BRUMNOVA NAGRADA

Fakulteta za dizajn, 4. november ― Fakulteta za dizajn je 22. 10. 2019 prejela Brumnovo nagrado za digitalni produkt MiCreate. Nagrado so prejeli študentka Silina S. Pintar, študenti 3. letnika VK 2018/19 in mentorica doc. mag. Barbara Dovečar. Nagrajeno je bilo oblikovanje uporabniške izkušnje in informacijska arhitektura digitalnega produkta MiCreate. Projekt je nastal v sodelovanju z ZRS Koper in Fakulteto za […] The post BRUMNOVA NAGRADA appeared first on Fakulteta za dizajn.

WDO (World Design Organization)

Fakulteta za dizajn, 17. oktober ― Upravni odbor World Design Organization se je sestal v Hyderabadu (Indija) med 11. in 12. oktobrom 2019, kjer so potekale volitve, ki so se jih udeležili številni člani mednarodne oblikovalske skupnosti, med njimi tudi dekanja FD, prof. Nada Matičič in prodekanja za mednarodno dejavnost Manca Zver Matičič. Pod sloganom ‘humaniziranje oblikovanja’ se je zvrstilo na […] The post WDO (World Design Organization) appeared first on Fakulteta za dizajn.

Modna revija Fakultete za dizajn na ljubljanskem tednu mode – LJFW 2019

Fakulteta za dizajn, 17. oktober ― Na modni reviji ljubljanskega tedna mode – LJFW, ki je potekala v torek, 22.10.2019 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, so se predstavili študenti prvega, drugega in tretjega letnika oblikovanja tekstilij in oblačil s Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem. Študenti 1. letnika so se pod mentorstvom izr. prof. Tanje Devetak predstavili […] The post Modna revija Fakultete za dizajn na ljubljanskem tednu mode – LJFW 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Otvoritev razstave v Galeriji HDMI

Fakulteta za dizajn, 17. oktober ― V Galeriji HDMI, Gerbičeva 51 v Ljubljani, se je v torek, 22. oktobra odvijala otvoritev razstave dveh samostojnih hrvaških umetnikov Vande Jurković in Miroslava Huzjaka. Več v priponki spodaj: VANDA JURKOVIĆ MIROSLAV HUZJAK Galerija:   The post Otvoritev razstave v Galeriji HDMI appeared first on Fakulteta za dizajn.

Pra stol

Fakulteta za dizajn, 15. oktober ― V okviru Festivala lesa, ki poteka v Kočevju, so podelili nagrade mednarodnega natečaja industrijskega oblikovanja Prastol. Strokovna komisija je med predlogi, ki so prišli iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Mehike, Švedske, Finske, Indije in Tajvana izbrala tri najboljše oblikovalske rešitve. Komisija je prvo nagrado podelila Matku Plovaniću in Stefanu Vidoviću za Primaire chair. Matku Plovaniću, ki je […] The post Pra stol appeared first on Fakulteta za dizajn.

Mednarodni sejem pohištva DESIGN DISTRICT 2019

Fakulteta za dizajn, 14. oktober ― V Rovinju se je med 17. in 20. oktobrom odvijal sejem pohištva  DESIGN DISTRICT 2019, na katerem se je predstavila tudi Fakulteta za dizajn s projektom Fleksibilne celice, delo študentk 3.letnika NO, pod mentorstvom Benjamina Hafnerja u.d.i.a. DESIGN DISTRICT 2019 je mednarodni sejem pohištva in notranje opreme hotelov, vil, počitniških domov, restavracij in drugih področij opreme. Galerija:   The post Mednarodni sejem pohištva DESIGN DISTRICT 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Fakulteta za dizajn na Mesecu oblikovanja

Fakulteta za dizajn, 10. oktober ― Razstava: Študentje smeri Notranja oprema/VARIACIJE ŠOLSKE AVLE Mentor: Benjamin Hafner u.d.i.a. Razstava: Študentje: Karin Čerin, Petra Slokan, Nina Auberšek, Viktorija Hafner, Maja Cvelbar, Lucija Draginić, Matija Kunstelj, Anže Lopatič/ČEBELARSTVO IN IZZIV V OBLIKOVANJU Mentor: izr. prof. dr. Damjana Celcar, Gorazd Trušnovec u.d.i.a   Podelitev nagrad: ARHITEKTURA Nataša Avsenik/VARIACIJE PRENOVE ŠOLSKE AVLE Mentor: Benjamin Hafner u.d.i.a. ARHITEKTURA […] The post Fakulteta za dizajn na Mesecu oblikovanja appeared first on Fakulteta za dizajn.

