Golote polna gozdna jasa

Kamnik.info, 10. oktober ― Na gozdi jasi pri Sovinji Peči je bilo moč nedavno tega uzreti vse polno ženske golote. Kar brez skrbi, niso plesale vile, niti ni šlo za morebitno srečanje nudistk ali še kaj bolj pogrošno pregrešnega, le članice in člani ŠKD Sela so organizirali mednarodno likovno kolonijo »Nage babe 2021«, na kateri so se sodelujoči likovni ... Prispevek Golote polna gozdna jasa je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Veronika enodnevnica

Kamnik.info, 10. oktober ― Na kamniškem Glavnem trgu si je bilo, žal samo včeraj, moč ogledati upodobitev kamniške legende, kot jo vidi eden redkih, brezkompromisno samosvojih kamniških ustvarjalcev Dušan Sterle. Legenda o kamniški Veroniki, ki jo v takšni ali drugačni različici bržkone poznajo domala vsi Kamničani, že od nekdaj buri duhove, obenem pa je, kot svojevrstna prainspiracija, služila že ... Prispevek Veronika enodnevnica je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

»Kam greš, slovenska noša?«

Kamnik.info, 8. oktober ― Delo Pokažem se fantu v pisanem gvantu se ukvarja z zgodovino narodnih noš. Tiskano na kakovosten papir, poudarja skrb avtorjev za prihodnost dediščine. Oblačilni tradiciji sta avtorja dr. Marija Klobčar in dr. Bojan Knific z uredniki mag. Bredo Podbrežnik Vukmir, mag. Zoro Torkar in Tonetom Ftičarjem postavili etnografski spomenik. Na stotine fotografij nam prikazuje, kako ... Prispevek »Kam greš, slovenska noša?« je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran

Kamnik.info, 28. september ― V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik smo zaključili 4. sezono Poletavcev, poletnih bralcev med 7. in 12. letom starosti in 3. sezono NajPoletavcev – poletnih bralcev v starosti 13+, ki poleti berejo pol ure na dan. Letos se je našemu povabilu k poletnemu branju odzvalo 110 mladih bralk in bralcev. Vsak, ki je oddal pravilno izpolnjen ... Prispevek Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razstava del, nastalih na likovnem ekstemporu “Mekinje 2021”

Kamnik.info, 24. september ― Slikovito okolje Samostana Mekinje je bilo v soboto, 18. septembra, znova prizorišče tradicionalnega kamniškega likovnega ekstempora, (o)beleženja tovrstne ustvarjalnosti v aktualnem času, likovna dela, ki so nastala tekom extempora, pa si je do konca leta mogoče ogledati v atriju Samostana Mekinje. Več kot dvajset udeležencev dogodka v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti – ... Prispevek Razstava del, nastalih na likovnem ekstemporu “Mekinje 2021” je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Nage babe 2021 – mednarodni slikarski extempore

Kamnik.info, 21. september ― Športno in kulturno društvo Sela organizira mednarodni slikarski extempore “Nage babe 2021” z zaključkom v soboto, 2. oktobra 2021, pri lovski koči LD Sela. Covid-19 – možnost 1 Zaradi epidemiološke situacije smo se odločili, da umetniki svoja dela izdelate doma, ter jih prinesete na zaključno prireditev. Covid-19 – možnost 2 Za vse, ki boste dela ... Prispevek Nage babe 2021 – mednarodni slikarski extempore je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razstava vitražev v Supernovi

Kamnik.info, 20. september ― V Supernovi Kamnik si lahko do 15. 10. 2021 ogledate zanimivo razstavo vitražev ter še nekaterih drugih del, ki so jih v četrt stoletja ustvarili člani Likovnega društva Mengeš. Likovno društvo Mengeš letos praznuje 25 let svojega delovanja. O četrt stoletja obstoja društva v jubilejnem letu 2021, ki ga njegovi člani obeležujejo z razstavami spominov ... Prispevek Razstava vitražev v Supernovi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Mimonoše – narodne noše skozi “čustveni” objektiv Dušana Letnarja

