Vabljeni v STUDIO GAM na nov odmerek TABLETOLA!

Ana Monro, 20. september ― V četrtek, 3. oktobra ob 19.00, vrata spet odpira naša mini gledališka dvorana Studio GAM na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani. V okviru spremljevalnega programa 19. Festivala za 3. življenjsko obdobje bomo prvič v novi sezoni uprizorili našo najnovejšo predstavo Tabletol, ki je javno premiero doživela spomladi. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite! O PREDSTAVI ... The post Vabljeni v STUDIO GAM na nov odmerek TABLETOLA! appeared first on Ana Monro.

Z novo sezono se vrača tudi NOVIČNIK!

Ana Monro, 16. september ― Po poletnem oddihu je čas za polet v novo sezono, v kateri boste na ulicah Ljubljane spet lahko srečali tri naše Ane, kdaj, pa preverite v septembrskem Novičniku. V njem med drugim preberite še, zakaj je s septembrom šolski prag prestopila tudi Ana Monro in kam je v zadnjih tednih pot vodila direktorja društva Gora ... The post Z novo sezono se vrača tudi NOVIČNIK! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 4. OKTOBRA!

Ana Monro, 14. september ― V petek, 13. septembra, se je nadaljevala sezona interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe, ki se bo sklenila 4. oktobra. Vabljeni, da se pridružite uličnim umetnikom ob 17.00 (predstava bo v slovenskem jeziku) ali ob 19.00 (predstava bo v angleškem jeziku)! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA    Foto: Drago Videmšek     The post LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 4. OKTOBRA! appeared first on Ana Monro.

KULTURNI DAN PO MERI kranjskih gimnazijcev!

Ana Monro, 10. september ― V četrtek, 5. septembra, smo na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju izvedli Kulturni dan po meri. Obsegal je praktične delavnice, na katerih so dijaki 2., 3. in 4. letnika pod mentorstvom Sare Šabec, Tee Vidmar, Polone Prosen, Mojce Sovdat in Luke Piletiča spoznavali gledališke vsebine, ter uprizoritev ulične predstave Pot v Tadam umetniške skupine Globus Hystericus. ... The post KULTURNI DAN PO MERI kranjskih gimnazijcev! appeared first on Ana Monro.

UPS! na SLOVAŠKEM!

Ana Monro, 7. september ― Dober glas seže v deveto vas in tako je zadnji dan avgusta na festivalu Amplion v Banski Štiavnici na Slovaškem gostoval Gledališki pevski zbor z atraktivno predstavo Ups!, ki je premiero doživela na Ani Desetnici 2019 v Ljubljani. Za več informacij ne spreglejte Novičnika,  ki bo objavljen 16. septembra. Če želite Novičnik prejeti v svoj elektronski nabiralnik, kliknite TUKAJ in vnesite ... The post UPS! na SLOVAŠKEM! appeared first on Ana Monro.

AVDICIJA za ŠUGLO je zaključena!

Ana Monro, 5. september ― 3. in 4. septembra je v prostorih Gledališča Ane Monro potekala avdicija za ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti.  Koliko udeležencev bo štela 8. generacija ŠUGLE, kakšen program izobraževanja in usposabljanja je pred njimi, kdo bodo njihovi mentorji in še kaj preberite v Novičniku, ki bo objavljen 16. septembra! Če želite Novičnik prejeti v svoj elektronski nabiralnik, ... The post AVDICIJA za ŠUGLO je zaključena! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 13. SEPTEMBER!

Ana Monro, 4. september ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, sporočamo vam, da zaradi nepredvidenih okoliščin predstave Ljubljanske zgodbe ne bomo mogli odigrati v petek, 6.9., ampak si jih boste lahko ogledali v petek, 13.9. (ob 17.00 v slovenskem jeziku in ob 19.00 v angleškem jeziku)! Hvala za razumevanje in prisrčno vabljeni na dogodivščino na Gornjem trgu. VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA     ... The post LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 13. SEPTEMBER! appeared first on Ana Monro.

Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE tudi v novi sezoni!

Ana Monro, 3. september ― Jeseni začenjamo novo sezono praktične delavnice ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake, ki jo izvajata Sara Šabec in Tea Vidmar.  Udeleženci te bodo preko gledaliških iger in tehnik spoznavali inovativne pristope za podajanje učne snovi, razvijanje in gradnjo skupinske dinamike ter motivacijo učencev in dijakov. Vabljeni 15. oktobra v Ljubljano in 19. novembra v Maribor! VEČ INFORMACIJ IN ... The post Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE tudi v novi sezoni! appeared first on Ana Monro.

