Simon Kardum o jutrišnjih ukrepih

Simon Kardum o jutrišnjih ukrepih

Radio Študent, 1. april ― Včeraj dopoldan se je na novinarski konferenci prvič po izbruhu pandemije predstavil novi minister za kulturo Vasko Simoniti. Simoniti je v politiko aktivno vstopil s kandidaturo na državnozborskih volitvah leta 2000, kasneje pa se je uveljavil kot vodja kampanje Barbare Brezigar na volitvah za predsednico republike dve leti kasneje.
Disciplina na širokopasovnici

Disciplina na širokopasovnici

Odzven, 1. april ― V sedmih letih obstoja je rockovski trio Jegulja menjal bobnarje kot po tekočem traku. Z zadnjim, šestim po vrsti, Juretom Kolškom, ki je skupaj s kitaristoma Janom Kozlevčarjem in Juretom Gašperjem dobro leto dni, je pred kratkim objavil drugi album.
Finančna pomoč glasbenikom, samozaposlenim v kulturi

Finančna pomoč glasbenikom, samozaposlenim v kulturi

Mladina, 1. april ― SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center pripravlja akcijo za finančno pomoč glasbenikom, samozaposlenim v kulturi, ki se bo začela 6. aprila, ko bo od 12. ure naprej možno zaprositi za pomoč preko spletnega obrazca. Sočasno vabijo tudi širšo zainiteresirano javnost, da z donacijami Prazniku glasbe pripomore k podpori še večjega števila glasbenikov.

Nagrade Ingeborg Bachmann letos prvič ne bodo podelili v živo

Misli, 31. marec ― Nagrade Ingeborg Bachmann, ki jo tradicionalno podeljujejo na Dnevih literature v nemškem jeziku v Celovcu, letos prvič ne bodo podelili v živo. Avstrijski ORF bo namreč, kot je sporočil v ponedeljek, pod delovnim naslovom Digitalna nagrada Ingeborg Bachmann v prihodnjih dneh zaradi pandemije koronavirusa pripravil nov koncept.
Na spletu novi slovenski filmi 

Na spletu novi slovenski filmi 

Mladina, 31. marec ― Tokrat v paketu filmov akcije Vsi (filmi) doma prihajajo novi 3 celovečerni igrani filmi: Čefurji raus v režiji Gorana Vojnovića, Nahrani me z besedami režiserja Martina Turka in Babice revolcije v režiji Petre Seliškar, v mladinskem programu pa bo na ogled film Nika režiserja Slobodana Maksimovića.
Simoniti na čelo filharmonije imenoval Šarca

Simoniti na čelo filharmonije imenoval Šarca

Mladina, 31. marec ― Minister za kulturo Vasko Simoniti je izdal odločbo, s katero je za novega vršilca dolžnosti direktorja Slovenske filharmonije imenoval glasbenika Mateja Šarca. Ta bo funkcijo v. d. direktorja opravljal od 2. aprila do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar najdlje eno leto.
še novic