Umrla je Nobelova nagrajenka Toni Morrison

Umrla je Nobelova nagrajenka Toni Morrison

Planet Siol.Net, 6. avgust ― V 89. letu starosti je po kratki bolezni v ponedeljek zvečer umrla ameriška pisateljica Toni Morrison, je po pisanju britanskega BBC sporočila njena družina. Toni Morrison je bila prva temnopolta pisateljica, ki je prejela Nobelovo nagrado za književnost. Med njena najbolj znana dela sodijo romani Najbolj modre oči, Salomonova pesem in Ljubljena.
Slovenski ornament – lepota po naše!

Slovenski ornament – lepota po naše!

Planet Siol.Net, 16. julij ― V Sloveniji se ni nihče tako sistematično ukvarjal s slovenskim ornamentom, kot se je Jože Karlovšek. Raziskovalec slovenske ljudske umetnosti, gradbenik, pedagog in slikar, ki je svojo življenjsko pot začel v Šmarjeti pri Novem mestu in jo zaključil v Domžalah, se je s svojim gigantskim delom in neverjetnim opusom zapisal "med velike slovenske ljudi, o katerih se bo govorilo toliko časa, dokler bo obstal slovenski rod". Tako je zapisal Matjaž Brojan, novinar, publicist in zbiratelj, v predstavitvi Jožeta Karlovška kot "velikana slovenske narodopisne dediščine".
Tako bo videti prenovljena Drama #foto #video

Tako bo videti prenovljena Drama #foto #video

Planet Siol.Net, 4. julij ― Po dolgih prizadevanjih se začenja prva faza celovite prenove SNG Drama Ljubljana. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal ravnatelj Drame Igor Samobor, so v torek podpisali pogodbo o pripravi projektne dokumentacije z birojem Bevk Perović arhitekti, ki je leta 2017 zmagal na javnem natečaju. Investicija je ocenjena na 43 milijonov evrov.
Melania bo pri Sevnici dobila prvi javni kip

Melania bo pri Sevnici dobila prvi javni kip

Planet Siol.Net, 27. junij ― Kam segajo korenine ameriške prve dame in kako domačini spremljajo in obeležujejo to nesporno zgodovinsko dejstvo, je vprašanje, ki si ga je ob prihodu v Slovenijo zastavil ameriški umetnik Brad Downey, ki je poskrbel, da bo Melania Trump v Rožnem, naselju pri Sevnici, dobila prvo javno skulpturo.
Kako bi bile videti volitve na Tinderju?

Kako bi bile videti volitve na Tinderju?

Planet Siol.Net, 20. junij ― Bi si želeli države, ki je popolnoma digitalizirana? Države, ki je vitka in tehnološko napredna zmagovalka? Države, v kateri so izboljšane čakalne vrste v zdravstvu, v kateri so volitve stran le en premik s prstom na ekranu levo ali desno in v kateri lahko sodelujete pri upravljanju proračuna?
še novic