Strip Urmal, mamutov prijatelj je nominiran za najboljši domači strip za otroke

Kamnik.info, 30. september ― V letošnjem letu je ob odkritju mamutove skulpture v sozaložništvu Občine Kamnik in Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik izšel strip Urmal, mamutov prijatelj. Na pobudo občine so v okviru projekta mamut nastale še  dodatne zgodbe in Urmalova zgodba je ena od njih. Knjižnica je povezala dva znana kamniška avtorja – ilustratorja Miho Hančiča in pisatelja Jožeta ... Prispevek Strip Urmal, mamutov prijatelj je nominiran za najboljši domači strip za otroke je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Zakaj brati?

Kamnik.info, 23. september ― V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja (#NMSB23) smo v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik pripravili infografiko z naslovom Zakaj brati? z namenom spodbujanja branja in ozaveščanja o koristih, ki jih prinaša branje. Z njo želimo predstaviti različne pozitivne učinke branja in navdihniti ljudi, da redno berejo in uživajo v številnih dobrobitih, ki jih prinaša branje. Branje ... Prispevek Zakaj brati? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Branje je iskanje 2023/2024: Domača potepanja

Kamnik.info, 14. september ― Branje je iskanje je bralni projekt, ki ga pripravlja Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Namen projekta je povezati družine z branjem, naravo in spoznavanjem kamniško – komendske okolice. K sodelovanju pa vabi tudi skupine (vrtčevske, šolske, …). Družine, skupine … se boste v letošnji sezoni odpravile na potep, kjer boste odkrivale znane in manj znane poti ... Prispevek Branje je iskanje 2023/2024: Domača potepanja je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Hvala življenje – prihaja nova, tretja pesniška zbirka Uroša Koščaka

Kamnik.info, 6. september ― Mladi pesnik Uroš Koščak pripravlja izdajo svoje nove, tretje pesniške zbirko, ki jo bo naslovil “Hvala življenje”. Kot nam je povedal, je od druge knjige je letos minilo 2 leti ter dodal: ” Vesel sem, da je bila moja druga pesniška zbirka z naslovom “Ko svet bo rekel lahko noč” odlično sprejeta. Tako tudi prva, ... Prispevek Hvala življenje – prihaja nova, tretja pesniška zbirka Uroša Koščaka je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

𝐏𝐫𝐞𝐝𝐩𝐫𝐨𝐝𝐚𝐣𝐚 𝐚𝐛𝐨𝐧𝐦𝐚𝐣𝐞𝐯 Doma kulture Kamnik 𝐳𝐚 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐨 𝟐𝟎𝟐𝟑/𝟐𝟒

Kamnik.info, 30. avgust ― Tudi za prihajajočo sezono v Domu kulture Kamnik razpisujemo vpis v tri abonmaje: Maistrov abonma, abonma Kam’na’smeh in abonma Kam’nček. Samo še ta teden lahko kupite abonmaje z vrhunskimi predstavami po znižani predprodajni ceni. 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐩𝐫𝐨𝐝𝐚𝐣𝐧𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐚𝐛𝐨𝐧𝐦𝐚𝐣𝐞𝐯: Maistrov abonma: 65 € Abonma Kam’na’smeh: 65 € Abonma Kam’nček: 18 €   𝐀𝐛𝐨𝐧𝐦𝐚 𝐩𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐩𝐫𝐨𝐝𝐚𝐣𝐧𝐢 𝐜𝐞𝐧𝐢 𝐥𝐚𝐡𝐤𝐨 ... Prispevek 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐩𝐫𝐨𝐝𝐚𝐣𝐚 𝐚𝐛𝐨𝐧𝐦𝐚𝐣𝐞𝐯 Doma kulture Kamnik 𝐳𝐚 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐨 𝟐𝟎𝟐𝟑/𝟐𝟒 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

600 let trga Motnik na fotografijah

Kamnik.info, 30. junij ― Na pobudo Turistničnega društva Motnik so v preddverju Občine Kamnik razstavljene fotografije Motnika, ki jih je, v počastitev 600-letnice trga Motnik, posnel Mih Lindič. V sredo, 28. junija 2023 je v preddverju Občine Kamnik potekalo odprtje razstave avtorja Mih Lindiča z naslovom 600 let trga Motnik, krajana in domačina Motnika, ki je v svoj fotografski ... Prispevek 600 let trga Motnik na fotografijah je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Festival POLETJE POD KROŠNJO se vrača v samostan Mekinje

Kamnik.info, 30. junij ― Gledališki program Doma kulture Kamnik se julija in avgusta na dvorišče samostana Mekinje, saj si lahko štiri četrtke zapored, od 13. julija do 3. avgusta, ko bo vajeti prevzel festival Kamfest, lahko popestrili z izjemnimi gledališkimi predstavami. Poleg izjemne kvalitete izvajalcev pa vse dogodke povezuje tudi število nastopajočih. Dva. Ne več, ne manj. Lahko bi ... Prispevek Festival POLETJE POD KROŠNJO se vrača v samostan Mekinje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Pesniški performans “Naj ti berem, lepo prosim«

