Kateri film bi izbrali za popoln decembrski večer v kinu?

Kateri film bi izbrali za popoln decembrski večer v kinu?

ARS Gremo v kino, 13. december ― V art mrežo vabita dokumentarna filma o Ivanu Cankarju režiserjev Amirja Muratovića in Dušana Moravca V art mrežo vabita dokumentarna filma o Ivanu Cankarju režiserjev Amirja Muratovića in Dušana Moravca. Ali pa bi vas v dvorano zvabil letošnji canski zmagovalec, film Tatiči o izjemni družini japonskega režiserja Hirokazuja Koreede? Je vaš ljubi žanr znanstvena fantastika, kot jo ponuja ameriško-avstralska koprodukcije Aquaman? Bi si z družino ogledali novega Robina Hooda?
Animateka 2018

Animateka 2018

ARS Gremo v kino, 4. december ― Poročamo o 15. ediciji festivala Animateka (3. 12.9. 12.) V ospredju oddaje bo festival Animateka – med drugim bomo razmišljali o tekmovalnem programu festivala in o zgodovini madžarskega animiranega filma. V oddaji bomo poleg tega ocenili novi film Thomasa Vinterberga Kursk in priredbo kultnega dela italijanskega gialla Suspiria, pod katero se podpisuje Luca Guadagnino.
Zimske muhe Olma Omerzuja

Zimske muhe Olma Omerzuja

ARS Gremo v kino, 22. november ― Po dveh oddajah o 29. Liffu bomo tokrat predstavili 34. festival LGBT filma, ki se bo začel v soboto v Ljubljani Po dveh oddajah o 29. Liffu bomo tokrat predstavili 34. festival LGBT filma, ki se bo začel v soboto v Ljubljani. Letošnja prejemnica berta za življenjsko delo na področju filmske igre je Špela Rozin; ocenili bomo še filme z rednega sporeda: Zimske muhe Olma Omerzuja, Kustosovo sobo Damjana Kozoleta, Hišo, ki jo je zgradil Jack Larsa von Trierja ter Vdove Stevea McQueena. Vabljeni k poslušanju!
Kam bo v soboto odletel vodomec?

Kam bo v soboto odletel vodomec?

ARS Gremo v kino, 15. november ― V oddaji gostimo tudi nemškega režiserja Christiana Petzolda Vabljeni z nami v dvorane 29. Liffa, kjer bomo dan pred podelitvijo vodomca ugibali, kateri tekmovalni filmi imajo največ možnosti za nagrado, gostili nemškega režiserja Christiana Petzolda, pogledali v priljubljeno sekcijo Ekstravaganca in predstavili še nekaj filmov, ki so nas na festivalu najbolj prepričali.
Liffe 2018

Liffe 2018

ARS Gremo v kino, 6. november ― Poročamo o ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu Liffe (7. 11.18. 11.) V ospredju oddaje bo festival Liffe – med drugim bomo razmišljali o kandidatih za letošnjega vodomca, o najbolj ekstravagantnih filmih, ki jih festival letos ponuja, in o retrospektivni sekciji, posvečeni Češkemu novemu valu.
Liff, Poj mi pesem, Balkam, Bohemian Rhapsody, Lovec ubijalec, Ptice jezer

Liff, Poj mi pesem, Balkam, Bohemian Rhapsody, Lovec ubijalec, Ptice jezer

ARS Gremo v kino, 30. oktober ― Bliža se ljubljanski mednarodni festival Liffe (7. 11.18. 11.) V oddaji se oziramo v prihajajoči festival Liff in pogovarjamo o otvoritvenem dokumentarnem filmu Poj mi pesem, gosta sta režiser Miran Zupanič in glavni protagonist Vlado Kreslin. Napovedujemo tudi Balkam, pregled snemalsko najuspešnejših filmov s področja nekdanje Jugoslavije v zadnjih dveh letih, med premierami v tem tednu pa ocenjujemo film Bohemian Rhapsody , Lovec ubijalec in Ptice jezer.
Karpo Godina v Momi

Karpo Godina v Momi

ARS Gremo v kino, 25. oktober ― Newyorški Muzej moderne umetnosti je v preteklem tednu pripravil prvo retrospektivo Karpa Godine v ZDA. Pogovarjali se bomo s kustosoma v newyorški Momi, kjer se z retrospektivo filmov predstavlja Karpo Godina, ter z direktorjem varšavskega filmskega festivala Stefanom Laudynom. Ocenili bomo filme Johnny English spet v akciji, Ko izgubiš vse in Noč čarovnic ter napovedali Noč grozljivk v ljubljanskem Kinodvoru.
Posledice

