Visoška kuhinja v 19. stoletju

Visoška kuhinja v 19. stoletju

Loški muzej, 22. julij ― Kuharska knjiga Ta dobra stara kuha, ki jo je Pavle Hafner napisal po pripovedovanju mame Ančke, najstarejše hčere zadnje gospodinje na Visokem, in babice Ane Kalan, nam na zanimiv način odstira skrivnosti in bogastvo kulinarike loškega človeka ob njegovem delavniku in praznikih.
Novo v videoarhivu

Novo v videoarhivu

Loški muzej, 20. julij ― V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate predavanje o zgodovini klekljanja na Slovenskem, od prvih omemb do vpisa klekljanja čipk v Sloveniji na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva leta 2018.
Simon Mlakar: To je naše vesolje

Simon Mlakar: To je naše vesolje

Loški muzej, 12. julij ― V sredo, 21. julija 2021, ob 18. uri v Galeriji Ivana Groharja odpiramo novo razstavo vsestranskega likovnega ustvarjalca in člana Združenja umetnikov Škofja Loka Simona Mlakarja To je naše vesolje. Do takrat bo Galerija Ivana Groharja zaprta.
Crngrob naokrog

Crngrob naokrog

Loški muzej, 6. julij ― V okviru projekta Crngrob naokrog je nastala nova spletna stran, ki celovito predstavlja cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu. Ta je za obiskovalce odprta vsako nedeljo od junija do septembra od 16. do 18. ure.
Medeno pecivo na Loškem

Medeno pecivo na Loškem

Loški muzej, 1. julij ― V razstavnem kotičku Fokus na hodniku Loškega muzeja v okviru projekta Naša kuhna predstavljamo medeno pecivo na Loškem. Njegovo izdelovanje je ena od pomembnejših rokodelskih veščin na Škofjeloškem, ki jo danes obvladajo le še posameznice, zato je skrb za ohranjanje te dediščine še toliko večja.
Gospodinjski aparati Iskra

Gospodinjski aparati Iskra

Loški muzej, 1. julij ― Zahteve po raznovrstnih in sodobnih napravah za gospodinjstvo so se v Jugoslaviji od 50. let dalje postopno večale. Največji proizvodni trg je v teh letih predstavljala Slovenija, med najbolj znane proizvajalce pa je sodila tovarna Iskra.
Grajska kavarna Škofja Loka

Grajska kavarna Škofja Loka

Loški muzej, 1. julij ― Na Loškem gradu se je sredi junija odprla povsem prenovljena Grajska kavarna Škofja Loka, ki jo vodi izkušen barman Anže Tomšič. Kavarna poleg več načinov priprave kave, domačega sladoleda in sladic ponuja tudi širok izbor žganih pijač in koktejlov.
Julijski odpiralni čas

Julijski odpiralni čas

Loški muzej, 30. junij ― Z julijem podaljšujemo odpiralni čas muzeja ob sredah, ko nas lahko obiščete vse do 21. ure, ob sobotah in nedeljah med 10. in 18. uro pa za obiskovalke in obiskovalce odpiramo tudi Škoparjevo hišo na grajskem vrtu. Vabljeni!
še novic