Zornica

Zornica

Loški muzej, 21. maj ― Od 27. maja 2020 bo v Galeriji Ivana Groharja na ogled razstavni projekt Zornica, pri katerem sodelujejo Janez Jocif in Capella Carniola, Agata Pavlovec, Andrej Perko, Tone Štamcar in Maja Šubic, kustosa razstave pa sta Barbara Sterle Vurnik in Janez Jocif.
O začetkih Škofje Loke

O začetkih Škofje Loke

Loški muzej, 12. maj ― Začetki Loškega gospostva segajo v leto 973, ko je nemški cesar Oton II. z darilno listino freisinškemu škofu Abrahamu podaril naselje Loko, Selško in večji del Poljanske doline ter Sorškega polja. Nekoliko kasneje je nastala Škofja Loka.
Odpiralni čas maja

Odpiralni čas maja

Loški muzej, 4. maj ― Loški muzej bo maja odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro, Galerija Ivana Groharja pa ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 18. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro.
Sokolski dom

Sokolski dom

Loški muzej, 30. april ― Sokolski dom so slavnostno odprli 6. julija 1922. Sprva je bil namenjen telovadbi, danes pa deluje kot eden od kulturnih centrov Škofje Loke.
Puštalski umetniški babilon

Puštalski umetniški babilon

Loški muzej, 30. april ― V okviru neformalnega združenja Puštalcev so po večini povezani ljubiteljski ustvarjalci, pa tudi profesionalci, ki si z likovnimi sredstvi družno prizadevajo spremljati življenje svoje okolice in ji vračati svoj pogled.
Glina v prostoru in času 

Glina v prostoru in času 

Loški muzej, 30. april ― V Loškem muzeju pripravljamo razstavo projekta Katalog slovenskih glin lončarja in industrijskega oblikovalca Urbana Magušarja ter jo razširjamo in povezujemo z izborom predmetov iz gline iz obdobja srednjega in novega veka iz Škofje Loke.
Kmalu odpiramo vrata

Kmalu odpiramo vrata

Loški muzej, 29. april ― Vlada je včeraj odločila, da lahko muzeji in galerije z današnjim dnem ponovno odpremo svoja vrata. Ker se moramo na to ustrezno pripraviti in poskrbeti za varnost zaposlenih in obiskovalcev, Loški muzej za zdaj ostaja zaprt.
še novic