Festival Sete Sóis Sete Luas

Festival Sete Sóis Sete Luas

SIGIC - Novice, 20. julij ― Festival Sete Sois Sete Luas, ki se mu je Občina Piran pridružila leta 2012, bo v Piranu potekal sedmič. Organizirajo ga kulturne mreže 33 mest v 13 državah, festival pa združuje različne umetniške in etno glasbene projekte. Cilji festivala so medkulturni dialog, mobilnost umetnikov in ustvarjanje novih, originalnih oblik umetnosti.
Festival Arsana

Festival Arsana

SIGIC - Novice, 17. julij ― Jubilejni 10. glasbeni festival Arsana bo v devetih dneh na Ptuju gostil domače in svetovne glasbenike s področja klasične, jazz, etno, world, popularne, vokalne in instrumentalne glasbe.
Žiga Murko v novi glasbeni obleki

Žiga Murko v novi glasbeni obleki

SIGIC - Novice, 10. julij ― Glasbenik, ki ga poznamo kot izjemno aktivnega ustvarjalca s področja hip hopa, jazza in sodobnih elektronskih glasbenih praks, se tokrat podaja v nove glasbene vode in predstavlja nov izdelek Shy Girl. Priložnost za priložnostni intervju.
Postaja Topolove / Stazione Topolò

Postaja Topolove / Stazione Topolò

SIGIC - Novice, 4. julij ― V Topolovem se že pripravljajo na tradicionalni poletni kulturni festival - Postaja Topolove / Stazione Topolò, s katerim bo med 6. in 15. julijem majhna beneška vasica že petindvajsettič postala center kreativnosti vseh vrst umetnosti, od glasbe do filma in literature.
še novic