Mleko

Mleko

MMC Gledamo, 21. februar ― Reynir in Inga sta zakonski par, ki nekako shaja oziroma vztraja na svoji samotni mlekarski kmetiji na islandskem podeželju – od zaslužka, ki je odvisen od lokalne kmetijske zadruge, se ne da ne živeti ne umreti.
Prekla

Prekla

MMC Gledamo, 12. februar ― Nobelovka Svetlana Aleksijevič je za svojo prvo knjigo Vojna nima ženskega obraza (1983) zbirala zgodbe ruskih žensk, ki so se v drugi svetovni vojni borile na strani Rdeče armade – kot bolničarke, ostrostrelke, tankistke, pilotke, topničarke . . .
Gospodje

Gospodje

MMC Gledamo, 4. februar ― Guy Ritchie, nekdaj mojster bliskovitih akcijskih sekvenc in komičnih gangsterijad, v najnovejšem celovečercu svojemu avtorskemu pečatu in zvezdniški zasedbi dodaja še ogromen odmerek ksenofobije, rasizma in reakcionarnih tematik.
Vsi proti vsem

Vsi proti vsem

MMC Gledamo, 31. januar ― "Pot do trona je nerodna – gaziti mora človek do kolen v krvi in v solzah … Kdor hoče naprej, mora naprej, mora brcniti v stran vsak kamen, ki mu je napoti, mora, če je treba, preko trupel, mora preko gorkih človeških trupel. "
Dolittle

Dolittle

MMC Gledamo, 24. januar ― Prenašanje klasičnih literarnih likov na filmska platna je vedno zelo kočljivo. Doktorja Dolittla pregovorno najbrž poznamo vsi, čeprav je le malokdo prebral katero izmed številnih pustolovščin izpod peresa angleškega pisatelja Hugha Loftinga.
Moj najboljši profil

Moj najboljši profil

MMC Gledamo, 19. januar ― Moj najboljši profil, ki se izmenično poigrava z elementi melodrame in psihološke srhljivke o spolni obsedenosti, je v prvi vrsti melanholičen komentar osamljenosti urbanih življenj, kjer so družbena omrežja še zadnja iluzija resničnega stika s soljudmi.
še novic