Tomaž Schlegl zbira sredstva za izdajo nove pravljice

Kamnik.info, 1. julij ― Kamniški arhitekt Tomaž Schlegl, avtor več pravljic, številnih odmevnih arhitekturnih rešitev, predvsem pa znamenitega Kipa svobode, ki je lani, tako ob postavitvi, kot tudi ob uničenju vzbudil nemalo pozornosti, se je v zbiranje sredstev za izdajo nove pravljice o virusu, ki je spremenil svet, podal na Kikštarter. Kot je zapisal v obvestilu za javnost, je ... Prispevek Tomaž Schlegl zbira sredstva za izdajo nove pravljice je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Knjižnice po vsej Sloveniji vabijo uporabnike, da jih ponovno obiščejo

Kamnik.info, 30. junij ― Že dlje časa delujemo tako kot v obdobju pred epidemijo. Zavedamo se, da se uporabniki v javne prostore vračajo postopoma, zato sporočamo, da je z izbiranjem knjig med policami bogastvo knjižničnih zbirk spet dostopno  in varno. Urnik S 1. 7. 2020 Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik prehaja na poletni obratovalni čas. Letos je poletni obratovalni čas ... Prispevek Knjižnice po vsej Sloveniji vabijo uporabnike, da jih ponovno obiščejo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Kamniku se mudi festival Ana Desetnica s pisanim naborom uličnih predstav

Kamnik.info, 28. junij ― Poletje je z visokimi temperaturami in soncem v naše mesto poneslo festivalsko sezono, kajti Kamnik je ponovno gostil Festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki s predstavami ne le zabavlja temveč navdušuje. Včeraj se je proti večeru odvila prva polovica predstav: ekološka basen, tuleči obred in ognjeni spektakel. Predstava Zadnji ulov, ki je včeraj na ulicah ... Prispevek V Kamniku se mudi festival Ana Desetnica s pisanim naborom uličnih predstav je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Kamnik ta vikend prihaja festival uličnega gledališča Ana Desetnica

Kamnik.info, 25. junij ― Kamniški Glavni trg bo v soboto 27. in nedeljo 28. junija zaživel in zažarel v utripu uličnih gledaliških predstav, ki jih bo v Kamnik prinesel Festival uličnega gledališča Ana Desetnica. Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča, ki ga producira Gledališče Ane Monro iz Ljubljane, je v Kamniku, po zaslugi Kulturnega društva Priden možic, prvič gostovala ... Prispevek V Kamnik ta vikend prihaja festival uličnega gledališča Ana Desetnica je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Na kresno noč se sliši kaj žabe pojejo

Kamnik.info, 20. junij ― Večeri in noči pred kresno nočjo, še posebej pa kresna noč sama, imajo prav posebno moč in pravljični pridih, s kresno nočjo pa so povezane tudi številne pripovedke in pravljice, katerih prgišče jih je bilo moč sinoči slišati tudi v mekinjskem samostanu. V atriju mekinjskega samostana, katerega debeli zidovi in stare sobane bi najbrž utegnile ... Prispevek Na kresno noč se sliši kaj žabe pojejo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Domače viže in domača hrana

Kamnik.info, 18. junij ― Minil je že tretji glasbeno-kulinarični dogodek iz sklopa Glasba z okusom; koncert, ki nahrani dušo in telo. Matic Smolnikar je akademski glasbenik, ki ustvarja, snema in izvaja tako resno kakor tudi popularno glasbo. K sodelovanju je včeraj povabil mlado kamniško pevko Tejo Poljanšek, študentko jazz glasbe in uveljavljenega slovenskega violinista Klemena Bračka. Tema včerajšnjega koncerta, ... Prispevek Domače viže in domača hrana je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Dom kulture Kamnik: Abonmajska sezona 2019/20 se podaljšuje v jesen

Kamnik.info, 16. junij ― V Domu kulture Kamnik so se v preteklih mesecih zaradi razglasitve pandemije znašli v nezavidljivem položaju. V tem trenutku ukrepi ne omogočajo nemotenega izvajanja prireditev, zato so večino dogodkov, ki jih v juniju pripravljajo v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji, postavili na različne lokacije po Kamniku. Žal zaradi narave gledaliških predstav in nezmožnosti upoštevanja vseh ... Prispevek Dom kulture Kamnik: Abonmajska sezona 2019/20 se podaljšuje v jesen je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Informantka, nesojeni novorevijaš, razkroj, afera in ljubezen

