S posvetilom

S posvetilom

Odzven, 2. avgust ― Album prinaša osebno interpretacijo skladb različnih avtorjev, ki so Chicca zaznamovale in oblikovale, da pa bi bilo poslušanje še intimnejše, je svoj izbor tudi utemeljil.
Prejemnik zlatnika poezije 2021 je Milan Jesih

Prejemnik zlatnika poezije 2021 je Milan Jesih

Misli, 2. avgust ― Prejemnik zlatnika poezije 2021 je Milan Jesih. Na 25. podelitvi Veronikine nagrade 31. avgusta v Celju ga bo prejel za življenjski pesniški opus, ustvarjalni prispevek k slovenski kulturi in literaturi ter za žlahtnost pesniškega jezika. Kot piše v obrazložitvi nagrade, je Jesih estetsko uživanje v besedah vedno znal prenesti na bralce.
Začenja se 30. festival Trnovfest

Začenja se 30. festival Trnovfest

Misli, 2. avgust ― S koncertom metalske zasedbe Black Ivy se bo drevi v Centru slovanskih kultur France Prešeren v Trnovem začel 30. festival Trnovfest, do leta 2019 znan kot Trnfest. V okviru festivala bodo tekom avgusta nastopili Lilith Cage, Hogminister, Before Time, Eyecontact, KiNG FOO, Bend-it! Orchestra s pevko Manco Kozlovič, Glam Squad Burlesque in drugi.
Disney končno nagovarja tudi LGBT+ občinstvo

Disney končno nagovarja tudi LGBT+ občinstvo

Mladina, 2. avgust ― Disneyjev pustolovski film Križarjenje skozi džunglo je poln nostalgije in temelji na vožnji v tematskem parku iz 50. let minulega stoletja, vsebuje pa tudi sodoben preobrat, saj eden od glavnih junakov razkrije, da je gej. V presenetljivem odstopanju tradicionalno konservativnega studia o svoji spolni usmerjenosti spregovori lik Jacka Whitehalla.
Danes se v Ljubljani pričenja Trnovfest

Danes se v Ljubljani pričenja Trnovfest

Mladina, 2. avgust ― S koncertom metalske zasedbe Black Ivy se bo drevi v Centru slovanskih kultur France Prešeren v Trnovem začel 30. festival Trnovfest, do leta 2019 znan kot Trnfest. V okviru festivala bodo tekom avgusta nastopili Lilith Cage, Hogminister, Before Time, Eyecontact, KiNG FOO, Bend-it! Orchestra s pevko Manco Kozlovič, Glam Squad Burlesque in drugi.
Zmagovalec festivala v Motovunu švedski film Pleasure

Zmagovalec festivala v Motovunu švedski film Pleasure

Misli, 1. avgust ― Švedski celovečerec o pornoindustriji Pleasure režiserke Ninje Thyberg je zmagovalec letošnjega filmskega festivala v istrskem mestecu Motovun, ki so ga sklenili v soboto zvečer. V petih festivalskih dneh so predvajali več kot 100 filmov, prireditev pa je obiskalo več tisoč filmofilov, so sporočili organizatorji.
Snake eyes

Snake eyes

MMC Film, 1. avgust ― Prav nič novega ne povemo, če še enkrat ugotovimo, da je filmska industrija globoko v obdobju nadaljevanj, preddelov in izpeljank različnih fantazijskih franšiz.
Pod gladino Benetk odkrita antična rimska cesta

Pod gladino Benetk odkrita antična rimska cesta

Misli, 1. avgust ― V reviji Scientific Reports objavljena študija razkriva obstoj antične rimske ceste na območju Benetk, ki pa je danes potopljena pod morsko gladino. Odkritje, ki vključuje ostanke rimskih dokov v bližini kanala Treporti, priča o tem, da je bilo območje naseljeno že več stoletij pred ustanovitvijo mesta Benetke.
Nedeljska poezija #76

Nedeljska poezija #76

Mladina, 1. avgust ― V rubriki Nedeljska poezija vsak teden objavljamo pesem po našem izboru iz pesniške zbirke slovenske avtorice ali avtorja, izdane v zadnjih letih. Tokrat pesem Bojana Sedmaka iz zbirke Violina v vodnjaku.
še novic