Statistika o statistiki

Statistični urad, 11. februar ― Statistični urad RS (SURS) izda na svoji spletni strani stat.si letno več kot 700 objav z več kot 20 področij. S toliko področij namreč zbira podatke, ki jih analizira in pripravi za objavo. Kaj še pravi statistika o statistiki?

Svetovni dan statistike

Statistični urad, 20. oktober 2020 20. oktober 2020 je za ljubitelje statistike poseben dan, saj je letos to hkrati evropski dan statistike, ki se praznuje vsako leto, in svetovni dan statistike, ki se zaznamuje na 5 let. Na ta dan želimo še posebno poudariti, kako pomembni in vsestransko uporabni so uradni statistični podatki.

4. Evropske statistične igre

Statistični urad, 20. oktober 2020 ― Znana so imena ekip, ki so zmagale na državni ravni 4. Evropskih statističnih iger. Tudi letos so to štiri ekipe, po dve iz vsake kategorije (A in B), od katerih je po eno iz vsake kategorije določila strokovna žirija, dve pa sta bili izbrani na podlagi prejetih glasov, zbranih z javnim glasovanjem.

Podatkovna baza SiStat, različica beta

Statistični urad, 9. september 2020 ― Prenova podatkovne baze SiStat, ki je v letu 2020 prešla v zaključno fazo, je zdaj skoraj končana. Različica beta je že na voljo. Uporabniki lahko v podatkovni bazi SiStat dostopajo do približno 3.500 tabel, kar pomeni do več kot milijarde podatkov.
še novic