S širokim nasmehom

S širokim nasmehom

Odzven, 20. avgust ― Za vse vas, ki ste poletno morsko gladino zamenjali za razbeljeni asfalt in si ob tem niste belili las zaradi vremenskih (ne)všečnosti, je Intentalo de Nuevo pravi naslov. Zapeljal vas bo ne glede na vašo sramežljivost pri zapeljevanju.
Pankrokarji

Pankrokarji

Odzven, 14. avgust ― Strip, sedma kompilacija Kočevja špila, neguje, vzdržuje in potrjuje izjemen kreativni zanos kraja, v katerem že ime naslednje vztrajne skupine lahko visi, kot pravi strip, na prvi debeli veji.
Lahko noč in hvala za vse ribe

Lahko noč in hvala za vse ribe

Odzven, 2. avgust ― Multiinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač in harmonikar in skladatelj Janez Dovč sta izdala ploščo z naslovom Sounds of Slovenia – projekt, ki je nekakšen folkijaški odgovor na Slovensko popevko in ki ga Janez v različnih zasedbah vodi že vrsto let.
Izkušena virtuoznost

Izkušena virtuoznost

Odzven, 1. avgust ― Če se je primorski kitarist Teo Collori z družbo glasbenikov iz zasedbe Momento Cigano na prvencu Hot Club Piran l. 2015 opiral in zgledoval po gypsy swingu, je z drugim albumom Kamerato Muzikante postal glasba, ki jo izvaja.
Ne za ceno kompromisov

Ne za ceno kompromisov

Odzven, 30. julij ― Second Chance Blown goji močne vezi z industrialom in s sintovsko naravnanim elektrom; na novi plošči se z lahkoto pomika od enega k drugemu in se zliva z rockovsko potenco, ki sega v območje sonično nabritega kitarskega hrupa in tankega strunanja v (neo)postpunkovski maniri.
Heiner Goebbels spet v Sloveniji

Heiner Goebbels spet v Sloveniji

Odzven, 25. julij ― Festival Ljubljana je v letošnji sezoni k sodelovanju povabil tudi znanega skladatelja in režiserja Heinerja Goebbelsa, ki ima za seboj dolgoletno kariero na področju sodobnega gledališča ter samostojnega glasbenega udejstvovanja.
Odbleski magije

Odbleski magije

Odzven, 24. julij ― Glasbo na plošči Ephemeral Lake opredeljujeta sferičnost in atmosferičnost. Zorela je počasi, da bi nazadnje iz desetih kompozicij vzniknila žlahtnost.
Ogolelo mesto in ljudje

Ogolelo mesto in ljudje

Odzven, 18. julij ― V tretje se Balans nič ne zbalansira! Še bolj je glasen in brezkompromisen, da o kakršnemkoli ravnovesju ne izgubljamo besed. Balans nam predstavi polnokrvno, inteligentno, zelo direktno in iskreno godbo, ki ji ni moč pripisati nobenega konkretnega glasbenega žanra.
Briški sludge v trisu

Briški sludge v trisu

Odzven, 16. julij ― Briški trio Goragorja predstavlja svoj drugi glasbeni izdelek. Album Akarma lahko razumemo kot zvočno nadaljevanje dve leti starejšega zvočnega doprinosa benda s ploščo Ulkus.
Sublimna lepota deških glasov

Sublimna lepota deških glasov

Odzven, 12. julij ― Pojoči dečki augsburške stolnice pod Steinemannovim vodstvom so se nam predstavili s premišljeno sestavljenim sporedom, katerega glavnina je posegla v zakladnico franko-flamske šole ter njenih odmevov v italijanski renesančni glasbi.
Čas smeha

Čas smeha

Odzven, 10. julij ― Biografije Zlatka Čordića se je lotil Jurij Hudolin, človek z dolgoletnimi izkušnjami v publicistiki in pisateljevanju, sicer Čordićev prijatelj, ki je preko tekstopistva neposredno povezan s slovensko popularno glasbo.
Koncerti na prostem Opere SNG Maribor

Koncerti na prostem Opere SNG Maribor

Odzven, 9. julij ― Popularizacija opere je zahtevna naloga, ki terja prilagodljivost glede na konkretno situacijo in inovativnost tistih, ki želijo operno petje približati kar najširšemu krogu poslušalcev. V ta namen je Opera SNG Maribor s pomočjo lokalnih prirediteljev ob koncu sezone 2018/19 izvedla cikel koncertov na prostem na različnih lokacijah po Sloveniji.
še novic