Zaključek tečaja Oblikovanje prostora 2018/19

Fakulteta za dizajn, 3. oktober ― V sredo, 25.09.2019 smo zaključili tečaj Oblikovanje prostora 1 – stanovanjski objekti na Fakulteti za dizajn. V akademskem letu 208/19 je kar 20 tečajnic zelo uspešno pripravilo in zagovarjalo svoje projekte na temo dvosobnega stanovanja v izbranem stilu. Galerija: The post Zaključek tečaja Oblikovanje prostora 2018/19 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Lynne Elvins: Uvod v Design Thinking

Fakulteta za dizajn, 3. oktober ― Lynne Elvins je imela v prvem tednu meseca oktobra predavanja na temo uvoda v Design Thinking z osrednjo idejo, da je najboljša investicija podjetja lahko prav investicija v oblikovanje. Design Thinking je proces iskanja rešitev, ki pripelje kreativno igrivost in kompleksnost človeškega vedenja do točke oblikovanja prototipov za nove produkte in storitve. The post Lynne Elvins: Uvod v Design Thinking appeared first on Fakulteta za dizajn.

Sprejem pri županu občine Domžale

Fakulteta za dizajn, 2. oktober ― Izredni študenti 3.letnika Fakultete za Dizajn / Pridružene članice Univerze na Primorskem so se dne 29.09.2019, skupaj z dekanjo Fakultete za dizajn prof. Nado Matičič, prof. Mojco Perše, pred. Benjaminom Hafnerjem in ravnateljem OŠ Domžale Urošom Govcem, udeležili sprejema pri županu in podžupanji občine Domžale Toniju Dragarju in Renati Kosec. Za občino Domžale so študenti […] The post Sprejem pri županu občine Domžale appeared first on Fakulteta za dizajn.
Mesec oblikovanja 2019

Mesec oblikovanja 2019

Fakulteta za dizajn, 2. oktober ― Zavod Big organizira Mesec oblikovanja (MO), ki bo potekal od 08. 10. do 08. 11. 2019 na Dunajski c. 123 v Ljubljani. V okviru MO, se bodo odvijali razni dogodki, konference, predavanja, razstave… (več si lahko preberete v priloženem programu). Fakulteta za dizajn je vsako leto aktivno vključena v  program MO. PROGRAM VABILO     The post Mesec oblikovanja 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Dobrodošli na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 30. september ― Dobrodošli na Fakulteti za dizajn, Pridruženi članici Univerze na Primorskem. Veselimo se, da smo ponovno skupaj. Študentom 1. letnika želimo uspešen začetek študija. Poskrbeli bomo, da se bomo vsi dobro počutili. Akademski zbor FD The post Dobrodošli na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razpis za tutorje študente 2019/2020

Fakulteta za dizajn, 30. september ― Vse zainteresirane študente vabimo, da se prijavijo, da postanejo tutorji za tuje študente ali tutorji za študente in študente s posebnim statusom. Cilj tutorstva je nuditi študentom oporo pri študiju in pri ostalih težavah, ki se lahko pojavijo ob študiju. Delo tutorja se lahko prizna kot način opravljanja strokovne prakse, vendar največ do 3 ECTS. […] The post Razpis za tutorje študente 2019/2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Dobrodošli na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 30. september ― Dobrodošli na Fakulteti za dizajn, Pridruženi članici Univerze na Primorskem. Veselimo se, da smo ponovno skupaj. Študentom 1. letnika želimo uspešen začetek študija. Poskrbeli bomo, da se bomo vsi dobro počutili. Akademski zbor FD The post Dobrodošli na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Mednarodni hekaton Nasa Space Apps

Fakulteta za dizajn, 27. september ― Inkubator Sežana in Fakulteta za dizajn vabi vse profesorje in študente, da se udeležijo mednarodnega hekatona Nasa Space Apps, ki bo potekal od 18. do 20. oktobra.  Space Apps je 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hekaton – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo […] The post Mednarodni hekaton Nasa Space Apps appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic