Razstava o stropu cerkve sv. Petra na Svetem Primožu nad Kamnikom

Kamnik.info, 21. junij ― Strop cerkve sv. Petra na Svetem Primožu je najstarejši ohranjen lesen strop v Slovenji, ki sodi v sam vrh srednjeevrospkega prostora glede na svojo motiviko, izbor barv in načina obdelave. V petek, 21. junija 2024, je bilo v Samostanu Mekinje odprtje razstave Poslikan lesen strop iz cerkve sv. Petra na Svetem Primožu pri Kamniku. Razstavo ... Prispevek Razstava o stropu cerkve sv. Petra na Svetem Primožu nad Kamnikom je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Kamniški spomin na pesnika: Igra za radovedne bralce in bralke

Kamnik.info, 19. junij ― Ob Maistrovem letu smo pripravili igro spomin s podobami in verzi Rudolfa Maistra in njegovih pesniških sopotnikov. Znano igro spomin, v kateri si moramo zapomniti pare istih podob, smo spremenili v zanimivo odkrivanje pesmi, izbranih besed in podob ter spoznavanje Maistra kot pesnika in hkrati tudi spoznavanje njegovih sodobnikov. To so Oton Zupančič, Dragotin Kette ... Prispevek Kamniški spomin na pesnika: Igra za radovedne bralce in bralke je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Ostali bodo brez vse lastnine in bodo srečni

Kamnik.info, 17. maj ― Zaradi dveh ukradenih paketov riža, pasje konzerve, v omako namočenih zajčjih glav in nekoliko semen za papige, se v nadaljevanju razvije dinamična burleska, ki se, zaradi moškega nepoznavanja ženske anatomije in ginekologije, nadgrajuje v neslutene razsežnosti… Abonenti Maistrovega abonmaja si ne bi mogli želeti boljšega zaključka gledališke sezone, kot je omenjena predstava kranjskega Prešernovega gledališča, ... Prispevek Ostali bodo brez vse lastnine in bodo srečni je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Rdeča nit letošnjega Križnikovega pravljičnega festivala je medgeneracijsko sodelovanje

Kamnik.info, 17. maj ― Drugi vikend v juniju je za mnoge priložnost, da prisluhnejo zgodbam in dobrim pripovedovalcem v prijetnem okolju Motnika, kraja, kjer je živel in pravljice zbiral Gašper Križnik. Gašper Križnik in njegovo delo Križnik je eden najbolj znanih zbiralcev slovenskega ustnega izročila druge polovice 19. stoletja. Zapisoval je pravljice, ki so mu jih v Motniku, na ... Prispevek Rdeča nit letošnjega Križnikovega pravljičnega festivala je medgeneracijsko sodelovanje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Predstavitev avtorjev slovenskih knjig v Supernovi Kamnik

Kamnik.info, 9. maj ― Vstopite v čarobni svet besed in zgodb, ki nas bodo popeljala na nepozabna potovanja skozi domišljijo in raziskovanje različnih svetov. Supernova, vaše stičišče navdiha in kreativnosti, z veseljem napoveduje predstavitvene dogodke v sklopu knjižnega kotička, da bo ta res zasijal v polnem sijaju. Zavedamo se pomena podpore domačim ustvarjalcem, zato smo se odločili, da vam ... Prispevek Predstavitev avtorjev slovenskih knjig v Supernovi Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Knjigobežnica s prijetnim bralnim kotičkom v Supernovi Kamnik

Kamnik.info, 7. maj ― Supernova Kamnik je od nedavnega bogatejša za knjigobežnico oz. prijeten bralni kotiček s knjižnimi policami, ki služijo izmenjavi knjig. V osrednjem kamniškem trgovskem centru so letošnji mednarodni mesec knjig in branja počastili na prav poseben način, saj so, le kak dan ali dva pred svetovnim dnevom knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila, v prostorih Supernove ... Prispevek Knjigobežnica s prijetnim bralnim kotičkom v Supernovi Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Valetnin Perko je prejel nagrado IRIS za življenjsko delo

Kamnik.info, 25. april ― Združenje filmskih snemalcev (ZFS) Slovenije, ki tradicionalno podeljuje letne strokovne nagrade IRIS, je letošnjo nagrado za življensko delo podelilo legendarnemu kamniškemu filmskemu ustvarjalcu Valentinu Perku. Valentin (Tine) Perko je kariero začel kot snemalec dokumentarnih in reklamnih filmov, že v začetku 80. let minulega stoletja pa se je uveljavil kot prefinjen oblikovalec filmske svetlobe, kar je ... Prispevek Valetnin Perko je prejel nagrado IRIS za življenjsko delo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Valentin Perko je prejel nagrado IRIS za življenjsko delo

Kamnik.info, 25. april ― Združenje filmskih snemalcev (ZFS) Slovenije, ki tradicionalno podeljuje letne strokovne nagrade IRIS, je letošnjo nagrado za življensko delo podelilo legendarnemu kamniškemu filmskemu ustvarjalcu Valentinu Perku. Valentin (Tine) Perko je kariero začel kot snemalec dokumentarnih in reklamnih filmov, že v začetku 80. let minulega stoletja pa se je uveljavil kot prefinjen oblikovalec filmske svetlobe, kar je ... Prispevek Valentin Perko je prejel nagrado IRIS za življenjsko delo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

O staranju žensk

Kamnik.info, 19. april ― Maistrov abonma kamniškega Doma kulture je v aprilu ponudil na ogled še eno zanimivo predstavo – tokrat v produkciji Anton Podbevšek Teatra in režiserke Ivane Djilas, ki jo je navdihnila zbirka kratkih zgodb Slavenke Drakulić. Knjiga Nevidna ženska in druge zgodbe je izšla v slovenskem prevodu lansko leto pri založbi Beletrina, v njej pa pisateljica ... Prispevek O staranju žensk je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Finesa plesa 2024 – fotoreportaža

Kamnik.info, 7. april ― V Domu kulture Kamnik se je v soboto, 6. 4. 2024, odvila Finesa plesa 2024 – območna revija plesnih skupin iz Kamnika, Domžal in Škofje Loke. Na plesni reviji, ki jo organizira JSKD OI Kamnik, namenjena pa je pregledu aktualne regijske plesne ustvarjalnosti, so se predstavile plesne skupine iz Kamnika, Domžal in Škofje Loke, kanec ... Prispevek Finesa plesa 2024 – fotoreportaža je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Železo in platno Lojzeta Burje

Kamnik.info, 4. april ― Krajevna skupnost Volčji Potok je v svojih prostorih na ogled postavila razstavo Fotografija, železo in platno svojega krajana, vsestranskega umetnika Lojzeta Burje. Slikarski motivi Lojzeta Burje obsegajo vedute iz okolja, ki ga nagovorijo s svojo zanimivostjo in atraktivnostjo, upodablja jih natančno, verodostojno in prepoznavno. Malo več svobode si privošči v akvarelih, grafičnih delih v tehniki ... Prispevek Železo in platno Lojzeta Burje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Likovni natečaj Jenkret je biv… 2024

Kamnik.info, 18. marec ― O NATEČAJU Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Kulturno društvo Motnik, Turistično društvo Motnik in ostali sodelujoči organiziramo 13. Križnikov pravljični festival, ki bo potekal 7. in 8. junija 2024 v Motniku. V sklopu festivala razpisujemo likovni natečaj z naslovom Jenkret je biv … podobe ljudskih pravljic. TRAJANJE NATEČAJA Likovni natečaj poteka med 15. 3. 2024 in ... Prispevek Likovni natečaj Jenkret je biv… 2024 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Zlati ribici za Vida Merčuna in Tomaža Pavkoviča

Kamnik.info, 11. marec ― V Domu kulture Kamnik se je v soboto, 9. marca 2024, odvil 11. Festival svobodne video produkcije, na katerem sta bili podeljeni dve zlati ribici. Na festivalu, ki je tudi letos ponudil žanrsko pisan nabor filmov, je bilo predvajanih 28 del od 41 prijavljenih. Letos sta se priznanja Zlata ribica razveselila dva avtorja video del, ... Prispevek Zlati ribici za Vida Merčuna in Tomaža Pavkoviča je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Dame harmonije – koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Kamnik.info, 7. marec ― S tokratnim koncertom se bomo poklonili (glasbenim) damam. Muzam, glasbenicam (damam harmonije), poslušalkam, … Na sporedu: Saint-Saëns, Kopač, Rossini, Šavli, Bizet Dirigent: Zoran Bičanin Solistke: Ajda Kričaj, flavta; Nuša Planinc, violončelo; Tanea Lipovšek, marimba Sobota, 16. marec ob 19h, Dom kulture Kamnik Nedelja, 17. marec ob 19h, KD Franca Bernika Domžale Vstopnice: preko spleta ter ... Prispevek Dame harmonije – koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Ali poznate to lepo deželo z njenimi dolinami in hribi?

Kamnik.info, 2. marec ― “Niti naturalistično prikazali seksualni odnosi, pri katerih je v oči gledalcev dobesedno rinila bela poskakujoča moška zadnjica, niti golo, anoreksično in okrvavljeno telo Pauline, ni vzbudilo toliko ambivalentnih občutij, kot so jih prikazi odhrkavanja in uriniranja – vsega, kar je povezano s kakršnimi koli izločki.” Predstava Ljubimki Mladinskega gledališča Ljubljana je na zadnji februarski dan ... Prispevek Ali poznate to lepo deželo z njenimi dolinami in hribi? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
še novic