Sveti Coprijan je zaživel tudi v Barutani

Kamnik.info, 19. september ― Včeraj je v kreativni četrti Barutana potekala ponovitev pripovedovalskega večera s Križnikovimi pravljicami z naslovom Križnik po Križniku. Nastopajoči so v svoji interpretaciji pripovedovali zgodbe, katere je Križnik tekom svojega šuštarskega življenja popisoval in včasih tudi plačeval pripovedovalcem za njihove bajke. Tako smo lahko včeraj v kreativnem prostoru arhitektov Štajn poslušali nekatere izmed zgodb o ... Prispevek Sveti Coprijan je zaživel tudi v Barutani je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Branje je iskanje – bralni projekt, ki nas bo popeljal v naravo

Kamnik.info, 18. september ― Projekt Branje je iskanje poteka že kar nekaj časa, predvsem pa je bil namenjen sodelovanju med šolami in knjižnico z namenom, da bi branje postalo družinska aktivnosti in pomembna dejavnost. Sodelovanje se ni izkazalo kot preveč uspešno, saj so šole usmerjene predvsem v učne cilje znotraj učnega načrta, starši pa so prav v tem videli ... Prispevek Branje je iskanje – bralni projekt, ki nas bo popeljal v naravo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razstava Veronika nekoč in danes

Kamnik.info, 15. september ― Stene občinske stavbe krasi nova razstava z naslovom Veronika nekoč in danes, ki jo je pripravila Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik in je bila že postavljena na ogled v prostorih kamniške knjižnice, sedaj pa si jo lahko ogledate tudi v pritličju in v prvem nadstropju Občine Kamnik. Razstava je sestavljena iz dveh vsebinskih sklopov. V prvem ... Prispevek Razstava Veronika nekoč in danes je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Dušan Štrajhar razstavlja v Supernovi

Kamnik.info, 10. september ― V osrednjem kamniškem nakupovalnem centru Supernova Kamnik, ki se s priložnostnimi razstavami vse bolj uveljavlja tudi kot najbolj obiskano kamniško likovno razstavišče, so razstavljena dela kamniškega slikarja Dušana Štrajharja. Dušan Štrajhar se slikarstvom ukvarja že več kot tri desetletja, je pobudnik in organizator likovnega bienala Velika planina ter ustanovitelj Likovnega družtva Tone Kranjc. Pogosto se ... Prispevek Dušan Štrajhar razstavlja v Supernovi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Cankarjev Plebiscit je bil ponovno uprizorjen po natanko stotih letih

Kamnik.info, 9. september ― Kulturnopolitična agitka, ki jo je napisal Izidor Cankar med poletnimi počitnicami ob Vrbskem jezeru, je včeraj, po zaslugi dramske sekcije ŠKD Sela pri Kamniku, na župnijskem vrtu na Šutni ponovno uzrla odrsko luč. Cankar je z enodejanko pred točno stotimi leti želel opogumiti in spodbuditi Korošce, da bi na plebiscitu, ko se je odločalo komu ... Prispevek Cankarjev Plebiscit je bil ponovno uprizorjen po natanko stotih letih je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Robate Križnikove pripovedke za velika ušesa

Kamnik.info, 6. september ― V Motniku se je, kljub zdaj že skorajda običajnim koronskim zapletom, že devetič zapored odvil Križnikov pravljični festival, na katerem je bilo moč tudi tokrat slišati in videti marsikaj zanimivega, dobršen del pripovedk in pravljic, ki jih je zbral Gašper Križnik, pa bo odslej moč prebirati tudi ob dolgih zimskih večerih, saj je bila na ... Prispevek Robate Križnikove pripovedke za velika ušesa je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Jesen v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 27. avgust ― Kaj prinaša podaljšek sezone?        Dom kulture Kamnik je bil zaradi razglasitve pandemije v mesecu marcu primoran zapreti svoja vrata. Ponovno jih, vendar žal (še) ne na široko, odpira v septembru. »Jesen prinaša kar nekaj novosti – prva med njimi je podaljšana abonmajska sezona. Predstave, ki so odpadle v spomladanskem terminu abonmajskega programa, bodo izvedene v ... Prispevek Jesen v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Jenkret je biv… Začenja se 9. Križnikov pravljični festival

Kamnik.info, 27. avgust ― 9. Križnikov pravljični festival se bo zaradi posledic novega koronavirusa letos odvil v mesecu avgustu in septembru. V Motniku in Kamniku bosta potekali pripovedovalski delavnici, osrednji kraj dogajanja pa ostaja Motnik. Organizatorji (Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Kulturno društvo Motnik, Turistično društvo Motnik, Me4) tudi letos uvajajo nekatere novosti. 9. Križnikov pravljični festival bo namreč zaznamoval ... Prispevek Jenkret je biv… Začenja se 9. Križnikov pravljični festival je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Sedem nepremagljivih – predstavitev nove knjige Tomaža Schlegla (video)