Kamnik.info, 11. junij ― Vse to in še več je roman Ane Schnabl, avtorice letošnjega romanesknega prvenca Mojstrovina. Pisateljica se je v samostanu Mekinje pogovarjala s Pio Prezelj o postopku nastajanja romana, miselnih procesih, o antagonistih in protagonistih, zgodovini bivše Jugoslavije in seveda, o ljubezni. Zgodba se dogaja v času takratne Jugoslavije in predstavlja življenje dveh popolnoma različnih oseb; ... Prispevek Informantka, nesojeni novorevijaš, razkroj, afera in ljubezen je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ko Šarec ostane brez službe in ko partnerica ni zadovoljena

Kamnik.info, 11. junij ― Včerajšnji večer je minil v znamenju smeha, takega ob katerem tečejo solze po licih in ob katerem se kanček zamisliš nad svojim moralnim prepričanjem. La Piñata je namreč včeraj gostila štiri mlade Kamničane, ki so potiskali meje dobrega okusa in pokazali soobčanom česa so se naučili v preteklem letu nastopanja. Andrej Podbevšek, povezovalec včerajšnjega dogodka, ... Prispevek Ko Šarec ostane brez službe in ko partnerica ni zadovoljena je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Nagličev planinski raj – razstava starih fotografij Petra Nagliča

Kamnik.info, 11. junij ― Stene občinske stavbe ponovno krasijo Nagličeve fotografije, tokrat z razstavo z naslovom Nagličev planinski raj, ki sta jo v preddverju Občine Kamnik odprla župan Matej Slapar in Nagličev vnuk Matjaž Šporar. Med zanimive in vsestransko bogato ustvarjalne ljudi na Kamniškem lahko z gotovostjo uvrstimo tudi fotografa in kronista Petra Nagliča iz Šmarce. Rojen v tretjo ... Prispevek Nagličev planinski raj – razstava starih fotografij Petra Nagliča je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Tople predjedi v samostanu za domišljijo naših malčkov

Kamnik.info, 6. junij ― Končno so na vrsto prišli tudi najmlajši občani kamniške občine, ki so najbrž že nestrpno čakali, da se s sproščanjem ukrepov in odprtjem igral pričnejo tudi dejavnosti, ki so njim zanimive. Tako se je danes dopoldan v samostanu Mekinje odvil dogodek, namenjen prav najmlajšim: Vroča župa, ki jo sestavljata pripovedovalec Rok in inštrumentalist Goran. Na ... Prispevek Tople predjedi v samostanu za domišljijo naših malčkov je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Srečko Kosovel: Ranocelnikom

Kamnik.info, 1. junij ― Ob večerni uri nas poboža mrak. (Napolnjeni ribji mehurji.) Človek, hočeš v zrak? V prsih čutiš peroti pa bi se razpel. (Kulturni Hotentoti!) Kdo ti bo verjel? Ti si vdan konjukturi. (Ta petrolej smrdi.) Daj vina stari kulturi, da izbljuje svoje smeti!   (Srečko Kosovel – Integrali ’26) Prispevek Srečko Kosovel: Ranocelnikom je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Varietejsko glasbeno gledališče ali Zakaj morajo mladi biti neposlušni

Kamnik.info, 1. junij ― Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji po karantenskem zatišju pripravlja pester kulturni program na različnih lokacijah v mestu. Prvega v nizu dogodkov z občinstvom je v soboto, 30.5.2020 na velikem odru Doma kulture Kamnik pripravila ekipa Kickoff Variete #5, dinamičnega gledališko-glasbenega dogodka v produkciji MC Kotlovnica. Zaradi omejenega števila gledalcev smo dogodek ... Prispevek Varietejsko glasbeno gledališče ali Zakaj morajo mladi biti neposlušni je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Druga Majdina pokoronska šolska ura

Kamnik.info, 31. maj ― Kakšno vlogo ima kultura v sodobnem svetu? Mora biti zabavna ali kritična? Kritična do koga? Ta in mnoga druga vprašanja je včeraj učiteljica Majda naslovila na svoje najbolj bistre učence, ki so s pomočjo uganke odkrili skrivno lokacijo včerajšnje učne ure. Kakor so učenci že vajeni so se na skrivnem zbirnem mestu postavili v kolono ... Prispevek Druga Majdina pokoronska šolska ura je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Dom kulture Kamnik in z njim Kotlovnica sta ponovno obujena

Kamnik.info, 31. maj ― Po nekajmesečni prepovedi zbiranja in s tem ukinitvijo kulturnih prireditev se je včeraj na veselje tako obiskovalcev kakor tudi ustvarjalcev odvil prvi pokoronski dogodek v Domu Kulture Kamnik. Obisk Kickoff Varietéja je bil sicer z maskami, razkužili in namesto nekaj sto le s tridesetimi gledalci nekoliko drugačen, zato pa nič manj prijeten in celo nekoliko ... Prispevek Dom kulture Kamnik in z njim Kotlovnica sta ponovno obujena je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic