Glasbeni grad

Glasbeni grad

Loški muzej, 22. november ― Nov pedagoški program za šole in organizirane skupine Glasbeni grad interaktivno povezuje muzejske pedagoške programe z zbirko slovenskih ljudskih, filmskih in popularnih skladb. Primeren je za oblikovanje šolskega kulturnega dneva, ki ga lahko sestavite iz enega ali več muzejskih pedagoških programov in ga dopolnite z interaktivno glasbeno delavnico Ustvarimo pesem.
Odprtje razstave 40+ ... Skozi čas in naprej ...

Odprtje razstave 40+ ... Skozi čas in naprej ...

Loški muzej, 21. november ― V kapeli Loškega muzeja Škofja Loka smo v sredo, 20. novembra 2019, ob 19. uri z odprtjem razstave 40+ ... Skozi čas in naprej ... slavnostno obeležili 40. obletnico delovanja Združenja umetnikov Škofja Loka (ZUŠL). Na odprtju so o široki paleti dejavnosti ZUŠL-a, ki sodi v sam kakovostni vrh tovrstnih združenj pri nas, spregovorili direktorica Loškega muzeja Škofja Loka Saša Nabergoj, župan Mestne občine Škofja Loka Tine Radinja, predsednica ZUŠL-a Agata Pavlovec ter kustosa razstave Boštjan Soklič in Barbara Sterle Vurnik.
Muzejske zanimivosti

Muzejske zanimivosti

Loški muzej, 2. november ― Cesar Franc Jožef I. Habsburško-Lotarinški je Avstro-Ogrski monarhiji vladal skoraj sedem desetletij. Kult cesarja je imel v večnacionalni habsburški monarhiji povezovalno vlogo. Cesar je predstavljal osrednji simbol monarhije in njene enotnosti. Njegovi portreti so viseli v vsaki šoli, vojaški ustanovi in uradu, meščani so imeli slike obešene po domovih, dostojanstveniki so oponašali njegove zalisce. Po cesarju so se imenovale šole, bolnišnice, druge ustanove.
Z nami praznujejo: Filatelistično društvo Lovro Košir Škofja Loka

Z nami praznujejo: Filatelistično društvo Lovro Košir Škofja Loka

Loški muzej, 29. oktober ― V Galeriji Ivana Groharja na Mestnem trgu si lahko do 24. novembra ogledate razstavo z naslovom Z nami praznujejo. Razstava predstavlja nekaj pomembnih loških društev, šol in klubov, ki letos praznujejo jubilej svojega delovanja, med drugimi Filatelistično društvo Lovro Košir Škofja Loka. Društvo nosi ime po Lovrencu Koširju (1804, Spodnja Luša – 1879, Dunaj), poštnem inovatorju in rojaku. 
Odpiralni čas Loškega muzeja med prazniki

Odpiralni čas Loškega muzeja med prazniki

Loški muzej, 29. oktober ― Loški muzej bo v četrtek, 31. oktobra, odprt med 10. in 18. uro. V petek, 1. novembra, bo muzej ZAPRT.  Galerija Ivana Groharja bo prav tako odprta v četrtek, 31. oktobra, med 1o. in 14. uro, v petek pa bo galerija ZAPRTA.  V novembru bo muzej odprt po zimskem odpiralnem času, to je med 10. in 17. uro. Zadnji vstop v muzej je pol ure pred zaprtjem. 
Novost na naši e-knjižni polici

Novost na naši e-knjižni polici

Loški muzej, 29. oktober ― Na naši e-knjižni polici zdaj lahko prelistate prvi vodnik po zbirkah Loškega muzeja, ki je bil izdan leta 1962.  Knjižica je ponatis iz dela avtorja prof. Franceta Planine z naslovom Škofja Loka z bližnjo okolico.
Ogled zbirk na dvorcu Visoko

Ogled zbirk na dvorcu Visoko

Loški muzej, 23. oktober ― Ogled zbirk na dvorcu Visoko bo zaradi gradbenih del možen le še do 17. 11. 2019, nato pa bodo muzejske zbirke nekaj časa zaprte.  Zbirke si lahko ogledate še ta konec tedna, to je 26. in 27. oktobra, med 10. in 19. uro, oba dva dneva bo odprta tudi kavarna.
Predstavitev publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

Predstavitev publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

Loški muzej, 4. oktober ― V torek, 1. oktobra, je Mojca Šifrer Bulovec, kustosinja etnologinja v Loškem muzeju, v Rokodelskem centru Ribnica predstavila novo publikacijo Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?, ki je nastala v okviru istoimenskega projekta, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Publikacijo sta predstavili avtorici Mojca Šifrer Bulovec in Tina Zajc Zver.
Odpiralni čas Loškega muzeja v oktobru

Odpiralni čas Loškega muzeja v oktobru

Loški muzej, 1. oktober ― Loški muzej bo v oktobru odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro.  Ob ponedeljkih bo muzej ZAPRT. Galerija Ivana Groharja bo odprta ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 18. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro. Ob ponedeljkih bo galerija ZAPRTA.  Vabljeni na obisk!
Septembrske novosti v Loškem muzeju

Septembrske novosti v Loškem muzeju

Loški muzej, 30. september ― Mesec september je bil v Loškem muzeju zelo pester.  V Domu čebelarjev Brode smo 8. septembra odprli novo muzejsko zbirko Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi!, ki smo jo v sodelovanju s Čebelarskim društvom Škofja Loka pripravili v okviru projekta Med-O-Vita. V Galeriji Ivana Groharja pa smo 25. septembra odprli novo začasno razstavo Z nami praznujejo.
Novo v spletnem Video arhivu!

Novo v spletnem Video arhivu!

Loški muzej, 24. september ― V juniju smo ob razstavi Sanela Jahić: The Labour of Making Labour Disappear // Delati zginotje delanja pripravili tudi pogovor z umetnico, ki ga je vodila kustosinja razstave Barbara Sterle Vurnik. Posnetek pogovora si lahko ogledate tudi v našem spletnem Video arhivu. 
Dnevi evropske kulturne dediščine na Škofjeloškem

Dnevi evropske kulturne dediščine na Škofjeloškem

Loški muzej, 18. september ― Namen Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini, o bogastvu in kulturni raznolikosti Evrope. V okviru Tedna kulturne dediščine (TDK) si prizadevamo z različnimi aktivnostmi spodbujati večjo vključenost vsebin s področja ohranjanja kulturne in naravne dediščine tudi v vzgojno-izobraževalne procese, v formalnem in neformalnem izobraževanju. 
še novic