Posledice

ARS Gremo v kino, 18. oktober ― Premiera tedna je celovečerni igrani prvenec Darka Štanteta o večplastnih težavah mladega prestopnika v vzgojnem zavodu. Po štirih vesnah v Portorožu in svetovni premieri v Torontu v kino prihajajo Posledice, celovečerni igrani prvenec Darka Štanteta o večplastnih težavah mladega prestopnika v vzgojnem zavodu. Posledice smo izbrali za premiero tedna. Ocenili bomo tudi britanski film Sodnica z Emmo Thompson v glavni vlogi in napovedali 29. Liffe, ki bo prihodnji mesec ponudil pregled najboljših filmov aktualne sezone. V minulem tednu, ko je Slovenski filmski arhiv obeležil 50-letnico, je Ljubljano obiskala hči Ernsta Lubitscha, Nicola, da bi si ogledala pri nas najden očetov nemi film, v več krajih med Slovenijo in Italijo pa se predstavlja kanadsko-švicarski režiser Peter Mettler, ki mu je goriški Kinoatelje podelil nagrado Darka Bratine za izjemen opus na področju neodvisnega filma.
Žaba

Žaba

ARS Gremo v kino, 12. oktober ― Bosanski film Žaba, ki je na sporedu v art mreži, je na ponedeljkovi premieri pospremil igralec Emir Hadžihafisbegović Bosanski film Žaba, ki je na sporedu v art mreži, je na ponedeljkovi premieri pospremil igralec Emir Hadžihafisbegović, gost oddaje Gremo v kino. Na spored pa prihajajo tudi prvi filmi, ki dišijo po oskarjih – med njimi Prvi človek Damiena Chazella. Ocenili bomo še filma Zaljubljen v mojo ženo, Težave v motelu el Royal in govorili tudi o filmih, ki na veliko platno postavljajo Ivana Cankarja.
Hladna vojna, 10 let – Kinodvor, My way 50 – med iskanim in najdenim svetom, Pero Lovšin – ti lahko, Zvezda je rojena, festival Stop trik

Hladna vojna, 10 let – Kinodvor, My way 50 – med iskanim in najdenim svetom, Pero Lovšin – ti lahko, Zvezda je rojena, festival Stop trik

ARS Gremo v kino, 3. oktober ― Paweł Pawlikowski je za režijo filma Hladna vojna prejel zlato palmo Premiera tega tedna v oddaji Gremo v kino je film Hladna vojna Pawła Pawlikowskega. Med drugim tudi zato, ker je ljubljanski mestni kino z njim odprl jubilejni teden ob desetletnici obstoja. Poleg tega v oddaji govorimo o filmu Zvezda je rojena in premierah dveh novih slovenskih dokumentarnih filmov My way 50 – med iskanim in najdenim svetom Maje Weiss in Pero Lovšin – ti lahko Janija Severja. Ta teden se odvija tudi mednarodni festival Stop Trik.
Film Cankar režiserja in scenarista Amirja Muratovića

Film Cankar režiserja in scenarista Amirja Muratovića

ARS Gremo v kino, 27. september ― Dva tedna po portoroški premieri ljubljanski Cankarjev dom že gosti posebno projekcijo filma o pisatelju, ki je kulturnemu hramu dal ime Ta teden si v kinodvoranah lahko ogledate igrano-dokumentarna filma, ki sta nastala v koprodukciji RTV Slovenija in smo ju prvič videli na portoroškem Festivalu slovenskega filma. Z lanske edicije je na spored prišel film Codelli o znanem izumitelju in njegovi manj znani afriški avanturi, pod katerega se podpisuje Miha Čelar. Čeprav je minilo šele dva tedna od portoroške premiere, ljubljanski Cankarjev dom že gosti posebno projekcijo filma o pisatelju, ki je kulturnemu hramu dal ime. Film Cankar režiserja in scenarista Amirja Muratovića bomo ocenili, prav tako kot igrano-animirani film Christopher Robin ter igrani celovečerec Rodin, ki je nastal ob stoletnici kiparjeve smrti.
Študijski filmi na FSF, Na obali Chesil, Vsi vejo, Gajin svet, Bergman: Eno leto, eno življenje

Študijski filmi na FSF, Na obali Chesil, Vsi vejo, Gajin svet, Bergman: Eno leto, eno življenje

ARS Gremo v kino, 20. september ― Ob 100. obletnici rojstva Ingmarja Bergmana predvajajo retrospektivo in dokumentarec o mojstrovnem najplodnejšem letu 1957. Potem ko smo prejšnjo oddajo namenili celovečercem iz tekmovalnega programa 21. festivala slovenskega filma, se bomo tokrat ozrli na kratke študijske filme. Ocenili bomo mladinski film Gajin svet režiserja Petra Bratuše, ki je nastal v koprodukciji RTV Slovenija. V Slovenski kinoteki so ob 100. obletnici rojstva Ingmarja Bergmana zagnali retrospektivo mojstrovih del, ki so jo v Kinodvoru podprli s premiero portretnega dokumentarca Bergman: Eno leto, eno življenje. Ocenili bomo drami Na obali Chesil – nastala je po romanu in scenariju Iana McEwana – ter Vsi vejo, novo delo oskarjevca Asgharja Farhadija.
21. Festival slovenskega filma

21. Festival slovenskega filma

ARS Gremo v kino, 12. september ― Za glavno vesno - najboljši celovečerni film - se poteguje 16 del 21. izdaja Festivala slovenskega filma poteka od ponedeljka naprej v Portorožu. V oddaji, ki jo bomo v celoti posvetili festivalu, vas bomo podrobneje seznanili z aktualnimi filmskimi ustvarjalci in s svežimi novicami.
še novic