Filmska recenzija: Sodnica

Filmska recenzija: Sodnica

MMC Film, 23. oktober ― Sodnica se v drugi polovici iz moralizirajoče pridige o etičnih vprašanjih na zanimiv način prelevi v rahlo srhljivo dramo o zalezovanju, ki se bolj ukvarja z notranjim razkolom protagonistke kot pa . . .
Dialog slikarja in fotografa

Dialog slikarja in fotografa

Mladina, 23. oktober ― V Savinovem likovnem salonu v Žalcu bodo 25. oktobra ob 18.00 odprli razstavo del slikarja Aleksija Kobala in fotografa Boruta Krajnca z naslovom Tekstura življenja, ki je del štiriletnega projekta ZKŠT Žalec – Misel, vrojena v času, linji in teksturi. Razstava predstavlja dialog slikarja in fotografa, ki sta hkrati tudi dobra prijatelja, ki imata skupne spomine na številna doživetja, pogovore in razprave, tudi na...
Popjazziada 2018 v novem formatu

Popjazziada 2018 v novem formatu

Odzven, 22. oktober ― Štirje večeri, štiri lokacije, izjemen program – vse to so presežki letošnje Popjazziade, ki se je v dvanajstih letih iz enega koncertnega večera v Antonovem domu prelevila v večdnevno a cappella dogajanje.
Komentirajmo gledališče

Komentirajmo gledališče

Radio Študent, 22. oktober ― V soboto je na odru Plesnega teatra Ljubljana premiero doživel peformans z naslovom Predmetenje Jana Rozmana. Danes si lahko performans ogledate ob 19.00 in ob 20.30. Jan Rozman je koreograf, performer in improvizator, ki se v zadnjih letih posveča raziskovanju stvari in vprašanju materialnosti iz ekološkega vidika.

Konec tedna tri nagrade za slovenske filme

Misli, 22. oktober ― Kratki igrani film Nevidna roka Adama Smitha režiserja Slobodana Maksimovića je prejel grand prix zagrebškega One Take festivala, Rudar Hanne Slak na festivalu v Tuzli nagrado za najboljši celovečerec, manjšinska koprodukcija Zimske muhe Olma Omerzuja pa je na festivalu centralne in vzhodne Evrope v Luksemburgu prejela posebno nagrado žirije.
Znan je ožji izbor za Jenkovo nagrado

Znan je ožji izbor za Jenkovo nagrado

Misli, 22. oktober ― V oži izbor za Jenkovo nagrado, ki jo Društvo slovenskih pisateljev podeljuje za najboljšo pesniško zbirko zadnjih dveh let, so se uvrstile zbirke Esada Babačića, Jureta Jakoba, Maje Miloševič, Ane Pepelnik, Toneta Škrjanca in Nataše Velikonja. Nagrajenca oziroma nagrajenko bodo razglasili v petek v Gasilskem domu Mavčiče.
Šola v kulturi za Jakoba Ježa

Šola v kulturi za Jakoba Ježa

Celje.info, 22. oktober ― Intenzivni pevski vikend projektnega zbora kulturnih šol savinjske regije, ki bo 8. novembra na slavnostnem koncertu zapel v čast slovenskemu The post Šola v kulturi za Jakoba Ježa appeared first on Celje.info.

Mladen delin: S poceni in brezplačnimi vsebinami Ptuja ne moremo oživiti

Štajerski tednik, 22. oktober ― Tudi letos smo po zaključku glasbenega festivala Arsana slišali v preteklosti že večkrat izgovorjene besede njegovega umetniškega vodje Mladena Delina, da novega, torej po letošnjem, 10., jubilejnem, 11. festivala več ne bo, ker je zaradi nezainteresiranosti mesta za programsko, tehnično in kadrovsko reševanje vseh festivalov na Ptuju, dvignil roke. Je šlo znova za prenagljeno izjavo, ali je v resnici kaj na tem, smo ga te dni ponovno vprašali.

Ptujska premiera uspešnice Naš razred

Štajerski tednik, 22. oktober ― Tudi gledališče ni imuno za komunikacijske šume. Tako je na tiskovni konferenci pred ptujsko premiero drame Naš razred direktor MG Ptuj Peter Srpčič govoril sam v imenu celotne ekipe. Predstava je nastala v koprodukciji treh gledališč: MG Ptuj, Prešernovega gledališča iz Kranja in Mini teatra iz Ljubljane.
Novogoriška plesno dramska predstava On/a gostuje v Rotterdamu

Novogoriška plesno dramska predstava On/a gostuje v Rotterdamu

Misli, 22. oktober ― Koprodukcijska plesno-dramska predstava On/a, ki je nastala v sodelovanju med MN Dance Company in Slovenskim narodnim gledališčem (SNG) Nova Gorica, bo v torek gostovala v TR Schouwburg v Rotterdamu na Nizozemskem. V njej se predstavljajo mednarodna zasedba plesalcev, igralca novogoriškega ansambla ter glasbeniki z živo glasbo.
Mesto so ljudje, tudi v Ljubljani

Mesto so ljudje, tudi v Ljubljani

Mladina, 22. oktober ― V Galeriji Fotografija v Ljubljani bodo 23. oktobra ob 20.00 odprli razstavo fotografij vizualnega umetnika, grafčnega oblikovalca in fotografa Igorja Andjelića z naslovom Cinecittà, ki se navezuje na njegovo predanost neorealizmu. Gre za nadaljevanje njegove majske razstave v Cankarjevem domu z naslovom Ljubljɐna, kjer je predstavil zgodbo o svoji tesni povezanosti z ljubljanskim urbanim življenjem.
Frontman legendarnih Dire Straits se vrača v Ljubljano

Frontman legendarnih Dire Straits se vrača v Ljubljano

Mladina, 22. oktober ― Član legendarne glasbene zasedbe Dire Straits Mark Knopfler, ki se sicer že več kot dve desetletji posveča samostojni karieri, je za prihodnje leto napovedal svetovno turnejo Down The Road Wherever po istoimenski plošči, ki bo izšla prihodnji mesec. Koncertni pohod bo pričel v Barceloni, na poti po Evropi pa se bo 29. junija ustavil tudi v ljubljanskih Stožicah, kjer je nazadn...
Izzivi umetniške svobode

Izzivi umetniške svobode

Mladina, 22. oktober ― V Vetrinjskem dvoru bodo 23. oktobra pripravili simpozij in okroglo mizo z naslovom Izzivi umetniške svobode z mednarodno udeležbo v soorganizaciji Slovenskega in Nemškega centra ITI, Akcijskega odbora za pravice umetnikov ITI ACAR (ITI Action Committee for Artists Rights) in Festivala Boršnikovo srečanje ob 70-letnici Mednarodnega gledališkega inštituta (ITI Worldwide)
še novic