V novem NOVIČNIKU preberite…

Ana Monro, 20. maj ― Kje in kdaj bo gostovala Ana Desetnica 2019, kdo so kandidati za mednarodno nagrado odličnosti urbANA ljubljANA 2019, kam vse v prihodnjih tednih potuje Ana Monro in kako si lahko zagotovite mesto v njenem časovnem stroju?! Vse to in še več informacij preberite v majski izdaji Novičnika, v katerem samo za vas strnemo vse, kar se nam dogaja! NOVIČNIK MAJ 2019 ... The post V novem NOVIČNIKU preberite… appeared first on Ana Monro.

Bil smo na obisku pri CIRKOBALKANI!

Ana Monro, 14. maj ― V zadnjih dneh smo v Zagrebu, kjer bo do 20. maja potekal festival sodobnega cirkusa v cirkuškem šotoru CIRKOBALKANA 7, kar dvakrat obiskali naše partnerje iz umetniške iniciative CirkoBalkana (HRV/SRB). Z njimi sodelujemo v okviru platforme za razvoj in promocijo sodobnega cirkusa in uličnih umetnosti CPuP ter pri organizaciji in izvedbi mladinske izmenjave izPOSTAVI se V ... The post Bil smo na obisku pri CIRKOBALKANI! appeared first on Ana Monro.

Na Gornjem trgu so spet zaživele LJUBLJANSKE ZGODBE!

Ana Monro, 11. maj ― V petek, 10. maja, so ulični umetniki po dolgem času spet popeljali zbrane obiskovalce na popotovanje skozi 500 let zgodovine Gornjega trga. Sodeč po njihovih odzivih lahko rečemo, da so jih prenovljene in poživljene Ljubljanske zgodbe navdušile, zato se že veselimo nadaljevanja sezone. Ljubljanske zgodbe si boste lahko ogledali vsak 1. petek v mesecu do jeseni (oktobra ... The post Na Gornjem trgu so spet zaživele LJUBLJANSKE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2!

Ana Monro, 10. maj ― DELAVNICE // USTVARJANJE // NASTOPI // DRUŽENJE Od 25. junija do 6. julija 2019 bo v Ljubljani potekala mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica za mlade izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2. Izvedli jo bomo v okviru mladinske izmenjave, ki jo podpirata program EU Erasmus+: Mladi v akciji in zavod MOVIT.  18 udeležencem, starim od 18 do 30 let, ki jih zanima ... The post izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2! appeared first on Ana Monro.

ZGNUD se nadaljuje jeseni!

Ana Monro, 8. maj ― V torek, 7. maja, je v Ljubljani potekala še zadnja delavnica Z gledališčem nad učence in dijake (ZGNUD) v tej sezoni. Na vseh treh delavnicah sta Sara Šabec in Tea Vidmar o možnostih uporabe gledaliških tehnik v vzgojno-izobraževalnem procesu poučili več kot 30 strokovnih pedagoških in mladinskih delavcev. Z delavnicami bomo nadaljevali jeseni. Sledite nam za več ... The post ZGNUD se nadaljuje jeseni! appeared first on Ana Monro.

SOSEDI, hvala za obisk in dobrodošli spet!

Ana Monro, 6. maj ― Po prvomajskih praznikih (3.5.) je v Studiu GAM gostoval Teater PolPet z lutkovno predstavo SOSEDI.  Obiskovalci vseh starosti so v družbi Roberte in Brigitte zelo uživali, zato ju bomo zagotovo še povabili na obisk. In seveda tudi vas, zato nam sledite za več informacij!   VSEBINA // Roberta živi mirno, samotno življenje, družbo ji delajo le rožice. Do zunanjega ... The post SOSEDI, hvala za obisk in dobrodošli spet! appeared first on Ana Monro.

Čas je za DOBRE ZGODBE!

Ana Monro, 4. maj ― V petek, 10. maja se na Gornjem trgu v Ljubljani začenja nova sezona atraktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe! Vabljeni ob 17.30 (predstava bo v slovenskem jeziku) in/ali ob 19.30 (predstava bo v angleškem jeziku) pod lestenec pred cerkvijo sv. Florijana in odpotujte z uličnimi gledališčniki skozi čas! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA         The post Čas je za DOBRE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

Na ZGNUD se lahko prijavite še do 6.5.!

Ana Monro, 3. maj ― V torek, 7. maja bo od 15.00 do 19.00 v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani zadnjič v tem šolskem letu potekala praktična delavnica Z gledališčem nad učence in dijake. Ker se je tik pred zdajci sprostilo nekaj mest, spet vabimo k prijavi vse, ki vas zanima uporabnost gledaliških tehnik v vzgojno-izobraževalnem procesu. Prijave sprejemamo na sara.anamonro@gmail.com do ponedeljka, 6. ... The post Na ZGNUD se lahko prijavite še do 6.5.! appeared first on Ana Monro.

Kako ste pa kaj vi s svojimi SOSEDI?

Ana Monro, 29. april ― Rezervacije za ogled predstave Sosedi, v petek, 3. maja ob 17.00, zbiramo do 2. maja do 19.00. Število mest je omejeno,zato ne odlašajte in čimprej rezervirajte sedež zase in svoje prijatelje, sorodnike, znance, sodelavce in seveda sosede! Prisrčno vabljeni! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post Kako ste pa kaj vi s svojimi SOSEDI? appeared first on Ana Monro.

Zadnji poziv za prijavo na ZGNUD!

Ana Monro, 23. april ― V torek, 7. maja, bo v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani od 15.00 do 19.00 še zadnjič pred jesenjo potekala praktična delavnica o inovativnih načinih podajanja učnih vsebin Z gledališčem nad učence in dijake.  Število udeležencev je omejeno, prosta mesta pa se hitro polnijo, zato ne odlašajte s prijavami, ki jih sprejemamo do 30. aprila. Vse ... The post Zadnji poziv za prijavo na ZGNUD! appeared first on Ana Monro.
KULTURNI DAN PO MERI

KULTURNI DAN PO MERI

Ana Monro, 30. september 2016 ―   V Gledališču Ane Monro smo zasnovali umetniško-vzgojni projekt Kulturni dan po meri, v okviru katerega v sodelovanju z vzgojno-izobraževalnimi zavodi (VIZ) in s kulturnimi ustanovami oblikujemo ciljni skupini šolarjev ustrezen program kulturnega dne. Z aktivnim povezovanjem šolarjev in njihovega domačega okolja oziroma lokalne skupnosti v dogodek, posvečen spoznavanju profesionalne ulične umetnosti, želimo primarno prenašati znanje in praktične izkušnje o specifičnih značilnostih, tehnikah ter metodah uličnega gledališča, obenem pa si prizadevamo za širšo prepoznavnost lokalnih ustvarjalcev in njihovih umetniških iniciativ. Program sledi tudi cilju promocije ulične umetnosti in širše kulture med mladimi ter ponuja nove pedagoške načine podajanja kulturno-vzgojnih vsebin šolarjem. V okviru programa Kulturnega dne po meri v CKSG Portorož so si učenci ogledali tri ulično-gledališke predstave (Kampiranje, Riba in Obrazba), sodelovali v praktičnih delavnicah, ki so potekale pod mentorstvom profesionalnih uličnih umetnikov in kreirali avtorske ulično-gledališke dogodke, ki so jih nato javno uprizorili. Več fotografij
še novic