Kamnik.info, 9. september ― V preddverju kamniške občinske stavbe je bila včeraj odprta fotografska razstava Dušana Letnarja, ki že vrsto let v objektiv svojega fotoaparata lovil mimobežne ter nemalokrat spregledane, predvsem čustveno obarvane in hitro minljive utrinke tradicionalne povorke narodnih noš v Kamniku. Bržkone ni prav veliko Kamničank in Kamničanov, ki bi (vsaj na videz) ne poznali Dušana Letnarja, ... Prispevek Mimonoše – narodne noše skozi “čustveni” objektiv Dušana Letnarja je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Kamnik.info, 4. september ― V parku Pod lipami, v Motniku, se je včeraj zvečer uradno pričel že deseti, dvodnevni Križnikov pravljičnega festival, z naslovom Jenkret je biv… , ki pomembno prispeva k ohranjanju kulturne dediščine, na kateri temelji naša identiteta. Poslanstvo Križnikovega pravljičnega festivala Jenkret je biv … je ohranjanje ljudskega izročila, spomina na Gašperja Križnika,  ki velja za enega ... Prispevek je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Deset pravljičnih let Križnikovega festivala

Kamnik.info, 4. september ― V parku Pod lipami, v Motniku, se je včeraj zvečer uradno pričel že deseti, dvodnevni Križnikov pravljičnega festival, z naslovom Jenkret je biv… , ki pomembno prispeva k ohranjanju kulturne dediščine, na kateri temelji naša identiteta. Poslanstvo Križnikovega pravljičnega festivala Jenkret je biv … je ohranjanje ljudskega izročila, spomina na Gašperja Križnika,  ki velja za enega ... Prispevek Deset pravljičnih let Križnikovega festivala je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Čudežnih deset let Križnikovega pravljičnega festivala

Kamnik.info, 9. avgust ― Deset Križnikovih pravljičnih festivalov v skupni organizaciji Motnika in Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik je oživilo ter ovrednotilo delo Gašperja Križnika, ki se je rodil in umrl v Motniku (1848 – 1904). V domačem okolju in daljni okolici je zbiral in zapisoval folklorno gradivo od pesmi, pravljic, pripovedk do običajev, pregovorov … Svoje zapise je objavljal ... Prispevek Čudežnih deset let Križnikovega pravljičnega festivala je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Plesni klub Šinšin iz državnega prvenstva z odličnimi rezultati

Kamnik.info, 5. julij ― Letošnje državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih je bilo za kamniški plesni klub zelo uspešno. Še preden se je »državc«, kot v žargonu pravijo plesalci, začel, so že na pokalnem turnirju v kategoriji hip hop zasedli stopničke: Taja Žerjav & Aleksander Blejc – hiphop duo pionirji, 1. mesto in Sheesh – hiphop mala skupina pionirji, ... Prispevek Plesni klub Šinšin iz državnega prvenstva z odličnimi rezultati je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Na slikarskem natečaju sta zmagala plesalca v narodni noši

Kamnik.info, 5. julij ― Terme Snovik so junija razpisale nagradni slikarski natečaj na temo Lepote Kamnika in Tuhinjske doline. Mladi umetniki, osnovnošolci so v različnih ustvarjalnih tehnikah upodobili kulturno in naravno dediščino Kamnika in Tuhinjske doline, zmagovalni motiv je narisala Ema Kvas. Vse prispele slike je ocenila žirija, ki so jo sestavljale Breda Capuder (kamniška likovna ustvarjalka), Darja Štefančič ... Prispevek Na slikarskem natečaju sta zmagala plesalca v narodni noši je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Ana Desetnica, na svidenje ob letu osorej

Kamnik.info, 28. junij ― Sobota v kamniški občini je bila nabita z dogodki. Mestna godba Kamnik v Mekinjskem samostanu, v Snoviku so degustirali kamniške pivovarje, Calcit Bike Team se je pripravljal na nedeljsko tekmo, na Glavnem trgu je bila, tako kot vedno, razstava motorjev. A prav na tem osrednjem javnem kamniškem prostoru se je popoldne ob 18h zgodil, tako ... Prispevek Ana Desetnica, na svidenje ob letu osorej je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Orkester, ki pričara Karibske otoke in Galaksijo daleč, daleč stran

Kamnik.info, 24. junij ― Sinoči se je samostanski vrt prelevil v oder najrazličnejših scen in pokrajin, vse od Atlantskega morja, Karibskih otokov pa tja do Vietnamskih bojnih polj; Simfonični orkester Domžale – Kamnik je namreč ponovno navduševal s koncertom filmskih klasik z naslovom Z ekranov na oder. V mislih smo se sprehodili čez same uspešnice – orkester se ni ... Prispevek Orkester, ki pričara Karibske otoke in Galaksijo daleč, daleč stran je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic