Implozija revolta

Implozija revolta

Odzven, 21. april ― Rockovski trio Sintetika se drži utečenega križanja punk srditosti z metalurškimi prijemi. Ta kitarski crossover zasmrdi po hard coru s preloma osemdesetih v devetdeseta in napol arhaično veje po liniji nažigaških bendov, kot so (bili) Suicidal Tendencies, Hell’s Kitchen, Biohazard, a še preden je trend preskočil na nu metalske poskočnice.

Na Koroškem zbrani ljubiteljski gledališčniki

Misli, 21. april ― Na pobudo Koroškega deželnega teatra bo danes v kulturnem domu v Podgorju pri Slovenj Gradcu potekal dogodek, imenovan Gledališka tržnica. Prijavljenih je 30 društev in organizacij, ki organizirajo 24 abonmajev. Predstavili bodo več kot 40 predstav, skupno pa se bo na Koroškem zbralo okoli 90 ljubiteljskih gledališčnikov.

Na Pesniškem turnirju izbor najboljše neobjavljene izvirne pesmi

Misli, 21. april ― V okviru 21. Slovenskih dni knjige v Mariboru bo danes v dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor potekalo zaključno tekmovanje Pesniškega turnirja Založbe Pivec, na katerem izbirajo najboljšo neobjavljeno izvirno pesem. V finale se je uvrstilo 12 pesnikov in pesnic, ki se bodo potegovali za naziv vitez oziroma vitezinja poezije.
Mineva 75 let od smrti Riharda Jakopiča

Mineva 75 let od smrti Riharda Jakopiča

Misli, 21. april ― Mineva 75 let od smrti Riharda Jakopiča (1869-1943), izjemne osebnosti slovenske umetnosti. Posebnega mesta v umetniškem panteonu pa si ni zaslužil le kot odličen slikar, temveč tudi kot človek, ki je umetnost vpel v širši družbeni okvir, so o umetniku zapisali v Narodni galeriji, kjer so njegove slike del stalne zbirke.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 21. april ― Pri založbi Miš je izšla pesniška zbirka Tomaža Šalamuna z ilustracijami Ane Šalamun, pri založbi Zenit knjiga Žige Valetiča 80ta: desetletje mladih, pri založbi KUD Police Dubove pa roman Da capo Jerzyja Franczaka v prevodu Tatjane Jamnik. Bero za mlade bogati čebelica Tine Vrščaj o zajcu, ki se je postavil zase z ilustracijami Ane Baraga.
Posneli bodo biografski film o Eltonu Johnu

Posneli bodo biografski film o Eltonu Johnu

Misli, 21. april ― Družba Paramount je napovedala, da bo podprla film z naslovom Rocketman, biografijo o britanskem pevcu Eltonu Johnu. Pevca bo upodobil Taron Egerton, ki se ga gledalci spominjajo tudi iz športnega, biografskega filma Orel Eddie o komičnem smučarskemu skakalcu. S snemanjem naj bi začeli to poletje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Zaključuje se 50. mednarodno srečanje pisateljev na Bledu

Zaključuje se 50. mednarodno srečanje pisateljev na Bledu

Misli, 21. april ― Z izletom v Cerknico se danes zaključuje 50. mednarodno srečanje pisateljev na Bledu. Jubilejno srečanje, ki je pritegnilo rekordno število tujih udeležencev, je minilo v luči razprave o zidovih in mejah. Zaznamovala ga je tudi Nobelova nagrajenka za mir Shirin Ebadi, pisatelji pa so sprejeli vrsto izjav v prizadevanjih za svetovni mir.
še novic