Free Forms 2019

Free Forms 2019

SIGIC - Novice, 13. junij ― V Ljubljani in v Preddvoru se bo med 13. in 15. junijem odvijala druga edicija festivala Free Forms, festivala svobodnih oblik različnih glasbenih in umetniških praks s poudarkom na improvizirani glasbi in eksperimentalni zvočnosti.
Festival glasbenega filma Naj se rola

Festival glasbenega filma Naj se rola

SIGIC - Novice, 12. junij ― V Kinu Dvor v Ljubljani bo med 13 in 15. junijem prvič potekal festival glasbenega filma Naj se rola, koprodukcija med Iniciativo in Kino Dvorom ki pod geslom »dobre zgodbe dobro zvenijo« k nam prinaša deste celovečernih glasbenih dokumentarcev in en igrani film.
KompoNISITI 2019

KompoNISITI 2019

SIGIC - Novice, 10. junij ― Tudi letos se bo zgodil večer avtorskih del študentov Akademije za glasbo, in sicer v sredo, 12. junija, v Dvorani Viola ter v avli in atriju Palače Kazina v Ljubljani.
Slovanska rapsodija

Slovanska rapsodija

SIGIC - Novice, 9. junij ― Jutri, v torek 11. junija, ob 21. uri se bo na ljubljanskem Kongresnem trgu, v primeru dežja pa v stavbi Slovenske filharmonije odvil slavnostni koncert ob 15-letnici Foruma slovanskih kultur, ki bo hkrati tudi otvoritveni koncert 31. Mednarodnega festivala Imago Sloveniae in Poletja v stari Ljubljani.
Uspešno pilotno leto Ambasadorja kulture

Uspešno pilotno leto Ambasadorja kulture

SIGIC - Novice, 4. junij ― S sobotnim koncertom v celjskem mestnem parku se je zaključilo pilotno leto projekta Ambasador kulture, ki ga izvaja konzorcij kulturnih ustanov - Hiša kulture Celje, Mestni kino Metropol, Zavod Celeia Celje, Glasbena mladina Slovenije in Gledališče Celje, ob podpori Mestne občine Celje.
še novic