Kipar Franc Ksaver Zajec

Kipar Franc Ksaver Zajec

Loški muzej, 11. oktober ― Med vidnejše kiparje z območja Škofje Loke z okolico sodi tudi Franc Ksaver Zajec, ki velja za prvega akademskega kiparja med Slovenci, izdelal pa je tudi prvo kiparsko upodobitev Prešerna.
Križ, petelin in sonce

Križ, petelin in sonce

Loški muzej, 6. oktober ― Logotip projekta Crngrob naokrog, ki ga je oblikoval Simon Pavlič, v svoji podobi črpa iz za cerkvene stavbe zelo značilnega elementa, ki pa ga pogosto spregledamo – znamenja na vrhu zvonika. Če postanemo bolj pozorni na to, kaj dejansko zaljša strehe prenekaterih zvonikov pri nas, naletimo na različne simbole, ki imajo v krščanstvu posebno močno vlogo.
Prezrti slikar Rajko Šubic

Prezrti slikar Rajko Šubic

Loški muzej, 4. oktober ― V Loškem muzeju hranimo dve sliki akademskega slikarja in pedagoga Rajka Šubica, ki se je posvečal predvsem živalski figuraliki, upodabljanju krajin in tihožitij, v zadnjih letih svojega življenja pa tudi vodni tematiki.
"Posebnost hotela je bazen z ogrevano vodo"

"Posebnost hotela je bazen z ogrevano vodo"

Loški muzej, 1. oktober ― Hotel Transturist je SGP Tehnik začel graditi leta 1970. Odprt je bil decembra 1971, ponašal pa se je s 46 sobami in 96 ležišči, restavracijo, kavarno, seminarskimi dvoranami, klubskimi prostori, dnevnim prostorom s TV-sprejemnikom, teraso, pokritim bazenom ter lepotilnim oddelkom.
Novo v videoarhivu

Novo v videoarhivu

Loški muzej, 17. september ― V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate pogovor kustosa Boštjana Sokliča z umetnikom Simonom Mlakarjem ob njegovi razstavi To je naše vesolje, ki je bila v Galeriji Ivana Groharja na ogled od 21. julija do 12. septembra 2021.
še novic