Fajfa za kajenje tobaka

Fajfa za kajenje tobaka

Loški muzej, 27. marec ― Na Slovenskem so bile v rabi pipe zelo različnih oblik, izdelave, velikosti in snovi, prevladovale so lesene pipe domače izdelave. Izdelovali naj bi jih tudi na Martinj vrhu nad Železniki.
Vlastja Simončič

Vlastja Simončič

Loški muzej, 27. marec ― V sklopu projekta Foto Loka / Loške impresije nadaljujemo raziskavo o Vlastji Simončiču, enem od začetnikov novinarske, gledališke, medicinske in eksperimentalne fotografije na Slovenskem.
Potres leta 1511

Potres leta 1511

Loški muzej, 26. marec ― V sredo, 26. marca 1511, med 15. in 16. uro je Kranjsko, Štajersko in Furlanijo stresel najmočnejši doslej znan potres v tem delu Evrope. Usodno je zaznamoval tudi takratno srednjeveško Škofjo Loko, ki je po potresu dobila videz, kakršnega ima v veliki meri še danes.
Materinski dan

Materinski dan

Loški muzej, 25. marec ― Materinski dan, ki ga v Sloveniji praznujemo 25. marca, utrjuje krščansko podobo matere, svoje korenine pa ima v poganskih pomladnih praznovanjih Velike Matere, matere vseh bogov, simbola rasti in plodnosti. 
Brižinski spomeniki

Brižinski spomeniki

Loški muzej, 20. marec ― Brižinski spomeniki so jezikovno in slovstveno pomembni slovenski zapiski iz zgodnjega srednjega veka. So najzgodnejši dokument slovenske kulture, najstarejši ohranjeni zapisi v slovenščini in najstarejša slovanska besedila, pisana v latinici.
Zornica

Zornica

Loški muzej, 19. marec ― Umeniški projekt Zornica je nadgradnja interaktivnega in intermedijska projekta, ki ga je skupina ustvarjalk in ustvarjalcev izpeljala lani v cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu.
še novic