Kinodvor obiskal Mathieu Amalric

Kinodvor obiskal Mathieu Amalric

Kinodvor, 19. junij ― Francoski filmski ustvarjalec Mathieu Amalric (Turneja, Barbara) je v torek, 18. junija predstavil svoj film Zorn (2010-2016). Projekciji v okviru festivalov Naj se rola in Jazz Ljubljana je sledil pogovor.
Film pod zvezdami 2019 v znamenju biografij

Film pod zvezdami 2019 v znamenju biografij

Kinodvor, 19. junij ― Med 11. julijem in 3. avgustom Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.
Štirje najbolj pričakovani filmi letošnjega leta

Štirje najbolj pričakovani filmi letošnjega leta

Deseta umetnost, 17. junij ― Leto 2019 je sicer že preteklo že dobro polovico svojih 365 – tih krogov, toda sodeč po filmski ponudbi se zdi, da najboljše šele prihaja. Zato sem se odločil, da sestavim lestvico svojih najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta. Na lestvici kakopak ne bo filmov, ki so že izšli (npr. Us), zato pridejo v poštev le tisti, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Tyrel (2018)  All the Money in the World (2017)  The Witch (2015)  Slonček Dumbo  Deadpool 2 Copyright © Deseta umetnost [Štirje najbolj pričakovani filmi letošnjega leta], All Right Reserved. 2019.

Festival migrantskega filma: Brez ograj, brez mej

Dnevnik, 17. junij ― S projekcijo celovečerca Stiks avstrijskega režiserja Wolfganga Fischerja se je sinoči v Kinodvoru začel Festival migrantskega filma. Že desetič ga organizira Slovenska filantropija, v Ljubljani in enajstih drugih mestih želijo namreč s projekcijami...
Zlati lev za Almodovarja

Zlati lev za Almodovarja

Dnevnik, 17. junij ― Na 76. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah, ki bo potekal od 28. avgusta do 7. septembra, bodo zlatega leva za življenjsko delo podelili znanemu cineastu Pedru Almodovarju, »največjemu in najvplivnejšemu španskemu režiserju po Luisu Bunuelu«,...
Na male zaslone se je vrnila Poletna scena

Na male zaslone se je vrnila Poletna scena

MMC Film, 17. junij ― Večeri bodo spet utripali s Poletno sceno. Prva oddaja je bila na sporedu v ponedeljek in bo do 23. 8. obveščala o zanimivem in slikovitem poletnem dogajanju po Sloveniji in drugod. Ogledati si jo bo mogoče od ponedeljka do petka ob 22. 45 na TV SLO 1.
Šank filozofija Černobila

Šank filozofija Černobila

Radio Študent, 17. junij ― “Še boljše kot The Wire”, “Najboljša serija do zdaj!”, “Noro!”, “Ej, nujno glej Černobil” so le fragmenti hajpa, ki smo ga v zadnjih mesecih lahko detektirali na socialnih omrežjih ali pa zgolj ob pivskem hlajenju s prijatelji. Če se to dogaja tudi vam, niti slučajno ne živite v bubblu.
še novic