SOBOTNA AKADEMIJA 2020 – Pripravljalni tečaji za sprejemne izpite na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Smeri: NOTRANJA OPREMA TEKSTILIJE IN OBLAČILA VIZUALNE KOMUNIKACIJE DIZAJN MANAGEMENT NAKIT SOBOTNA AKADEMIJA se bo izvajala na sedežu Fakultete za dizajn v Trzinu, Prevale 10.  Udeleženci se lahko prijavijo na poljubno število Sobotnih akademij. Obsega 10 ur in sicer se izvaja dve soboti. Cena posamezne Sobotne akademije znaša 100,00€ + 22%DDV = 122,00€.  Račun vam […] The post SOBOTNA AKADEMIJA 2020 – Pripravljalni tečaji za sprejemne izpite na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Be the Best in Design 2020

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Zlin Design Week organizira mednarodni natečaj za mlade oblikovalce z imenom Best in Design. Celoten projekt organizirajo študenti Fakultete za multimedijske komunikacije Univerze Thomas Bata v Zlinu. Best in Design poteka že enajsto leto in daje priložnost strokovnjakom, da se na tem področju predstavijo in osvojijo finančno nagrado do 1.500,00 EUR. Vstop je brezplačen, prijavi […] The post Be the Best in Design 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Arhitekturna poletna šola – 13 juluj 2020 v Benetkah

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Evropska kulturna akademija v Benetkah ECA letos vodi 5 poletnih studiev arhitekture. Tečaji so odprti za prijave. Študiji so organizirani v sodelovanju z akademskimi sodelavci z mednarodnih univerz: Bartlett University, Univerza v Melbournu, UTS Sydney, University of Manchester in University of Applied Arts Dunaj.  The post Arhitekturna poletna šola – 13 juluj 2020 v Benetkah appeared first on Fakulteta za dizajn.

Za mlade do 30. let – Vrhunska kulinarika s 30 % popustom

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Združenje mladih gostincev Slovenije, člani mednarodne organizacije visoke kulinarike Jeunes Restaurateurs d’Europe, vabi vse mlade sladokusce do 30. leta, da okusijo jedi izpod rok izvrstnih chefov po izjemno ugodni ceni – mladi bodo v tednu od 31. januarja do 9. februarja izbrane chefove menije okušali za kar 30 % ceneje. Več: TUKAJ The post Za mlade do 30. let – Vrhunska kulinarika s 30 % popustom appeared first on Fakulteta za dizajn.

Studio Ljudje išče novo ekipo

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Kdo: Oblikovalski studio Ljudje / www.ljudje.si Kaj: Trimesečna plačana specializacija z možnostjo dolgoročnega sodelovanja Rok za prijavo: Do vključno 21.1.2020 V oblikovalskem studiu Ljudje ustvarjamo novo samostojno ekipo, katere primarna naloga bo raziskovanje in razvijanje novih idej in konceptov za naše lastne in naročniške projekte. V ta namen razpisujemo poziv za specializacijo, ki bo okvirno […] The post Studio Ljudje išče novo ekipo appeared first on Fakulteta za dizajn.

Podjetniški izzivi 2019

Fakulteta za dizajn, 18. december 2019 ― V petek, 13.12. 2018 je Inkubator Sežana gostil študente Fakulteta za dizajn. Pripravili so tekmovalni dogodek na temo reševanja podjetniških izzivov s področja razvoja blagovne znamke. Študentje so dobili priložnost, da svojo kreativnost preizkusijo pri reševanju konkretnih izzivov podjetij, vključenih v Inkubator Sežana. Izzive sta zastavila dva podjetja: Linguarium, Lea Pozar s.p. in Atren d.o.o. […] The post Podjetniški izzivi 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razstava bosi. obuti. sezuti. v SEMu

Fakulteta za dizajn, 13. december 2019 ― V petek, 6. decembra 2019 je v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani bila odprta avtorska razstava bosi. obuti. sezuti., ki jo je pripravila dr. Janja Žagar. Razstava govori o sobivanju nog in obuval, njihovih spremenljivih oblikah in pomenih v prostoru in času ter njihovi vlogi pri posameznikovem organiziranju lastnega sveta. Na razstavi so predstavljena tudi […] The post Razstava bosi. obuti. sezuti. v SEMu appeared first on Fakulteta za dizajn.

Slavnostna seja ZRS

Fakulteta za dizajn, 12. december 2019 ― V četrtek 5. decembra smo se udeležili 25. Slavnostne seje Zbora zaposlenih ZRS Koper, ki je bila v izjemno lepi dvorani nekdanjega sakralnega objekta Sv. Frančiška Asiškega v Kopru.  Ob tej pomembni obletnici ZRS se je zvrstilo več dogodkov: Dan odprtih vrat ZRS Koper, poseben gledališki dogodek “Sproščen pogovor o znanosti – družba za znanost” […] The post Slavnostna seja ZRS appeared first on Fakulteta za dizajn.

Idejna prenova UKC Maribor

Fakulteta za dizajn, 3. december 2019 ― Na Fakulteti za dizajn, Pridruženi članici Univerze na Primorskem so študenti 3. letnikov pri predmetu Studio III na smeri Vizualne komunikacije (mentor doc. dr. Martine Kač Nemanič) ter na smeri Notranja oprema (mentor viš. pred. Petra Kocjančič) pripravili pet idejnih projektov prenove Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru. Pripravili so novo celostno grafično podobo, uredili sam […] The post Idejna prenova UKC Maribor appeared first on Fakulteta za dizajn.

Obisk gradbišča stolpnica PECA

Fakulteta za dizajn, 3. december 2019 ― V ponedeljek, 25. novembra smo s študenti 2l Notranje opreme pri predmetu Studio II obiskali gradbišče energetsko visoko učinkovitega stanovanjskega središča PECA. Stolpnico sestavljata dva med seboj povezana atraktivna stolpiča s 17 etažami v katerih bo na voljo 100 skrbno načrtovanih stanovanjskih enot različnih površin in tlorisov, 5 poslovnih prostorov ter dve kleti s parkirišči. […] The post Obisk gradbišča stolpnica PECA appeared first on Fakulteta za dizajn.

Podjetje E- NET išče primernega oblikovalca kataloga

Fakulteta za dizajn, 2. december 2019 ― Področje: AVTOMOBILIZEM (izdelki avtomobilske kozmetike, dodatne opreme in žarnic) Blagovne znamke: Carplan, Carpoint, Osram, M-Tech, Shake, Ring,… Z našimi produkti oskrbujemo veleprodajne trgovce, maloprodajne trgovce ter sistemske kupce v Sloveniji. Opis del: Izdelava kataloga, kateri bi vseboval vse naše produkte (slika, naziv in kratek opis izdelka) Potrebna znanja: grafično oblikovanje kataloga, da ga lahko pošljemo […] The post Podjetje E- NET išče primernega oblikovalca kataloga appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nova rektorica UP zaprisegla in prevzela rektorske časti in dolžnosti

Fakulteta za dizajn, 27. november 2019 25. novembra 2019 je v dvorani Sv. Frančiška v Kopru potekala peta slovesna inavguracija nove rektorice Univerze na Primorskem. S simbolično predajo rektorske insignije je dosedanji rektor prof. dr. Dragan Marušič po osemletnem vodenju visokošolske institucije predal tudi rektorske časti in dolžnosti prof. dr. Klavdiji Kutnar, ki je bila izvoljena 23. maja letos. V imenu […] The post Nova rektorica UP zaprisegla in prevzela rektorske časti in dolžnosti appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic