Odprtje fotografske razstave Ilone Mrgole v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 13. januar ― V sredo, 13. januarja, je potekalo spletno odprtje razstave z naslovom Grounded, fotografinje Ilone Mrgole. Ilona Mrgole (1994) je predstavnica mlajše generacije fotografov, ki se je po zaključeni Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani odločila za študij na Akademiji Willem de Kooning v Rotterdamu, v začetku lanskega leta pa je bila na študijski izmenjavi ... Prispevek Odprtje fotografske razstave Ilone Mrgole v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Branje in duševno zdravje med epidemijo ali karanteno

Kamnik.info, 5. januar ― Naraščajoče število raziskav o vplivu branja kaže, da ima branje številne koristi za zdravje spoznavnih (kognitivnih) sistemov. Poleg tega, da je eden najboljših načinov sproščanja, branje tudi krepi spomin, analitične spretnosti razmišljanja, koncentracijo in osredotočenost, predvsem pa empatijo. V času epidemije nam je branje lahko v veliko pomoč pri krepitvi duševnega zdravja. Pripravili smo infografiko ... Prispevek Branje in duševno zdravje med epidemijo ali karanteno je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prvi pravi kamniški strip

Kamnik.info, 20. december 2020 ― Visoko v kamniških hribih nekega lepega dne gozdni prebivalci ugotovijo, da je nekdo onesnažil njihov bistri potok. Le kaj se je zgodilo? Napeta ekokriminalka, v kateri nastopajo prefrigani poslovneži, pretkani politiki, evforični ekologi in seveda cel kup gozdnih živali. Zgodba se dogaja le streljaj stran od vas. Morda boste v stripu prepoznali svojo najljubšo izletniško ... Prispevek Prvi pravi kamniški strip je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prijateljstvo – Nova e-slikanica Karle Koman

Kamnik.info, 19. december 2020 ― Kamniška avtorica Karla Koman, letos sicer bolj “daljinska razredna učiteljica”, je minule dni objavila novo e-slikanico iz serije Medvedek razume, ki se tokrat, kot pove že njen naslov, posveča prijateljstvu. Nastajajoča zbirka slikanic Medvedek razume, ki je posvečena različnim aktualnim težavam s katerimi se tekom odraščanja srečujejo otroci, je pred kratkim dobila novo nadaljevanje, saj ... Prispevek Prijateljstvo – Nova e-slikanica Karle Koman je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Izšel je zbornik nagrajenih del literarnega natečaja Kamniške svetilke 2019/2020

Kamnik.info, 16. december 2020 ― Izšel je težko pričakovani zbornik literarnega natečaja Kamniške svetilke 2019/2020. Ker je zbornik izšel v nizki nakladi 100 izvodov, ga za širšo javnost objavljamo tudi na spletni strani. Za ogled zbornika pritisnite spodnji gumb. Vse odrasle ustvarjalce že vabimo k ustvarjanju v okviru literarnega natečaja II. Kamniške svetilke. Tema tokratnega natečaja je Poslušam te. Prispevke bomo ... Prispevek Izšel je zbornik nagrajenih del literarnega natečaja Kamniške svetilke 2019/2020 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Rezultati mladinskega likovnega natečaja na temo zasvojenosti Svoj? Nesvoj? Zasvojen?

Kamnik.info, 11. december 2020 ― Lokalna akcijska skupina (LAS) Občine Kamnik je z namenom večje vključenosti mladih in večanjem vidnosti problematike zasvojenosti povabila mlade v občini Kamnik na sodelovanje k likovnem natečaju na temo zasvojenosti. Komisija v sestavi Rok Kosec (Mladinski center Kotlovnica Kamnik), Ivan Mitrevski (ilustrator in stripovski avtor) in Katja Vegel (Občina Kamnik) je pregledala vse prispele izdelke ... Prispevek Rezultati mladinskega likovnega natečaja na temo zasvojenosti Svoj? Nesvoj? Zasvojen? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Abonmajska sezona 2021 v Domu kulture Kamnik bo drugačna od prejšnjih sezon.

Kamnik.info, 8. december 2020 ― Dom kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, je za abonmajsko sezono 2021 pripravil pester abonmajski program, ki pa bo drugačen od prejšnjih sezon. V abonmajski sezoni 2021 razpisujejo Maistrov abonma, Abonma Kam’nček in Abonma Kam’na’smeh. V letu 2021 nadaljujejo tudi s projektom Glasba z okusom. Gledališka sezona 2021 ... Prispevek Abonmajska sezona 2021 v Domu kulture Kamnik bo drugačna od prejšnjih sezon. je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Literarni natečaj II. Kamniške svetilke: Poslušam te

Kamnik.info, 5. december 2020 ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik objavlja literarni natečaj II. Kamniške svetilke, ki tokrat potekajo pod naslovom Poslušam te. Literarni natečaj je namenjen odraslim ustvarjalcem kratkih zgodb in poezije. Literarni natečaj traja od 3. decembra 2020 do 8. februarja 2021. Z objavo natečaja tako obeležujemo Ta veseli dan kulture, ki ga praznujemo na rojstni dan pesnika Franceta ... Prispevek Literarni natečaj II. Kamniške svetilke: Poslušam te je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Kamniški fotografi z razstavo sklenili »koronsko« leto

Kamnik.info, 4. december 2020 ― Člani foto kluba Kamnik se v galeriji Doma kulture Kamnik predstavljajo s pregledom svojega fotografskega ustvarjanja v minulem letu. Zaradi omejitvenih ukrepov, zaradi katerih ogled razstave trenutno ni mogoč, so na odprtje povabili preko spleta. Kamnik – Danes zvečer je potekalo spletno odprtje razstave FKK OFF!, ki so jo člani Foto kluba Kamnik pripravili v ... Prispevek Kamniški fotografi z razstavo sklenili »koronsko« leto je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Virtualni Drejček na Marsu

Kamnik.info, 3. december 2020 ― V ponedeljek, 30. novembra 2020, je na odru Doma kulture Kamnik ob 18. uri potekal spletni dogodek oz. hibridna vesoljska predstava Drejček z Marsa, ki je bila predvajana v živo preko virtualnih kanalov Doma kulture Kamnik (YouTube in Facebook). Gledališka skupnost Šolskega kulturno-umetniškega društva (ŠKUD) Verine zvezdice, ki deluje v okviru Osnovne šole Marije Vere, ... Prispevek Virtualni Drejček na Marsu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V tednu splošnih knjižnic z novimi pristopi do uporabnikov

Kamnik.info, 18. november 2020 ― Knjižnice nudijo tudi v času epidemije številna gradiva in vsebine, ki omogočajo  uporabnikom podporo pri izobraževalnih procesih na daljavo ter ustvarjanju in bogatenju duha. Dneve od 16. do 20. novembra zaznamuje teden splošnih knjižnic. Za razliko od prejšnjih praznovanj letos ne bo dogodkov in ne naših druženje. Vendar pa še vedno velja, da knjižnica povezuje ... Prispevek V tednu splošnih knjižnic z novimi pristopi do uporabnikov je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Teden splošnih knjižnic

Kamnik.info, 18. november 2020 ― Dneve od 16. do 20. novembra zaznamuje teden splošnih knjižnic. Mogoče je zaradi epidemije in s tem odsotnosti dogodkov zdaj primeren čas za to, da se posvetimo zgolj knjigi in branju. Najstarejši član, vpisan preko spleta, ima 91 let Kljub epidemiji knjižnica izposoja gradivo v enotah Kamnik in Komenda. Gradivo si lahko člani izposodijo po ... Prispevek Teden splošnih knjižnic je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Fotografski natečaj KFBK: “V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje”

Kamnik.info, 4. november 2020 ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik objavlja fotografski natečaj z naslovom V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje. Naslov smo si izposodili v pesmi Daneta Zajca (1929-2005) z naslovom Jesen, jesen (1955).  Udeležence fotografskega natečaja vabimo, da se odpravijo v naravo in s fotografskim objektivom skušajo na najbolj izviren in prepričljiv način ujeti jesensko vzdušje. Ker želimo, da bi bil natečaj dostopen ... Prispevek Fotografski natečaj KFBK: “V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje” je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Smodnišnični zid zopet krasijo črno bele fotografije

Kamnik.info, 15. oktober 2020 ― Kreativna četrt Barutana je včeraj zvečer zamenjala podobo svojih zidov, ki so bili med Kamfestom ozaljšani s stripom in podobami stare fabrike, zdaj pa je na ogled postavljena razstava Foto kluba Kamnik. Z razstavo f/192 Foto klub kolektivno prikazuje fotografije posnete z najstarejšim orodjem, ki datira v leto 1827, ko je bila posneta prva fotografija, ... Prispevek Smodnišnični zid zopet krasijo črno bele fotografije je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razstava likovnih del Rajka Ferka v Supernovi Kamnik

Kamnik.info, 14. oktober 2020 ― V Supernovi Kamnik, osrednjem kamniškem trgovskem centru, ki se z rednimi razstavami vse bolj uveljava tudi kot priložnostno, bržkone pa tudi najbolj obiskano lokalno likovno razstavišče, si lahko do 12.11. 2020, ogledate razstavo likovnih del slikarja Rajka Ferka. Rajko Ferk je mariborski slikar, galerist, aforist in organizator številnih mednarodnih likovnih kolonij. Po priporočilu akademske slikarke, ... Prispevek Razstava likovnih del Rajka Ferka v Supernovi Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic