Statistični dan 2020

Statistični urad, 8. januar ― Glavna tema Statističnega dneva 2020 bodo podnebne spremembe in ukrepi za zmanjšanje in blaženje njihovih vplivov ter podatki, potrebni za spremljanje teh sprememb in pripravo ukrepov.

3. Evropske statistične igre

Statistični urad, 21. oktober 2019 ― Objavljamo imena zmagovalnih ekip državne ravni tekmovanja 3. Evropske statistične igre. To so tokrat kar štiri ekipe, ki so bile najuspešnejše v dveh različnih podkategorijah; dve je določila strokovna žirija, dve pa sta bili izbrani na podlagi prejetih glasov, zbranih z javnim glasovanjem.

Evropski dan statistike

Statistični urad, 17. oktober 2019 ― Boljši podatki, boljše življenje. Ta slogan statistiki radi ponovimo 20. oktobra, ko praznujemo evropski dan statistike. Na ta dan še posebej poudarjamo vsestransko uporabnost uradnih statističnih podatkov v poslovnem in zasebnem življenju in želimo na to spomniti javnost.

Razstava infografik

Statistični urad, 9. oktober 2019 ― Priznanje Brumen je SURS prejel za razstavo infografik na Krakovskem nasipu v Ljubljani, naslovljeno Statistično gledano, ki jo je pripravil ob 75-letnici svojega obstoja in ki bo za ogled znova na voljo od 17. 10. do 19. 11. 2019.
še novic