Okus lakote

Okus lakote

MMC Gledamo, 2. oktober ― On hoče svojo lastno restavracijo in vsaj eno Michelinovo zvezdico, ona hoče – vse. Ljubezen, družino, kariero, strast, otroke in tudi Michelinovo zvezdico. Vse. On sprva malo dvomi, da je vse dosegljivo, ona ne dvomi prav nič.
Krt

Krt

MMC Gledamo, 15. september ― Čilski dokumentarec Krt, ki je bil letos nominiran tudi za oskarja, se začne kot prisiljeno ljubka smešnica o "superdedku" z vohunskimi ambicijami, konča pa kot melanholičen razmislek o odnosu družbe do starih ljudi.
Stari

Stari

MMC Gledamo, 30. julij ― Vsi se bomo postarali in umrli: življenje samo po sebi je grozljivka brez srečnega konca. Kaj pa, če bi naš proces postopnega propadanja pospešili tako zelo, da bi se naša življenska doba skrčila v dolgoživost vinske mušice?
Duša

Duša

MMC Gledamo, 26. julij ― Večina izmed 24 celovečercev animacijskega studia Pixar je zadela žebljico na glavico, ker je brezhibno animirano zgodbo, običajno namenjeno starostno zelo raznovrstnemu občinstvu, spretno povezala z nekim splošnejšim družbenim ali človeškim problemom.
Gloria mundi

Gloria mundi

MMC Gledamo, 17. julij ― Robert Guédiguian je znano ime francoskega filma. Njegov Sneg na Kilimandžaru je bil leta 2011 med drugim prejemnik nagrade lux, z omenjenim filmom in več drugimi deli je bil v tekmovalnih programih najprestižnejših festivalov.
še novic