Šinšinovci so s Poletno produkcijo zaplesali v plesno poletje

Kamnik.info, 18. junij ― S Poletno produkcijo 2018 oz. z dvema z dvema plesnima predstavama, ki sta se sinočij odvili v Domu kulture Kamnik, so plesalci in plesalke plesnega kluba Šinšin zaplesali v kamniško plesno poletje. Obe predstavi na katerih so plesalke in plesalci različnih starosti in plesnih stilov, pokazali česa so se naučili v pravkar zaključeni plesni sezoni ... The post Šinšinovci so s Poletno produkcijo zaplesali v plesno poletje appeared first on Kamnik Info.

Zaključek uspešne abonmajske sezone Doma kulture Kamnik

Kamnik.info, 13. junij ― Z osmo predstavo Abonmaja Stand up se je zaključila abonmajska sezona 2017/2018 v Domu kulture Kamnik. V tej sezoni smo v Domu kulture Kamnik razpisali tri abonmaje: Maistrov abonma, Abonma Kam’nček in Abonma Stand up. Od oktobra do junija je bilo skupaj na sporedu 23 gledaliških, otroških, improvizacijskih in stand up predstav, ki so zabavale, ... The post Zaključek uspešne abonmajske sezone Doma kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

MePZ Odmev so zapeli v samostanu

Kamnik.info, 12. junij ― V soboto 2.6. je Mešani pevski zbor Odmev v mekinjskem samostanu pripravil letni koncert, ki je bil znova tematsko obarvan. Če so pred časom pripravljali projekte s popevkami, zahtevnimi vižami, dixie in gospel repertuarjem so si letos zadali cilj, da obiskovalcem predstavijo vsaj delček bogate slovenske kulturne dediščine. Pripravili so večer slovenskih ljudskih pesmi naslovljen ... The post MePZ Odmev so zapeli v samostanu appeared first on Kamnik Info.

Foto dan v Smodnišnici

Kamnik.info, 10. junij ― Kamniški fotografi so včeraj v dvorcu Katzenberg pripravili delavnici, predavanja in razstavi povezane s tematiko industrijske zapuščine v občini. Enodnevni fotografski dogodek z naslovom Foto dan v Smodnišnici je bil osrediščen okoli fotografske razstave z naslovom Minevanje, članov foto kluba Kamnik. Razstava je na eni strani vezana na prostor dogajanja v Smodnišnici ter industrijsko dediščino ... The post Foto dan v Smodnišnici appeared first on Kamnik Info.

7. Križnikov pravljični festival se je že začel

Kamnik.info, 9. junij ― V Motniku se je včeraj zvečer začel že 7. Križnikov pravljični festival, ki se mu letos pridružuje tudi festival gozdnih pravljic. Številu 7 marsikdaj rečemo tudi pravljično število in prav toliko let se v Motniku, drugi teden v juniju, odvija nadvse simpatičen pravljični festival, ki je posvečen Gašperju Križniku, nekdanjemu motniškemu šuštarju, ki se je ... The post 7. Križnikov pravljični festival se je že začel appeared first on Kamnik Info.

Poletje pod krošnjo pred Domom kulture Kamnik

Kamnik.info, 8. junij ― Za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na dvorišču Doma kulture Kamnik. Enkrat tedensko, ob četrtkih, prihaja na dvorišče raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik. Poletje pod krošnjo bodo začinili festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. ... The post Poletje pod krošnjo pred Domom kulture Kamnik appeared first on Kamnik Info.

C’est la vie 2018: Nadvse prijetno ustvarjalno in zabavno druženje na Selih

Kamnik.info, 4. junij ― Prizadevni člani in članice ŠKD Sela, ki glede na številne uspešno izvedene dejavnosti in prireditve izvedene v zadnjih nekaj letih, zagotovo eno izmed najbolj raznoliko dejavnih in aktivnih društev na Kamniškem, so v soboto, 2. junija 2018, v svoji domači vasi na Selih pri Kamniku, pripravili celodnevno slikarsko druženje oz. slikarski ex tempore, ki so ... The post C’est la vie 2018: Nadvse prijetno ustvarjalno in zabavno druženje na Selih appeared first on Kamnik Info.

Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic

Kamnik.info, 4. junij ― V Motniku bo 8. in 9. junija 2018 potekal Križnikov pravljični festival, ki se mu letos pridružuje tudi festival gozdnih pravljic. Častni pokrovitelj Boštjan Gorenc – Pižama o festivalu pravi: »Britanski satirik Terry Pratchett je nekoč zapisal, da ljudje zmotno menimo, da oblikujemo zgodbe. Velja namreč prav nasprotno. Zgodbe oblikujejo nas. Obstajajo neodvisno od ljudi ... The post Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic appeared first on Kamnik Info.

Otroški likovni Cʼest la vie na Selih

Kamnik.info, 3. junij ― V okviru prireditev slikarskega ex tempora Cʼest la vie 2018 je včeraj, 2.6.2018, na Selih pri Kamniku potekala tudi izjemno dobro obiskana otroška slikarska delavnica. Ob 3. uri popoldne se je na igrišču zbralo več kot 50 otrok, predvsem iz kamniške občine, prišli pa so tudi iz Domžal in Ljubljane. Nasmejani otroci so s pomočjo ... The post Otroški likovni Cʼest la vie na Selih appeared first on Kamnik Info.

170 godbeniških pomladi na Kamniškem

Kamnik.info, 3. junij ― Mestna godba Kamnik v letošnjem letu praznuje kar dva visoka okrogla jubileja, in sicer 170 let godbeništva v Kamniku ter 120 let ustanovitve Mestnega godbenega društva, godbenice in godbeniki pa so se odločili, da bodo častitljiva jubileja proslavili nekoliko drugače kot običajno. V ta namen so včeraj v Kamniku pripravili prireditev »170 godbeniških pomladi« na ... The post 170 godbeniških pomladi na Kamniškem appeared first on Kamnik Info.

Obrazi Viktorja Šesta

Kamnik.info, 31. maj ― V Galeriji Miha Maleš je bila včeraj odprla razstava Obrazi, slikarja Viktorja Šesta. Slikarja Viktorja Šesta je predstavila kustosinja razstave in avtorica kataloga Saša Bučan, ki je o razstavi in ustvarjalnem delu avtorja zapisala in povedala: »Viktor Šest je bil rojen leta 1956 v Ljubljani. Leta 1981 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v ... The post Obrazi Viktorja Šesta appeared first on Kamnik Info.

Glasbo z okusom smo zaključili z JAZZVO kave

Kamnik.info, 30. maj ― Glasba z okusom, svež projekt Doma kulture Kamnik v sezoni 2017/18 Glasba z okusom se je 29. maja končal z Jazzvo. V sezoni 2017/18 smo v Domu kulture Kamnik vzpostavili svež projekt Glasba z okusom. Glasbeni večeri, ki jih dopolnjujemo s kakovostnim kulinaričnim doživetjem Gostilne Repnik iz Kamnika, pričarajo nepozaben klubski večer v intimni atmosferi ... The post Glasbo z okusom smo zaključili z JAZZVO kave appeared first on Kamnik Info.

The tribe – muzikal kamniških dijakov je prejel nagrado Vizionar

Kamnik.info, 23. maj ― Dijaki Angleške gledališke skupine GSŠRM so na festivalu mladinske kulture Vizije 2018, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, prejeli Vizionarja za glasbeno scensko produkcijo avtorske predstave The tribe, ki ni navdušila le kamniškega občinstva, ampak tudi obiskovalce odprtja festivala v Novi Gorici. Kamniškim dijakinjam in dijakom, ki so že domače občinstvo ... The post The tribe – muzikal kamniških dijakov je prejel nagrado Vizionar appeared first on Kamnik Info.

Vabilo na enodnevni mednarodni slikarski EX TEMPORE Cʼest la vie 2018

Kamnik.info, 15. maj ― Športno kulturno društvo Sela napoveduje: EX TEMPORE Cʼest la vie 2018, nagradno enodnevno mednarodno slikarsko druženje na Selih pri Kamniku, na katerega vabimo likovne ustvarjalce iz Slovenije in tujine. EX TEMPORE Cʼest la vie 2018 se bo na Selih pri Kamniku v Tuhinjski dolini odvil v soboto, 2. junija 2018. EX TEMPORE Cʼest la vie ... The post Vabilo na enodnevni mednarodni slikarski EX TEMPORE Cʼest la vie 2018 appeared first on Kamnik Info.

Oblačilna dediščina Motnika

Kamnik.info, 14. maj ― V petek, 11. 5. 2018. se je v dvorani kulturnega doma Motnik odvila predstavitev Oblačilne dediščine v prvi polovici 19. stoletja. Gospa Andreja Stržinar nam je predstavila potek izdelave noš ter na vsaki posebej predstavila posebnosti. Predsednik TD Motnik Marjan Semprimožnik je opisal potek od same najdbe starih zapisov do raziskav in na koncu do ... The post Oblačilna dediščina Motnika appeared first on Kamnik Info.
še novic