Plesni klub Šinšin iz državnega prvenstva z odličnimi rezultati

Kamnik.info, 5. julij ― Letošnje državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih je bilo za kamniški plesni klub zelo uspešno. Še preden se je »državc«, kot v žargonu pravijo plesalci, začel, so že na pokalnem turnirju v kategoriji hip hop zasedli stopničke: Taja Žerjav & Aleksander Blejc – hiphop duo pionirji, 1. mesto in Sheesh – hiphop mala skupina pionirji, ... Prispevek Plesni klub Šinšin iz državnega prvenstva z odličnimi rezultati je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Na slikarskem natečaju sta zmagala plesalca v narodni noši

Kamnik.info, 5. julij ― Terme Snovik so junija razpisale nagradni slikarski natečaj na temo Lepote Kamnika in Tuhinjske doline. Mladi umetniki, osnovnošolci so v različnih ustvarjalnih tehnikah upodobili kulturno in naravno dediščino Kamnika in Tuhinjske doline, zmagovalni motiv je narisala Ema Kvas. Vse prispele slike je ocenila žirija, ki so jo sestavljale Breda Capuder (kamniška likovna ustvarjalka), Darja Štefančič ... Prispevek Na slikarskem natečaju sta zmagala plesalca v narodni noši je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ana Desetnica, na svidenje ob letu osorej

Kamnik.info, 28. junij ― Sobota v kamniški občini je bila nabita z dogodki. Mestna godba Kamnik v Mekinjskem samostanu, v Snoviku so degustirali kamniške pivovarje, Calcit Bike Team se je pripravljal na nedeljsko tekmo, na Glavnem trgu je bila, tako kot vedno, razstava motorjev. A prav na tem osrednjem javnem kamniškem prostoru se je popoldne ob 18h zgodil, tako ... Prispevek Ana Desetnica, na svidenje ob letu osorej je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Orkester, ki pričara Karibske otoke in Galaksijo daleč, daleč stran

Kamnik.info, 24. junij ― Sinoči se je samostanski vrt prelevil v oder najrazličnejših scen in pokrajin, vse od Atlantskega morja, Karibskih otokov pa tja do Vietnamskih bojnih polj; Simfonični orkester Domžale – Kamnik je namreč ponovno navduševal s koncertom filmskih klasik z naslovom Z ekranov na oder. V mislih smo se sprehodili čez same uspešnice – orkester se ni ... Prispevek Orkester, ki pričara Karibske otoke in Galaksijo daleč, daleč stran je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Na Festivalu gorniškega filma v Domžalah bo torek, 29. junija, posvečen gorskim tekačem

Kamnik.info, 23. junij ― V torek, 29. junija, bo v Mestnem kinu Domžale v Tomčevi  dvorani ob 17. uri na sporedu dokumentarni film Kje so meje mogočega, 20 let tekov na Grintovec režiserja Petra Vrčkovnika. Film prikazuje delček velikega dela in truda pri organizaciji 20. gorskih tekov na Grintovec, kjer je sodelovalo preko 200 prostovoljcev. Grintovški teki niso bili ... Prispevek Na Festivalu gorniškega filma v Domžalah bo torek, 29. junija, posvečen gorskim tekačem je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ameriški glasbeno-kulinarični večer v ritmih jazza

Kamnik.info, 22. junij ― V prijetnem večernem pišu vetra, ki je s seboj nosil omamne dišave, se je v samostanu Mekinje slednjič le odvil glasbeno-kulinarični večer, ki je bil v letu 2020 zaradi zaprtja dvakrat odpovedan in prestavljen – v goste sta prišla Mia Žnidarič in Steve Klink, ki sta zbrane razvajala z jazzovskimi toni. Obiskovalce je pred začetkom ... Prispevek Ameriški glasbeno-kulinarični večer v ritmih jazza je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ulična anti-disciplina: Festival uličnega gledališča Ana Desetnica v Kamniku

Kamnik.info, 22. junij ― Ker je ukrepov veliko, časa pa malo, so organizatorji kamniškega pouličnega dogajanja na isti dan združili dva eminentna dogodka, ki vas bosta prepričala, da v soboto, 26. junija 2021, ostanete v domači občini in si ogledate, kaj se dogaja na domači urbani sceni. Osrednji dogodek bo zagotovo tradicionalna kamniška edicija mednarodnega uličnega festivala Ana Desetnica, ... Prispevek Ulična anti-disciplina: Festival uličnega gledališča Ana Desetnica v Kamniku je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pesnika – Kajuh in Balantič med samostanskimi zidovi

Kamnik.info, 21. junij ― V četrtek, 17. junija 2021, je v Samostanu Mekinje potekal recital poezije pesnikov Franceta Balantiča in Karla Destovnika Kajuha z naslovom Pesnika. Recital Pesnika je plod sodelovanja dveh knjižnic, ki delujeta v rojstnih mestih dveh mladih, nadarjenih in v vojni ubitih pesnikov. Velenjska in kamniška knjižnica sta se za sodelovanje odločili z namenom, da data moč ... Prispevek Pesnika – Kajuh in Balantič med samostanskimi zidovi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

“Moč, ki omogoči, da gobe čez noč pridejo iz zemlje”

Kamnik.info, 19. junij ― Ilona Mrgole je vizualna umetnica, ki se večinoma ukvarja s fotografijo. V svojih delih upodablja naravo, in sicer kot orodje za izražanje svojih občutkov in čustev. Tako je narava tudi navdih in srž njene inštalacije Puhpowee, s katero nam avtorica želi prikazati nevidne gozdne povezave in jih približati človekovi radovednosti. Našemu očesu in občutenju ostaja ... Prispevek “Moč, ki omogoči, da gobe čez noč pridejo iz zemlje” je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Odmev

Kamnik.info, 19. junij ― V prelepem okolju mekinjskega samostana se je včeraj odvil jubilejni 40 letni koncert mešanega pevskega zbora odmev. Župan občine Kamnik je zbrane pozdravil in jim čestital ob jubileju, hkrati pa se je zahvalil pevcem zbora za vse zgodbe, ki jih pišejo; slavnostni govorec večera, član, ki v zboru vztraja že od samega začetka in je ... Prispevek Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Odmev je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pesem MPZ Odmev zveni in odmeva že 40 let

Kamnik.info, 19. junij ― V prelepem okolju mekinjskega samostana se je včeraj odvil jubilejni, 40-letni koncert mešanega pevskega zbora Odmev. Župan občine Kamnik je zbrane pozdravil in jim čestital ob jubileju, hkrati pa se je zahvalil pevcem zbora za vse zgodbe, ki jih pišejo; slavnostni govorec večera, član, ki v zboru vztraja že od samega začetka in je tudi ... Prispevek Pesem MPZ Odmev zveni in odmeva že 40 let je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Umik v Galeriji Pogled

Kamnik.info, 16. junij ― Galerijo Pogled so preplavile podobe gozdov, krajin in različnih motivov narave, vzetih iz spomina in tudi pokrajine same: v razstavnih prostorih se namreč bohotijo umetnine Gregorja Pratnekerja, slikarja iz Maribora, ki redno razstavlja na treh pomembnih pariških salonih: na Jesenskem salonu, Salonu lepih umetnosti ter Salonu francoskih umetnikov. “Slika je le druga beseda za čustvo ... Prispevek Umik v Galeriji Pogled je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Recital Eve Leskovec – čestitke mladi klarinetistki

Kamnik.info, 16. junij 11. junija 2021 zvečer se je cerkev  sv. Jožefa na Viru spremenila v prijetno koncertno dvorano, v kateri so tri mlade dame pripravile čudovit  glasbeni večer. Glavna junakinja klarinetistka Eva Leskovec se je predstavila s svojim recitalom, ob njej smo prisluhnili še njeni sošolki violinistki Maji Otič, obe pa je na klavirju spremljala  profesorica Sanja ... Prispevek Recital Eve Leskovec – čestitke mladi klarinetistki je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Lepote Kamnika in Tuhinjske doline – slikarski natečaj za vse osnovnošolce

Kamnik.info, 15. junij ― Terme Snovik razpisujejo nagradni slikarski natečaj na temo: LEPOTE KAMNIKA IN TUHINJSKE DOLINE Vse mlade slikarje, ki obiskujejo osnovno šolo, vabijo na raziskovanje kulturne in naravne dediščine Kamnika in Tuhinjske doline. Vaše slike naj upodobijo zgodovinski ali današnji videz Kamnika in Tuhinjske doline in njune narave, kulture, živali, prebivalcev in zgradb. Kdo lahko sodeluje? Sodelujete ... Prispevek Lepote Kamnika in Tuhinjske doline – slikarski natečaj za vse osnovnošolce je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razgrnitev abonmajske sezone Doma kulture Kamnik 2021/22

Kamnik.info, 10. junij ― V Domu kulture Kamnik v abonmajski sezoni 2021/22 razpisujejo: Maistrov abonma, Abonma Kam’nček in Abonma Kam’na’smeh. V sezoni 2021/22 nadaljujejo tudi s ciklom glasbeno-kulinaričnih večerov Glasba z okusom ter projektoma Glasbene šole Kamnik, A me slišiš?, in Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, Dijaške maistrovine. Zaradi energetske sanacije Doma kulture Kamnik gledališko sezono načrtujejo s ... Prispevek Razgrnitev abonmajske sezone Doma kulture Kamnik 2021/22 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic