V Celju po knjigo tudi v Mestni gozd

Celje.info, 20. april ― V svetu, ki se hitro spreminja, je branje ostalo neprecenljivo bogastvo, ki nas povezuje s preteklostjo, razkriva svetove izven našega vsakdana in nas spodbuja k razmišljanju ter raziskovanju. Zato v ... Beri dalje The post V Celju po knjigo tudi v Mestni gozd appeared first on Celje.info.

Umrl je ameriški filozof Daniel Dennett

Dnevnik, 20. april ― Umrl je ameriški filozof Daniel C. Dennett. Star je bil 82 let. V ZDA je veljal za enega od najbolj branih in obravnavanih sodobnih filozofov. Umrl je v petek v Portlandu v ameriški zvezni državi Maine zaradi zapletov pri bolezni pljuč, je ameriškim...

Glavni nagradi na 60. beneškem bienalu Avstraliji in Novi Zelandiji

Misli, 20. april ― V Benetkah se je danes uradno odprl 60. beneški umetnostni bienale z glavno razstavo Tujci povsod. Zlatega leva, najpomembnejšo nagrado svetovno znanega umetniškega dogodka, sta ob odprtju bienala letos prejela Avstralec Archie Moore in novozelandska umetniška skupina Mataaho Collective, ki zastopata staroselske prebivalce obeh držav.

Novi dokumentarec Eme Kugler o ljudskem izročilo o starovercih

Misli, 20. april ― Slovenska cineastka in prejemnica Prešernove nagrade za življenjsko delo Ema Kugler je posnela nov dokumentarni film, v središče katerega je postavila ljudsko izročilo o starovercih. Film, ki nosi naslov Nekoč v Posočju, bo premierno prikazan nocoj v Filmskem gledališču Idrija. Poleg režije je Kugler za film prispevala tudi scenarij.

Film tedna / Pankrt

Mladina, 20. april ― V Kinodvoru bo 24. aprila ob 20.00 premiera filma Pankrt. Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata z mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.
še novic