Razpis 2020 – Galerija Pogled

Kamnik.info, 23. marec ― Galerija Pogled deluje v sklopu Galerije Mihe Maleša v Kamniku in je namenjena predstavljanju sodobne likovne produkcije. V letu 2020 načrtujemo pet razstav. Galerija nudi postavitev razstave, spremljevalni tekst, tisk zloženke, organizacijo otvoritve in obveščanje medijev. Prijava naj vsebuje pisno predstavitev razstave in osnovne biografske podatke. Oboje naj obsega največ eno tipkano stran. K prijavi ...

S čopiči poljubljena pomlad učencev OŠ Frana Albrehta

Kamnik.info, 21. marec ― Učenci Osnovne šole Frana Albrehta in učenci Podružnične šole Nevlje so se v Šoli idej predstavili s svojimi izdelki, ki so posvečeni pomladi, bujenju, naravi in predvsem ljubezni. Naslov razstave je delno povzet iz dela akademske slikarke Barbare Ravnikar, ki so jo učenci spoznali ne le kot slikarko in mozaistko temveč tudi kot grafičarko. Poleg ...

Nemi Stari zakon v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 21. marec ― Mini teatrov festival Hiša strpnosti 2019 je v Kamnik pripeljal nekaj novega. Nocoj se je namreč v prostorih Doma kulture Kamnik odvil restavriran nemi film iz 20. let prejšnjega stoletja, ki pripoveduje zgodbo o mladem Judu kateri bi rad postal igralec v dunajskem gledališču. Film je spremljala živa glasba z Donald Sosinom na klavirju in ...

Podoživite predvajanje nemega filma z živo glasbo

Kamnik.info, 21. marec ― V Domu kulture Kamnik bodo obiskovalci nocoj lahko podoživeli čas, ko so filme v kinodvoranah spremljali ob zvokih žive glasbe. Edinstvena priložnost bo v četrtek, 21. marca, ob 19. uri v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik, ko bo predvajan restavriran nemi film iz leta 1923 Stari Zakon (Ancient law). Avtorja nove glasbe za film, Donald ...

Pogovarjajmo se o nas (in pravicah žensk)

Kamnik.info, 20. marec ― Včeraj zvečer se je v MC Kotlovnica odvila malo drugačna delavnica, ki je potekala v dveh sklopih. V prvem sklopu so se predvajali kratki filmi, v drugem pa so udeleženci zrisali in napisali svoja opažanja in mnenja. Večer je potekal v duhu osmega marca, dnevu žensk, vendar se tokrat ni razpravljalo o rožicah in darilih, ...

Odprtje razstave Franjo Malgaj

Kamnik.info, 15. marec ― V sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje se je včeraj zvečer v Rojstni hiši Rudolfa Maistra odvijalo odprtje gostujoče občasne razstave Franjo Malgaj. V imenu Občine Kamnik je odprtju prisostvoval podžupan Aleksander Uršič skupaj z direktorico Medobčinskega muzeja Kamnik mag. Zoro Torkar. 100. obletnico konca prve svetovne vojne in bojev za severno mejo so v ... The post Odprtje razstave Franjo Malgaj appeared first on Kamnik Info.

Vrti se razstava v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 14. marec ― V avli Doma kulture Kamnik je vrtec Zarja, ob vezni besedi Jelke Golob, odprl mednarodno likovno razstavo otroških del z naslovom Vrti se, natečajna tema pa je spodbudila najmlajše, da upodobijo kaj in kdo vse se vrti, kako je to videti, zakaj do tega prihaja in kako to vidijo sami. Na natečaj je prispelo skoraj ... The post Vrti se razstava v Domu kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

Pomniki mi pripovedujejo

Kamnik.info, 14. marec ― »Beg od doma, beg iz kraja, kjer si se rodil, kjer si izgovoril prve besede, proč od svoje družine. Toda kam? Kako? Me bodo sprejeli?« – Nejc Jerman, najboljše literarno delo. Koordinacijski odbor veteranskih in domoljubnih organizacij, ki združuje Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda, Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Kamnik, ... The post Pomniki mi pripovedujejo appeared first on Kamnik Info.

Dom kulture Kamnik bo gostil skupščino Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije – KUDUS

Kamnik.info, 14. marec ― Dom kulture Kamnik bo 20. in 21. marca gostil redno letno skupščino Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije KUDUS. Gre za krovno organizacijo, v katero je vključenih 37 kulturnih ustanov po Sloveniji, in cilj katere je medsebojno sodelovanje, zaščita skupnih interesov ter izmenjava dobrih praks. Člani Združenja skupaj letno organizirajo preko 10.000 kulturnih dogodkov, ki ... The post Dom kulture Kamnik bo gostil skupščino Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije – KUDUS appeared first on Kamnik Info.

