Poziv za sodelovanje na 8. Festivalu Svobodne Video Produkcije.

Kamnik.info, 14. april ― Festival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, in gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije ... Prispevek Poziv za sodelovanje na 8. Festivalu Svobodne Video Produkcije. je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pomladni valček za zimske dni – Simfonični orkester Domžale-Kamnik dela od doma

Kamnik.info, 8. april ― Delo od doma je čudna reč. Včasih grozno naporna, drugič sproščeno domačna, v obeh primerih pa danes pogosto neizogibno dejstvo. Vendar je težava sledeča. Kako delati od doma kot član glasbene skupine? Kako na daljavo skupaj vaditi in igrati? Zoom? Dobra ideja. Vendar le dokler ne pride do tega, da trem sodelujočim povezava zamrzne in ... Prispevek Pomladni valček za zimske dni – Simfonični orkester Domžale-Kamnik dela od doma je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Rezultati literarnega natečaja II. Kamniške svetilke

Kamnik.info, 1. april ― V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik smo Kamniške svetilke prižgali v letu 2019, ko smo praznovali 70 let obstoja knjižnice. Prižgali smo jih v novembru, ker se nam je zdelo, da more luč ustvarjalnosti razsvetliti temo, za katero prav v novembrskih dneh zdi, kot da je premagala dan. Prižgali smo jih z namenom, da bi spodbudili ... Prispevek Rezultati literarnega natečaja II. Kamniške svetilke je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Del Abonmajske sezone 2021 se seli na splet

Kamnik.info, 1. april ― Iz Doma kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik sporočajo, da je Abonmajska sezona 2021 zaradi negotove situacije odpovedana. Abonenti, ki so v letošnjem letu abonma rezervirali, pa bodo lahko uživali v eni brezplačni spletni predstavi, ki jo bodo prenašali v živo z odra Doma kulture Kamnik. Žal zaradi ... Prispevek Del Abonmajske sezone 2021 se seli na splet je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

4. kamniška literarna transverzala: Podgora, Graben, Šutna

Kamnik.info, 28. marec ― O Kamniški literarni transverzali S Kamniškimi transverzalami smo na pot krenili ob 70-letnici Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Ker so bile dobro sprejete in obiskane, smo se odločili, da nadaljujemo literarno-dediščinska potepanja po naši občini. Gre za pohode ali sprehode po zanimivih okoljih z bogato zgodovino, izročilom ali dediščino in seveda tudi z različnimi ustvarjalci, ki ... Prispevek 4. kamniška literarna transverzala: Podgora, Graben, Šutna je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Uroševo pesniško slovo od dneva

Kamnik.info, 16. marec ― Tako. Obličje zemlje je ugledala druga zbirka pesmi mladega verzoklepca Uroša Koščaka. Slednja se lahko pohvali z na moč romantično naslovnico in povednim naslovom: Ko svet bo rekel lahko noč. O samem nastajanju knjige, pravi pesnik, bi lahko zelo veliko delil z nami. V tokratnem izboru pesmi se Urošu zdi, da: ”…so pesmi bolj razgibane, ... Prispevek Uroševo pesniško slovo od dneva je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Zmagovite rime literarnega natečaja Term Snovik

Kamnik.info, 27. februar ― Že 13. leto zapored so Terme Snovik razpisale literarni natečaj v počastitev meseca kulture, razglasitev zmagovitih pesmi pa se je včeraj, 26. 2. 2021, v soju epidemije koronavirusa odvijala drugače, virtualno preko Facebook profila in YouTube profila Term Snovik. Pesniški natečaj je potekal od 6. do 19. februarja 2021, snovalci in snovalke rim pa so ... Prispevek Zmagovite rime literarnega natečaja Term Snovik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2021

Kamnik.info, 15. februar ― Občina Kamnik je objavila Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2021. Predmet razpisa: “Predmet razpisa je sofinanciranje oblik ustvarjanja, ki so temelj zagotavljanja javnih kulturnih dobrin in so v javnem interesu na področju kulture za ustvarjanje in posredovanje ljubiteljske kulturne dejavnosti kot so: glasbena, plesna, gledališka, lutkovna, likovna, ... Prispevek Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2021 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

