Deli pogovorov

Deli pogovorov

Radio Študent, 9. december ― V ponedeljkovih Kulturnih novicah vas potresamo z novimi kulturnimi zalogaji. Conversation Pieces je plesna predstava koreografinje Magdalene Reiter, ki je nastala v koprodukciji s Studiem za suvremeni ples iz Zagreba in bo danes zvečer v Stari mestni elektrarni doživela slovensko premiero.
Režiser Wajda na razstavi predstavljen kot likovni umetnik

Režiser Wajda na razstavi predstavljen kot likovni umetnik

Misli, 9. december ― Poljski filmski in gledališki režiser Andrzej Wajda, prejemnik častnega oskarja za življenjsko delo, je bil tudi likovni umetnik, ki je gojil posebno strast do Japonske in njene kulture. V Manga muzeju japonske kulture in tehnologije na razstavi Japanese Notebook njegov likovni talent razkrivajo preko stotih skic, nastalih ob obiskih Japonske.

Kaj razkrivajo vode?

Dnevnik, 9. december ― Društvo Škuc s sodelavci v mreži Biennale des Jeunes Créateurs de l’Europe et de la Méditerranée vabi k sodelovanju na bienalu mladih umetnikov Mediterranea 19, nadnacionalnem bienalu, ki se oktobra 2020 začenja v San Marinu. Poziv je namenjen...
Ženska telesa 

Ženska telesa 

Mladina, 9. december ― V Stari mestni elektrarni-Elektro Ljubljana bo 9. decembra ob 20.00 slovenska premiera plesne predstave Conversation Pieces koreografinje Magdalene Reiter, ki je nastala v sodelovanju s Studiem za suvremeni ples iz Zagreba. V predstavi se primarno osredotoča na (ženska) telesa in njihove lastne monologe. Conversation piece je portretni žanr iz 18.
Petra Bauman: Paradiž

Petra Bauman: Paradiž

MMC Knjige, 8. december ― Mariborska novinarka, moderatorka in vsestranska umetnica Petra Bauman je že v prvencu Januar postavila zametke pesniškega ustvarjanja, ki v enaki meri črpa vplive iz svojih lastnih doživetij oz. subjektivnih refleksij kot tudi iz družbe.
V Dunajski državni operi svetovna premiera Orlanda

V Dunajski državni operi svetovna premiera Orlanda

Misli, 8. december ― V Dunajski državni operi bo drevi svetovna premiera operne priredbe slovitega romana Virginie Woolf Orlando z glasbo avstrijske skladateljice Olge Neuwirth, ki je v sodelovanju s Catherine Filloux ustvarila tudi libreto. Prvič v 150 letih delovanja dunajske operne hiše bo drevi na sporedu opera, za katero je glasbo prispevala ženska.
še novic