Mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival letos zazrt v prihodnost

Misli, 22. november ― V Kinu Šiška se drevi začenja festival sodobnega plesa CoFestival, ki bo ponudil mednarodne in domače plesne produkcije, filmske projekcije in pogovore. Odprl ga bo dokumentarec o ameriški koreografinji Deborah Hay, do prihodnje srede bo na več prizoriščih ponudil niz sodobnoplesnih del, v ospredju katerih bo razmišljanje o prihodnosti.
Danes izide posthumni album Leonarda Cohena

Danes izide posthumni album Leonarda Cohena

Misli, 22. november ― Pri založbi Sony danes izide posthumni album leta 2016 preminulega kanadskega glasbenika Leonarda Cohena. Po besedah glasbenikovega sina Adama Cohena so bili vsi vokali za album z naslovom Thanks for the Dance posneti že v času nastajanja glasbenikovega zadnjega, 14. albuma You Want It Darker.
Miha Kovač za STA: V 40 letih se glede bralnih navad nismo premaknili

Miha Kovač za STA: V 40 letih se glede bralnih navad nismo premaknili

Misli, 21. november ― To, da številne težave na področju knjige niso izmišljene, je potrdila letošnja najnovejša raziskava bralne kulture in nakupovanja knjig Knjiga in bralci VI. Dolgoletni vodja programa Založniške akademije na Slovenskem knjižnem sejmu (SKS) Miha Kovač je za STA spregovoril o raziskavi in opomnil, da se glede bralnih navad nismo premaknili že 40 let.

Jan Rozman nocoj s premiero plesne predstave MEMEMEME

Misli, 21. november ― V Stari mestni elektrarni bo nocoj premiera plesne predstave MEMEMEME performerja, plesalca in koreografa Jana Rozmana. V produkciji, ki je nastala pod okriljem zavoda Emanat, Rozman raziskuje možne pomenske vrzeli, ki jih razpira fragmentiranost sodobne komunikacije. Predstava bo na sporedu še v petek na festivalu sodobnega plesa CoFestival.

Čufarjeva plaketa kabaretu Blaznost igre

Misli, 20. november ― Čufarjevo plaketo za najboljšo predstavo 32. Čufarjevih dni je ob nocojšnjem zaključku festivala ljubiteljskih gledališč na Jesenicah prejela skupina Hlodi KUD Franc Kotar Trzin za sanjsko-lirični kabaret Blaznost igre. Občinstvo je najbolj prepričalo domače gledališče s predstavo Za zmeraj! Med mladimi ustvarjalci je slavil Loški oder.
S podelitvijo nagrad se na Jesenicah zaključujejo 32. Čufarjevi dnevi

S podelitvijo nagrad se na Jesenicah zaključujejo 32. Čufarjevi dnevi

Misli, 20. november ― S premiero nove predstave domače gledališke skupine Vozi, Miško! in s podelitvijo nagrad se bodo drevi v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah zaključili 32. Čufarjevi dnevi. Na festivalu ljubiteljskih gledališč bodo najboljši igralci in predstava prejeli Čufarjeve plakete. Podeljena bo tudi nagrada nova gaz za najboljšo mladinsko predstavo.
še novic