Dvovrstični poetični prvak je postal Dado Nesta

Kamnik.info, 11. november ― V Mladinskem centru Kotlovnica so se v petek, šele drugič v pestri kamniški in svetovni zgodovini, odvile Dvovrstičnice, unikatno pesniško prvenstvo v improviziranem ustvarjanju dvovrstične poezije, na katerem je, kot nesporni zmagovalec, zablestel kamniški spletni trubadur Dado Nesta. V zahtevnem preizkusu spontanega pesniškega ustvarjanja, ki od sodelujočih zahteva, ne le izjemen pesniški talent in pretanjen ... The post Dvovrstični poetični prvak je postal Dado Nesta appeared first on Kamnik Info.

Velik uspeh kamniške skladateljice Katarine Pustinek Rakar

Kamnik.info, 7. november ― Globalni koncert ŽENSKE V GLASBI za človekove pravice v čast Patricie Adkins Chiti 5. novembra 2018, je v rimskem Teatro Argentina, v okviru 70. obletnice Splošne deklaracije o človekovih pravicah, potekal gala koncert  Fundacije Adkins Chiti  “ŽENSKE V GLASBI”, ki je predstavil tudi 10 finalistk glasbenega natečaja, ki jih je žirija izbrala med 420 deli skladateljic ... The post Velik uspeh kamniške skladateljice Katarine Pustinek Rakar appeared first on Kamnik Info.

Odprtje razstave slik z Velike planine

Kamnik.info, 30. oktober ― V preddverju občinske stavbe (v denacionalizacijskem postopku) je bila danes odprta razstava likovnih del, ki so nastala na 10. mednarodnem likovnem bienalu na Veliki planini. Likovno društvo Tone Kranjc, ki pod svojim okriljem združuje dobršen del kamniških likovnih ustvarjalcev, je konec avgusta na Veliki planini oz. na Mali in Gojški, organiziralo že 10. mednarodni likovni ... The post Odprtje razstave slik z Velike planine appeared first on Kamnik Info.

Nezaslišana samovolja kamniških kulturnikov

Kamnik.info, 29. oktober ― Peščica kamniških kulturnikov je se danes zjutraj, brez pooblastil in žegna pristojnih občinskih oblasti, samovoljno in na lastno pest lotila čiščenja zanemarjenega spominskega obeležja pri kamniški avtobusni postaji.   Po večkratnih in dolgotrajnejših opozorilih, da je spominsko obeležje pri kamniški avtobusni postaji preraščeno, zanemarjeno in umazano, ki pa so, kot smo v naši občini že ... The post Nezaslišana samovolja kamniških kulturnikov appeared first on Kamnik Info.

Večer ljudske glasbe

Kamnik.info, 28. oktober ― Bil je petek, 19. oktobra 2018, ko so se začeli pred Domom kulture Kamnik zbirati ljubitelji ljudske glasbe na koncertu, ki so ga organizirale LJUDSKE PEVKE  P R E D I CE  iz Kamnika. Lani so obrnile 15 list svojega obstoja, prav tako so ga nadgradile s koncertom. Letos so na koncertu, poimenovale so ga ... The post Večer ljudske glasbe appeared first on Kamnik Info.

V Kotlovnici razstavlja Kaja Judež

Kamnik.info, 27. oktober ― V Mladinskem centru Kotlovnica je bila včeraj zvečer odprta zanimiva razstava likovnih del mlade kamniške likovne ustvarjalke Kaje Judež, ki se je s svojo prvo samostojno razstavo obenem tudi premierno predstavila širši kamniški likovni javnosti. Odprtje razstave, ki ga je povezoval Aljoša Rebrača, sta z glasbenim nastopom popestrila pevka Teja Poljanšek in kitarist Matic Smolnikar, ... The post V Kotlovnici razstavlja Kaja Judež appeared first on Kamnik Info.

Prva abonmajska predstava Čakalnica je razprodana, na voljo le še nekaj abonmajskih mest

Kamnik.info, 9. oktober ― Posamezne vstopnice za predstavo Čakalnica v produkciji SiTi Teatra so dober teden pred gostovanjem v okviru Abonmaja Kam’na’smeh razprodane. Število sedežev za izven je bilo namreč omejeno. Še vedno pa je na voljo nekaj abonmajskih mest, tudi za abonma Kam’na’smeh. Vpis novih abonentov je namreč podaljšan do prvih abonmajskih predstav posameznih abonmajev. »Zelo smo veseli, ... The post Prva abonmajska predstava Čakalnica je razprodana, na voljo le še nekaj abonmajskih mest appeared first on Kamnik Info.

Odprimo vrata podeželja

Kamnik.info, 4. oktober ― Kamničanka Sabina Romšak s fotografsko razstavo z naslovom »Odprimo vrata podeželja« na ogled postavlja dela, ki krasijo stene občinske stavbe. Sabina Romšak je amaterska fotografinja, ki fotoaparat v roke vzame, ko rabi zbistriti misli za nove podvige. Pred leti se je udeležila fotografskega tečaja za začetnike pri Klemnu Brumcu. Predvsem jo navdušuje fotografiranje narave in ... The post Odprimo vrata podeželja appeared first on Kamnik Info.

