektakel MERAVIGLIA!

Ana Monro, 18. september ― Prizadevajo si za boljši svet in njihovo najmočnejše orodje je umetnost! Vabljeni v soboto, 19.9. ob 21.15 v Športni park Poljane na programski vrhunec 2. dela festivala  Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja v Ljubljani – vabljeni k ogledu spektakularne predstave Miraviglia! v izvedbi italijanske umetniške skupine Ondadurtro Teatro, ki vas bo popeljala na nadrealistično potovanje ... The post Vabljeni na spektakel MERAVIGLIA! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 1. DAN!

Ana Monro, 18. september ― Vzdušje je bilo nekoliko bolj intimno, kot smo ga vajeni iz prejšnjih let, a zato še bolj prijetno in domačno. Predvsem pa ni manjkalo zabave, smeha, pozitivne energije in seveda odličnih nastopov domačih in tujih umetnikov. Fotografije 1. festivalskega dne, katerih avtor je Luka Dakskobler, si lahko ogledate TUKAJ. Program v Ljubljani se nadaljuje danes ... The post Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 1. DAN! appeared first on Ana Monro.
še novic