Županova Micka se je tokrat možila na Selih

Kamnik.info, 9. marec ― “Micka, ti si lepa koker ena roža, brhka koker en hrast, u tvojih tatinskih očeh pa…” Že Linhart je v svojem prvem slovenskem dramskem besedilu opisal, kako krhka je lahko obljuba ljubezni in kako hitro se nečastni nameni ujamejo v lastne zanke intrig in prevar. Prav tako pa je dokazal, da je zdrava kmečka pamet ... Prispevek Županova Micka se je tokrat možila na Selih je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pridih narave in domačnosti skozi objektiv Kaje Kocjan

Kamnik.info, 8. marec ― Včeraj zvečer se je v gostilnici Korobač na Šutni odvilo zanimivo in prijetno odprtje razstave fotografij Kaje Kocjan. Pred samim ogledom razstavljenih del se je Kaja posvetila Jazu, Egu prav vsakega posameznika – skupaj so dihali in v čutečem krogu pretakali energijo skozi sebe.  Kaja je namreč ne le umetnica temveč tudi študira psihoterapijo, da ... Prispevek Pridih narave in domačnosti skozi objektiv Kaje Kocjan je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

China Traffic in Čao Portorož v Kotlovnici

Kamnik.info, 7. marec ― Tokrat so kotlovniški oder napolnili melodični zvoki domačih China Traffic, za katere bi sicer težko rekli, da so stari glasbeni mački, so pa že preizkušeni na slovenski glasbeni sceni, sama glasbena pot pa jih je iz Kamnika nekajkrat vodila tudi že v tujino. Kot vedno so nas svojimi avtorskimi deli prav prijetno nahranili in nas ... Prispevek China Traffic in Čao Portorož v Kotlovnici je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Naš Maister v besedi in sliki, ali kako se je general Maister umojstril v stripu

Kamnik.info, 13. februar ― Bilo je v sami Maistrovi hiši, muzeju na kamniški glavni, najlepši, po domače kar šutenski ulici. Zbrali smo se, da nam predstavijo knjigo. Tokrat ne prav navadno. Pisano zasnovana, v močni, trd (n)i vezavi, s prav takšnimi platnicami. Pritegne pogled. Naš Maister v stripu. V njem v prvih  sličicah ne še sabljaški mojster, a že ... Prispevek Naš Maister v besedi in sliki, ali kako se je general Maister umojstril v stripu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Stene Kotlovnice so ozaljšane s stripi in ilustracijami

Kamnik.info, 13. februar ― V Mladinskem centru Kotlovnica je ponovno prišel čas, da se podoba Zasilne galerije spremeni, mistične podobe pa je zamenjal grafitni svinčnik in bel list papirja. Endi, avtor in umetnik stripov in ilustracij, s svojimi deli prikaže njegov vsakdan. Med deli je mogoče opaziti veliko portretov, ki prikazujejo njegove prijatelje, na drugih risbah pa z izjemnimi ... Prispevek Stene Kotlovnice so ozaljšane s stripi in ilustracijami je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Frana Albrehta Kamnik

Kamnik.info, 11. februar ― V petek, 7. februarja 2020, je 3. šolsko uro v športni dvorani OŠ Frana Albrehta potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Program letošnje prireditve so oblikovale tri učiteljice, in sicer učiteljici 2. razreda Barbara Spruk Golob in Maja Škrjanc ter učiteljica slovenščine Tadeja Kilar. Nastopajoči učenci so bili drugošolci matične šole, posamezni učenci predmetne stopnje ... Prispevek Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Frana Albrehta Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Stranjah so kulturni praznik počastili drugače: V OŠ Stranje s kvizom Lepo je biti France Prešeren, pri cerkvici  Sv. Primoža pa družili šport in kulturo

Kamnik.info, 11. februar ― V OŠ Stranje Prešernov dan počastili s kvizom Lepo je biti France Prešeren Letošnji kulturni program v počastitev Prešernovega dne so pripravili devetošolci s pomočjo učiteljev.  Učencem 1.-8. razreda so skušali približati življenje in delo našega največjega pesnika v obliki kviza z naslovom Lepo je biti France Prešeren. V ekipi za 9. a  so sodelovali ... Prispevek V Stranjah so kulturni praznik počastili drugače: V OŠ Stranje s kvizom Lepo je biti France Prešeren, pri cerkvici  Sv. Primoža pa družili šport in kulturo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Tone Ftičar: Besede ob slovenskem kulturnem prazniku 2020

