Z ljubeznijo se vse začne

Kamnik.info, 20. julij ― Peto Poletje pod krošnjo je minilo v znamenju lutkovno igrane predstave Trobla in Ključ, v izvedbi Lee Menard in Gorke Berden. Predstava na subtilen način prikaže zgodbo o prijateljstvu, ljubezni in ljubosumju med Benotom, Troblo in plesalko Ajšo. Z različnimi elementi, kot sta ples in glasba, se zgodba prepleta in zapleta, ko na oder cirkusantov ... The post Z ljubeznijo se vse začne appeared first on Kamnik Info.

Hrvaška komičarka je nasmejala obiskovalce Poletja pod krošnjo

Kamnik.info, 13. julij ― Četrto Poletje pod krošnjo je na dvorišču Doma kulture Kamnik gostilo eno najboljših hrvaških stand up komičark  Marino Orsag. Marina je ena od začetnic stand up komedije na Hrvaškem in je nastopila že več kot dva tisočkrat po regiji in svetu, priborila pa si je tudi naslova najboljše stand up komičarke Balkana 2013 in najboljše ... The post Hrvaška komičarka je nasmejala obiskovalce Poletja pod krošnjo appeared first on Kamnik Info.

Poletje pod krošnjo gostilo najboljše kratke filme stop motion animacije

Kamnik.info, 6. julij ― Tretje Poletje pod krošnjo, ki je izjemoma potekalo v Klubu Kino dom, je občinstvu ponudilo promocijsko projekcijo najboljših kratkih filmov stop motion animacije v Evropi. Ogled filmov je potekal v sproščenem vzdušju in ob postrežbi Gostilne Repnik. Filmska projekcija je bila predvajana v sodelovanju s Festivalom StopTrik, ki je prvi evropski festival, posvečen umetnosti stop ... The post Poletje pod krošnjo gostilo najboljše kratke filme stop motion animacije appeared first on Kamnik Info.

Razstava Viktorja Šesta – glasba brez gledalcev

Kamnik.info, 4. julij ― V Kamniku je vedno manj zanimanja za vizualno umetnost, tako da leta, skorajda zamira. Ena redkih galerij, galerija Miha Maleš stoji na Glavnem trgu in občasno gosti razstave različnih umetnikov, vendar si na žalost slik ne ogleda veliko obiskovalcev. Poleg stalne razstave je v Maleševi galeriji trenutno postavljena tudi začasna razstava slikarja Viktorja Šest z ... The post Razstava Viktorja Šesta – glasba brez gledalcev appeared first on Kamnik Info.

Gostovanje Folklorne skupine Kamnik na Poljskem

Kamnik.info, 1. julij ― Folklorna skupina Kamnika se je na povabilo folklorne skupine Trebaczewianie iz Poljske, 23. junija 2018, udeležila praznovanja  kresne noči v Dzialoszynu na jugu Poljske. Po 12-urnem nočnem potovanju z avtobusom smo prispeli v pokrajino in mesto Dzialoszyn, ki leži na južnem delu Poljske. Ob prihodu smo doživeli prisrčen sprejem članov folklorne skupine, članic turističnega društva ... The post Gostovanje Folklorne skupine Kamnik na Poljskem appeared first on Kamnik Info.

Katzenberške migrantske lastovke na sodu smodnika

Kamnik.info, 25. junij ― V atriju dvorca Katzenberg, nedavno tega na dražbi  (raz)prodane upravne stavbe smodnišnice, ki je v zadnjem letu, v okviru skromnih ter povečini improvizirano izkoriščenih danih možnosti, katerih glavni adut je predvsem dragoceni, žal pa najbrž že zapravljen in izgubljen prostor, se je v petek zvečer, nalivu navkljub, odvila imenitna, obenem pa grenko pomenljiva kabarejska predstava ... The post Katzenberške migrantske lastovke na sodu smodnika appeared first on Kamnik Info.

Kresna noč pod krošnjo z Ljobo Jenče

Kamnik.info, 22. junij ― Na terasi Doma kulture Kamnik se je na sinočnji kresni večer, z nastopom  zbiralke in ohranjevalke ljudskega izročila Ljobe Jenče in pozavnista Tomaža Tkalca, odvil prvi v seriji poletnih četrtkovih večerov poimenovanih »Poletje pod krošnjo«. Prireditev na teraso Doma kulture Kamnik, ki bo tekom letošnjega poletja vsak četrtek zaživela v drugačnem programskem utripu, resda ni ... The post Kresna noč pod krošnjo z Ljobo Jenče appeared first on Kamnik Info.

Kaj prinaša nova abonmajska sezona v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 19. junij ― Dom kulture Kamnik je tudi za prihodnjo gledališko sezono 2018/19 pripravil pester abonmajski program: Maistrov abonma, Abonma Kam’nček in Abonma Kam’na’smeh. V prihodnji sezoni pa nadaljujemo tudi s projektom Glasba z okusom. Medtem ko so nekateri programi stalnica Doma kulture Kamnik, je največja novost gledališke sezone 2018/19 Abonma Kam’na’smeh. Nekdanji Abonma Stand up se iz ... The post Kaj prinaša nova abonmajska sezona v Domu kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

Šinšinovci so s Poletno produkcijo zaplesali v plesno poletje

Kamnik.info, 18. junij ― S Poletno produkcijo 2018 oz. z dvema z dvema plesnima predstavama, ki sta se sinočij odvili v Domu kulture Kamnik, so plesalci in plesalke plesnega kluba Šinšin zaplesali v kamniško plesno poletje. Obe predstavi na katerih so plesalke in plesalci različnih starosti in plesnih stilov, pokazali česa so se naučili v pravkar zaključeni plesni sezoni ... The post Šinšinovci so s Poletno produkcijo zaplesali v plesno poletje appeared first on Kamnik Info.

Zaključek uspešne abonmajske sezone Doma kulture Kamnik

Kamnik.info, 13. junij ― Z osmo predstavo Abonmaja Stand up se je zaključila abonmajska sezona 2017/2018 v Domu kulture Kamnik. V tej sezoni smo v Domu kulture Kamnik razpisali tri abonmaje: Maistrov abonma, Abonma Kam’nček in Abonma Stand up. Od oktobra do junija je bilo skupaj na sporedu 23 gledaliških, otroških, improvizacijskih in stand up predstav, ki so zabavale, ... The post Zaključek uspešne abonmajske sezone Doma kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

MePZ Odmev so zapeli v samostanu

Kamnik.info, 12. junij ― V soboto 2.6. je Mešani pevski zbor Odmev v mekinjskem samostanu pripravil letni koncert, ki je bil znova tematsko obarvan. Če so pred časom pripravljali projekte s popevkami, zahtevnimi vižami, dixie in gospel repertuarjem so si letos zadali cilj, da obiskovalcem predstavijo vsaj delček bogate slovenske kulturne dediščine. Pripravili so večer slovenskih ljudskih pesmi naslovljen ... The post MePZ Odmev so zapeli v samostanu appeared first on Kamnik Info.

Foto dan v Smodnišnici

Kamnik.info, 10. junij ― Kamniški fotografi so včeraj v dvorcu Katzenberg pripravili delavnici, predavanja in razstavi povezane s tematiko industrijske zapuščine v občini. Enodnevni fotografski dogodek z naslovom Foto dan v Smodnišnici je bil osrediščen okoli fotografske razstave z naslovom Minevanje, članov foto kluba Kamnik. Razstava je na eni strani vezana na prostor dogajanja v Smodnišnici ter industrijsko dediščino ... The post Foto dan v Smodnišnici appeared first on Kamnik Info.

7. Križnikov pravljični festival se je že začel

Kamnik.info, 9. junij ― V Motniku se je včeraj zvečer začel že 7. Križnikov pravljični festival, ki se mu letos pridružuje tudi festival gozdnih pravljic. Številu 7 marsikdaj rečemo tudi pravljično število in prav toliko let se v Motniku, drugi teden v juniju, odvija nadvse simpatičen pravljični festival, ki je posvečen Gašperju Križniku, nekdanjemu motniškemu šuštarju, ki se je ... The post 7. Križnikov pravljični festival se je že začel appeared first on Kamnik Info.

Poletje pod krošnjo pred Domom kulture Kamnik

Kamnik.info, 8. junij ― Za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na dvorišču Doma kulture Kamnik. Enkrat tedensko, ob četrtkih, prihaja na dvorišče raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik. Poletje pod krošnjo bodo začinili festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. ... The post Poletje pod krošnjo pred Domom kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

C’est la vie 2018: Nadvse prijetno ustvarjalno in zabavno druženje na Selih

Kamnik.info, 4. junij ― Prizadevni člani in članice ŠKD Sela, ki glede na številne uspešno izvedene dejavnosti in prireditve izvedene v zadnjih nekaj letih, zagotovo eno izmed najbolj raznoliko dejavnih in aktivnih društev na Kamniškem, so v soboto, 2. junija 2018, v svoji domači vasi na Selih pri Kamniku, pripravili celodnevno slikarsko druženje oz. slikarski ex tempore, ki so ... The post C’est la vie 2018: Nadvse prijetno ustvarjalno in zabavno druženje na Selih appeared first on Kamnik Info.

Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic

Kamnik.info, 4. junij ― V Motniku bo 8. in 9. junija 2018 potekal Križnikov pravljični festival, ki se mu letos pridružuje tudi festival gozdnih pravljic. Častni pokrovitelj Boštjan Gorenc – Pižama o festivalu pravi: »Britanski satirik Terry Pratchett je nekoč zapisal, da ljudje zmotno menimo, da oblikujemo zgodbe. Velja namreč prav nasprotno. Zgodbe oblikujejo nas. Obstajajo neodvisno od ljudi ... The post Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic appeared first on Kamnik Info.
še novic