Na okrogli mizi STA o nižjem davku na knjigo in časopise

Na okrogli mizi STA o nižjem davku na knjigo in časopise

Misli, 28. januar ― Nižji, petodstotni davek za knjige, časopise in periodične publikacije bo tema današnje okrogle mize v organizaciji Slovenske tiskovne agencije. O tem, kaj prinaša, bodo spregovorili direktorica javne agencije za knjigo Renata Zamida, založnika Samo Rugelj in Rok Zavrtanik ter direktorica in odgovorna urednica Gorenjskega glasa Marija Volčjak.
Film Človek s senco Eme Kugler nagrajen v Indiji

Film Človek s senco Eme Kugler nagrajen v Indiji

Misli, 27. januar ― Film Človek s senco Eme Kugler je decembra prejel nagrado na mednarodnem festivalu umetniških filmov L'Age d'Or (LIAFF) v indijski Kalkuti v kategoriji eksperimentalnega filma, je sporočila režiserka. LIAFF je mesečni festival, na katerem vsak konec meseca prikazujejo "inovativna in vznemirljiva dela filmskih ustvarjalcev z vsega sveta".
V Britanskem muzeju razstava o tantri

V Britanskem muzeju razstava o tantri

Misli, 27. januar ― V Britanskem muzeju za konec aprila pripravljajo razstavo Tantra: Enlightenment to Revolution (Tantra: Od razsvetljenja do revolucije). Kot poroča britanski The Guardian, bo to prva večja razstava v Veliki Britaniji, ki bo raziskovala tantro kot splet filozofije in ritualov, katerih začetki segajo v Indijo v 6. stoletju.

V Los Angelesu bodo podelili 62. glasbene nagrade grammy

Misli, 26. januar ― Ameriška diskografska akademija bo nocoj v Los Angelesu podelila 62. glasbene nagrade grammy. Največ nominacij, osem, ima ameriška pevka Lizzo, s po šestimi nominacijami ji sledita mlada Billie Eilish in raper Lil Nas X. Letošnjo podelitev grammyjev bo ponovno vodila ameriška pevka Alicia Keys.
My Salinger Year otvoritveni film letošnjega Berlinala

My Salinger Year otvoritveni film letošnjega Berlinala

Misli, 25. januar ― Mednarodni filmski festival v Berlinu bo odprla filmska priredba romana My Salinger Year scenarista in režiserja Philippa Falardeauja. Film, v katerem sta zaigrali Sigourney Weaver in Margaret Qualley, bo 20. februarja v Berlinu doživel svetovno premiero, so sporočili organizatorji Berlinala.
V CD premiera znanstvenega kabareta 2020

V CD premiera znanstvenega kabareta 2020

Misli, 25. januar ― Na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma (CD) bo drevi premiera krstne uprizoritve koprodukcije 2020 po motivih besedil Yuvala Noaha Hararija. Koncept in režijo znanstvenega kabareta podpisuje Ivica Buljan. Predstava tematizira usodo in evolucijo človeka.
Mariborska Drama z Brezmadežno v Trstu

Mariborska Drama z Brezmadežno v Trstu

Misli, 24. januar ― Drama SNG Maribor bo z uprizoritvijo Brezmadežna/Immaculata danes nastopila v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu. Predstava, v kateri igra Nataša Matjašec Rošker, je nastala po romanu Marijin testament irskega pisatelja Colma Toibina. Gre za zgodbo matere, ki se spominja svojega sina in njegove brutalne smrti na križu.

Queeni so upodobljeni na zbirateljskem kovancu

Misli, 24. januar ― V Veliki Britaniji so uvedli novo serijo zbirateljskih kovancev z glasbenimi legendami. Prvi kovanec krasi legendarna zasedba Queen, je v začetku tedna napovedala kraljeva kovnica. Na sprednji strani kovanca je upodobljena kraljica Elizabeta, na zadnji pa so upodobljeni inštrumenti članov skupine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
še novic