Noč ima svojo moč na noč raziskovalcev

Tehniški muzej Slovenije, 20. julij ― petek, 28.september 08:00 Noč ima svojo moč na noč raziskovalcev V petek, 28. 9. 2018 se nam pridružite v obeh naših enotah, TMS Bistra in MPT Polhov Gradec, pa tudi Kranju, Celju, Ajdovščini, Novem mestu, Murski Soboti, Kopru, Podbrdu, Ptuju, na Bogenšperku, v Mariboru, Postojni, Pivki, Novi Gorici, Trbovljah, Krškem, Škofji Loki in Ljubljani. Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko namreč odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in  raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Predstavitev ilustracij lokomotiv

Tehniški muzej Slovenije, 9. julij ― nedelja, 15.julij 14:00 Predstavitev ilustracij lokomotiv TMS, Bistra pri Vrhniki Od 14. do 18. ure vabljeni na predstavitev slikanih lokomotiv, ki jih v tehniki gvaš izdeluje ilustratorka Polona Filiplič. Nekateri njeni izdelki bodo tudi na prodaj. Dogodek prirejamo v okviru evropskega leta kulturne dediščine, ki je v mesecih juliju in avgustu posvečeno tematiki potovanj in transporta.

Javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija

Tehniški muzej Slovenije, 6. julij ― nedelja, 15.julij 16:00 Javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija TMS, Bistra pri Vrhniki Vljudno vabljeni na javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija. Inženir Martin Sever je bil avtor prvega serijskega kombiniranega vozila v Sloveniji in prvih IMV-jevih prikolic, kakršne so izdelovali v Novem mestu.

TMS na razstavi Hiperpovezani muzeji: Novi pristopi, novi obiskovalci

Tehniški muzej Slovenije, 18. maj ― petek, 18.maj 11:30 TMS na razstavi Hiperpovezani muzeji: Novi pristopi, novi obiskovalci Državni muzeji Slovenije pod okriljem ICOM Slovenije zdaj že tradicionalno Mednarodni muzejski dan obeležujemo tudi s postavitvijo skupne razstave na muzejski ploščadi na Metelkovi, posvečeno osvetlitvi izpostavljene teme. Odprtje bo v petek, 18. maja 2018, ob 11.30 uri.

Zvoki sprememb

Tehniški muzej Slovenije, 11. maj ― petek, 18.maj 08:00 Zvoki sprememb TMS, Bistra pri Vrhniki V petek, 18. maja 2018, vas v okviru Mednarodnega muzejskega dne vabimo na dogodek, ki je namenjen predstavitvi dveh evropskih projektov, v katera je vključen Tehniški muzej Slovenije. K sodelovanju smo povabili umetnika , da v okviru projektov Sounds of Changes/Zvoki sprememb in ICYDK: Če slučajno še ne veš, posnete zvoke uporabi, interpretira in predstavi v muzejskem okolju.

Nova občasna razstava Martin Sever, oče prvega slovenskega kombija

Tehniški muzej Slovenije, 4. april ― četrtek, 17.maj 18:00 Nova občasna razstava Martin Sever, oče prvega slovenskega kombija TMS, Bistra pri Vrhniki Prijazno vabljeni na odprtje nove občasne razstave Martin Sever, oče prvega slovenskega kombija. Inženir Martin Sever je bil avtor prvega serijskega kombiniranega vozila v Sloveniji in prvih IMV-jevih prikolic, kakršne so izdelovali v Novem mestu. Ob teh, marsikomu še dobro znanih izdelkih, se je Martin Sever ukvarjal še z marsičem zanimivim s področja tehnike, kar bo predstavljeno na razstavi.
še novic