V Celju po knjigo tudi v Mestni gozd

Celje.info, 20. april ― V svetu, ki se hitro spreminja, je branje ostalo neprecenljivo bogastvo, ki nas povezuje s preteklostjo, razkriva svetove izven našega vsakdana in nas spodbuja k razmišljanju ter raziskovanju. Zato v ... Beri dalje The post V Celju po knjigo tudi v Mestni gozd appeared first on Celje.info.

S slovesnosti ob 30-letnici UTŽO Celje: družbo plemenitijo na subtilen, neviden, a nujno potreben način

Celje.info, 16. april ― Pred dnevi je minilo 30 let od uradnega začetka delovanja Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki deluje v okviru Osrednje knjižnice Celje. Okroglo obletnico so v ponedeljek zvečer obeležili s ... Beri dalje The post S slovesnosti ob 30-letnici UTŽO Celje: družbo plemenitijo na subtilen, neviden, a nujno potreben način appeared first on Celje.info.
Celjanki nacionalna nagrada za življenjsko delo na področju likovne in vizualne umetnosti

Celjanki nacionalna nagrada za življenjsko delo na področju likovne in vizualne umetnosti

Celje.info, 12. april ― Letošnja prejemnica nagrade za življenjsko delo Riharda Jakopiča je ilustratorka Ančka Gošnik Godec. Gre za najvišjo nacionalno nagrado za likovno in vizualno umetnost. V Galeriji zveze društev slovenskih likovnih umetnikov ... Beri dalje The post Celjanki nacionalna nagrada za življenjsko delo na področju likovne in vizualne umetnosti appeared first on Celje.info.
S Pokrajinskim muzejem Celje na Rifniku spoznavali njegovo bogato zgodovino

S Pokrajinskim muzejem Celje na Rifniku spoznavali njegovo bogato zgodovino

Celje.info, 8. april ― V okviru Tedna zdravega mesta so v Šentjurju v soboto pripravili pohod na bližnjo vzpetino Rifnik, za predstavitev njegove zgodovine in voden ogled tamkajšnjega  𝐀𝐫𝐡𝐞𝐨𝐥𝐨𝐬̌𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐤𝐚 pa zaprosili Pokrajinski muzej ... Beri dalje The post S Pokrajinskim muzejem Celje na Rifniku spoznavali njegovo bogato zgodovino appeared first on Celje.info.
V Kinu Union vrteli Duhovnico, nagrajeni slovenski dokumentarec

V Kinu Union vrteli Duhovnico, nagrajeni slovenski dokumentarec

Celje.info, 7. april ― V četrtek, 4. aprila je bila v celjskem kinu Union lokalna premiera slovenskega dokumentarnega filma Duhovnica režiserke Maje Prettner. V dokumentarnem filmu spremljamo življenje protestantske duhovnice Jane iz Prekmurja, njen ... Beri dalje The post V Kinu Union vrteli Duhovnico, nagrajeni slovenski dokumentarec appeared first on Celje.info.
Roševi dnevi 2024 postregli z izzivom ode

Roševi dnevi 2024 postregli z izzivom ode

Celje.info, 6. april ― V Celju so se prejšnji teden odvili 37. Roševi dnevi, literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev 8. in 9. razredov osnovnih šol. Roševi dnevi pomenijo zaključek vseslovenskega literarnega natečaja, imenovanega po pisatelju ... Beri dalje The post Roševi dnevi 2024 postregli z izzivom ode appeared first on Celje.info.
še novic