Sarajevski filmski festival 2019

Sarajevski filmski festival 2019

Koridor, 17. september ― Letos se je v Sarajevu spet odvijal največji filmski festival v jugovzhodni Evropi. Tako je bilo za 10 dni vse dogajanje v mestu prepuščeno zgodbam filmov in filmskih ustvarjalcev. The post Sarajevski filmski festival 2019 appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Maja Miloševič: Oder za gluhe

Koridor, 15. september ― : Poezija Maje Miloševič se odvrača od sklenjenosti in urejenosti, da bi provocirala in dražila. Jasno je, da noče biti všečna, kot pank, na katerega se sklicuje. The post Maja Miloševič: Oder za gluhe appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Cuckoo (Festival Mladi levi 2019)

Koridor, 7. september ― Ker mediji med seboj tekoče sodelujejo in se kot elementi tudi podpirajo, je struktura narative predstave izredno lepo razvidna. The post Cuckoo (Festival Mladi levi 2019) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Andrej Nikolaidis: Madžarski stavek

Koridor, 6. september ― Kratek roman ali, bolje rečeno, dolga poved razkriva človekovo bit, njegova najgloblja čustva in razmišljanja, ob katerih se bralec včasih krohota, včasih pa komaj zadržuje, da ne bruhne v jok. Andrej Nikoladis je mojstrski pri popisovanju življenja, človekovega bistva ter njegovih najglobljih čustev. The post Andrej Nikolaidis: Madžarski stavek appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame)

Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame)

Koridor, 17. avgust ― Končni razplet je v splošnem mogoče predvideti, toda prežvečenost je kljub temu neosnovan očitek: v dolgotrajni sagi se (kot le nekajkrat poprej) zdi, da bodo dogodki pustili resne posledice. The post Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Mihail Bulgakov: Morfij in druge zgodbe

Koridor, 11. avgust ― Mihail Bulgakov je mojster nenavadnega in fantastičnega, in to mojstrstvo se kaže tudi v njegovem najbolj znanem romanu Mojster in Margareta. A na žalost ta sicer genialen roman mnogokrat zasenči njegovo zgodnjo prozo, ki jo sestavljajo predvsem kratke zgodbe. The post Mihail Bulgakov: Morfij in druge zgodbe appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Lena Kregelj: Veronika

Koridor, 5. avgust ― Kljub določenim očitnim zgovornim znakom, Veronika ni tipična uslužbenka javne uprave. Za to je daleč preveč inteligentna. The post Lena Kregelj: Veronika appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Lena Kregelj: Veronika

Koridor, 5. avgust ― Kljub določenim očitnim zgovornim znakom, Veronika ni tipična uslužbenka javne uprave. Za to je daleč preveč inteligentna. The post Lena Kregelj: Veronika appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Colette

Colette

Koridor, 3. avgust ― Colette je zapeljiva zgodovinska drama na prelomu 20. stoletja, ki prikaže karierno pot ene najbolj znanih francoskih avtoric. Ta je hkrati izjemno pomembna kulturna osebnost, njena zgodba pa je zgodba vseh ženskih umetnic, ki se trudijo uspeti v moškem svetu. The post Colette appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Andrés Neuman: Stvari, ki jih ne narediva

Koridor, 28. julij ― Neuman v svoji zbirki kratkih zgodb na poseben način združi človekova razmišljanja – tista, torej, ki bi lahko pestila praktično vsakogar izmed nas –, ki pa še zdaleč niso »banalna« in vsakdanja, pač pa vedno vodijo do ključnega spoznanja. The post Andrés Neuman: Stvari, ki jih ne narediva appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Hana Černivec: Opravek

Koridor, 23. julij ― Še zmeraj nisem zašil luknje v žepu svojega plašča. Vsako šesto, sedmo jutro pozabim nanjo, in ko na poti, kamorkoli že, sežem po vžigalniku, moja dlan zatipa le mrzel zrak. Ne bom je zašil danes. The post Hana Černivec: Opravek appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic