Naprej v preteklost

Naprej v preteklost

Loški muzej, 3. avgust ― Skupnost muzejev Slovenije med 17. in 23. avgustom 2020 pripravlja poseben teden, ko bomo muzeji in galerije nagovarjali svoje obiskovalke in obiskovalce ter jih skušali prepričati, da smo zanimivi in varni prostori učenja in zabave.
Odpiralni čas avgusta

Odpiralni čas avgusta

Loški muzej, 10. julij ― Loški muzej bo avgusta odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob sobotah in nedeljah bo za obiskovalce odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.
Naše muzealke

Naše muzealke

Loški muzej, 1. julij ― V kotičku Fokus na hodniku Loškega muzeja bomo predstavili šest imenitnih žensk, ki so bile povezane z delovanjem Loškega muzeja oziroma so bile v njem dolga leta zaposlene kot strokovne delavke.
Odpiralni čas julija

Odpiralni čas julija

Loški muzej, 1. julij ― Loški muzej bo julija odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob sobotah in nedeljah bo za obiskovalce odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.
Novo v Videoarhivu

Novo v Videoarhivu

Loški muzej, 29. junij ― V spletnem videoarhivu je na ogled zanimiv pogovor Katarine Sekirnik iz Rokodelskega centra DUO Škofja Loka z lončarjem in industrijskim oblikovalcem Urbanom Magušarjem, ki je nastal ob odprtju razstave Glina v prostoru in času. 
Poletna muzejska noč

Poletna muzejska noč

Loški muzej, 20. junij ― Na poletno muzejsko noč bo Loški muzej odprt do 22. ure, vstop vanj bo od 18. do 22. ure prost. Ob 20. uri na grajskem vrtu prirejamo glasbeno-pripovedovalsko predstavo Do konca svojih dni skupine Bajaté.
Razgledi Škofje Loke

Razgledi Škofje Loke

Loški muzej, 19. junij ― Spletno razstavo je pripravila Marine Floret, prostovoljka iz Francije, ki je v okviru Evropske solidarnostne enote letos gostovala v Škofji Loki pri Zavodu O in opravljala prostovoljno delo v Loškem muzeju.
še novic