Najboljša poezija in vino v najstarejšem slovenskem mestu

Najboljša poezija in vino v najstarejšem slovenskem mestu

Misli, 17. avgust ― Različna prizorišča srednjeveškega Ptuja bo med 22. in 25. avgustom zasedel festival Dnevi poezije in vina. S prevajalsko štiridnevno delavnico s tremi španskimi pesniškimi gosti se 22. izdaja festivala sicer začne že v soboto, v torek bodo tradicionalni Večeri pred Dnevi, v sredo pa se bo dogajanje preselilo na Ptuj, kjer bo zvečer uradno odprtje.
Za začetek 15. Jazz kampa Kranj Alenka Godec in Big band Bled

Za začetek 15. Jazz kampa Kranj Alenka Godec in Big band Bled

Misli, 17. avgust ― S koncertom Big banda Bled in Alenke Godec se bo drevi ob 20.30 na Pungertu v Kranju začel tradicionalni, 15. Jazz kamp Kranj. Udeleženci kampa bodo do 26. avgusta v Kranju izpopolnjevali svoje znanje v jazzovski in popularni glasbi pri domačih in tujih mentorjih, obiskovalcem festivala pa bo na voljo bogat glasbeni program.
Aretha Franklin, kraljica soula

Aretha Franklin, kraljica soula

Misli, 16. avgust ― V starosti 76 let je za posledicami raka na trebušni slinavki umrla legendarna ameriška pevka Aretha Franklin, znana kot kraljica soul glasbe, ki je lani zaradi zdravja napovedala skorajšnjo upokojitev. Glasbenica je v svoji karieri osvojila 18 nagrad grammy, pela pa je tudi na treh predsedniških inavguracijah.

Izgubljeni grob Williama Blakea dobil nagrobnik

Misli, 13. avgust ― Ljubitelja angleškega pesnika in slikarja Williama Blakea sta se prelevila v detektiva in na londonskem pokopališču Bunhill Fields po letih raziskovanja našla umetnikov izgubljeni grob. V nedeljo, ob 191. obletnici pesnikove smrti, so slovesno odkrili njegov nov nagrobnik.
V Ljubljano se vrača Poletna Animateka

V Ljubljano se vrača Poletna Animateka

Misli, 13. avgust ― Ulice in trge Ljubljane bo do srede zasedla Poletna Animateka, ki bo brezplačno ponudila kakovostne animirane filme in ustvarjalne delavnice animacije. Današnji večer bo zaznamoval izbor najboljših sodobnih slovenskih animiranih filmov, torek animiranih filmov za najmlajše z vsega sveta, sredo pa Animateka po Animateki.
V naravo v družbi škratov, živali in lokalnih zgodb

V naravo v družbi škratov, živali in lokalnih zgodb

Misli, 12. avgust ― Uroš Grilc in Nina Peče Grilc iz zavoda Škrateljc s sodelavci ustvarjata "izvirne, na zgodbah temelječe turistične produkte, namenjene kakovostnemu družinskemu turizmu". Njuno idejno izhodišče je, da povezujeta naravo s pripovedovanjem zgodb, v katere so vpleteni škratje in živali, lokalne legende ter naravne in kulturne znamenitosti.
Garrone snema novega Ostržka

Garrone snema novega Ostržka

Misli, 12. avgust ― Italijanski režiser Matteo Garrone, ki je zaslovel s filmom Gomora, ima ta konec tedna v Rimu avdicijo za novega Ostržka. Na avdicijo se je prijavilo približno 100 dečkov, starih med 7 in 12 let, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Pred pol stoletja so Led Zeppelin prvič zaigrali skupaj

Pred pol stoletja so Led Zeppelin prvič zaigrali skupaj

Misli, 12. avgust ― Na današnji dan mineva natanko 50 let, odkar so se na prvi skupni vaji zbrali glasbeniki, ki so ustanovili danes legendarno zasedbo Led Zeppelin, piše na strani skupine. V kletni sobi na londonski ulici Gerrard so tedaj takojšnjo kemijo začutili kitarist Jimmy Page, pevec Robert Plant, basist in klaviaturist John Paul Jones ter bobnar John Bonham.
še novic