Komična opera

Komična opera

Odzven, 15. oktober ― Slovensko komorno glasbeno gledališče je v letošnji sezoni med drugim postreglo z novo predstavo. Premiera predstave Ženitev je bila v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v torek, 8. oktobra.
Dve zvočni izdaji Akademskega pevskega zbora Maribor

Dve zvočni izdaji Akademskega pevskega zbora Maribor

Odzven, 2. oktober ― Z glasbo, ki se skriva pod naslovom Vojna in mir, se je APZ Maribor poklonil spominu na 100. obletnico konca prve svetovne vojne. Na drugi izdaji, ki nosi naslov Zven našega odra, pa razkriva več svojih zmožnosti, saj je nabor skladb tematsko bolj raznolik in nabor skladateljev v zgodovinskem pogledu širši.
Kultiviranje odpadov

Kultiviranje odpadov

Odzven, 1. oktober ― Kompilacija Preslišano se postavlja kot zastopnik podzemne scene, ki je ponosna na svojo kreativnost onkraj državno subsidiranih področij kulture, obenem pa je kritična do razdeljevanja sredstev, zgoščenih okoli določenih centrov simbolne moči. Zvočna vsebina, ki jo na njej najdemo, je precej globlja in sega do zvočenja same praznine.
Razcvetela brusnica in nekakšna vrtnica

Razcvetela brusnica in nekakšna vrtnica

Odzven, 30. september ― Ambientalna glasba te lahko zavede in napoti v povsem napačno smer. Zagotovo pa se njeni zapeljivosti stežka izogneš, če le imaš dovolj široko slušno percepcijo in sprejemaš tudi tako nerazvozljive zvočne (pre)obrate. Ravno takšna je zgodba albuma Brusnica.
Dobro blago se samo hvali

Dobro blago se samo hvali

Odzven, 25. september ― V uredništvu dokumentarnih programov, nastal Dokumentarec o Kinu Šiška, pod katerega se je podpisala Maja Pavlin, urednica Aritmije, avtorica glasbenih in drugih dokumentarcev, novinarka in nenazadnje dolgoletna borka z ertevejevskimi mlini na veter.
Ujeti trenutek

Ujeti trenutek

Odzven, 21. september ― Istrsko-kraški Meduzalem se je po dobrih štirih letih spet oglasil z novo, koncertno ploščo, posneto v živo lani poleti na plaži Študent v Ankaranu. »Brez planov, brez okvirov, brez nasnemavanj, brez editinga.«
še novic