Dve Svetlani ter polna dvorana obiskovalcev (in ščurkov)

Kamnik.info, 2. oktober ― V nabito polni dvorani Kino kluba Doma kulture Kamnik se je sinoči odvil prav prijeten, zanimiv ter celo duhovito zabaven pogovorni večer z dvema spoštovanja in občudovanja vrednima Svetlanama – dr. Svetlano Slapšak in Svetlano Makarovič, s katerima se je pogovarjal Noah Charney. Obe, četudi povsem različni Svetlani, ki sta bili gostji sinočnjega kamniškega pogovornega ... The post Dve Svetlani ter polna dvorana obiskovalcev (in ščurkov) appeared first on Kamnik Info.

V Domu kulture Kamnik so prodali že 100 več abonmajev za odrasle kot v lanski sezoni

Kamnik.info, 2. oktober ― Dom kulture Kamnik, s katerim upravlja Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, je letos razpisal tri abonmaje – Maistrov abonma, Abonma Kam’na’smeh in Abonma Kam’nček. Do prvega oktobra, ko se je iztekla redna prodaja abonmajev za sezono 2018/2019, so zabeležil 100 prodanih abonmajev za odrasle več kot v enakem obdobju lani. Razlog je tudi ... The post V Domu kulture Kamnik so prodali že 100 več abonmajev za odrasle kot v lanski sezoni appeared first on Kamnik Info.

Kamniški vizualni umetnik Tadej Droljc je na Portugalskem prejel nagrado festivala Semibreve

Kamnik.info, 24. september ― Tadej Droljc, kamniški vizualni umetnik, je za svojo audiovizualno inštalacijo Spaceless Latitudes prejel mednarodno nagrado Edigma Semibreve, portugalskega festivala Semibreve. Je pa Tadej Droljc trenutno tudi v finalnem izboru za nagrado Lumen v kategoriji Moving Image. Spaceless Latitudes predstavlja prvo delo krovnega projekta Synspecies, za katerim stojita Tadej Droljc in Elias Merino.   Projekt Synspecies ... The post Kamniški vizualni umetnik Tadej Droljc je na Portugalskem prejel nagrado festivala Semibreve appeared first on Kamnik Info.

Pri bratu škratu v Kamniški Bistrici

Kamnik.info, 23. september ― Nekdaj so bili naši kraji polni vil, škratov, palčkov, celo zmajev in drugih pravljičnih bitij, ki pa so se sčasoma, ljudje smo le vse prevečkrat hrupni, neprijazni, sitni in celo zlobni sosedje, raje umaknili v odmaknjene gozdne doline, gore in jame… Kogar pa bo v teh prvih jesenskih dneh, ki spričo moče in hladu pomehkuženim ... The post Pri bratu škratu v Kamniški Bistrici appeared first on Kamnik Info.

Prvi večer Glasbe z okusom je že razprodan

Kamnik.info, 21. september ― Program Glasba z okusom je v lanski sezoni navdušil obiskovalce Doma kulture Kamnik in glede na zanimanje bo tako tudi v novi sezoni 2018/19. Prvi glasbeni večer, kjer bo obiskovalce z govornimi in pevskimi imitacijami navdušil Tilen Artač, s kulinaričnimi specialitetami pa Gostišče Repnik, je namreč slab teden pred začetkom koncerta že razprodan. »Zanimanje za ... The post Prvi večer Glasbe z okusom je že razprodan appeared first on Kamnik Info.

Slavnostni koncert ob 15-letnici Klape Mali grad

Kamnik.info, 14. september ― Klapa Mali grad letos praznuje 15-letnico delovanja, ki jo bo konec septembra proslavila z velikim slavnostnim koncertom v dvorani OŠ Toma Brejca. Klapa Mali grad  iz Kamnika je kamniška pevsko-glasbena skupina, ki goji tradicionalno dalmatinsko glasbo. Skozi svoje delovanje si je pridobila precejšnjo prepoznavnost tako v Sloveniji, kot pri pevskih kolegih iz Hrvaške. Poleg nastopov ... The post Slavnostni koncert ob 15-letnici Klape Mali grad appeared first on Kamnik Info.

Le kam sodi ta obleka – razstava narodnih noš in oblačilne dediščine

Kamnik.info, 7. september ― V sklopu prireditev ob 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, ki se uradno začenjajo danes, je bila včeraj v dvorani Veronika odprta zanimiva razstava originalnih starih ter rekonstruiranih narodnih noš ter oblačil, ki jo je pripravila avtorica Andreja Stržinar. Razstava Le kam sodi ta obleka? prikazuje oblačila, ki so jih ljudje nosili za različne ... The post Le kam sodi ta obleka – razstava narodnih noš in oblačilne dediščine appeared first on Kamnik Info.
še novic