Enotedenska kulturna amerikanizacija Kamnika

Kamnik.info, 11. marec ― S kratko predstavitvijo dogajanja ter večerom ameriške kulinarike, ki ji je sledil pogovor z uveljavljenim ameriškim pisateljem Manuelom Gonzalesom, se je v soboto zvečer v mekinjskem samostanu tudi uradno začel »Ameriški kulturni teden«. »Ameriški kulturni teden« je projekt Javnega zavoda Mekinjski, ki ga financira Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani, njegov namen pa naj bi ... The post Enotedenska kulturna amerikanizacija Kamnika appeared first on Kamnik Info.

V Kotlovnici se je odvil Kickoff variete

Kamnik.info, 9. marec ― Na dan žena se je v Kotlovnici odvil Kickoff variete, svojevrsten dogodek na kateremu nikomur od obiskovalcev, zaradi razgibanega in raznolikega programa, ni bilo dolgčas. V kotlovniškem varieteju so nastopili kitarski duet Palleon z glasbo s pridihom Španije, Before time – mlad rock band iz Kamnika, poeti Navihani štumfki in alter Pina na citrah, prireditev ... The post V Kotlovnici se je odvil Kickoff variete appeared first on Kamnik Info.

Ameriški fotograf Jesse Burke razstavlja v stavbi kamniške občine

Kamnik.info, 8. marec ― V sklopu prireditev t.i. Ameriškega tedna kulture v Kamniku, ki se bo povečini odvijal v mekinjskem samostanu,  je bila avli občinske stavbe danes dopoldan odprta razstava fotografij, ki jih je posnel ameriški fotograf Jesse Burke. Po navedbah Zavoda samostan Mekinje, organizatorja prireditev, ki jih financira ambasada ZDA v Sloveniji, je Jesse Burke eden najuspešnejših in ... The post Ameriški fotograf Jesse Burke razstavlja v stavbi kamniške občine appeared first on Kamnik Info.

Sanjski obrazi Mihe Maleša

Kamnik.info, 7. marec ― V Galeriji Miha Maleš so nocoj predstavili novo knjigo Mihe Maleša z umetnikovimi lesorezi na 57 listih. Podobam obrazov so dodane še pesmi, ki so jih avtorji knjige zbrali iz revije Umetnost, katero je izdajal prav Maleš od leta 1936 do 1945. Kustosinja Breda Ilich Klančnik, ki je gradivo zbrala in uredila je spregovorila o ... The post Sanjski obrazi Mihe Maleša appeared first on Kamnik Info.

Tuhinjski gledališčniki so navdušili z novo predstavo

Kamnik.info, 6. marec ― Dramska skupina Kulturnega društva Tuhinj ima pustno soboto in pustno nedeljo že tradicionalno rezervirano za premiero nove komedije. Letos so dvakrat nasmejali občinstvo s špansko komedijo TOC TOC kot adaptacijo francoske drame Laurenta Baffieja. Šest oseb z obsesivno kompulzivno motnjo (s špansko kratico TOC TOC) je hkrati naročenih pri priznanem zdravniku. Vsak od njih ima ... The post Tuhinjski gledališčniki so navdušili z novo predstavo appeared first on Kamnik Info.

Bodi vil’ca moji žlici

Kamnik.info, 23. februar ― Včeraj zvečer je v nabito polni Kotlovnici potekal impro spektakel, v izvedbi Gregorja, Eve in Martina, ki so se podali so se na iskanje najboljšega prizora, za katerega je ideje dala publika. Tekom improvizirane predstave je čarovnik ukradel in pomanjšal Prešernov kip z Ljubljanskega trga, dva policaja sta na Velenjski obvoznici iznašla žlico in se ... The post Bodi vil’ca moji žlici appeared first on Kamnik Info.

S Plečnikom navdihnjena keramika

Kamnik.info, 23. februar ― V petek, 22. februarja, se je v prostorih galerije DIKA odprla razstava glinenih izdelkov izpod rok umetnic Univerze za tretje življenjsko obdobje, navdihnjenih s Plečnikovim opusom. V razstavljenih eksponatih je očiten vpliv Plečnika, slušalke z Univerze za tretje življenjsko obdobje pa so vsakemu izdelku dodale osebno noto. Mentorica Lučka Šićarov je s predano vnemo razložila ... The post S Plečnikom navdihnjena keramika appeared first on Kamnik Info.
še novic