Predstava Babice je, kot uvertura v Maistrov abonma v Domu kulture Kamnik, požela buren aplavz

Kamnik.info, 24. januar ―  Predstava “Bakice”, ki je nastala pod taktirko slovenske režiserke Tjaše Černigoj in v koprodukciji Kolektiva Igralke in Zveze združenj Molekula iz Reke ter v partnerstvu s KUD-om Transformator iz Ljubljane, je svojo premiero doživela v okviru programa Reka 2020 – Evropska prestolnica kulture, slovensko občinstvo pa si jo je lanskega avgusta lahko ogledalo v sklopu ... Prispevek Predstava Babice je, kot uvertura v Maistrov abonma v Domu kulture Kamnik, požela buren aplavz je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

“Razumem te” – Literarni natečaj III. Kamniške svetilke

Kamnik.info, 17. januar ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik vas vabi k sodelovanju literarnega natečaja Kamniške svetilke z naslovom Razumem te, ki je bil razpisan od dnevu knjižnic 20. 11., traja pa do kulturnega praznik, torej 8. 2. Potem, ko smo vas v II. Kamniških svetilkah vabili k ustvarjanju na temo “Poslušam te”,  vas v III. Kamniških svetilkah spodbujamo k ... Prispevek “Razumem te” – Literarni natečaj III. Kamniške svetilke je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2022

Kamnik.info, 11. januar ― Občina Kamnik je objavila Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2022. Za sofinanciranje je v letošnjem letu predividenih 130.000 evorv, rok za prijave pa poteče 9. februarja 2022 ob 12. uri. Predmet javnega razpisa je sofinaciranje oblik ustvarjanja, ki so temelj zagotavljanja javnih kulturnih dobrin in so v ... Prispevek Javni razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v občini Kamnik v letu 2022 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Terme Snovik razpisujejo že 14. literarni natečaj

Kamnik.info, 10. januar ― V počastitev prihajajočega meseca kulture v Termah Snovik razpisujejo tradicionalni, že 14. literarni natečaj. Namen natečaja je vzpodbuditi posameznike, otroke in odrasle, da se zazrejo v svoje misli, se poigrajo z besedami in sestavijo rime, saj je tudi miselna telovadba blagodejna za naše počutje in dušo. Tokrat vas vabijo, da ustvarjate na temo »Najlepši trenutek«. ... Prispevek Terme Snovik razpisujejo že 14. literarni natečaj je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Božična zgodba v nekoliko drugačni izvedbi

Kamnik.info, 27. december 2021 ― Članice in člani turističnega društva Tuhinjska dolina vas vabijo, da obiščete Snovik in si ogledate razstavo fotografij, ki so nastale tekom uprizoritve božične zgodbe z živimi jaslicami v preteklih letih, člani Godbe Tuhinjska dolina pa, da prisluhnete dvema posnetima skladbama. Zadnji dve leti tradicionalne uprizoritve božične zgodbe z živimi jaslicami, zaradi epidemioloških razmer in z ... Prispevek Božična zgodba v nekoliko drugačni izvedbi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

50 let Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Kamnik.info, 24. december 2021 ― V Domu kulture Kamnik se je odvil jubilejni tradicionalni novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik, s katerim so članice in člani obeležili 50. obletnico delovanja orkestra. Simfonični orkester Domžale – Kamnik je nastal jeseni leta 1971 z združitvijo salonskega orkestra zavoda za glasbeno izobraževanje Domžale in kamniškega Komornega orkestra. Februarja 1972 je bila združitev ... Prispevek 50 let Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Življenje za samostanskimi vrati – Klarise in uršulinke v Mekinjah

Kamnik.info, 23. december 2021 ― V samostanu Mekinje je je včeraj potekalo odprtje razstave Življenje za samostanskimi vrati. Klarise in uršulinke v Mekinjah, ki so jo v Javnem zavodu za kulturo Kamnik pripravili v okviru projekta Samostan – mesto srečevanj. Mekinjski samostan je v svoji zgodovini tri pomembna časovna obdobja: obdobje klaris (1300 – 1782), obdobje brez redovnih skupnosti (1782 ... Prispevek Življenje za samostanskimi vrati – Klarise in uršulinke v Mekinjah je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Praznični koncert učencev Glasbene šole Kamnik v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 19. december 2021 ― Zaradi ukrepov, ki omejujejo število poslušalcev v zaprtih prostorih, smo se v Glasbeni šoli Kamnik odločili, da letos božično-novoletnega koncerta ne bomo izvedli v domači V​remšakovi dvorani, temveč v Domu kulture Kamnik, in sicer z namenom, da čim večjemu številu poslušalcev omogočimo ogled koncerta v živo.  Mladi glasbeniki so se poslušalcem predstavili v sredo, 15. ... Prispevek Praznični koncert učencev Glasbene šole Kamnik v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Za praznike podarite darilni bon Doma kulture Kamnik

Kamnik.info, 14. december 2021 ― Ste naveličani običajnih daril? Nočete več gledati cenene šare na nočnih omaricah in jesti presladkih sladkarij? Podarite prijateljem, sodelavcem, nenazadnje pa tudi sebi Darilni bon Doma kulture Kamnik. Naj vam bo to darilo najboljši izgovor za kulturno druženje. Se spomnite, kako lepo je, ko zunaj pada sneg, vas pa čaka v topli dvorani dobra gledališka ... Prispevek Za praznike podarite darilni bon Doma kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Kamniške literarne transverzale so najboljši projekt na področju dela z uporabniki

Kamnik.info, 19. november 2021 ― Jutri, 20.11., je dan splošnih knjižnic. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ga bo praznovala s posebnim veseljem, saj je dobitnica nagrade Združenja splošnih knjižnic za najboljši projekt na področju dela za uporabniki. Med nagrajenimi sta tudi Knjižnica Mirana Jarca in Mariborska knjižnica   Literarna transverzala je voden pohod, na katerem spoznavamo določeno okolje, kulturne in naravne ... Prispevek Kamniške literarne transverzale so najboljši projekt na področju dela z uporabniki je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Teden knjižnic

Kamnik.info, 16. november 2021 ― Letošnji teden splošnih knjižnic, ki od 15. do 19. 11. poteka po vsej Sloveniji, je posvečen branju. Knjižnice z različnimi akcijami spodbujajo zanimanje za branje in knjigo. “Čas, v katerem živimo, je pokazal, kako zelo pomembno je brati: zato, da smo pismeni in se učimo, da smo sočutni in spoštljivi, da znamo razmišljati in izraziti ... Prispevek Teden knjižnic je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Nova gostujoča likovna razstava v Supernovi Kamnik

Kamnik.info, 8. november 2021 ― V Supernovi Kamnik si je mogoče ogledati likovna dela, ki so nastala na likovni koloniji Duplek art. Likovno humanitarno društvo RAY & CO pod vodstvom Rajka Ferka je organizator mednarodnih likovnih kolonij Duplek art. Do sedaj so sodelovali umetniki in umetnice iz 23 držav. Likovne kolonije, ki običajno trajajo tri ali štiri dni, pa so ... Prispevek Nova gostujoča likovna razstava v Supernovi Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Izšel je nov, drugi album Gašperja Selka

Kamnik.info, 2. november 2021 ― A Guide for Lost Travellers je drugi album, s katerim Gašper raziskuje možnosti drugačnega dojemanja glasbe in interakcije s poslušalci. Album ni le skupek not in melodij, temveč je izbor misli in emocij. Zasnovan kot priročnik oziroma vodič, pa ob vsaki spremljajoči se ilustraciji poslušalca povabi k razmisleku. Preplet 8 instrumentalnih skladb ter 2 vokalnih, ... Prispevek Izšel je nov, drugi album Gašperja Selka je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Predstavitev knjižne zbirke haikujev Kamničanke Darinke Slanovec

Kamnik.info, 27. oktober 2021 ― Včeraj, v torek, 26. oktobra 2021, se je v samostanu Mekinje odvijala predstavitev knjižne zbirke haikujev z naslovom Kamniške svetilke, ki jih je Kamniku namenila Darinka Slanovec. Darinka Slanovec se je rodila 21. novembra 1948 v Ljubljani in je članica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Zdaj živi v Mekinjah pri Kamniku. Po opravljeni maturi na kamniški ... Prispevek Predstavitev knjižne zbirke haikujev Kamničanke Darinke Slanovec je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Dom kulture Kamnik pričenja z vpisi v abonmajsko sezono 2021/22.

Kamnik.info, 18. oktober 2021 ― Dom kulture Kamnik, ki od 1. julija 2021 deluje pod okriljem Javnega zavoda za kulturo Kamnik, ponovno vabi na vpis v abonmajsko sezono 2021/22. V novi sezoni razpisuje Maistrov abonma, abonma Kam’na’smeh in abonma Kam’nček. V posamezen abonmajski program so umestili po pet predstav. Predstave so žanrsko raznolike, kot posebnost pa velja omeniti gostujočo predstavo ... Prispevek Dom kulture Kamnik pričenja z vpisi v abonmajsko sezono 2021/22. je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic