77 let SURSa

Statistični urad, 19. avgust ― Slovenski narodnoosvobodilni svet je 19. avgusta 1944 sprejel sklep, da se ustanovi Statistični urad Slovenije. Ob 77-letnici obstoja SURS smo zato pobrskali po naši podatkovni bazi za zanimivimi podatki in naključji, ki so povezani s številko 77.

Predsedovanje svetu EU

Statistični urad, 1. julij ― Statistični urad RS prevzema za pol leta vodenje Delovne skupine za statistiko, to je delovnega telesa Sveta Evropske unije, katerega glavna naloga je ohranjati splošen pregled nad vsemi s statistiko povezanimi vprašanji.

Statistika o statistiki

Statistični urad, 11. februar ― Statistični urad RS (SURS) izda na svoji spletni strani stat.si letno več kot 700 objav z več kot 20 področij. S toliko področij namreč zbira podatke, ki jih analizira in pripravi za objavo. Kaj še pravi statistika o statistiki?

Svetovni dan statistike

Statistični urad, 20. oktober 2020 20. oktober 2020 je za ljubitelje statistike poseben dan, saj je letos to hkrati evropski dan statistike, ki se praznuje vsako leto, in svetovni dan statistike, ki se zaznamuje na 5 let. Na ta dan želimo še posebno poudariti, kako pomembni in vsestransko uporabni so uradni statistični podatki.

4. Evropske statistične igre

Statistični urad, 20. oktober 2020 ― Letos je mednarodno žirijo najbolj navdušil izdelek ekipe TEGLZAROŽE z ljutomerske gimnazije, v katerem je ta izvirno in zabavno prikazala moč dezinformacij. V skupini starejših dijakov se je s 4. mestom zelo izkazala tudi ekipa PLAN_XY s kranjske gimnazije. Obema ekipama čestitamo za izjemen uspeh!
še novic