Kinobalon na 30. LIFFu

Kinobalon na 30. LIFFu

Kinodvor, 23. oktober ― Kinobalon na LIFFe prinaša izbor najboljših filmov sodobne produkcije za otroke in mlade. Posamezni filmi bodo na ogled zgolj v času festivala. Vstopnice so že v prodaji!
Sic itur Ad astra

Sic itur Ad astra

Radio Študent, 22. oktober ― V vesolju te nihče ne sliši kričat, še posebno, če ti prej pavijan raztrga goltanec. Kaj ima pavijan za delat v vesolju, se vprašate? Odgovor je: prav toliko kot človek. Nič, popolnoma nič. Praznina in brezdanjost teme, ki se razpostrira v neskončnost, travmatično nakažeta majhnost vsega in vsakogar.
Degenerirani potomci bogatašev

Degenerirani potomci bogatašev

Radio Študent, 22. oktober ― Neki italijanski filozof je nekoč govoril o medvladju. Času, ko staro umira, novo pa se šele rojeva. Da staro zares umira, je jasno šele, ko mu začnemo graditi spomenike, ga postavljati v muzeje in nenazadnje, ko mu pišemo nekrologe. Zdi se, da v zadnjem desetletju TV-serije to počnejo s tradicionalnim modelom medijske produkcije.
Ogledano: Oroslan (2019)

Ogledano: Oroslan (2019)

Filmstart, 21. oktober ― Ogledano: Oroslan (2019)IMDB.com6.5Filmstart.si9.5PozitivnoMilivoj Miki Rošrežija in scenarijhibridni žanrNegativnopočasen tempo2019-10-218Skupna ocenaOcena bralcev: (1 Glasuj)8.0Naslov: Oroslan Premiera: 2. oktober 2019 Žanr: drama Država: Slovenija, Češka Igrajo: Margit Gyecsek, Dejan Spasić, Milivoj Miki Roš Režija: Matjaž Ivanišin OPIS: Oroslan, kmečki mesar, epileptik, strastni obiskovalec krčem, je umrl. Film je kratek uvid v spomine ljudi, ki so ga poznali […] The post Ogledano: Oroslan (2019) appeared first on Filmstart.
še novic