Mednarodni dan jazza

Mednarodni dan jazza

SIGIC - Novice, 24. april ― Imago Sloveniae se že tretje leto zapored pridružuje obeleževanju mednarodnega dneva jazza v Sloveniji. Pester koncertni program, pripravljen za to priložnost, bo v sodelovanju z UNESCO mladinsko platformo Društva za Združene narode za Slovenijo, pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO letos potekal v Ljubljani, Idriji, Veliki Polani in Tolminu, in sicer 26., 28., 29. in 30. aprila.
Festival Avsenik 2019

Festival Avsenik 2019

SIGIC - Novice, 18. april ― Od 23. do 25. avgusta bo v Begunjah na Gorenjskem potekal 5. Festival Avsenik, ki bo v kraje pod Roblek pripeljal mednarodno zasedbo nastopajočih glasbenikov in številne obiskovalce z različnih držav sveta.
O•zvočenje 17

O•zvočenje 17

SIGIC - Novice, 8. april ― Na tridnevnem festivalu se bodo od 16. do 18. aprila 2019 v okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe predstavili skupini SLOWIND in SAETA ter Bojan Drobež.
Zborovska smetana se bo znova spopadla v Mariboru

Zborovska smetana se bo znova spopadla v Mariboru

SIGIC - Novice, 5. april ― Med petkom, 12., in nedeljo, 14. aprila, bo mariborska dvorana Union po dveh letih spet gostila prestižno Mednarodno zborovsko tekmovanje Gallus – Maribor 2019, ki v svetu velja za eno najzahtevnejših, zmagovalec pa se leto zatem uvrsti na tekmovanje za Veliko zborovsko nagrado Evrope - julija 2020 bo to v Debrecenu na Madžarskem.
še novic