Razpoka

Koridor, 5. december ― Kirkwood pred nas postavi predstavo v predstavi in pokaže, kaj vse lahko dosežemo z domišljijo in služi kot dokaz, kaj vse lahko storimo ljudje; ne pa tudi umetna inteligenca. The post Razpoka appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Marco Missiroli: Ko imel bi vse

Koridor, 4. december ― Missiroli je poskusil napisati roman, ki bi odstopal od njegovih prej prevladujočih in čustveno nabitih tem, in s tem izgubil glavno kvaliteto svojega pisanja. The post Marco Missiroli: Ko imel bi vse appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Pretekla življenja (Past Lives)

Koridor, 3. december ― Celine Song v svojem prvencu splete tenkočutno pripoved o ljubezni, izseljenstvu in razpotjih ključnih odločitev. The post Pretekla življenja (Past Lives) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Kruha in iger: Slikarstvo Toneta Kralja 1941–1945

Koridor, 2. december ― Na kratko o odlični razstavi, ki predstavi slikarstvo Toneta Kralja v času druge svetovne vojne, za nameček pa odkriva še nikoli videno, ikonografsko nabito sliko Panem et circenses. The post Kruha in iger: Slikarstvo Toneta Kralja 1941–1945 appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Pia Prezelj: Težka voda

Koridor, 30. november ― Ambiciozen literarni prvenec, ki se posveča temu, kar je zamolčano, in se pri tem zavoljo družbenokritičnega ne odpoveduje literarnoestetskemu. The post Pia Prezelj: Težka voda appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Laura Pérez: Prikrito 

Laura Pérez: Prikrito 

Koridor, 26. november ― Risoroman Prikrito je variacija na temo soobstoja več resničnosti hkrati, podčrtana s saint-exupéryjevsko maksimo, da je bistvo očem nevidno. The post Laura Pérez: Prikrito  appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Sosedje

Sosedje

Koridor, 26. november ― Prikazani odnosi poudarjajo modrost in izkušnje starejše generacije, ne pokažejo pa, da ima tudi mlajša generacija kaj ponuditi in se zavzema za višje vrednote, kot le za karierizem in individualizem. The post Sosedje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

34. Liffe: Pošast (Kaibutsu)

Koridor, 25. november ― Pošast prikaže silovito moč, s katero lahko to, kar se odločimo zamolčati, vpliva na medčloveške odnose. The post 34. Liffe: Pošast (Kaibutsu) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

César Aira: Kako sem postal nuna

Koridor, 23. november ― Sto strani dolga pripoved se pred nami odvije kot popačena odrska predstava, kjer so gibi pretirani in sočasno zelo premišljeni, v nas pa nemalokrat vzbudi tako smeh kot grozo. The post César Aira: Kako sem postal nuna appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic