Fant in čaplja

Fant in čaplja

MMC Gledamo, 7. maj ― Najnovejši film Hajaa Mijazakija, prvi po desetih letih, je bil nekakšna demonstracija mojstrovega primata. Studio Ghibli zanj ni pripravil promocijske kampanje, pred premiero niso objavili napovednika ali slikovnega gradiva, kaj šele daljšega sinopsisa.
Kri moje ljubezni

Kri moje ljubezni

MMC Gledamo, 29. april ― Najnovejši celovečerni film britanske režiserke in scenaristke Rose Glass Kri moje ljubezni je tako večplasten, da bi se verjetno brez težav uvrstil tako med Liffove ekstravagantneže in izbrance festivala žanrskih poslastic Kurja polt . . .
Back to Black

Back to Black

MMC Gledamo, 15. april ― Amy Winehouse je bila unikatna, neverjetno nadarjena umetnica. Njeno prekratko življenje bi si zaslužilo iskreno, sočutno obravnavo, kakršne v življenju ni bila deležna. Zaslužilo bi si več kot Back to Black, revizionistično in banalno melodramo.
Radikal

Radikal

MMC Gledamo, 10. april ― Film Radikal, ki je na festivalu Sundance dobil nagrado občinstva, pripoveduje resnično zgodbo o mehiškem učitelju, ki poskuša z nekonvencionalnimi metodami motivirati učence v revni, s kriminalom prežeti soseski.
Zbudi me

Zbudi me

MMC Gledamo, 31. marec ― Naslov Šantićevega novega filma bi lahko dopolnili Zbudi me iz preteklosti. Glavni lik je Rok, ki je pred kratkim doživel nesrečo, v kateri je izgubil spomin. Ne spomni se svojega dekleta Rine in službe, ki jo je opravljal pred nesrečo.
Kako seksati

Kako seksati

MMC Gledamo, 25. marec ― Prve samostojne počitnice s prijatelji, prva počitniška romanca, prva izkušnja spolnosti: ti mejniki najstniškega življenja pogosto pridejo v paketu. In če v nas morda pustijo grenak priokus, to najraje kar potlačimo – ali pa, še huje, romantiziramo.
še novic