Bi ubili 164 ljudi, da bi jih rešili 70.000?

Kamnik.info, 17. januar ― Letalo s 164 potniki je med letom ugrabljeno. Načrt teroristov je, da strmoglavijo letalo na stadion, na katerem se nahaja 70.000 ljudi. Vojska reagira. V zrak pošljejo vojaškega pilota, ki v nastali situaciji reagira tako, da sestreli potniško letalo. S tem reši 70.000 gledalcev na stadionu, a usmrti 164 potnikov na letalu. Vprašanje pri tem ... The post Bi ubili 164 ljudi, da bi jih rešili 70.000? appeared first on Kamnik Info.

Monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih: Profesor Kuzman mlajši

Kamnik.info, 14. januar ― Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole?  Vabljeni na ogled monokomedije o di(v)jakih in (m)učiteljih Profesor Kuzman mlajši, ki se bo v Domu kulture Kamnik odvila v sredo, 16. januarja 2019, ob 20. uri. Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski ... The post Monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih: Profesor Kuzman mlajši appeared first on Kamnik Info.

Gozd in narava izpod risarskega peresa Martina Fujana

Kamnik.info, 4. januar ― V avli Doma kulture Kamnik je bila včeraj zvečer odprta prva samostojna razstava risb Martina Fujana, ki jo je avtor naslovil Tinta v gozdu / Gozd v tinti. Razstava na kateri Martin Fujan (1985), sicer diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, razstavlja serijo klasičnih, zgolj s peresom in črnilom ustvarjenih risb, ... The post Gozd in narava izpod risarskega peresa Martina Fujana appeared first on Kamnik Info.

MePZ Odmev je v Ukvah sklenil svojo že 37. uspešno sezono

Kamnik.info, 31. december 2018 ― Mešani pevski zbor Odmev Kamnik je letošnje leto zaključil na prav poseben način. Po tem, ko smo jim v petek, 28. decembra lahko prisluhnili v Šmarci na proslavi ob državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti, so se v soboto odpravili v zamejstvo! V Ukve, staro naselje zamejskih Slovencev v Kanalski dolini (Italija) jih je ... The post MePZ Odmev je v Ukvah sklenil svojo že 37. uspešno sezono appeared first on Kamnik Info.

Novoletni koncert Branke Božič

Kamnik.info, 29. december 2018 ― V četrtek, 27.12. 2018, se je v Kino klubu Doma kulture Kamnik, odvil novoletni koncert Branke Božič z gosti. Tradicionalni novoletni koncert Branke Božič je tudi to leto bil izjemen. Njene avtorske pesmi z globoko sporočilnostjo usmerijo poslušalca vase, v svoj notranji svet, kjer je prostor za ljubezen in dojemanje, kako veličastna bitja smo. S ... The post Novoletni koncert Branke Božič appeared first on Kamnik Info.

V Šoli za zmaje smo dobili diplomirano zmajčico

Kamnik.info, 28. december 2018 ― Odkar se je Vrtomir v Kamniški Bistrici poslednjega kamniškega zmaja odločil natakniti na nabodalo, je v naših krajih bolj malo zmajevk in zmajev. Nekaterim je, spričo naravnih talentov, sicer še vedno dana domala zmajska narav, ampak za pravega zmaja se je potrebno izšolati. Zato vam sporočamo razveseljivo novico, da imamo od v Kamniku ponovno vsaj ... The post V Šoli za zmaje smo dobili diplomirano zmajčico appeared first on Kamnik Info.

Pilėnai – krvava ognjena zgodba o nasilnem pokristjanjevanju in neupogljivosti starovercev

Kamnik.info, 27. december 2018 ― V izvedbi Kulturnega društva Pridenmožic se je včeraj v parku Evropa odvil ognjeni spektakel Pilenai, tragična, vendar junaška epska zgodba o legendarnih litvanskih starovercih, ki so se uprli križarskim klavcem. Ognjeni spektakel, ki smo ga Kamničani imeli priložnost v Katzenbergu videti že na lanskem Kamfestu, KD Pridenmožic pa je s predstavo gostovalo tudi širom Slovenije, ... The post Pilėnai – krvava ognjena zgodba o nasilnem pokristjanjevanju in neupogljivosti starovercev appeared first on Kamnik Info.

Kavarniški poklon Maistru in Cankarju

Kamnik.info, 21. december 2018 ― V Kavarni Veronika se je včeraj zvečer, v izvedbi zakoncev Katje in Simona Skalarja, odvil kulturni, glasbeno-poetični večer posvečen dvema slovenskima velikanoma, Ivanu Cankarju in Rudolfu Maistru. Kavarniški večer, ki je bil, kot nalašč za predpraznični čas, obenem oslajen tudi s pokušino penin, je postregel s prav posebno glasbeno poslastico, ki sta jo, z uglasbenimi ... The post Kavarniški poklon Maistru in Cankarju appeared first on Kamnik Info.

Osem ljubezenskih spevov in pesem obupa – Razstava keramik Tanje Sokolov Boh v galeriji Dika

Kamnik.info, 21. december 2018 ― V galeriji Dika na Maistrovi ulici je bila sinoči odprta razstava keramik Tanje Sokolov Boh. Obiskovalce odprtja razstave je v imenu gostiteljev, Likovnega društva Senožeti, najprej pozdravila predsednica društva Daniela Šraj, ki je ob tem razkrila, da je razstava keramik Tanje Sokolov Boh, pravzaprav prva kiparska razstava v galeriji Dika.   O razstavljenih delih in ... The post Osem ljubezenskih spevov in pesem obupa – Razstava keramik Tanje Sokolov Boh v galeriji Dika appeared first on Kamnik Info.

Kavarniški večer o manj znanem Maistru, poetu in bibliofilu

Kamnik.info, 20. december 2018 ― V Kavarni Veroniki se je včeraj odprla razstava o manj znanem Rudolfu Maistru, ki ni bil zgolj general, z odprtjem razstave Manj znani Maister – poet in bibliofil ter kamniško ponovitvijo dela projekta Univerzitetne knjižnice Maribor, pa se, čeprav v Kamniku še ne povsem, zaključuje tudi letošnje Maistrovo leto. Brez poguma in odločnosti generala Rudolfa ... The post Kavarniški večer o manj znanem Maistru, poetu in bibliofilu appeared first on Kamnik Info.

Festival Svobodne Video Produkcije – FSVP 2019

Kamnik.info, 20. december 2018 ― Mladinski center Kotlovnica Kamnik ob podpori JSKD OI Kamnik v soboto, 26. januarja 2019, organizira 6. Festival Svobodne Video Produkcije. Namen festivala je dati priložnost neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, zanimajo pa nas, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih ... The post Festival Svobodne Video Produkcije – FSVP 2019 appeared first on Kamnik Info.

Jaz, ti, ona, on – knjiga umetnice Andreje Peklar

Kamnik.info, 19. december 2018 ― V Galeriji Miha Maleš je Andreja Peklar včeraj predstavila svojo »knjigo umetnika«. Knjiga grafik, risb in kolažev Andreje Peklar je zbir avtoričinih grafik, risb, kolažev, združenih v poetično pripoved v obliki knjige – objekta. Kot ilustratorka je avtorica vsebinsko bolj ali manj zavezana literaturi. Skozi knjigo umetnika pa se je odmaknila od literature kot “predhodnika” ... The post Jaz, ti, ona, on – knjiga umetnice Andreje Peklar appeared first on Kamnik Info.

Čarostrelci, ognjeni spektakel, ki nezavedno obuja tudi staroverske običaje

Kamnik.info, 16. december 2018 ― V parku pri kamniški železniški postaji se je sinoči odvil mini festival ognjenih skulptur Čarostrelci, katerega plameni so v park privabili kar lepo gručo obiskovalcev, ki so se sicer nadejali predvsem zabavno zanimivega ognjenega spektakla. Upoštevaje predpraznični čas, pa bi sinočnjim Čarostrelcem, poleg uporne iskre vseh drugih zgodb, kaj lahko pripisali tudi nezavedno arhaičen, če ... The post Čarostrelci, ognjeni spektakel, ki nezavedno obuja tudi staroverske običaje appeared first on Kamnik Info.

Razstava enodnevnica : Zrcaljenje Tomaža Schlegla

Kamnik.info, 14. december 2018 ― V hladnih sobanah dvorca Katzenberg je bila v sredo zvečer, 12. 12. 2018, odprta enodnevna »matematična« razstava kamniškega arhitekta in likovnega ustvarjalca Tomaža Schlegla z naslovom Zid 2, na kateri se je avtor, ob pomoči 26-ih razstavljenih del poigral z idejo že od nekdaj precej mističnega zrcaljenja. Obiskovalci odprtja razstave, ki jih je v Kamniku ... The post Razstava enodnevnica : Zrcaljenje Tomaža Schlegla appeared first on Kamnik Info.

Slavnostni koncert Mestne godbe Kamnik

Kamnik.info, 2. december 2018 ― Včeraj zvečer se je Domu kulture Kamnik odvil slavnostni koncert s svečano akademijo, s katerima so kamniški godbeniki in godbenice proslavili 170-letnico godbeništva na Kamniškem in 120. obletnico Mestne godbe Kamnik. Slavnostni govornik prireditve, predsednik Mestne godbe Kamnik, obenem pa tudi predsednik Zveze slovenskih godb Boris Selko, se je v svojem nagovoru ozrl tako v ... The post Slavnostni koncert Mestne godbe Kamnik appeared first on Kamnik Info.
še novic