Nova ulična sezona se začenja z LJUBLJANSKIMI ZGODBAMI!

Ana Monro, 1. september ― S septembrom v Gledališču Ane Monro začenjamo novo ulično sezono! Že v petek, 6.9., vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite na interaktivnem sprehodu skozi zgodovino Gornjega trga v Ljubljani – Ljubljanske zgodbe ob 17.00 (v slovenskem jeziku) / Ljubljana Stories ob 19.00 (v angleškem jeziku). Predstavo bomo odigrali v vsakem vremenu, prijave pa zbiramo na gledalisceanemonro@gmail.com. Dobrodošli ... The post Nova ulična sezona se začenja z LJUBLJANSKIMI ZGODBAMI! appeared first on Ana Monro.

Bili smo na KULTURNI BORZI v Paderbornu!

Ana Monro, 29. avgust ― Konec avgusta (26. in 27.8.) se je v zgodovinskem parku Schloß Neuhaus v nemškem mestu Paderborn odvil 13. festival Performance, v okviru katerega je potekala mednarodna kulturna borza. Obiskovalci so si lahko na 10.000 kvadratnih metrov velikem prizorišču vsak dan ogledali nastope več kot 70 predstav umetnikov oziroma umetniških skupin z vsega sveta, na skoraj ... The post Bili smo na KULTURNI BORZI v Paderbornu! appeared first on Ana Monro.

Obiskali smo KULTURNO BORZO v Paderbornu!

Ana Monro, 28. avgust ― V zgodovinskem parku Schloß Neuhaus v nemškem mestu Paderborn je 26. in 27. avgusta potekala mednarodna kulturna borza, ki se je odvila v okviru 13. festivala Performance, na katerem se predstavijo ulični umetniki z vsega sveta. Na 10.000 kvadratnih metrov velikem prizorišču je vsak dan nastopilo več kot 70 umetnikov in umetniških skupin, v dvorani ... The post Obiskali smo KULTURNO BORZO v Paderbornu! appeared first on Ana Monro.

AKTIVNO POLETJE Ane Monro!

Ana Monro, 23. avgust ― Direktor društva Gledališče Ane Monro in njegov umetniški vodja Goro Osojnik, poleti že vrsto let obiskuje festivale uličnega gledališča po vsej Evropi. Po tem, ko je junija obiskal festival STAMP v Hamburgu (Nemčija), je sprejel tudi povabilo organizatorjev dveh naših partnerskih festivalov: LA STRADA v Gradcu (Avstrija, 27.7.) in SPRAOI v Waterfordu (Irska, 2.4.-8.). Kratko poročilo o ... The post AKTIVNO POLETJE Ane Monro! appeared first on Ana Monro.

Postani(te) ŠUGLAR!

Ana Monro, 18. avgust ― V petek, 23. avgusta, se bo iztekel rok za prijavo na ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti! Za 8. generacijo udeležencev se bo neformalni program izobraževanja in usposabljanja pričel s 4-dnevnim modulom (24.-27. september), ki bo potekal na festivalu CirkoBalkana 7 v Beogradu. VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA         The post Postani(te) ŠUGLAR! appeared first on Ana Monro.

Septembra spet vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE!

Ana Monro, 15. avgust ― Sezona atraktivne interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe / Ljubljana Stories se nadaljuje 6. septembra! Ob 17.00 bomo predstavo odigrali v slovenskem jeziku, ob 19.00 pa v angleškem jeziku. Prisrčno vabljeni, da sem nam pridružite na potovanju skozi čas! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post Septembra spet vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

O TERITORIJU uličnega gledališča!

Ana Monro, 14. avgust ― Gledališki kritik in dramaturg Samo Oleami, ki je tudi zvest sopotnik in sodelavec Ane Monro in Ane Desetnice, pripravlja radijsko oddajo Teritorij teatra, v okviru katere je nastal daljši prispevek o razsežnostih (globinah in vsebinah) uličnega gledališča.  Vabljeni, da ga preberete, ali poslušate oddajo! PREBERI/POSLUŠAJ PRISPEVEK           The post O TERITORIJU uličnega gledališča! appeared first on Ana Monro.
še novic