Statistična pismenost: verjetnost

Statistični urad, 16. januar ― Z verjetnostjo se pogosto srečujemo, pa se tega velikokrat niti ne zavedamo. Kadar govorimo o statistični verjetnosti, velikokrat zmrznemo. A strah je odveč. Da pojem verjetnost ni bavbav, je prikazano v spodnjem videu. Vabljeni k ogledu!

Kulturne dejavnosti na odru, 2021

Statistični urad, 6. december 2022 ― Na odrih kulturnih domov, gledališč, oper in glasbenih ustanov v Sloveniji je bilo v 2021 izvedenih 15.885 kulturnih prireditev; ogledalo si jih je približno 2 milijona obiskovalcev. Odrska produkcija se je tako skrčila na približno 64 % tiste v letu 2019.

Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov

Statistični urad, 7. november 2022 ― Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov je priložnost, da še bolje spoznamo uporabnike naših statističnih podatkov in storitev, vi pa dobite priložnost, da nam poveste, ali ste zadovoljni z našim delom in ali izpolnjujemo vaša pričakovanja, ter predlagate izboljšave.

Evropski dan statistike

Statistični urad, 17. oktober 2022 20. oktober je evropski dan statistike, dan, ko statistiki širimo zavedanje o vrednosti in pomembnosti uradnih statističnih podatkov. Boljši podatki, boljše življenje je slogan, za katerega si že vrsto let prizadevamo, da bi ga udejanjali v čim večji meri.

6. Evropske statistične igre

Statistični urad, 12. oktober 2022 ― Začeli smo zbirati prijave na 6. Evropske statistične igre. Dijaki, vabljeni, da se do 30. novembra skupaj z mentorji prijavite na tekmovanje in preizkusite v raznovrstnih statističnih nalogah in veščinah.

Statistični dan 2022

Statistični urad, 14. september 2022 ― Kako podražitve vplivajo na naše nakupe, kupno moč in življenjski standard? Zakaj se pojavljajo razlike med občuteno in uradno izmerjeno inflacijo? Kdaj lahko pričakujemo umirjanje inflacije? Odgovore bomo iskali na Statističnem dnevu, 11. oktobra na Brdu pri Kranju. Vabljeni k brezplačni prijavi.
še novic