Kamnik.info, 25. junij ― Zadnje čase ne slišimo dosti o literarnih performansih, čeprav se kdaj pa kdaj zgodi, da nas presenetijo kot strela z jasnega, ko najmanj pričakujemo. Tako se je Miša Gams, performerka in literarna kritičarka, ki je pred slabim desetletjem opozarjala na podplačano delo izobraženih prekarnih delavcev s performansom čiščenja čevljev pred študentskimi servisi, fakultetami, zavodi za ... Prispevek Pesniški performans “Naj ti berem, lepo prosim« je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Glavna nagrada za Aleša Komana na mednarodnem Ex temporu Kranj

Kamnik.info, 24. junij ― Kulturno društvo likovnikov Kranj je tudi letos povabilo likovnike na 5. mednarodni Ex tempore Kranj 2023. Odzvalo se je  nekaj več kot petdeset likovnikov, ki so imeli približno mesec dni časa, da ustvarijo svoje likovno delo na dani temi Podobe Kranja in Kozolci. Svojo udeležbo so prijavili tudi trije člani Likovnega društva Mengeš. Tričlanska komisija ... Prispevek Glavna nagrada za Aleša Komana na mednarodnem Ex temporu Kranj je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali – natečaj za najboljšo zgodbo

Kamnik.info, 22. junij ― Mestna knjižnica Ljubljana je v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravila natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali, ki bo potekal od 12. junija do 30. oktobra 2023. Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 30. oktobra 2023 pošljete kratko, resnično zgodbo ... Prispevek Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč prevažali – natečaj za najboljšo zgodbo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Fotografija iz škatle – razstava članov Foto kluba Kamnik ob svetovnem dnevu kamere luknjičarke

Kamnik.info, 21. junij ― Člani Foto kluba Kamnik so v sredo, 14. junija v klubskih prostorih odprli razstavo Fotografija iz škatle. Kot pove že ime razstave, gre za fotografije, ki so jih ustvarili z doma narejeno kartonsko škatlo, v katere vložimo fotografski papir, svetloba pa nanj pada skozi majhno luknjico, ki jo izvrtamo v nasprotno ploskev. Gre za enostavno ... Prispevek Fotografija iz škatle – razstava članov Foto kluba Kamnik ob svetovnem dnevu kamere luknjičarke je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Poslikava panjskih končnic na Ožbovčevi domačiji

Kamnik.info, 18. junij ― Člani Likovnega društva Mengeš smo se na povabilo čebelarja Sebastjana Romšaka že četrtič udeležili tradicionalnega junijskega druženja na »Ožbovčevi domačiji« na Podjelšah v Mekinjah, in sicer 12. in 13. 6. 2023. Namen druženja je bil tudi tokrat poslikava čebelarjevih panjskih končnic. Ob prijetnem druženju z gostiteljevo družino je vsak član društva poslikal vsaj eno panjsko ... Prispevek Poslikava panjskih končnic na Ožbovčevi domačiji je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Učiteljska “junaška” predstava je bila zelo uspešna

Kamnik.info, 9. junij ― V ponedeljek, 5. junija 2023, se je ob 20.00 v razprodani dvorani Doma kulture Kamnik odvila prav posebna predstava. V predstavi “Vsi junaki zbrani” so namreč nastopile učiteljice OŠ Marije Vere, ki so del učiteljske gledališke skupine ŠKUD Verine zvezdice. Predstava Vsi junaki zbrani nastavlja ogledalo današnji družbi, ki je velikokrat naravnana tako, da vsak ... Prispevek Učiteljska “junaška” predstava je bila zelo uspešna je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Mešani pevski zbor Odmev Kamnik pred zaključkom uspešne sezone 2022/2023

Kamnik.info, 4. junij ― Mešani pevski zbor Odmev Kamnik je zbor s tradicijo in je s svojo več kot 40-letno zgodovino stalnica na Kamniških odrih kot tudi širše po Sloveniji in Evropi. Najprej je bil zbor poznan kot tovarniški zbor podjetja Titan Kamnik. Na prelomu tisočletja se je zbor zaradi takšnih in drugačnih razlogov osamosvojil bremena tovarniškega kolektiva, s čimer so prišli ... Prispevek Mešani pevski zbor Odmev Kamnik pred zaključkom uspešne sezone 2022/2023 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Naj se dobre zgodbe (tudi erotične) slišijo! – Križnikov pravljični festival vabi na praznovanje

Kamnik.info, 1. junij ― Letošnji Križnikov festival nosi naslov Med gorami in morjem. Nekje na poteh, ki povezujejo Savinjsko in Tuhinjsko dolino, Štajersko in Kranjsko, zgodovino in sodobnost, je namreč trg Motnik, ki praznuje svojo 600-letnico. 26. marca 1423 je bil Motnik povzdignjen v trg. Avstrijski nadvojvoda Ernest Železni (zadnji ustoličeni na Gosposvetskem polju na Koroškem v slovenskem jeziku) ... Prispevek Naj se dobre zgodbe (tudi erotične) slišijo! – Križnikov pravljični festival vabi na praznovanje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
še novic