Pesniško obarvano mesto

Pesniško obarvano mesto

Radio Študent, 23. oktober ― Ljubljana je že od nekdaj, še posebej pa danes, pesniško obarvano mesto. A namesto barvam vesolja se bomo nocoj v večji meri prepustili lokalnim glasbenim in pesniškim intervencijam, ki bodo prav toliko ukrivljene, kot bi bile nezamisljive gmote, ki bi na Zemljo prispele iz večne ter vedno hladnejše in temnejše praznine.

Pri Mladinski knjigi štirje novi prevodni romani

Misli, 23. oktober ― Pri Mladinski knjigi so predstavili štiri romane: delo francoskega pisatelja Mathiasa Enarda Cona, postavljeno v širši sredozemski prostor, roman z elementi kriminalke priznane dramatičarke Yasmine Reza Babilon, knjigo indijske bookerjeve nagrajenke Arundhati Roy Ministrstvo za najvišjo srečo in roman Sally Rooney Normalni ljudje.
Razstava Jaka Babnika: Vsak ima svojo Galatejo, ki se je oklepa

Razstava Jaka Babnika: Vsak ima svojo Galatejo, ki se je oklepa

Misli, 23. oktober ― Galerija Jakopič postavlja na ogled razstavo Pigmalion slovenskega fotografa Jaka Babnika. "Mit o mladem kiparju Pigmalionu in Galateji, ki ga prebiramo v vrsticah desete pesnitve Ovidovih Metamorfoz, je mogoče razumeti kot simbolno os najnovejšega razstavnega projekta umetnika Jake Babnika," je o razstavi zapisal kurator Tevž Logar.
Esad Babačić na festivalu avtorjev v Torontu

Esad Babačić na festivalu avtorjev v Torontu

Misli, 23. oktober ― Pesnik Esad Babačić je letošnji slovenski gost mednarodnega festivala avtorjev, ki bo od 24. oktobra do 3. novembra potekal v Torontu. Gostovanje je del izmenjave s festivalom Vilenica, ki septembra prav tako gosti avtorja iz Kanade. Za festival v Torontu, 40. po vrsti, pripravlja esej o čakanju, povezanim z železniško postajo.
Razmerje med izbranim predmetom, fotografsko podobo in prostorom

Razmerje med izbranim predmetom, fotografsko podobo in prostorom

Mladina, 23. oktober ― V Galeriji Jakopič v Ljubljani je od 22. oktobra 2019 do 26. januarja 2020 na ogled razstava Jake Babnika z naslovom Pigmalion, ki poskuša tako na vsebinski kot na formalni ravni spodbuditi razmislek o razmerju, ki vselej nastaja med izbranim predmetom, fotografsko podobo in prostorom. Vsak izmed predstavljenih predmetov oziroma fotografij nosi zelo specifično simbolno vrednost, ki jo je mogoče prepoznati...
Mladinina naslovnica prejela nagrado 

Mladinina naslovnica prejela nagrado 

Mladina, 23. oktober ― Veliko nagrado Brumen je na 9. bienalu slovenskega oblikovanja Brumen mednarodna žirija prisodila oblikovalski in naročniški ekipi projekta Bienale oblikovanja BIO 26. V petih kategorijah je žirija podelila še 31 nagrad, v dveh nagrad ni podelila. Podelitev je bila včeraj ob odprtju pregledne razstave slovenskega oblikovanja v Narodni galeriji.
še novic