Nedeljska poezija #87

Mladina, 17. oktober ― V rubriki Nedeljska poezija vsak teden objavljamo pesem po našem izboru iz pesniške zbirke slovenske avtorice ali avtorja, izdane v zadnjih letih. Tokrat pesem Milana Dekleve iz zbirke Gestalt.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 16. oktober ― Slovenski gledališki inštitut je izdal delo Boruta Smrekarja Ekvinokcij Marjana Kozine, Mladinska knjiga pa delo nemških umetnikov združenja Labor Ateliergemeinschaft Jaz sem taka, ti si tak. Pri založbi Miš je izšla nova izdaja pesniške zbirke Vrtiljak Toneta Pavčka, pri Planinski zvezi Slovenije pa družinski vodnik Po poteh ljudskih pripovedi.

Prasica, slabšalni izraz za žensko

Mladina, 16. oktober ― Na filmskem festivalu v Valencii, ki poteka do 24. oktobra, bo mednarodno premiero dočakal celovečerni režijski prvenec Tijane Zinajić z naslovom Prasica, slabšalni izraz za žensko. Gre za alter komedijo v jeziku z ulice o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Scenarij za film je napisala Iza Strehar.

Film tedna: Delo na zahtevo

Mladina, 16. oktober ― V Kinodvoru Ljubljana bo 18. oktobra ob 20.30 premiera dokumentarca Delo na zahtevo v režiji Shannon Walsh. Film razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Po projekciji bo sledil pogovor Lenarta Kučića z Dejanom Jefimom iz Sindikata taksistov, Teo Jarc, predsednico Sindikata Mladi plus, in Majo Breznik, raz...

Bryan Adams februarja v Stožicah

Mladina, 16. oktober ― Kanadski glasbenik Bryan Adams se bo v okviru evropske turneje, na katero se podaja ob izdaji 15. studijskega albuma So Happy It Hurts, ki bo izdan marca, ustavil tudi v Sloveniji. Po treh letih od koncerta, na katerem je predstavljal kompilacijski album Ultimate, bo 9. februarja znova nastopil v dvorani Stožice. Vstopnice so že v prodaji. 
še novic