S festivala Kinotrip: Robotove sanje

Kinodvor, 19. april ― Od 20. aprila na sporedu Kindovora! Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

V prodaji vstopnice za posamezne filme na maratonu Slovenskih filmov, ki jih vse preredko vidimo

Kinodvor, 19. april ― V četrtek, 2. maja, bo Kinodvorovo platno ponovno rezervirano za maraton Slovenskih filmov, ki jih vse preredko vidimo - tudi letos po izboru Marcela Štefančiča, jr.. Paket vstopnic za vseh pet filmov - Ko zorijo jagode, Trst, Minuta za umor, Po isti poti se ne vračaj ter Ovni in mamuti - bo vaš za 12 €, z današnjim dnem pa so v prodaji tudi vstopnice za posamezne filme.

Studiu Ghibli častna zlata palma

Dnevnik, 18. april ― Filmski festival v Cannesu bo maja s častno zlato palmo počastil legendarni japonski animacijski studio Ghibli, so sporočili organizatorji festivala. Studio, ki ga je pred 40 leti soustanovil Hajao Mijazaki, je po vsem svetu priljubljen z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

Kinodvor, 18. april ― V Kinodvoru bomo v letošnjem letu izvedli deset filmskih dogodkov s prilagoditvami za gluho in naglušno občinstvo. Slovenski filmi bodo predvajani s slovenskimi podnapisi. Pogovori z gosti bodo potekali z izpisovanjem podnapisov na platno in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.

Pogovor s pisateljem Jeroenom Olyslaegersom po projekciji filma Wil

Kinodvor, 18. april ― Po projekciji filma Wil se nam je pridružil Jeroen Olyslaegers, avtor večkrat nagrajene knjižne predloge. Z njim se je pogovarjala Tadeja Krečič Scholten, novinarka in urednica oddaj o kulturi na Tretjem programu Ars Radia Slovenija. Dogodek smo pripravili v okviru tridesete obletnice diplomatskega sodelovanja med Flandrijo in Slovenijo v sodelovanju z diplomatskim predstavništvom Flandrije v Avstriji, na Češkem, Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem.

Poslednji hura žanrske Kurje polti

Dnevnik, 18. april ― Festival žanrskega filma Kurja polt, ki je lani zaznamoval svojo jubilejno deseto edicijo, nas bo v Kinodvoru jutri še zadnjič posrkal v svet zastalih dihov in naježenih dlak. Le da tokrat še zdaleč ne (le) zaradi groze in gnusa, temveč zaradi...
še novic