Kamnik.info, 5. avgust ― Z izdajo nove pravljične knjige Sedem nepremagljivih, ki je nastala v času karantene, je Tomaž Schlegl pokazal, da se je proti najrazličnejšim virozam najbolje boriti z ustvarjalnostjo. Tomaževa ilustrirana pravljica Sedem nepremagljivih je izšla s pomočjo Občine Kamnik v nakladi 300 izvodov, naročite pa jo lahko na spletni strani www.7nepremagljivih.eu.     Prispevek Sedem nepremagljivih – predstavitev nove knjige Tomaža Schlegla (video) je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Dolgo skrit zaklad – 150 let dolga pot do objave Križnikovih pravljic

Kamnik.info, 23. julij ― Pravkar je izšla knjiga Križnikovih pravljic z naslovom Sveti Coprijan. S to knjigo smo po stopetdesetih letih sodelavci Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU, kjer se je Križnikovo gradivo hranilo, zdaj vendarle uspeli izdati bogato pripovedno gradivo. Gašper Križnik je kot preprost ambiciozen čevljar in trgovec zbiral folklorno izročilo v ... Prispevek Dolgo skrit zaklad – 150 let dolga pot do objave Križnikovih pravljic je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Moč (bledečih kamniških) barv na samostanskem vrtu

Kamnik.info, 12. julij ― V organizaciji območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je včeraj, pod naslovom Moč barve, na vrtu mekinjskega samostana potekal kamniški likovni ekstempore, katerega nastala likovna dela bodo, če bo to dopuščali preventivni protivirotični ukrepi, ki si jih še utegne izmisliti oblast, predvidoma jeseni razstavljena v Domu kulture Kamnik. Prvi samostanski likovni ekstempore Moč ... Prispevek Moč (bledečih kamniških) barv na samostanskem vrtu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Tomaž Schlegl zbira sredstva za izdajo nove pravljice

Kamnik.info, 1. julij ― Kamniški arhitekt Tomaž Schlegl, avtor več pravljic, številnih odmevnih arhitekturnih rešitev, predvsem pa znamenitega Kipa svobode, ki je lani, tako ob postavitvi, kot tudi ob uničenju vzbudil nemalo pozornosti, se je v zbiranje sredstev za izdajo nove pravljice o virusu, ki je spremenil svet, podal na Kikštarter. Kot je zapisal v obvestilu za javnost, je ... Prispevek Tomaž Schlegl zbira sredstva za izdajo nove pravljice je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Knjižnice po vsej Sloveniji vabijo uporabnike, da jih ponovno obiščejo

Kamnik.info, 30. junij ― Že dlje časa delujemo tako kot v obdobju pred epidemijo. Zavedamo se, da se uporabniki v javne prostore vračajo postopoma, zato sporočamo, da je z izbiranjem knjig med policami bogastvo knjižničnih zbirk spet dostopno  in varno. Urnik S 1. 7. 2020 Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik prehaja na poletni obratovalni čas. Letos je poletni obratovalni čas ... Prispevek Knjižnice po vsej Sloveniji vabijo uporabnike, da jih ponovno obiščejo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Kamniku se mudi festival Ana Desetnica s pisanim naborom uličnih predstav

Kamnik.info, 28. junij ― Poletje je z visokimi temperaturami in soncem v naše mesto poneslo festivalsko sezono, kajti Kamnik je ponovno gostil Festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki s predstavami ne le zabavlja temveč navdušuje. Včeraj se je proti večeru odvila prva polovica predstav: ekološka basen, tuleči obred in ognjeni spektakel. Predstava Zadnji ulov, ki je včeraj na ulicah ... Prispevek V Kamniku se mudi festival Ana Desetnica s pisanim naborom uličnih predstav je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Kamnik ta vikend prihaja festival uličnega gledališča Ana Desetnica

Kamnik.info, 25. junij ― Kamniški Glavni trg bo v soboto 27. in nedeljo 28. junija zaživel in zažarel v utripu uličnih gledaliških predstav, ki jih bo v Kamnik prinesel Festival uličnega gledališča Ana Desetnica. Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča, ki ga producira Gledališče Ane Monro iz Ljubljane, je v Kamniku, po zaslugi Kulturnega društva Priden možic, prvič gostovala ... Prispevek V Kamnik ta vikend prihaja festival uličnega gledališča Ana Desetnica je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic