3. Evropske statistične igre

Statistični urad, 21. oktober ― Začele so se 3. Evropske statistične igre – tekmovanje v zvezi s statističnimi podatki in v statistični pismenosti. Tekmovali bodo dijaki iz 17 evropskih držav, najprej na nacionalni ravni, najboljši pa še v evropskem finalu. Če imaš rad podatke, se s skupaj sošolci prijavi in se poteguj za nagrado!

Evropski dan statistike

Statistični urad, 17. oktober ― Boljši podatki, boljše življenje. Ta slogan statistiki radi ponovimo 20. oktobra, ko praznujemo evropski dan statistike. Na ta dan še posebej poudarjamo vsestransko uporabnost uradnih statističnih podatkov v poslovnem in zasebnem življenju in želimo na to spomniti javnost.

Razstava infografik

Statistični urad, 9. oktober ― Priznanje Brumen je SURS prejel za razstavo infografik na Krakovskem nasipu v Ljubljani, naslovljeno Statistično gledano, ki jo je pripravil ob 75-letnici svojega obstoja in ki bo za ogled znova na voljo od 17. 10. do 19. 11. 2019.

Junaki Slovenije, poletje je tu!

Statistični urad, 3. julij ― Poletje je tu in tekmovanje se je začelo! Tiste, ki Junake Slovenije že poznate, vabimo, da se znova podate v bitko in se preizkusite ob novih vprašanjih. Tistim, ki igre še ne poznate, priporočamo, da jo spoznate in v njej preverite svoje znanje ter se ob tem morda naučite še česa novega.

Mednarodni dan jazza

Statistični urad, 26. april ― Mednarodni dan jazza: V 2017 ste v Sloveniji lahko povprečno vsak drugi dan obiskali kakšen jazzovski koncert. Vseh je bilo 181. Pripravljalo jih je 25 kulturnih ustanov, obiskalo pa nad 30.000 oseb ali vsakega povprečno 166. 
še novic