FILMI 2018

FILMI 2018

Kurja polt, 18. februar ― SODOBNI SAN SHAO YE DE JIAN 3D MOJSTER MEČA 3D Derek Yee, Hongkong/Kitajska, 2016, 3D DCP, 108' Hongkonški legendi Derek Yee in Hark Tsui predstavljata rimejk Shaw Brothers klasike Death Duel (1977), ki je režiserja Yeeja nekoč izstrelila med igralske zvezde. Klasična fabula o časti in maščevanju, polna nihilističnih antijunakov, [...] The post FILMI 2018 appeared first on Kurja polt.
QUEEN KONG SLO

QUEEN KONG SLO

Kurja polt, 17. februar ― QUEEN KONG Razočarana nad njegovo nezmožnostjo, da bi dosegel erekcijo, pobegne v gozd. Brezvoljno ji sledi, toda v gozdu ga pričaka Queen Kong. In ne bo ga izpustila, dokler je ne poteši. Monica Stambrini znova oživi in posodobi nekoč živahen žanr filmske “horrotike”. Queen Kong je ženska različica in popolna sopotnica Borowczykove Zveri. [...] The post QUEEN KONG SLO appeared first on Kurja polt.

BAHUBALI 2: ZAKLJUČEK

Kurja polt, 17. februar ― BAAHUBALI 2: THE CONCLUSION Ko Mahendra Bahubali spozna resnico o svojem pravem poreklu, maščuje umor svojega očeta in zapriseže maščevanje še tiranskemu vladarju kraljestva Mahišmati, lakomnemu in spletkarskemu stricu Balaladevu. Močan kot bik, dober kot kruh in večji kot življenje samo. Naš najljubši junak se vrača na platno v vsem svojem blišču, v maratonski dvojni [...] The post BAHUBALI 2: ZAKLJUČEK appeared first on Kurja polt.

BAHUBALI: ZAČETEK

Kurja polt, 17. februar ― BAAHUBALI: THE BEGINNING V starodavnem indijskem kraljestvu ženska v obupanem begu pred vojaki žrtvuje življenje, da bi rešila otroka. Najdejo ga dobrohotni vaščani, ga vzamejo medse in poimenujejo Shivudu. Toda dečku radovednost ne da miru. In ko odraste v krepkega moža, se poda na epsko popotovanje, da bi odkril svoje korenine, izpolnil svojo usodo in [...] The post BAHUBALI: ZAČETEK appeared first on Kurja polt.
RAVS V ZAPORNIŠKEM KRILU

RAVS V ZAPORNIŠKEM KRILU

Kurja polt, 17. februar ― BRAWL IN CELL BLOCK 99 Ko se bivši boksar Bradley Thomas (Vince Vaughn) kot vsako jutro zglasi na delu v mehanični delavnici, izve, da je izgubil službo. Po sili razmer postane kurir mamilaške združbe in po spodleteli kupčiji se kmalu znajde v zaporu. Pod budnim očesom sadističnega upravnika (Don Johnson) mora zdaj izpeljati samomorilsko misijo, [...] The post RAVS V ZAPORNIŠKEM KRILU appeared first on Kurja polt.
MOJSTER MEČA 3D

MOJSTER MEČA 3D

Kurja polt, 17. februar ― SAN SHAO YE DE JIAN 3D Tretji mojster slovi kot najboljši mečevalec v vsej deželi. Ker pa se je naveličal prelivanja krvi, zaigra lastno smrt, se zateče k alkoholu, naseli v lokalni bordel, tam pa se zaljubi v mlado kurtizano. Tudi Yan sila spretno vihti meč, zato ga pogosto zamenjajo za Tretjega mojstra, on pa [...] The post MOJSTER MEČA 3D appeared first on Kurja polt.
MANILA V KREMPLJIH LUČI

MANILA V KREMPLJIH LUČI

Kurja polt, 16. februar ― MAYNILA SA MGA KUKO NG LIWANAG Julio, preprost in nedolžen mladenič s filipinskega podeželja, se na sledi svojemu izginulemu dekletu znajde v prestolnici. Ligayo so zvabili iz ribiške vasice z lažnimi obljubami o svetlejši prihodnosti in jo prisilili v prostitucijo. Juliu v Manili nemudoma ukradejo še tisto malo drobiža, kar ga premore. V [...] The post MANILA V KREMPLJIH LUČI appeared first on Kurja polt.
VINYAN SLO

VINYAN SLO

Kurja polt, 15. februar ― VINYAN Francoska zakonca Jeanne in Paul Belhmer sta v uničujočem cunamiju na Tajskem leta 2005 izgubila sina. Ker se ne moreta soočiti z otrokovo smrtjo, sta še vedno tam. Jeanne se obupano oklepa dejstva, da trupla niso nikoli našli. Prepričana je, da so dečka v kaosu, ki je sledil katastrofi, ugrabili preprodajalci otrok. Paul [...] The post VINYAN SLO appeared first on Kurja polt.
KALVARIJA

KALVARIJA

Kurja polt, 15. februar ― CALVAIRE Neslavni pevec in potujoči zabavljač Marc se po nastopu v domu upokojencev ponovno odpravi na pot. Kmalu bo božič, vreme je strahotno in nato se mu nekje bogu za hrbtom pokvari še avto. K sreči je blizu zakotna vasica in tamkajšnji gostilničar ga prijazno vzame pod streho. Menda mu je pred kratkih izginila [...] The post KALVARIJA appeared first on Kurja polt.
NE RAVNO HOLLYWOOD

NE RAVNO HOLLYWOOD

Kurja polt, 15. februar ― NOT QUITE HOLLYWOOD: THE WILD, UNTOLD STORY OF OZPLOITATION! Ko je avstralska cenzura leta 1971 vpeljala tako imenovani R-certifikat (opozorilo staršem, s katerim si cenzura nad pogrošnimi vsebinami opere roke), je njen represivni primež čez noč postal sila ohlapen. Sledila je prava ustvarjalna eksplozija, ki je obrodila velike avtorske klasike tipa Piknik pri Hanging Rocku [...] The post NE RAVNO HOLLYWOOD appeared first on Kurja polt.

Aleš Novak prevzel Festival Borštnikovo srečanje

Borštnikovo srečanje, 3. januar ― Festival Borštnikovo srečanje ima od januarja 2018 novega umetniškega direktorja. Vodenje največjega in najstarejšega gledališkega festivala pri nas je prevzel Aleš Novak. Po izobrazbi univerzitetni diplomirani gledališki in radijski režiser je bil v preteklosti vodja Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor in vršilec dolžnosti programskega direktorja zavoda Maribor 2012, od marca 2013 pa direktor Javne agencije za knjigo RS. Pri vodenju Borštnikovega srečanja želi vztrajati na najvišji kakovostni in izvedbeni ravni. Hkrati želi spodbuditi premik od festivala kot niza festivalskih dogodkov k festivalu, ki je pomemben regionalni razvojni dejavnik in odpira nove prostore, spreminja mesto in aktivno vključuje ljudi, ob tem pa promovira in podpira uveljavljanje slovenske gledališke ustvarjalnosti doma in v tujini, ob sočasnem razvoju novih občinstev, tako za festival kot za slovensko gledališče v celoti. Tekmovalni program, ki ga bo tudi odslej avtonomno izbral vsakokratni selektor, ostaja vsebinski temelj festivala in hrbtenica festivalskega dogajanja, vsako leto bo pripravljen tudi spremljevalni, strokovni in mednarodni del programa.
še novic