Kamnik.info, 8. februar ― Na predvečer državnega praznika smo zbrani, da proslavimo. Da s posebnim dogodkom izrazimo spoštovanje in priznanje, poklon vrednosti in veljavi kulture. Ponosno, s hvaležnostjo seštevku vsega, kar nas je z izvirnim duhovnim jezikom majhnega evropskega naroda prepoznavno oblikovalo v skupnost, živečo v naposled izborjeni lastni in samostojni državi. V bivanju na svojem seveda nismo izolirani, ... Prispevek Tone Ftičar: Besede ob slovenskem kulturnem prazniku 2020 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

»Naj nas zavest opogumlja za vseprisotnost kulture«

Kamnik.info, 8. februar ― Prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika je na predvečer 8. februarja napolnila veliko dvorano Doma kulture Kamnik. Razmišljanje o kulturi nas hitro privede do dejstva, da govorimo o nadvse širokem pojmu, obenem pa imajo ljudje nanj različne poglede, saj ga vsak razume in dojema nekoliko drugače. Skozi kulturni program so ustvarjalci preizpraševali in hkrati raziskovali ... Prispevek »Naj nas zavest opogumlja za vseprisotnost kulture« je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Včeraj je šla v Komendi ljubezen v cvet

Kamnik.info, 8. februar ― Na predvečer obletnice smrti našega pesnika Franceta Prešerna je v komendskem kulturnem domu Društvo umetnih kulturnikov Kaj ti mar pripravilo proslavo z imenom Ljubezen naj gre vedno v cvet. Na proslavi so prevladovale pesmi v izvedbi Mladinskega pevskega zbora OŠ Komenda Moste in skupine mladih pevk Victus, društvo Kaj ti mar pa je predstavilo nekaj ... Prispevek Včeraj je šla v Komendi ljubezen v cvet je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Termah Snovik so pesniki našli pogum

Kamnik.info, 8. februar ― V Snoviku se je včeraj, že dvanajsto leto zapored, odvil literarni večer na katerem so se brale pesmi o pogumu. Na letošnji natečaj je z vseh koncev Slovenije prispelo petdeset pesmi katere so skrbno pregledale članice strokovne komisije, šest pesmi pa se je pogumno prebilo med najboljše tri v dveh kategorijah. Zmagovalka Zala Gril, učenka ... Prispevek V Termah Snovik so pesniki našli pogum je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Festival svobodne filmske produkcije je uspel, najboljšim pa so bile podeljene Zlate ribice

Kamnik.info, 3. februar ― V organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica in ob podpori Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Kamnik, se je v soboto, 1. 2. 2020, v prostorih mladinskega centra odvil že 7. Festival svobodne video produkcije. Na festivalski projekciji se je od prejetih 53 predvajalo 39 izbranih video del, ki so bili razdeljeni v kategorije dokumentarni, ... Prispevek Festival svobodne filmske produkcije je uspel, najboljšim pa so bile podeljene Zlate ribice je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Festival svobodne video produkcije 2020 je pred vrati

Kamnik.info, 30. januar ― Festival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, ter gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije ... Prispevek Festival svobodne video produkcije 2020 je pred vrati je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

“Ceni življenje” – Predstavitev pesniške zbirke mladega Kamničana Uroša Koščaka

Kamnik.info, 11. januar ― Zbrani v četrtkovem zimskem dopoldnevu smo napeto čakali, kaj nas doleti. Vabljeni smo bili namreč na predstavitev Uroševega pesniškega prvenca, zbirko pesmi, ki jo je mladi poet poimenoval „Ceni življenje“. Bilo nas je nekaj, ki že dlje časa spremljamo tiho nastajanje poezije, tokratni program pa je, kdo drug kot Uroš sam, dopolnil še z instrumentalno ...

Poziv za sodelovanje na 7. Festivalu Svobodne Video Produkcije.

Kamnik.info, 10. januar ― Festival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, in gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije ...
še novic