Nonument Group: Razstava je na terenu!

MoTA, 23. maj ― Nonument Group: Razstava je na terenu! Muzej za arhitekturo in oblikovanje 25.5.-25. 7. 2021 V Projektnem prostoru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje se Nonument Group predstavlja z razstavo, ki so jo pomenljivo poimenovali: Razstava je na terenu. Osredotoča se ne vprašanje fenomena nonument, s čimer označujemo arhitekturo, spomenike, javne prostore in infrastrukuro, katerih pomen se […] The post Nonument Group: Razstava je na terenu! appeared first on MoTA.
Moonolith lunarni koledar 2021

Moonolith lunarni koledar 2021

MoTA, 10. december 2020 ― Spremljajte lunine mene v letu 2021 z novim lunarnim koledarjem Moonolith! Koledar za leto 2021 je na voljo poleg priljubljene temne tokrat tudi v svetli različici. Obe se svetita v temi! V sodelovanju s Trajno smo pripravili koledar natisnjen na papir iz invazivnih rastlin. Koledarja sta v omejenih izdajah  natisnjena v Ljubljani v tehniki sitotisk. […] The post Moonolith lunarni koledar 2021 appeared first on MoTA.
URŠULA BERLOT: Privlačnosti – podobnosti (2013)

URŠULA BERLOT: Privlačnosti – podobnosti (2013)

MoTA, 7. december 2020 ― Uršulo Berlot zanima odkrivanje subtilno zaznavnih, nevidnih, neotipnih, a manifestativno prisotnih urejevalnih principov v naravi in naši percepcijah. Večmedijski projekt Privlačnosti – podobnosti se osredotoča na fizikalen pojav magnetizma, ki ga vizualizira na različne načine – s kinetičnimi objekti, videozapisom, risbami in fotografijami povečanih konfiguracij delcev. Posledice tega nevidnega naravnega delovanja – zvočni in vizualni […] The post URŠULA BERLOT: Privlačnosti – podobnosti (2013) appeared first on MoTA.

Joseph DeLappe: In Drones We Trust! (2014- )

MoTA, 26. november 2020 ― Skupinska intervencija In Drones We Trust! Josepha DeLappa, ki poteka od leta 2014 v ZDA in v Evropi, z minimalnim posegom na bankovcih vabi obiskovalce k tiskanju političnih motivov na svoj denar. Na voljo so trije motivi: ‘In Drones We Trust’ je štampiljka MQ1 Predator drona. Sprva je bil opremljen s kamerami, kasneje pa nadgrajen […] The post Joseph DeLappe: In Drones We Trust! (2014- ) appeared first on MoTA.
Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018)

Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018)

MoTA, 26. november 2020 ― Delo Tone Patterns Study #2 je nadgradnja Perichevega projekta Noise Patterns. V njem Perich raziskuje oblikovanje in naglaševanje digitalnega hrupa. S tehničnega vidika je zvočna surovina Vzorcev hrupa 1-bitni digitalni hrup: verjetnostna gostota naključnih oscilacij, ki jih Perich vrsti v ritmične vzorce in plasti, v teksture, impulze, utripe in hrumenje. V delu Tone Patterns Study […] The post Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018) appeared first on MoTA.

(English) KӢR LIVE 360* // SHAPE & XLR8R

MoTA, 21. november 2020 ― (English) We're happy to announce tomorrow's exclusive live stream of Bescenje, a comission by SONICA Festival for SHAPE x XLR8R collaboration. The piece teleports us to the atrium between the Palace of Albania and the Cultural Center of Belgrade and is to be experienced with headphones for an immersive experience. The post (English) KӢR LIVE 360* // SHAPE & XLR8R appeared first on MoTA.
Bojana Petković: Swamp Orchestra (2015)

Bojana Petković: Swamp Orchestra (2015)

MoTA, 16. november 2020 ― Swamp Orchestra poustvarja specifično zvočni eko-sistem močvirja. V središče tega sistema postavlja svetlobo kot predpogoj za življenje močvirskih živali in posledično njihovega oglašanja. S svojo zasnovo pa odraža kompleksnost in večplastnost soodzivanja med naravnim in umetnim svetom.     Bojana Petković je medijska umetnica in oblikovalka, ki živi v Bremnu, kjer opravlja magisterij iz Digitalnih […] The post Bojana Petković: Swamp Orchestra (2015) appeared first on MoTA.
Marco Barotti: Labodi (2016)

Marco Barotti: Labodi (2016)

MoTA, 16. november 2020 ― Instalacija Labodi je sestavljena iz osmih satelitskih krožnikov, tipičnih odpadkov današnjega časa, ki predstavljajo televizijo in množične medije. Labodi mirno lebdijo v vodi, oživljajo jih zvok, veter ter voda in se popolnoma stapljajo z naravo, ki jih obkroža. Postavitev povzroča nenavaden spoj odpora in mirne ter domačne intimnosti v naravi, ki hkrati nagovarja k premisleku […] The post Marco Barotti: Labodi (2016) appeared first on MoTA.
Adam Basanta: Potopljeni zakladi (2018)

Adam Basanta: Potopljeni zakladi (2018)

MoTA, 16. november 2020 ― Starodavne rušeine padajo proti dnu oceana. Opuščene ali brodolomne, utopljene. Hitrost, s katero so tehnologije zavržene, ustvarja miren ekosistem s počasnim utripom. Čigava življenja so bila to? Še kot vrsta, ki se sooča z ekološkim propadom, ohranjamo edinstveno obsesijo, da povezujemo ločene predmete v kohezivno zgodbo. Dno duševnega oceana je v škatlici za radovedne. Delo […] The post Adam Basanta: Potopljeni zakladi (2018) appeared first on MoTA.

Tomas Nordmark: The Neck (2019)

MoTA, 16. november 2020 ― The Neck je osem kanalna, 24-minutna kompozicija, katere izhodišče je pesem švedskega pesnika E.J. Stagneliusa z naslovom “Näcken”. V kompoziciji Nordmark raziskuje obskurnost istoimenskega mitološkega vilinca, ki spreminja oblike (v skandinavskem izročilu je pogosto prikazan kot gol moški, ki ljudi vabi k sebi v vodo s pomočjo svoje violine) in poskuša vzpostaviti dialog z njim. […] The post Tomas Nordmark: The Neck (2019) appeared first on MoTA.

Jörg Piringer: darkvoice space=time (2019)

MoTA, 16. november 2020 ― darkvoice je glasbeni album in serija videov, ki se sprašujejo o vlogi govorjenega jezika v času trajnega elektronskega nadzora. Kadri videa g-singe iz albuma darkovoice so zgrajeni iz manipuliranega glasu, tipografije in digitalnih tehnologij, natisnjeni s 3D tiskalnikom v kronološkem redu in združeni v prvotnem generativnem videu, tako da skupaj tvorijo tridimenzionalno skulpturo. Jörg Piringer je […] The post Jörg Piringer: darkvoice space=time (2019) appeared first on MoTA.

Hannah Catherine Jones: Owed To Bussa 2.0 (2019)

MoTA, 16. november 2020 ― Owed to Bussa (2016) je prva v seriji Diasporic Oweds, v kateri Jones preiskuje svoje utelešenje afro-futurizma. Iz prvotnega performansa je delo spremenjeno v instalacijo in v to novo obliko vnaša brezmejno prakso raziskovanja. Bussa je dejanska zgodovinska oseba, nigerijska sužnja, ki v delu postane figura in metafora za prednike, skozi Jonesin digitalni arhiv spletnega […] The post Hannah Catherine Jones: Owed To Bussa 2.0 (2019) appeared first on MoTA.

CHAINES: The Prototype In The Attic (2019)

MoTA, 16. november 2020 ― Zeleni Gozd Štiri.. Javorjev Čok.. Drevesno Bitje.. Čarovniški Sadež.. To je le nekaj sestavin CHAINEsove taktilne igre s kartami. Igranje brez gledanja – intuicija in okoliščine, od-grajevanje resničnosti čez prostor in čas. Oblikovanje prostora za razmišljanje in interakcijo – dva igralca, ki igrata različice iste igre. “Vse stvari se povezujejo  [in manifestirajo] kot.. komunikacija.” CHAINES […] The post CHAINES: The Prototype In The Attic (2019) appeared first on MoTA.

Ross Manning: Ambient Painting 2019 – SONICA (2019)

MoTA, 16. november 2020 ― Ambient Painting (2017– ) je serija del, navdahnjenih z dostopnostjo/drobirjem, pogostostjo/ambientom in obliko in prostorom. Z uporabo steklenih dihroičnih filtrov- skrite komponente pri izdelavi projektorjev – so vznikle kvalitete izpostavljene preko postavitve in kompozicije. Oseba, ki skrbi za postavitev razstave mora sprejemati estetske odločitve. Delo nima svoje lastne vnaprej določene podobe. Ross Manning je vizualni […] The post Ross Manning: Ambient Painting 2019 – SONICA (2019) appeared first on MoTA.
še novic