13. literarni natečaj Term Snovik

Kamnik.info, 5. februar ― V počastitev meseca kulture odpiramo 13. LITERARNI NATEČAJ TERM SNOVIK. Prešerno vas vabimo k zapisu rimanih besed in misli na temo ZMAGA. Nagradni natečaj poteka v dveh kategorijah: za otroke do 15. leta in odrasle. Svoje pesmi lahko oddate v pisni, zvočni ali video obliki do 19. 2. 2021 na elektronski naslov animacija@terme-snovik.si. Razglasitev bo ... Prispevek 13. literarni natečaj Term Snovik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Uroševa pesniška predjed

Kamnik.info, 4. februar ― “Letos, 25.3 , bo minilo  štiri leta od izida mojega prvega pesniškega prvenca z naslovom Ceni življenje. Sam pravim, da so še lepše pesmi nastale po izidu prve knjige. Morda so mi te še nekoliko bolj blizu, morda sem  tekom nadaljnjega ustvarjanja razvil celo nov stil…” … Mi pove Uroš Koščak med enim najinih pogovorov. ... Prispevek Uroševa pesniška predjed je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prešernov dan v Kamniku: »Kultura. Kultura dialoga.«

Kamnik.info, 4. februar ― Prešernov dan bomo obeležili tudi v občini Kamnik. Poudarjali bomo kulturo dialoga, kulturo bivanja, se ozirali nazaj na delo kulturnih ustvarjalcev, nevladnih organizacij in javnih zavodov ter gledali naprej v razvoj kulture na Kamniškem. »Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo; otrók, kar ima Slava, vsi naj si v róke sežejo, de oblast ... Prispevek Prešernov dan v Kamniku: »Kultura. Kultura dialoga.« je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Odprtje fotografske razstave Ilone Mrgole v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 13. januar ― V sredo, 13. januarja, je potekalo spletno odprtje razstave z naslovom Grounded, fotografinje Ilone Mrgole. Ilona Mrgole (1994) je predstavnica mlajše generacije fotografov, ki se je po zaključeni Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani odločila za študij na Akademiji Willem de Kooning v Rotterdamu, v začetku lanskega leta pa je bila na študijski izmenjavi ... Prispevek Odprtje fotografske razstave Ilone Mrgole v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Branje in duševno zdravje med epidemijo ali karanteno

Kamnik.info, 5. januar ― Naraščajoče število raziskav o vplivu branja kaže, da ima branje številne koristi za zdravje spoznavnih (kognitivnih) sistemov. Poleg tega, da je eden najboljših načinov sproščanja, branje tudi krepi spomin, analitične spretnosti razmišljanja, koncentracijo in osredotočenost, predvsem pa empatijo. V času epidemije nam je branje lahko v veliko pomoč pri krepitvi duševnega zdravja. Pripravili smo infografiko ... Prispevek Branje in duševno zdravje med epidemijo ali karanteno je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prvi pravi kamniški strip

Kamnik.info, 20. december 2020 ― Visoko v kamniških hribih nekega lepega dne gozdni prebivalci ugotovijo, da je nekdo onesnažil njihov bistri potok. Le kaj se je zgodilo? Napeta ekokriminalka, v kateri nastopajo prefrigani poslovneži, pretkani politiki, evforični ekologi in seveda cel kup gozdnih živali. Zgodba se dogaja le streljaj stran od vas. Morda boste v stripu prepoznali svojo najljubšo izletniško ... Prispevek Prvi pravi kamniški strip je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prijateljstvo – Nova e-slikanica Karle Koman

Kamnik.info, 19. december 2020 ― Kamniška avtorica Karla Koman, letos sicer bolj “daljinska razredna učiteljica”, je minule dni objavila novo e-slikanico iz serije Medvedek razume, ki se tokrat, kot pove že njen naslov, posveča prijateljstvu. Nastajajoča zbirka slikanic Medvedek razume, ki je posvečena različnim aktualnim težavam s katerimi se tekom odraščanja srečujejo otroci, je pred kratkim dobila novo nadaljevanje, saj ... Prispevek Prijateljstvo – Nova e-slikanica Karle Koman je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic