Zastoj je okej

Zastoj je okej

Radio Študent, 25. januar ― V prvi polovici januarja smo si v Cankarjevem domu ljubitelji hitro premikajočih se sličic lahko prvič na posvečenih tleh bele Ljubljane ogledali najnovejši, pa recimo kar avtorski celovečerni film Vinka Möderndorferja – Zastoj.
Slovenski filmi v Clermont Ferrandu

Slovenski filmi v Clermont Ferrandu

Dnevnik, 24. januar ― Na festivalu kratkega filma v francoskem Clermont Ferrandu, ki se bo začel v petek, se bo predstavilo več slovenskih filmov. Poleg kratkih filmov Babičino seksualno življenje režiserke Urške Djukić in Steakhouse Špele Čadež v tekmovalnem programu še...
Leninov park (2021)

Leninov park (2021)

Deseta umetnost, 24. januar ― Domača kriminalna nadaljevanka Jezero, posneta po istoimenskem romanu Tadeja Goloba, ki hkrati predstavlja tudi prvi primer inšpektorja Tarasa Birse, je kljub nekaterim tehničnim napakam in na trenutke preveč očitnemu posnemanju estetike skandinavskega “noir krimiča”, predstavljala kompetentno narejen in vzdušen žanrski izdelek, ki je celo presegel standarde domače televizijske produkcije. Televizijska adaptacija drugega romana v seriji Birsinih primerov, ki […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    A Star Is Born (2018)  This Is the End (2013)  Ghostbusters (1984)  Good Time (2017)  Waiting for the Barbarians (2019) Copyright © Deseta umetnost [Leninov park (2021)], All Right Reserved. 2022.
Slovenski filmi na mednarodnem festivalu kratkega filma v Clermont Ferrandu

Slovenski filmi na mednarodnem festivalu kratkega filma v Clermont Ferrandu

BSF, 24. januar ― Kot smo že poročali, sta se v tokratni 43. mednarodni festival kratkega filma, v francoskem Clermont Ferrandu, v tekmovalni program uvrstila 2 slovenska kratka filma: kratki animirano-dokumentarni film Babičino seksualno življenje (2021) režiserke Urške Djukić in animirani kratki film Steakhouse (2021), animatorke in režiserke Špele Čadež. V program mladega občinstva se je uvrstil kratki animirani film Spacapufi: Žiže (2021) v režiji Jaka Ivanca, v tematsko retrospektivo z naslovom zaplešimo pa plesni kratki igrani film Vašhava koreografa Iztoka Kovača in režiserja Saša Podgorška iz leta 2014.
še novic