Pogovor z Benediktom Erlingssonom o Bojevnici, jubilejni tržaški filmski festival, Marija Škotska, Tihotapec, Stekleni, načrti SFC v letu ’19

Pogovor z Benediktom Erlingssonom o Bojevnici, jubilejni tržaški filmski festival, Marija Škotska, Tihotapec, Stekleni, načrti SFC v letu ’19

ARS Gremo v kino, 17. januar ― Ljubljano je obiskal islandski režiser Benedikt Erlingsson in predstavil svoj drugi celovečerni igrani film Bojevnica Ljubljano je obiskal islandski režiser Benedikt Erlingsson in predstavil svoj drugi celovečerni igrani film Bojevnica, prejemnika vodomca na Liffu in luxa v evropskem parlamentu. V njem okoljska aktivistka Halla sabotira težko industrijo na Islandiji in si prizadeva za posvojitev otroka. Preverili bomo, kaj ponuja jubilejni 30. tržaški filmski festival in kakšni so načrti Slovenskega filmskega centra, sofinancerja domače kinematografije. Recenziramo Marijo Škotsko, Tihotapca in Steklene. Vabljeni k poslušanju!
Igram, sem, Prijatelja za vedno, Zdaj ali nikoli, Ralph ruši internet: Razbijač Ralph

Igram, sem, Prijatelja za vedno, Zdaj ali nikoli, Ralph ruši internet: Razbijač Ralph

ARS Gremo v kino, 8. januar ― Ocenjujemo filme Igram, sem, Prijatelja za vedno, Zdaj ali nikoli in Ralph ruši internet: Razbijač Ralph 2 V središču pozornosti bo novi film Miroslava Mandića Igram, sem. Ocenili bomo še ameriško priredbo francoske uspešnice Prijatelja z naslovom Prijatelja za vedno, film Zdaj ali nikoli z Jennifer Lopez v glavni vlogi in animirani film Ralph ruši internet: Razbijač Ralph 2. Vabljeni k poslušanju!
Urša Menart, nova predsednica Društva slovenskih režiserjev

Urša Menart, nova predsednica Društva slovenskih režiserjev

ARS Gremo v kino, 3. januar ― "Vodenje društva sem prevzela v trenutku, ko je slovenski film v dobri ustvarjalni in katastrofalni finančni kondiciji". - Urša Menart Pogovarjali se bomo z Uršo Menart, novo predsednico Društva slovenskih režiserjev, ter ocenili filme z rednega sporeda. Srbski akcijski triler Južni veter je že postal regionalna uspešnica, premiero pa sta v naših kinih doživela še filma Starec in pištola, zgodba o šarmantnem bančnem roparju z menda zadnjo vlogo Roberta Redforda, ter v Cannesu nagrajeni prvenec belgijskega režiserja Lukasa Dhonta Dekle, ki ga v teh dneh vrtijo v ljubljanskem Cankarjevem domu. V izbranih kinematografih Art kino mreže si lahko ogledate še dokumentarec o operni divi Marii Callas.
Filmi in dogodki, ki so zaznamovali letošnje leto

Filmi in dogodki, ki so zaznamovali letošnje leto

ARS Gremo v kino, 27. december 2018 ― Od 70-letnice nastanka filma Na svoji zemlji, 50-letnice Odiseje 2001 do velikih zmagovalcev domačih in tujih festivalov V zadnji oddaji bomo spomnili na filme in dogodke, ki so zaznamovali leto: od 70-letnice nastanka filma Na svoji zemlji, 50-letnice Odiseje 2001 do velikih zmagovalcev domačih in tujih festivalov. S prazničnega programa pa smo izbrali filma Mary Poppins se vrača Roba Marshalla in Najljubša Yorgosa Lanthimosa – brezčasno zgodovinsko dramo z angleškega dvora.
Tisti čas leta, Čarobna zima v Mumindolu, Asterix: Skrivnost čarobnega napoja, Noč kratkih filmov

Tisti čas leta, Čarobna zima v Mumindolu, Asterix: Skrivnost čarobnega napoja, Noč kratkih filmov

ARS Gremo v kino, 19. december 2018 ― Poročamo o Noči kratkih filmov ter o filmih Tisti čas leta, Čarobna zima v Mumindolu in Asterix: Skrivnost čarobnega napoja V današnji oddaji bomo ocenili božično družinsko satiro Tisti čas leta danske režiserke in igralke Paprike Steen, novo animacijo o muminih, ki se tokrat pripravljajo na praznovanje božiča in novi animirani film o dogodivščinah Asterixa. Poleg tega bodo na 16ih prizoriščih po Sloveniji nocojšnji zimski solsticij obeležili z Nočjo kratkih filmov. Vabljeni k poslušanju!
Kateri film bi izbrali za popoln decembrski večer v kinu?

Kateri film bi izbrali za popoln decembrski večer v kinu?

ARS Gremo v kino, 13. december 2018 ― V art mrežo vabita dokumentarna filma o Ivanu Cankarju režiserjev Amirja Muratovića in Dušana Moravca V art mrežo vabita dokumentarna filma o Ivanu Cankarju režiserjev Amirja Muratovića in Dušana Moravca. Ali pa bi vas v dvorano zvabil letošnji canski zmagovalec, film Tatiči o izjemni družini japonskega režiserja Hirokazuja Koreede? Je vaš ljubi žanr znanstvena fantastika, kot jo ponuja ameriško-avstralska koprodukcije Aquaman? Bi si z družino ogledali novega Robina Hooda?
Animateka 2018

Animateka 2018

ARS Gremo v kino, 4. december 2018 ― Poročamo o 15. ediciji festivala Animateka (3. 12.9. 12.) V ospredju oddaje bo festival Animateka – med drugim bomo razmišljali o tekmovalnem programu festivala in o zgodovini madžarskega animiranega filma. V oddaji bomo poleg tega ocenili novi film Thomasa Vinterberga Kursk in priredbo kultnega dela italijanskega gialla Suspiria, pod katero se podpisuje Luca Guadagnino.
Zimske muhe Olma Omerzuja

Zimske muhe Olma Omerzuja

ARS Gremo v kino, 22. november 2018 ― Po dveh oddajah o 29. Liffu bomo tokrat predstavili 34. festival LGBT filma, ki se bo začel v soboto v Ljubljani Po dveh oddajah o 29. Liffu bomo tokrat predstavili 34. festival LGBT filma, ki se bo začel v soboto v Ljubljani. Letošnja prejemnica berta za življenjsko delo na področju filmske igre je Špela Rozin; ocenili bomo še filme z rednega sporeda: Zimske muhe Olma Omerzuja, Kustosovo sobo Damjana Kozoleta, Hišo, ki jo je zgradil Jack Larsa von Trierja ter Vdove Stevea McQueena. Vabljeni k poslušanju!
Kam bo v soboto odletel vodomec?

Kam bo v soboto odletel vodomec?

ARS Gremo v kino, 15. november 2018 ― V oddaji gostimo tudi nemškega režiserja Christiana Petzolda Vabljeni z nami v dvorane 29. Liffa, kjer bomo dan pred podelitvijo vodomca ugibali, kateri tekmovalni filmi imajo največ možnosti za nagrado, gostili nemškega režiserja Christiana Petzolda, pogledali v priljubljeno sekcijo Ekstravaganca in predstavili še nekaj filmov, ki so nas na festivalu najbolj prepričali.
Liffe 2018

Liffe 2018

ARS Gremo v kino, 6. november 2018 ― Poročamo o ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu Liffe (7. 11.18. 11.) V ospredju oddaje bo festival Liffe – med drugim bomo razmišljali o kandidatih za letošnjega vodomca, o najbolj ekstravagantnih filmih, ki jih festival letos ponuja, in o retrospektivni sekciji, posvečeni Češkemu novemu valu.
Liff, Poj mi pesem, Balkam, Bohemian Rhapsody, Lovec ubijalec, Ptice jezer

Liff, Poj mi pesem, Balkam, Bohemian Rhapsody, Lovec ubijalec, Ptice jezer

ARS Gremo v kino, 30. oktober 2018 ― Bliža se ljubljanski mednarodni festival Liffe (7. 11.18. 11.) V oddaji se oziramo v prihajajoči festival Liff in pogovarjamo o otvoritvenem dokumentarnem filmu Poj mi pesem, gosta sta režiser Miran Zupanič in glavni protagonist Vlado Kreslin. Napovedujemo tudi Balkam, pregled snemalsko najuspešnejših filmov s področja nekdanje Jugoslavije v zadnjih dveh letih, med premierami v tem tednu pa ocenjujemo film Bohemian Rhapsody , Lovec ubijalec in Ptice jezer.
Karpo Godina v Momi

Karpo Godina v Momi

ARS Gremo v kino, 25. oktober 2018 ― Newyorški Muzej moderne umetnosti je v preteklem tednu pripravil prvo retrospektivo Karpa Godine v ZDA. Pogovarjali se bomo s kustosoma v newyorški Momi, kjer se z retrospektivo filmov predstavlja Karpo Godina, ter z direktorjem varšavskega filmskega festivala Stefanom Laudynom. Ocenili bomo filme Johnny English spet v akciji, Ko izgubiš vse in Noč čarovnic ter napovedali Noč grozljivk v ljubljanskem Kinodvoru.
Posledice

Posledice

ARS Gremo v kino, 18. oktober 2018 ― Premiera tedna je celovečerni igrani prvenec Darka Štanteta o večplastnih težavah mladega prestopnika v vzgojnem zavodu. Po štirih vesnah v Portorožu in svetovni premieri v Torontu v kino prihajajo Posledice, celovečerni igrani prvenec Darka Štanteta o večplastnih težavah mladega prestopnika v vzgojnem zavodu. Posledice smo izbrali za premiero tedna. Ocenili bomo tudi britanski film Sodnica z Emmo Thompson v glavni vlogi in napovedali 29. Liffe, ki bo prihodnji mesec ponudil pregled najboljših filmov aktualne sezone. V minulem tednu, ko je Slovenski filmski arhiv obeležil 50-letnico, je Ljubljano obiskala hči Ernsta Lubitscha, Nicola, da bi si ogledala pri nas najden očetov nemi film, v več krajih med Slovenijo in Italijo pa se predstavlja kanadsko-švicarski režiser Peter Mettler, ki mu je goriški Kinoatelje podelil nagrado Darka Bratine za izjemen opus na področju neodvisnega filma.
Žaba

Žaba

ARS Gremo v kino, 12. oktober 2018 ― Bosanski film Žaba, ki je na sporedu v art mreži, je na ponedeljkovi premieri pospremil igralec Emir Hadžihafisbegović Bosanski film Žaba, ki je na sporedu v art mreži, je na ponedeljkovi premieri pospremil igralec Emir Hadžihafisbegović, gost oddaje Gremo v kino. Na spored pa prihajajo tudi prvi filmi, ki dišijo po oskarjih – med njimi Prvi človek Damiena Chazella. Ocenili bomo še filma Zaljubljen v mojo ženo, Težave v motelu el Royal in govorili tudi o filmih, ki na veliko platno postavljajo Ivana Cankarja.
še novic