Sergej Curanović: Plavalec

Koridor, 7. julij ― V zbirki novel in kratkih zgodb Plavalec se avtor na občutljiv, včasih melanholičen način ukvarja z vlogo človeka v tujem, pogosto nerazumljivem okolju. Obetaven prvi literarni korak mladega pisatelja. The post Sergej Curanović: Plavalec appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Artemis Fowl

Artemis Fowl

Koridor, 5. julij ― Disneyjev produkt se ne izkaže kot uspešen z vidika spoštljivosti do izvirnika in tudi ne kot samostojno delo. The post Artemis Fowl appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Žalostinke

Žalostinke

Koridor, 4. julij ― Žalostinke se odvijajo v svojevrstnem liminalnem prostoru, a obenem črpajo iz naše sedanjosti, s čimer neagresivno besedilo podlagajo z aktualnim podtonom. The post Žalostinke appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Primerjalna recenzija: Normalni ljudje – knjiga vs. serija

Primerjalna recenzija: Normalni ljudje – knjiga vs. serija

Koridor, 23. junij ― Z upoštevanjem dejstva, da je Rooney kot izvršna producentka in soscenaristka tesno sodelovala tudi pri ustvarjanju serije, ne preseneča, da se slednja strogo drži romanesknega dogajanja in vsake najmanjše podrobnosti. The post Primerjalna recenzija: Normalni ljudje – knjiga vs. serija appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
22. Festival dokumentarnega filma (reportaža)

22. Festival dokumentarnega filma (reportaža)

Koridor, 23. junij ― Prestavljen zaradi epidemije, je v Cankarjevem domu končno potekal 22. festival dokumentarnega filma, ki nas je tudi tokrat navdušil s svojim programom. The post 22. Festival dokumentarnega filma (reportaža) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Veronika Simoniti: Ivana pred morjem

Koridor, 22. junij ― Zdi se, kot da bi si roman želel napisati, kaj vse bi lahko bili (kot pripadniki skupnosti, tudi narodne), pa zaradi strahu nismo. The post Veronika Simoniti: Ivana pred morjem appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

Koridor, 18. junij ― V Elvisovi sobi je bilo vse prav in v redu, svet se je zdel dober. Igrali so se in pogovarjali. Preprosto so bili otroci in to je zadostovalo. The post Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Jure Kastelic: It’s ok until it’s not

Jure Kastelic: It’s ok until it’s not

Koridor, 17. junij ― Posebej vznemirljivo je tudi delo, ki nosi enak naslov kot celotna razstava. It's ok until it's not upodablja ovna, katerega zavit rogelj se mu z rastjo počasi vrašča v ličnico. The post Jure Kastelic: It’s ok until it’s not appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Vienna Shorts: reportaža

Vienna Shorts: reportaža

Koridor, 16. junij ― Na Dunaju (oziroma zaradi novega koronavirusa izjemoma na spletu) je potekala sedemnajsta izvedba verjetno najpomembnejšega festivala kratkega igranega, dokumentarnega, animiranega, eksperimentalnega in glasbenega filma ter videa v naši soseščini. The post Vienna Shorts: reportaža appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Danilo Kiš: Homo Poeticus

Koridor, 15. junij ― Esej o tem, kako je na slovenskem knjižnem trgu še enkrat opozorjeno na velikega jugoslovanskega pisatelja in svetovljana Danila Kiša. The post Danilo Kiš: Homo Poeticus appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Love Wedding Repeat

Love Wedding Repeat

Koridor, 9. junij ― Gre za povprečen film s površinsko zgodbo, ki gledalcu ne pusti trajnega vtisa in bo v morju (boljših) romantičnih komedij najverjetneje kmalu utonil v pozabo. The post Love Wedding Repeat appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Feliks Plohl: Vsi moji grehi

Koridor, 9. junij ― Med branjem avtobiografske pripovedi zapornika Feliksa Plohla ne razmišljamo, kdo je nedolžen ali kriv, saj se zlahka vživimo v njegov razburljivi svet. The post Feliks Plohl: Vsi moji grehi appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic