3. Evropske statistične igre

Statistični urad, 21. oktober ― Začele so se 3. Evropske statistične igre – tekmovanje v zvezi s statističnimi podatki in v statistični pismenosti. Tekmovali bodo dijaki iz 17 evropskih držav, najprej na nacionalni ravni, najboljši pa še v evropskem finalu. Če imaš rad podatke, se s skupaj sošolci prijavi in se poteguj za nagrado!

Evropski dan statistike

Statistični urad, 17. oktober ― Boljši podatki, boljše življenje. Ta slogan statistiki radi ponovimo 20. oktobra, ko praznujemo evropski dan statistike. Na ta dan še posebej poudarjamo vsestransko uporabnost uradnih statističnih podatkov v poslovnem in zasebnem življenju in želimo na to spomniti javnost.

Razstava infografik

Statistični urad, 9. oktober ― Priznanje Brumen je SURS prejel za razstavo infografik na Krakovskem nasipu v Ljubljani, naslovljeno Statistično gledano, ki jo je pripravil ob 75-letnici svojega obstoja in ki bo za ogled znova na voljo od 17. 10. do 19. 11. 2019.

Junaki Slovenije, poletje je tu!

Statistični urad, 3. julij ― Poletje je tu in tekmovanje se je začelo! Tiste, ki Junake Slovenije že poznate, vabimo, da se znova podate v bitko in se preizkusite ob novih vprašanjih. Tistim, ki igre še ne poznate, priporočamo, da jo spoznate in v njej preverite svoje znanje ter se ob tem morda naučite še česa novega.
še novic