Do zmage in naprej

Do zmage in naprej

MMC Gledamo, 25. marec ― Ob koncu tedna, ko so smučarske skakalke prvič uradno tekmovale v smučarskih poletih, je bil v Kinodvoru premierno prikazan dokumentarni film o skupini deklic, ki se iz želje po kar čim boljšem igranju košarke znajdejo sredi boja za ženske pravice.
Medved na koki

Medved na koki

MMC Gledamo, 8. marec ― Hej, če se je obneslo za Kače na letalu in za Sharknado, zakaj se ne bi za Medveda na koki? Film je bil narejen zato, da bi postal meme in ironična kultna klasika, škoda je le, da se ga – v pravem duhu osemdesetih – ne da distribuirati na videokasetah.
Argentina, 1985

Argentina, 1985

MMC Gledamo, 17. februar ― Včasih tirnice zgodovine preusmeri običajen posameznik, godrnjav birokrat, ki pa mora predtem zmagati v boju z lastno apatijo in občutkom nemoči. To klasično hollywoodsko mantro s pridom uporabi argentinska drama o usodnem poglavju nacionalne zgodovine.
Tár

Tár

MMC Gledamo, 7. februar ― V naboru filmov zadnjih let, ki so bodisi na podlagi fikcije ali pa resničnih dogodkov tematizirali zlorabo moči vplivnih posameznikov, je Tár prvi, ki od nas dejansko terja razmislek. Pa ne zato, ker "ruši" žensko plenilko, in ne moškega.
Po soncu

Po soncu

MMC Gledamo, 1. februar ― "Ko enkrat zapustiš kraj, kjer si odraščal, nikoli več ne spadaš tja, vsaj ne zares. " Calum v filmu Charlotte Wells sicer govori o rodni Škotski, a isto bi lahko trdili tudi za čas: v isto reko ne moreš stopiti dvakrat.
M3gan

M3gan

MMC Gledamo, 16. januar ― Lažni oglasi v filmih, mali filmi v filmu, so fascinanten podžanr. V grozljivki M3gan nam tak oglas dopoveduje, da so otroci nori na Večne ljubljenčke, kosmate naslednike Furbyja, okrašene z bolščečimi očmi, posnetimi prdci in preveč realističnimi zobmi.
Dvojna prevara

Dvojna prevara

MMC Gledamo, 11. januar ― Park Chan-wook se je od ultranasilnih modernih klasik postopoma preusmeril k tihim psihoerotičnim srhljivkam: Dvojna prevara je reinterpretacija hitchcockovskega suspenza, labirintni neo-noir, ki na trenutke spominja na razkošne vizualije Wonga Kar-waia.
Osem gora

Osem gora

MMC Gledamo, 27. december 2022 ― Pietro in Bruno, osrednja lika v filmu, se spoznata v otroštvu. Pietro s starši počitnikuje v odročni italijanski alpski dolini, kjer pri stricu in teti živi Bruno, edini otrok v vasi z vse manj prebivalci.
še novic