Slovenski film že drugič v fokusu na MedFilm festivalu v Rimu

Slovenski film že drugič v fokusu na MedFilm festivalu v Rimu

BSF, 28. oktober ― MedFilm je najstarejši filmski festival v Rimu in bo letos imel že svojo 27. izdajo, ki bo trajala od 5. do 14. novembra. Festival predstavlja kinematografije iz mediteranske regije, letos bo potekal hibridno; v štirih dvoranah in na spletni platformi MyMovies. Slovenski film bo zastopalo kar 12 filmov, v tekmovalnem programu in v fokusu, ki bo namenjen slovenskim filmskim avtoricam. Torek, 9. november, pa je v sklopu festivala zasnovan kot slovenski filmski dan.
Retrospektiva Tatjane Ivan�i� (2021-10-26)

Retrospektiva Tatjane Ivan�i� (2021-10-26)

DIVA video arhiv, 27. oktober ― V sodelovanju s Slovensko kinoteko že tradicionalno obeležujemo Svetovni dan AV dedišÄ�ine (27. oktober). Letos smo k sodelovanju povabili Kinoklub Zagreb (KKZ), pri katerem so nedavno, v sodelovanju z Avstrijskim filmskim muzejem na Dunaju (Österreichisches Filmmuseum), digitalno restavrirali dela mojstrice amaterskega filma, Tatjane IvanÄ�iÄ�. Predvajanih bo štirinajst digitalno restavriranih kratkih filmov, ki so nastali med letoma 1969 in 1979. Uvod v projekcijo in p...
Dune: peščeni planet

Dune: peščeni planet

MMC Film, 27. oktober ― Splošni konsenz je bil: če kdo, se Denis Villeneuve lahko spopade z behemotom Franka Heberta, znanstvenofantastično klasiko, ki se je po mnenju mnogih ne da zares prenesti na film. Kanadčan premore velikopoteznost, manjka mu le ščepec ezoteričnosti.
Svetovna premiera filma Orkester režiserja Matevža Luzarja

Svetovna premiera filma Orkester režiserja Matevža Luzarja

BSF, 27. oktober ― V tekmovalni program 12 izbranih filmov nemškega filmskega festivala Cottbus, ki bo potekal od 2. do 7. novembra, se je uvrstil tudi celovečerni igrani film Orkester scenarista in režiserja Matevža Luzarja. Svetovna premiera filma bo v sredo, 3. novembra ob 17.30 uri, naslednji dan sledi ponovitev ob 13. uri.
še novic