Nagrada Red Dot Award

Nagrada Red Dot Award

SIGIC - Novice, 6. avgust ― Projekt Akrapović Exhaust Systems »Ready for the Future Today« prejel prestižno nagrado »Red Dot Award: Brands & Communication Design 2020«, in sicer v kategoriji »Sound Design«
Zgodovina glasbe na Slovenskem IV

Zgodovina glasbe na Slovenskem IV

SIGIC - Novice, 5. avgust ― "Zgodovina glasbe na Slovenskem" je ključni projekt domače muzikološke stroke, s čemer le-ta odplačuje svoj dolg do svojega utemeljitelja Dragotina Cvetka, ki je svojo "Zgodovino glasbene umetnosti na Slovenskem" izdal že pred več kot šestdesetimi leti.
Iz moje poslušalnice: Jaka Jarc

Iz moje poslušalnice: Jaka Jarc

SIGIC - Novice, 31. julij ― Današnji izbor prispeva po profesiji zgodovinar z magisterijem iz srednjeveške zgodovine in literature ter doktoratom iz anglosaške literarne zgodovine, raziskovalec, sicer pa tudi prevajalec, lektor, sinhronizator, organizator in po duši pravi glasbenik, Jaka Jarc.
Plavajoči Grad

Plavajoči Grad

SIGIC - Novice, 31. julij ― V soboto, 1. in nedeljo, 2. avgusta 2020 od 16. ure do večera, se bosta na gradu Snežnik odvila dva ločena in raznolika omnibusa, ki bosta združevala lutkovne predstave, koncerte etno in etno-fusion glasbe, uličnih intervencij, plesa, multimedialnih dogodkov in performensa.
še novic