Junaki Slovenije, nove vsebine!

Statistični urad, 8. marec ― Če Junake Slovenije poznate, vas izzivamo, da se znova podate v bitko. Zbirka kviznih vprašanj je dopolnjena z novimi vprašanji, ki so, današnjemu prazniku primerno, povezana z ženskami. Tiste, ki igre še ne poznate, vabimo, da preverite svoje znanje in se ob tem morda naučite še česa novega.

Junaki Slovenije - večigralski kviz

Statistični urad, 22. januar ― Junaki Slovenije so izobraževalna večigralska mobilna igra, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji. Cilj igre je predstaviti uporabnikom igre statistične podatke o Sloveniji ter hkrati širiti med njimi prepoznavnost Statističnega urada Republike Slovenije.

Statopis 2018

Statistični urad, 6. december 2018 ― Na Statističnem uradu smo pripravili novo izdajo Statopisa. V njem smo opisali zanimivosti z vseh področij, ki jih z uradnimi statističnimi podatki »pokriva« Statistični urad. Vsako poglavje je opremljeno tudi s privlačnimi grafičnimi prikazi, ki naredijo podatke – tako upamo – tudi bolj žive.

Evropske statistične igre

Statistični urad, 5. november 2018 ― Dobili smo zmagovalni ekipi letošnjega nacionalnega dela Evropskih statističnih iger, ki bosta skupaj z drugouvrščenima ekipama iz vsake kategorije sodelovali v evropskem finalu in se z vrstniki iz 14 drugih evropskih držav pomerili v sklepnem dejanju omenjenega tekmovanja.
še novic