Ali poznate to lepo deželo z njenimi dolinami in hribi?

Kamnik.info, 2. marec ― “Niti naturalistično prikazali seksualni odnosi, pri katerih je v oči gledalcev dobesedno rinila bela poskakujoča moška zadnjica, niti golo, anoreksično in okrvavljeno telo Pauline, ni vzbudilo toliko ambivalentnih občutij, kot so jih prikazi odhrkavanja in uriniranja – vsega, kar je povezano s kakršnimi koli izločki.” Predstava Ljubimki Mladinskega gledališča Ljubljana je na zadnji februarski dan ... Prispevek Ali poznate to lepo deželo z njenimi dolinami in hribi? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Pevci KPZ Šutna so obeležili kulturni praznik

Kamnik.info, 12. februar ― Čas v katerem živimo, je vse prej kot naklonjen malim narodom, ohranjanju njihove identitete, jezika, kulture in pripadnosti. Svet, v katerem živimo, je namreč postal globalna vas in mi s tem državljani sveta. Kakor je seveda imenitno, da smo tehnološko napredovali, pa prinaša ta napredek tudi temne plati. Kar tako – mimogrede- se nam namreč ... Prispevek Pevci KPZ Šutna so obeležili kulturni praznik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Bodi nam pozdravljena obiskovalcev nikoli ne pusti ravnodušnih

Kamnik.info, 12. december 2023 ― Nekako na sredini adventa smo in dan je skoraj dvakrat krajši kot noč, k slabšemu počutju pa v nižje ležečih krajih pripomore tudi megla. Ni čudno torej, da se tako zelo veselimo lučk, ki dodatno razsvetljujejo mesta in naše domove, ter napovedujejo skorajšnje izboljšanje in prinaša obet Svetlobe. Pevci Komornega pevskega zbora Šutna se tudi ... Prispevek Bodi nam pozdravljena obiskovalcev nikoli ne pusti ravnodušnih je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Celovečerni koncert Godbe Tuhinjska dolina

Kamnik.info, 28. november 2023 ― V soboto, 25.11.2023, je v telovadnici OŠ Šmartno v Tuhinju potekal nepozaben celovečerni koncert, na katerem so navduševali člani Godbe Tuhinjska dolina skupaj s prijatelji. Med nastopajočimi so bili tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in vokalna skupina Adam Ravbar pod vodstvom glasbenega pedagoga Petra Pogačarja.  Atmosfera v telovadnici je bila nabitа ... Prispevek Celovečerni koncert Godbe Tuhinjska dolina je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

MePZ Odmev Kamnik na gostovanju v avstrijski občini Trofaiach

Kamnik.info, 23. november 2023 ― Na pobudo občine Kamnik se je mešani pevski zbor Odmev Kamnik v novembru po petih letih ponovno odpravil na gostovanje v Trofaiach. Kraja sta povezana iz časa prve svetovne vojne, saj so takrat v Trofaiach, zaradi bližine soške fronte, začasno preselili smodnišnico, občini pa že od leta 1998 tesneje sodelujeta in eno izmed močnejših sodelovanj ... Prispevek MePZ Odmev Kamnik na gostovanju v avstrijski občini Trofaiach je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Glasba z okusom – glasbeno kulinarični večeri v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 30. oktober 2023 ― Tudi v letošnji sezoni v Domu kulture Kamnik nadaljujejo s projektom Glasba z okusom. Pet glasbeno-kulinaričnih večerov bo na sporedu ob torkih, in sicer v intimni atmosferi Klub Kino doma. Bo pa letošnja koncertna sezona nekoliko posebna, saj bodo vsi koncerti v letošnjem ciklu predstavljali slovensko ljudsko glasbo in bodo v živo prenašani v oddaji ... Prispevek Glasba z okusom – glasbeno kulinarični večeri v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Začenja se 12. sezona glasbenih dogodkov v Pubu Pod Skalo

Kamnik.info, 30. oktober 2023 ― S tradicionalno zabavo za noč čarovnic (31. 10. 2023) se v Pubu Pod Skalo pričenja dvanajsta sezona raznolikih klubskih glasbenih dogodkov in tradicionalnih zabav v sproščenem pubovskem vzdušju, ki bo trajala vse do pričetka prihodnje pomladi. V minulem desetletju smo se že dodobra navadili, da si jesenske in zimske večere lahko skrajšamo tudi z obiskom ... Prispevek Začenja se 12. sezona glasbenih dogodkov v Pubu Pod Skalo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Abonenti Maistrovega abonmaja so za začetek sezone obiskali Reko

Kamnik.info, 30. oktober 2023 ― Podobno kot so lansko leto abonenti abonmaja Kam’na’smeh obiskali gledališče v Trstu, so letos abonenti Maistrovega abonmaja Doma kulture Kamni obiskali Hrvatsko narodno kazalište Ivana plemenitog Zajca v Rijeki. Mogočni teater, ki se nahaja v centru tretjega največjega mesta na Hrvaškem, ki je poleg industrijske zapuščine znano kot nedavna evropska prestolnica kulture (2020), je veliki ... Prispevek Abonenti Maistrovega abonmaja so za začetek sezone obiskali Reko je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

V Tuhinjski dolini so znova prepevali, igrali in se smejali

Kamnik.info, 24. oktober 2023 ― Na četrti prireditvi Tuhinjska dolina v pesmi in besedi so navdušili številni kulturniki, ki jih v Tuhinjski dolini res ni malo.  V petek, 20. oktobra, zvečer so se v Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju, zbrali številni obiskovalci. Prireditev, ki jo je povezovala Maja Hribovšek, je v sodelovanju s številnimi izvajalci iz Tuhinjske doline tudi tokrat ... Prispevek V Tuhinjski dolini so znova prepevali, igrali in se smejali je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Predstava valovanje je zbližala nastopajoče z obiskovalci Doma kulture Kamnik

Kamnik.info, 24. oktober 2023 ― Zvočno-gibalna predstava Valovanje, ki se je v soboto zvečer odvila na odru kamniškega Doma kulture, je rezultat celoletne delavnice, na kateri so udeleženci in udeleženke raziskovali svoje telo znotraj prostora in zvoka ter tako s pomočjo improvizacij v zadnji tednih zgradili celovito dramsko strukturo z dovršeno dramaturgijo. Čeprav je med dvanajstimi udeleženci delavnice na koncu ... Prispevek Predstava valovanje je zbližala nastopajoče z obiskovalci Doma kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Priznanje za strip Urmal, mamutov prijatelj

Kamnik.info, 9. oktober 2023 ― Strip Urmal, mamutov prijatelj, avtorjev Jožeta Urbanije in Mihe Hančiča, je na festivalu Tinta dobil priznanje za najboljši domači strip za otroke in mlade. Ledenodobni strip o dečku, Jožeta Urbanije in Mihe Hančiča, ki je prijateljeval s (kamniškim) mamutom, katerega nastanek naj bi, tudi ob pomoči Daniela Bezka, navdihnila postavitev Kačevega kipa mamuta v naravni ... Prispevek Priznanje za strip Urmal, mamutov prijatelj je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Strip Urmal, mamutov prijatelj je nominiran za najboljši domači strip za otroke

Kamnik.info, 30. september 2023 ― V letošnjem letu je ob odkritju mamutove skulpture v sozaložništvu Občine Kamnik in Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik izšel strip Urmal, mamutov prijatelj. Na pobudo občine so v okviru projekta mamut nastale še  dodatne zgodbe in Urmalova zgodba je ena od njih. Knjižnica je povezala dva znana kamniška avtorja – ilustratorja Miho Hančiča in pisatelja Jožeta ... Prispevek Strip Urmal, mamutov prijatelj je nominiran za najboljši domači strip za otroke je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Zakaj brati?

Kamnik.info, 23. september 2023 ― V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja (#NMSB23) smo v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik pripravili infografiko z naslovom Zakaj brati? z namenom spodbujanja branja in ozaveščanja o koristih, ki jih prinaša branje. Z njo želimo predstaviti različne pozitivne učinke branja in navdihniti ljudi, da redno berejo in uživajo v številnih dobrobitih, ki jih prinaša branje. Branje ... Prispevek Zakaj brati? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Branje je iskanje 2023/2024: Domača potepanja

Kamnik.info, 14. september 2023 ― Branje je iskanje je bralni projekt, ki ga pripravlja Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Namen projekta je povezati družine z branjem, naravo in spoznavanjem kamniško – komendske okolice. K sodelovanju pa vabi tudi skupine (vrtčevske, šolske, …). Družine, skupine … se boste v letošnji sezoni odpravile na potep, kjer boste odkrivale znane in manj znane poti ... Prispevek Branje je iskanje 2023/2024: Domača potepanja je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Hvala življenje – prihaja nova, tretja pesniška zbirka Uroša Koščaka

Kamnik.info, 6. september 2023 ― Mladi pesnik Uroš Koščak pripravlja izdajo svoje nove, tretje pesniške zbirko, ki jo bo naslovil “Hvala življenje”. Kot nam je povedal, je od druge knjige je letos minilo 2 leti ter dodal: ” Vesel sem, da je bila moja druga pesniška zbirka z naslovom “Ko svet bo rekel lahko noč” odlično sprejeta. Tako tudi prva, ... Prispevek Hvala življenje – prihaja nova, tretja pesniška zbirka Uroša Koščaka je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
še novic