Joseph DeLappe: In Drones We Trust! (2014- )

MoTA, 26. november ― Skupinska intervencija In Drones We Trust! Josepha DeLappa, ki poteka od leta 2014 v ZDA in v Evropi, z minimalnim posegom na bankovcih vabi obiskovalce k tiskanju političnih motivov na svoj denar. Na voljo so trije motivi: ‘In Drones We Trust’ je štampiljka MQ1 Predator drona. Sprva je bil opremljen s kamerami, kasneje pa nadgrajen […] The post Joseph DeLappe: In Drones We Trust! (2014- ) appeared first on MoTA.
Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018)

Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018)

MoTA, 26. november ― Delo Tone Patterns Study #2 je nadgradnja Perichevega projekta Noise Patterns. V njem Perich raziskuje oblikovanje in naglaševanje digitalnega hrupa. S tehničnega vidika je zvočna surovina Vzorcev hrupa 1-bitni digitalni hrup: verjetnostna gostota naključnih oscilacij, ki jih Perich vrsti v ritmične vzorce in plasti, v teksture, impulze, utripe in hrumenje. V delu Tone Patterns Study […] The post Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018) appeared first on MoTA.

(English) KӢR LIVE 360* // SHAPE & XLR8R

MoTA, 21. november ― (English) We're happy to announce tomorrow's exclusive live stream of Bescenje, a comission by SONICA Festival for SHAPE x XLR8R collaboration. The piece teleports us to the atrium between the Palace of Albania and the Cultural Center of Belgrade and is to be experienced with headphones for an immersive experience. The post (English) KӢR LIVE 360* // SHAPE & XLR8R appeared first on MoTA.
Bojana Petković: Swamp Orchestra (2015)

Bojana Petković: Swamp Orchestra (2015)

MoTA, 16. november ― Swamp Orchestra poustvarja specifično zvočni eko-sistem močvirja. V središče tega sistema postavlja svetlobo kot predpogoj za življenje močvirskih živali in posledično njihovega oglašanja. S svojo zasnovo pa odraža kompleksnost in večplastnost soodzivanja med naravnim in umetnim svetom. Bojana Petković je medijska umetnica in oblikovalka, ki živi v Bremnu, kjer opravlja magisterij iz Digitalnih medijev na […] The post Bojana Petković: Swamp Orchestra (2015) appeared first on MoTA.
Marco Barotti: Labodi (2016)

Marco Barotti: Labodi (2016)

MoTA, 16. november ― Instalacija Labodi je sestavljena iz osmih satelitskih krožnikov, tipičnih odpadkov današnjega časa, ki predstavljajo televizijo in množične medije. Labodi mirno lebdijo v vodi, oživljajo jih zvok, veter ter voda in se popolnoma stapljajo z naravo, ki jih obkroža. Postavitev povzroča nenavaden spoj odpora in mirne ter domačne intimnosti v naravi, ki hkrati nagovarja k premisleku […] The post Marco Barotti: Labodi (2016) appeared first on MoTA.
Adam Basanta: Potopljeni zakladi (2018)

Adam Basanta: Potopljeni zakladi (2018)

MoTA, 16. november ― Starodavne rušeine padajo proti dnu oceana. Opuščene ali brodolomne, utopljene. Hitrost, s katero so tehnologije zavržene, ustvarja miren ekosistem s počasnim utripom. Čigava življenja so bila to? Še kot vrsta, ki se sooča z ekološkim propadom, ohranjamo edinstveno obsesijo, da povezujemo ločene predmete v kohezivno zgodbo. Dno duševnega oceana je v škatlici za radovedne. Delo […] The post Adam Basanta: Potopljeni zakladi (2018) appeared first on MoTA.

Tomas Nordmark: The Neck (2019)

MoTA, 16. november ― The Neck je osem kanalna, 24-minutna kompozicija, katere izhodišče je pesem švedskega pesnika E.J. Stagneliusa z naslovom “Näcken”. V kompoziciji Nordmark raziskuje obskurnost istoimenskega mitološkega vilinca, ki spreminja oblike (v skandinavskem izročilu je pogosto prikazan kot gol moški, ki ljudi vabi k sebi v vodo s pomočjo svoje violine) in poskuša vzpostaviti dialog z njim. […] The post Tomas Nordmark: The Neck (2019) appeared first on MoTA.

Jörg Piringer: darkvoice space=time (2019)

MoTA, 16. november ― darkvoice je glasbeni album in serija videov, ki se sprašujejo o vlogi govorjenega jezika v času trajnega elektronskega nadzora. Kadri videa g-singe iz albuma darkovoice so zgrajeni iz manipuliranega glasu, tipografije in digitalnih tehnologij, natisnjeni s 3D tiskalnikom v kronološkem redu in združeni v prvotnem generativnem videu, tako da skupaj tvorijo tridimenzionalno skulpturo. Jörg Piringer je […] The post Jörg Piringer: darkvoice space=time (2019) appeared first on MoTA.

Hannah Catherine Jones: Owed To Bussa 2.0 (2019)

MoTA, 16. november ― Owed to Bussa (2016) je prva v seriji Diasporic Oweds, v kateri Jones preiskuje svoje utelešenje afro-futurizma. Iz prvotnega performansa je delo spremenjeno v instalacijo in v to novo obliko vnaša brezmejno prakso raziskovanja. Bussa je dejanska zgodovinska oseba, nigerijska sužnja, ki v delu postane figura in metafora za prednike, skozi Jonesin digitalni arhiv spletnega […] The post Hannah Catherine Jones: Owed To Bussa 2.0 (2019) appeared first on MoTA.

CHAINES: The Prototype In The Attic (2019)

MoTA, 16. november ― Zeleni Gozd Štiri.. Javorjev Čok.. Drevesno Bitje.. Čarovniški Sadež.. To je le nekaj sestavin CHAINEsove taktilne igre s kartami. Igranje brez gledanja – intuicija in okoliščine, od-grajevanje resničnosti čez prostor in čas. Oblikovanje prostora za razmišljanje in interakcijo – dva igralca, ki igrata različice iste igre. “Vse stvari se povezujejo  [in manifestirajo] kot.. komunikacija.” CHAINES […] The post CHAINES: The Prototype In The Attic (2019) appeared first on MoTA.

Ross Manning: Ambient Painting 2019 – SONICA (2019)

MoTA, 16. november ― Ambient Painting (2017– ) je serija del, navdahnjenih z dostopnostjo/drobirjem, pogostostjo/ambientom in obliko in prostorom. Z uporabo steklenih dihroičnih filtrov- skrite komponente pri izdelavi projektorjev – so vznikle kvalitete izpostavljene preko postavitve in kompozicije. Oseba, ki skrbi za postavitev razstave mora sprejemati estetske odločitve. Delo nima svoje lastne vnaprej določene podobe. Ross Manning je vizualni […] The post Ross Manning: Ambient Painting 2019 – SONICA (2019) appeared first on MoTA.

Knjiga NONUMENT! je izšla

MoTA, 2. november ― Prva knjiga Nonument! skozi teoretske in praktične premisleke razgrajuje neologizem 'nonument' in z njim povezane probleme memorializacije, negacije, zapuščanja in ruševin. The post Knjiga NONUMENT! je izšla appeared first on MoTA.

patten: FLEX Constellation (SNC0919) (2019)

MoTA, 26. oktober ― Flex Constellation (SNC0919) razširja svet pattenovega transmedijskega projekta FLEX – združuje fragmente utekočinjenega, hi-tech zvoka in evokativne podobe in besedila in tako ustvarja fizično intervencijo v galerijskem prostoru. Umeščena je v zid zvočno izolirne pene, ki jo običajno najdemo v snemalnih studijih, kar alterira tudi sam bel galerijski prostor – ravni instalacije neobremenjeno reagirajo in […] The post patten: FLEX Constellation (SNC0919) (2019) appeared first on MoTA.
še novic