Pri bratu škratu v Kamniški Bistrici

Kamnik.info, 23. september ― Nekdaj so bili naši kraji polni vil, škratov, palčkov, celo zmajev in drugih pravljičnih bitij, ki pa so se sčasoma, ljudje smo le vse prevečkrat hrupni, neprijazni, sitni in celo zlobni sosedje, raje umaknili v odmaknjene gozdne doline, gore in jame… Kogar pa bo v teh prvih jesenskih dneh, ki spričo moče in hladu pomehkuženim ... The post Pri bratu škratu v Kamniški Bistrici appeared first on Kamnik Info.

Prvi večer Glasbe z okusom je že razprodan

Kamnik.info, 21. september ― Program Glasba z okusom je v lanski sezoni navdušil obiskovalce Doma kulture Kamnik in glede na zanimanje bo tako tudi v novi sezoni 2018/19. Prvi glasbeni večer, kjer bo obiskovalce z govornimi in pevskimi imitacijami navdušil Tilen Artač, s kulinaričnimi specialitetami pa Gostišče Repnik, je namreč slab teden pred začetkom koncerta že razprodan. »Zanimanje za ... The post Prvi večer Glasbe z okusom je že razprodan appeared first on Kamnik Info.

Slavnostni koncert ob 15-letnici Klape Mali grad

Kamnik.info, 14. september ― Klapa Mali grad letos praznuje 15-letnico delovanja, ki jo bo konec septembra proslavila z velikim slavnostnim koncertom v dvorani OŠ Toma Brejca. Klapa Mali grad  iz Kamnika je kamniška pevsko-glasbena skupina, ki goji tradicionalno dalmatinsko glasbo. Skozi svoje delovanje si je pridobila precejšnjo prepoznavnost tako v Sloveniji, kot pri pevskih kolegih iz Hrvaške. Poleg nastopov ... The post Slavnostni koncert ob 15-letnici Klape Mali grad appeared first on Kamnik Info.

Le kam sodi ta obleka – razstava narodnih noš in oblačilne dediščine

Kamnik.info, 7. september ― V sklopu prireditev ob 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, ki se uradno začenjajo danes, je bila včeraj v dvorani Veronika odprta zanimiva razstava originalnih starih ter rekonstruiranih narodnih noš ter oblačil, ki jo je pripravila avtorica Andreja Stržinar. Razstava Le kam sodi ta obleka? prikazuje oblačila, ki so jih ljudje nosili za različne ... The post Le kam sodi ta obleka – razstava narodnih noš in oblačilne dediščine appeared first on Kamnik Info.

Razstava starih gat: Spodi n’č, gor pa b’l mau

Kamnik.info, 1. september ― V galeriji Dika na Maistrovi ulici je bila sinoči, v sklopu spremljevalnih prireditev 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, odprta zanimiva ter celo duhovito zabavna razstava starega spodnjega perila. Bržkone si nekdanji lastniki, še posebej pa ne lastnice razstavljenih kosov spodnjega prerila niso nikoli predstavljali, da bodo njihovi najintimnejši kosi garderobe, ki se jih ... The post Razstava starih gat: Spodi n’č, gor pa b’l mau appeared first on Kamnik Info.

Začetek nove sezone v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 29. avgust ― Dobrodošli pod krošnjo kulture tudi v sezoni 2018/19 V Domu kulture Kamnik v novi sezoni 2018/19 pripravljamo pester in raznolik program. Poleg obstoječih abonmajev, Maistrovega abonmaja in Abonmaja Kam’nček, ki ostajata nespremenjena, smo v novi sezoni dodali Abonma Kam’na’smeh. Ta bo v Veliko dvorano Doma kulture Kamnik pripeljal pet izbranih komedij, ki bodo poskrbele za  ... The post Začetek nove sezone v Domu kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

»Narodne noše ne pomenijo dosti, če ni entuziastov, ki se s tem ukvarjajo«

Kamnik.info, 21. avgust ― Pred uradnim pričetkom 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine sta odprli vrata dve od štirih razstav, ki bodo spremljale ta največji etnološki festival v Sloveniji. V prostorih Občine Kamnik si je tako že moč ogledati razstavo Markova herbija, v Galeriji Miha Maleš pa razstavo Zakladi hrvaške oblačilne in nesnovne dediščine. »Narodne noše ne pomenijo ... The post »Narodne noše ne pomenijo dosti, če ni entuziastov, ki se s tem ukvarjajo« appeared first on Kamnik Info.

Glasbeno-električno doživetje z Janezom Dovčem v Titanovi elektrarni

Kamnik.info, 17. avgust ― V četrtek, 16. 8., je bilo v okolici Titana glasno na poseben način, kajti zvoku turbin Titanove elektrarne se je pridružila še eksperimentalna glasba vsestranskega Janeza Dovča. Stara Titanova elektrarna, ki je bila postavljena že leta 1922, obratuje še danes, kot takšna pa je bila, skupaj z napravami in pripravljenimi eksperimenti, kot nalašč za električno-glasbeni ... The post Glasbeno-električno doživetje z Janezom Dovčem v Titanovi elektrarni appeared first on Kamnik Info.

“Počivajte v miru” (v Termah Snovik)

Kamnik.info, 15. avgust ― Včeraj se je pred Termami Snovik odvila ulična predstava Počivajte v miru, v kateri na odru niso sodelovali zgolj nastopajoči, temveč tudi gledalci, predstava pa se je končala z nekaj kapljicami vode – vendar ne dežja. V sodelovanju s Termami Snovik se je mobilni oder Kamfesta tokrat prvič preselil tudi v Snovik. Gorazd Žilavec, Miha ... The post “Počivajte v miru” (v Termah Snovik) appeared first on Kamnik Info.

Samostanski Kino Kamfest pod zvezdami

Kamnik.info, 14. avgust ― Poleg glasbenih večerov, koncertov in predstav, se v času festivala Kamfest odvija tudi letni kino za vse filmske ljubitelje. Platno je postavljeno na samostanu Mekinje, vstop pa je prost. Od 11. do 16. avgusta so večeri rezervirani za kino pod zvezdami. Namreč vsak dan se ob 21. uri na dvorišču Mekinjskega samostana predvaja film. Soproducent ... The post Samostanski Kino Kamfest pod zvezdami appeared first on Kamnik Info.

Kamfest 2018: Odprtje otroškega odra in razstava “Zid”

Kamnik.info, 11. avgust ― Otroška predstava je že prvi dan Kamfesta privabila veliko gledalcev ter s tem pričarala zabavo in otroški smeh. S festivalom pa se je na Katzenbergu odprla zanimiva likovna razstava treh umetnikov z naslovom Zid, ki bo za ogled na voljo v času Kamfesta. Odprtje otroškega odra Že prvi dan je bilo v Kršmančevem parku burno ... The post Kamfest 2018: Odprtje otroškega odra in razstava “Zid” appeared first on Kamnik Info.

Genialno prismuknjena glasba po naročilu

Kamnik.info, 10. avgust ― Na zadnjem dogodku Poletja pod krošnjo smo gostili improvizirano glasbeno predstavo Trio Šardone: Ala kart. Občinstvo je na dvorišču pred Domom kulture Kamnik uživalo v glasbi po svojem okusu. Besedila, ki so jih sproti servirali šef strežbe in njegova pomočnika, so bila okusna, začinjena in še nikoli slišana oziroma preizkušena. Trije izvrstni slovenski improvizatorji (Luka ... The post Genialno prismuknjena glasba po naročilu appeared first on Kamnik Info.

Simpatični angleški etno ritmi harmonike, čela in cokel

Kamnik.info, 3. avgust ― V tokratnem Poletju pod krošnjo smo gostili eno izmed najboljših ljudskih glasbenic v Angliji, Hannah James. Hannah prihaja iz Chesterfielda in je vsestranska umetnica, glasbenica ter izvrstna plesalka. V sinočnjem večeru v Klubu Kino dom nam je postregla z obilico ljudske glasbe ter »coklarskega plesa«. V duetu s čelistom Tobyem, s katerim sta na sinočnjem ... The post Simpatični angleški etno ritmi harmonike, čela in cokel appeared first on Kamnik Info.

Dr. Milan Sagadin: “Poznavanje zgodovine nam državo spreminja v domovino.”

Kamnik.info, 2. avgust ― O Malem in Starem gradu ter pomenu arheoloških odkritij v Kamniku. Intervju z arheologom dr. Milanom Sagadinom. Arheolog dr. Milan Sagadin je do upokojitve septembra 2017 delal na Zavodu za spomeniško varstvo v Kranju. Že leta 1975 je prejel študentsko Prešernovo priznanje, lani pa je osvojil naslov nagrajenca Steletove nagrade slovenskega konservatorskega društva za življenjsko ... The post Dr. Milan Sagadin: “Poznavanje zgodovine nam državo spreminja v domovino.” appeared first on Kamnik Info.

Pepelkine prav(lj)ice

Kamnik.info, 27. julij ― V tokratnem Poletju pod krošnjo smo gostili gledališče zatiranih s predstavo Moje prav(lj)ice, ki črpajo vsebino iz ljudskih pravljic. V pravljicah so spolne vloge mnogokrat v naprej predpostavljene, določena oblika zatiranja pa je velikokrat prikazana kot sprejemljiva. Raziskovalna predstava Kulturnega društva Transformator se skupaj z igralci in občinstvom, gre namreč za simultano dramaturgijo, preizprašuje o ... The post Pepelkine prav(lj)ice appeared first on Kamnik Info.
še novic