Strip o Urmalu, mamutovem prijatelju

Kamnik.info, 21. marec ― Takrat, ko so v naših krajih še živeli mamuti, je v naselbini blizu današnjega Kamnika živel Urmal, silno radoveden fant. Nekega dne je odšel od doma, da bi videl, kje izvira reka Njeva. Zaradi noči se ni mogel vrniti domov. Prespal je na skali sredi majhnega jezera. Ko pa se je zjutraj zbudil, se je ... Prispevek Strip o Urmalu, mamutovem prijatelju je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Kako je podhranjeni gledalec osvojil lekcijo o diskurzu gospodarja

Kamnik.info, 6. marec ― Le teden dni po gostovanju predstave Veliki diktator SNG Drame, se je v kamniškem Domu kulture odvila predstava z naslovom Pojedina pri Trimalhionu Slovenskega mladinskega gledališča, ki nam je predstavila pogled na najbolj ohranjen del Satirikona rimskega avtorja Petronija Arbiterja, ki je razgalil dekadentno družbo v času cesarja Nerona. Razliko med knjigo in predstavo opazimo ... Prispevek Kako je podhranjeni gledalec osvojil lekcijo o diskurzu gospodarja je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Zgubani časi Patricije Crnkovič so postali plesni prvenec leta 2022

Kamnik.info, 2. marec ― Plesna predstava 𝒁𝒈𝒖𝒃𝒂𝒏𝒊 𝒄̌𝒂𝒔𝒊 v izvedbi 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐂𝐫𝐧𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜̌, ki je nastala v koprodukciji z Zavodom za kulturo Kamnik, je bila po mnenju Nika Goršiča izbrana za plesni prvenec leta 2022. Niko Goršič je igralec, performer, režiser, pisec, novinar, likovni in plesni kritik, ki vsako leto za portal Parada plesa pripravi seznam vseh tistih predstav in ... Prispevek Zgubani časi Patricije Crnkovič so postali plesni prvenec leta 2022 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v letu 2023

Kamnik.info, 2. marec ― Občina Kamnik, občina brez kulturne strategije, je objavila Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2023. Za sofinanciranje je v letošnjem letu predividenih 130.000 evrov, rok za prijave pa poteče 30. marca 2023 ob 12. uri. Predmet javnega razpisa je sofinaciranje oblik ustvarjanja, ki so temelj zagotavljanja javnih kulturnih ... Prispevek Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v letu 2023 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Veliki diktator opozarja, da mir še ni blizu

Kamnik.info, 25. februar ― Predstava v režiji Diega de Brea-e je nastala po filmu Veliki diktator, ki ga je Charlie Chaplin posnel med 2. svetovno vojno še pred invazijo ZDA v Normandiji. Čeprav so mu kritiki očitali razvlečenost in pretirano “norčevanje” iz tako resne teme kot so koncentracijska taborišča, je Chaplin nekaj let po filmu izjavil, da ga ne ... Prispevek Veliki diktator opozarja, da mir še ni blizu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

10. Festival svobodne video produkcije

Kamnik.info, 25. februar ― Danes, točno opoldne, se bo v veliki dvorani Doma kulture Kamnik začel 10. Festival svobodne video produkcije. Komisija je izbrala 34 video del ter jih uvrstila v program, filmi pa so razdeljeni v kategorije animirani video, art – experimentalni, igrani, video spoti ter dokumentarni, vsi pa se potegujejo za festivalsko priznanje Zlata ribica. PROGRAM FESTIVALA 12:00 | ANIMIRANI x ... Prispevek 10. Festival svobodne video produkcije je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Izbrane naj pesmi in pravljica 15. snoviškega literarnega natečaja

Kamnik.info, 9. februar ― Slovenski kulturni praznik so tradicionalno obeležili tudi v Snoviku, in sicer s tradicionalnim literarnim, avtorski poeziji in zgodbam posvečenem večeru, na katerem so bile udeležencem literarnega natečaja podeljene nagrade. Letošnji literarni natečaj je potekal od 4. 1. do 4. 2. 2023, tema tokratnega natečaja pa je bila pravljična maskota snoviških term. Natečaj je potekal v ... Prispevek Izbrane naj pesmi in pravljica 15. snoviškega literarnega natečaja je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Proslava v čast Prešernu

Kamnik.info, 8. februar ― Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, Prešernovega dne, so se v Godiču odprla vrata prenovljene dvorane Doma krajanov. Na povabilo predsednice krajevne skupnosti, gospe Mire Potokar, so Brezjančki pripravili dobro uro trajajoč kulturni program. Rdeča nit večera se je vila okrog življenja in dela Franceta Prešerna. Komorni pevski zbor Šutna je v uvodnem delu zapel himno, ... Prispevek Proslava v čast Prešernu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Pravljice našega otroštva so navdušile kamniško občinstvo

Kamnik.info, 20. januar ― Kljub temu, da naj bi Pravljice našega otroštva Prešernovega gledališča Kranj odprle sezono Maistrovega abonmaja že oktobra, ni bilo navdušenje kamniškega občinstva 19. januarja nič manjše. Več kot tri ure trajajoča predstava je, kljub precej statični vlogi igralcev, ki so bodisi ves čas sedeli na kavčih, bodisi se sprehodili do čaja in nazaj, prikovala poglede ... Prispevek Pravljice našega otroštva so navdušile kamniško občinstvo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Poziv za sodelovanje na 10. Festivalu svobodne video produkcije 2023

Kamnik.info, 13. januar ― Festival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, in gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije ... Prispevek Poziv za sodelovanje na 10. Festivalu svobodne video produkcije 2023 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Terme Snovik razpisujejo že 15. literarni natečaj

Kamnik.info, 4. januar ― V počastitev praznika kulture, Prešernovega dne, tudi v letošnjem novem letu v Termah Snovik razpisujejo tradicionalni, že 15. literarni natečaj Term Snovik. Vabijo vas, da se poigrate z besedami in zapišite rimane zamisli na papir. Letošnjo temo pesnjenja posvečajo  prikupnemu palčku Snovičku, maskoti Term Snovik. Nagradni natečaj poteka v dveh obstoječih kategorijah, dodajamo pa tudi popolnoma novo, ... Prispevek Terme Snovik razpisujejo že 15. literarni natečaj je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Špasni Klemen Slakonja je nasmejal kamniško občinstvo

Kamnik.info, 14. december 2022 ― V okviru abonmaja Kam’na’smeh se je sinoči v Domu kulture Kamnik odvila zabavna predstava vsestransko talentiranega zabavljača Klemena Slakonje, ki je s svojim Small Band-om dodobra nasmejal kamniško občinstvo, obenem pa znova pokazal, da ni zgolj odličen igralec in interpretator, temveč tudi izjemen pevec. V kako uro in pol dolgi predstavi »Ni, da ni« je ... Prispevek Špasni Klemen Slakonja je nasmejal kamniško občinstvo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Bodi nam pozdravljena

Kamnik.info, 12. december 2022 ― Našo povezanost z nebeško materjo lahko na poseben način okrepi tudi glasba. Ta dvigne našega duha, ko morda niti molitev ne pomaga. Pesmi, ki častijo Marijo, je seveda nešteto in za najrazličnejše okuse in verjamem, da ni kristjana, ki ne bi znal na pamet zapeti ali zabrundati vsaj ducat krasnih slovenskih pesmi v njeno čast. ... Prispevek Bodi nam pozdravljena je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Literarni natečaj IV. Kamniške svetilke: življenje in hrepenenje

Kamnik.info, 9. december 2022 ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik objavlja literarni natečaj IV. Kamniške svetilke. Tudi tokrat je literarni natečaj namenjen odraslim ustvarjalcem kratkih zgodb in poezije. Tudi IV. Kamniške svetilke se pričenjajo 3. decembra 2022, iztekle pa se bodo 8. 2. 2023, ko je tudi zadnji dan za oddajo avtorskih prispevkov. Tema IV. Kamniških svetilk sta življenje in hrepenenje. ... Prispevek Literarni natečaj IV. Kamniške svetilke: življenje in hrepenenje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Fotografsko psihedelična “Gmajna” Ilone Mrgole

Kamnik.info, 1. december 2022 ― V razstavišču Fotografskega kluba Kamnik je bila sinoči odprta samostojna fotografska razstava Ilone Mrgole, ki je s svojimi živopisnimi fotografijami odstrla nov pogled na gozd in gozdni živelj. Ideja, da kamniški ljubitelji fotografije, ki se družijo v Foto klubu Kamnik, ob pomanjkanju oz. nedostopnosti primernejših razstavnih prostorov, klubske prostore začno uporabljati tudi kot zasilno razstavišče, ... Prispevek Fotografsko psihedelična “Gmajna” Ilone Mrgole je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic