Odpiralni čas januarja

Odpiralni čas januarja

Loški muzej, 3. januar ― Loški muzej bo januarja odprt po zimskem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 17. uro. Galerija Ivana Groharja bo od 13. do 28. januarja 2020 zaradi priprave nove razstave zaprta. 29. januarja 2020 ob 18.00 odpiramo novo razstavo, po tem pa bo galerija odprta po zimskem odpiralnem času.
Slike na steklo

Slike na steklo

Loški muzej, 17. december 2019 ― V fokusu našega muzeja je slika na steklo z motivom svatbe v Kani Galilejski, ki je v inventarni knjigi etnološkega oddelka Loškega muzeja kot prvi predmet vpisana pod inv. štev. E 1. 
Novo v muzejski trgovini

Novo v muzejski trgovini

Loški muzej, 27. november 2019 ― V naši muzejski trgovini je od zdaj na voljo bombažna vrečka z motivom iz stripa Gora velikanov: loška pripovedka o nastanku gore Lubnik, ki je sicer izšel ob razstavi Lubnik – gora velikanov. Avtorja risbe sta umetnika Lea Vučko in Damir Grbanović.
Glasbeni grad

Glasbeni grad

Loški muzej, 22. november 2019 ― Glasbeni grad interaktivno povezuje muzejske pedagoške programe z zbirko slovenskih ljudskih, filmskih in popularnih skladb. Primeren je za oblikovanje šolskega kulturnega dneva, ki ga lahko sestavite iz muzejskih pedagoških programov in dopolnite z glasbeno delavnico Ustvarimo pesem.
Muzejske zanimivosti

Muzejske zanimivosti

Loški muzej, 2. november 2019 ― Cesar Franc Jožef I. Habsburško-Lotarinški je Avstro-Ogrski monarhiji vladal skoraj sedem desetletij. Kult cesarja je imel v večnacionalni habsburški monarhiji povezovalno vlogo. Cesar je predstavljal osrednji simbol monarhije in njene enotnosti. Njegovi portreti so viseli v vsaki šoli, vojaški ustanovi in uradu, meščani so imeli slike obešene po domovih, dostojanstveniki so oponašali njegove zalisce. Po cesarju so se imenovale šole, bolnišnice, druge ustanove.
še novic