Podobe minulega časa

Podobe minulega časa

Loški muzej, 25. januar ― Avto-moto društvo Škofja Loka ima bogato zgodovino organiziranja športnih prireditev, eno od njih, tekmovanje za Veliko nagrado Loke, je s svojim fotoaparatom v sedemdesetih letih ovekovečil tudi slovenski fotograf Tihomir Pinter.
Letni program 2021

Letni program 2021

Loški muzej, 21. januar ― Objavljamo program Loškega muzeja za leto 2021, v katerem nadaljujemo sistematično prenovo stalnih zbirk v skladu s sodobnimi muzejskimi smernicami ter konceptualno zaokrožen razstavni program, ki smo ga v preteklih letih nadgradili glede na prizorišča, usmeritve in naloge muzeja.
Slikarski svet Pavla Florjančiča

Slikarski svet Pavla Florjančiča

Loški muzej, 18. januar ― Slikar Pavel Florjančič je popolnoma predan tihožitni tematiki. Prodornost njegovega jasnega, do konca izčiščenega vpogleda v skrivnostni svet razporejene predmetnosti, je v kontekstu slikarskega podajanja prostorske intime izjemna. 
Dražgoše 2021

Dražgoše 2021

Loški muzej, 12. januar ― Loški muzej Škofja Loka je z bogatim fotografskim gradivom iz druge svetovne vojne sodeloval pri pripravi videa o medvojnem dogajanju v vasi Dražgoše.
Duhovni intimizem Mojce Pintar

Duhovni intimizem Mojce Pintar

Loški muzej, 11. januar ― Mojca Pintar spada med zanimivejše likovne osebnosti na Loškem. Svoje likovne zamisli prepričljivo konkretizira, jih v sosledju sklopov vsebinsko-formalno razširja in poglablja, ob tem pa brez sentimentalnosti izpostavlja osebna občutja, ki so arhaična in vizionarska.
Rog izobilja

Rog izobilja

Loški muzej, 4. januar ― Rog izobilja je v sodobnih upodobitvah in razumevanju rogu podobna pletena košara, ki so jo v preteklosti tradicionalno uporabljali za transport in hrambo sadja ter drugih darov narave, v klasični antiki pa je bil simbol rodovitnosti, obilja, radodarnosti, prehrane, bogastva in sreče.
še novic