Vesel svetovni dan lutk!

Vesel svetovni dan lutk!

Hiša otrok in umetnosti, 21. marec ― Vsako leto 21. marca praznujemo svetovi dan lutk. Letošnjo slovensko poslanico je pripravila mag. Breda Varl Slovenska poslanica ob svetovnem dnevu lutk Najlepši je nasmeh na skoraj okamnelem obrazku. Pogled je usmerjen proti dogajanju, očke na široko odprte … veke kot da so ohromele. Duša vsrkava videno in slišano in še dolgo dolgo se ne […]
Festival Bobri – brezplačne vstopnice

Festival Bobri – brezplačne vstopnice

Hiša otrok in umetnosti, 17. marec ― Med 25. marcem in 15. aprilom bo potekal 15. festival Bobri. Kot vsako leto se tudi letos Hiša pridružuje festivalu z našimi predstavami. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete v soboto, 18. marca, med 11.00 in 14.00 (oziroma dokler ne bodo pošle) v Klubu Slovenskega mladinskega gledališča na Vilharjevi 11. Več informacij najdete na Bobrovi spletni strani.
Začenja se Gibanica 2023

Začenja se Gibanica 2023

Hiša otrok in umetnosti, 21. februar ― V sredo, 22. 2., se pričenja 11. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica. V spremljevalnem programu Gibanica Fringe je tudi naša interaktivna plesna predstava Od kapljice do oceana. Na sporedu je v soboto, 25. 2. Predstava ob 16.00 je že razprodana, zato smo odprli dodatni termin ob 18.00.
Predstave z obiskom dedka Mraza

Predstave z obiskom dedka Mraza

Hiša otrok in umetnosti, 19. november 2022 ― V Hiši nas bo tudi letos obiskal dedek Mraz. Prišel bo po prazničnih predstavah – 26. decembra Opičja uganka, 27. decembra Muca Copatarica, 28. decembra pa Žabec pozimi. Dedek Mraz lahko vaše otroke tudi obdari. Za natančnejše informacije glede obdarovanja nam ob rezervaciji vstopnic napišite še e-pošto.
Dodatne vstopnice za predstave

Dodatne vstopnice za predstave

Hiša otrok in umetnosti, 22. februar 2022 ― Zaradi sprostitve vladnih ukrepov lahko ponovno obratujemo s polnimi kapacitetami. Zato so za predstave, ki so bile prej razprodane, na voljo dodatne vstopnice. Za obisk predstave PCT pogoj ni več obvezen, še vedno pa vas prosimo, da vsi starejši od 6 let še vedno nosite masko.
Novoletna predstava na daljavo

Novoletna predstava na daljavo

Hiša otrok in umetnosti, 30. december 2021 ― Za lepši prehod v novo leto vam podarjamo predstavo na daljavo – Pingvin Frederik iz predstave Štirje letni časi. Predstava bo dosegljiva na www.hisaotrok.si/predstave-na-daljavo/ od 31. 12. od 17.00 do 1. 1. do 14.00. Uživajte v ogledu in srečno in lutk polno novo leto!
Sprememba predstave 28. 12.

Sprememba predstave 28. 12.

Hiša otrok in umetnosti, 27. december 2021 ― Zaradi bolezni bo jutri, 28. 12., namesto predstave O belem mucku, ki je bil čisto črn na sporedu predstava Zlati ključek gledališča Gdč. Bazilike. Ponovne rezervacije niso potrebne. Opravičujemo se za spremembo in prosimo za razumevanje.
Podprite Hišo – namenite nam 1%

Podprite Hišo – namenite nam 1%

Hiša otrok in umetnosti, 26. december 2021 ― Do konca leta 2021 se lahko odločite, komu boste namenili do 1% vaše dohodnine. Veseli bomo, če nas podprete in nam z vašo podporo omogočite, da lažje prebrodimo čase oteženega dela. Najdite na e-davkih (davčna številka 23622989) ali na vaš davčni urad odnesite izpolnjen obrazec.
ŠTUDENTEATER 7.0

ŠTUDENTEATER 7.0

Hiša otrok in umetnosti, 11. oktober 2021 ― Korona morda lahko ustavi cel svet, nas pa bolj težko. Odpiramo vpis v sedmo sezono ŠtudenTeatra! Za vse tiste, ki ste vedno slutili, da imate v sebi performerja, pa mu do zdaj še niste pustili, da skoči na oder. Odlični profesionalni igralci in režiserji vas bodo popeljali skozi večmesečne delavnice avtorskega gledališča do končne predstave. […]
še novic