Rapetek 20 let

Rapetek 20 let

SIGIC - Novice, 25. september ― Hiphop praznuje 50 let in po svetu se vrstijo predavanja, koncerti in pogledi v rapersko zgodovino. Tako kot ima ameriški hiphop svojo zgodovino, jo imata tudi domači in balkanski. Zato se bodo ob 50. obletnici hiphopa in 20. obletnici serialke Rapetek posvetili predvsem hiphop zadevam, ki so zaznamovale naš prostor in ga močno oplemenitile.
Baročni randevuji

Baročni randevuji

SIGIC - Novice, 22. september ― V nedeljo, 24. septembra se začenja nov cikel koncertov stare glasbe, ki bo mladim strokovnjakom na tem področju pomagal pri razvijanju novih programov, koncertnem udejstvovanju ali celo spodbudil obetavne glasbenike k formiranju novih profesionalnih zasedb.
Hvala, Uroš

Hvala, Uroš

SIGIC - Novice, 22. september ― V spomin na didžeja, producenta elektronske glasbe, založnika in promotorja Uroša Klančarja, znanega tudi kot Symann in Ulix, ki je močno zaznamoval domačo elektronsko in klubsko glasbo zadnjih dveh desetletij in več.
Festival korenite zvočne hoje TO)pot

Festival korenite zvočne hoje TO)pot

SIGIC - Novice, 21. september ― V četrtek, 28. septembera 2023 se odpira TO)pot, festival korenite zvočne hoje. V okviru tridnevnega programa in mnogih predfestivalskih dogodkov na različnih lokacijah, letošnji festival predstavlja dela umetnic in umetnikov, raziskovalk in raziskovalcev in teoretičark in teoretikov.
še novic