Podpri MoTA / SONICA / Nonument

MoTA, 13. januar ― MoTA–Muzej tranzitornih umetnosti je prejela odločbo Ministrstva za kulturo o zavrnitvi sofinanciranja našega programa za obdobje 2022–2025. Čeprav je dejavnost MoTE v preteklih štirih letih Ministrstvo ocenilo kot presežno, je komisija za glasbo odpovedala podporo programu, kljub temu, da smo presegli prag (80 točk) za sofinanciranje programa. Tako v pregled nista šla niti ostali dve […] The post Podpri MoTA / SONICA / Nonument appeared first on MoTA.

Podpri MoTA / SONICA / Nonument

MoTA, 13. januar ― MoTA–Muzej tranzitornih umetnosti je prejela odločbo Ministrstva za kulturo o zavrnitvi sofinanciranja našega programa za obdobje 2022–2025. Čeprav je program MoTE v preteklih štirih letih Ministrstvo ocenilo kot presežno, prijavljenemu programu pa po izkazovanju ustvarjalnosti in izvirnosti pri pristopu in izvedbi dodelilo najvišje možno število točk, je komisija za glasbo odpovedala podporo programu, kljub temu, da smo  […] The post Podpri MoTA / SONICA / Nonument appeared first on MoTA.

CHRNBL Forum

MoTA, 6. december 2021 ― V soboto, 26. aprila 1986, se je v reaktorju št. 4 v jedrski elektrarni Černobil blizu mesta Pripjat na severu ukrajinske SSR v Sovjetski zvezi zgodila jedrska nesreča. Mednarodni forum CHRNBL, ki je potekal od 6.-11.10.2021, je bil posvečen vplivu Černobila na človeštvo in njegovemu premisleku danes. Forum je potekal hkrati v 11 državah s […] The post CHRNBL Forum appeared first on MoTA.

Kali Malone predstavlja projekt Does Spring Hide Its Joy na festivalu INDIGO

MoTA, 1. oktober 2021 ― Z veseljem napovedujemo koncertni večer v sodelovanju festivala SONICA in Festivala INDIGO. Nastopila bo KALI MALONE s projektom DOES SPRING HIDE ITS JOY Z LUCY RAILTON IN STEPHENOM O’MALLEYJEM Does Spring Hide Its Joy je hipnotična skladba, študija globokega poslušanja in nelinearna časovna kompozicija s povečanim poudarkom na septimalni naravni intonaciji in interferenčnih ritmičnih vzorcih. […] The post Kali Malone predstavlja projekt Does Spring Hide Its Joy na festivalu INDIGO appeared first on MoTA.

SONICA Series x Kino Šiška: JULIA REIDY

MoTA, 1. september 2021 ― Avstralska_i strunar_ka, vokalist_ka, elektrofoničar_ka in improvizator_ka Julia Reidy je eno zanimivejših imen v polju sodobne kitarske godbe, ki “spominja na vse od Hope Sandoval do poznega obdobja Talk Talk, Jima O’Rourkea, skladatelja Tashija Wada in seveda Johna Faheyja, hkrati pa na koncu ne zveni kot nobeden od njih.” (Boomkat)  https://vimeo.com/445442146 Julia Reidy ustvarja samosvoj splet […] The post SONICA Series x Kino Šiška: JULIA REIDY appeared first on MoTA.

Yantan Ministry na festivalu Grounded

MoTA, 13. avgust 2021 ― Tudi letos festival SONICA bo! Še pred tem pa vas vabimo na pred-dogodek. Naslednji teden sodelujemo s festivalom Grounded. V koprodukciji predstavljamo Yantan Ministry. Ne zamudite tudi ostalih dogodkov festivala! Yantan Ministry (DE) večinoma živi in dela v Berlinu v Nemčiji. Je eksperimentalen_aglasbenik_ca in DJ_ka, ki deluje med klubi, koncertnimi prizorišči, umetniškimi prostori in radijem.Oktobra […] The post Yantan Ministry na festivalu Grounded appeared first on MoTA.

(English) Black Pulse and Etceteral at Kamfest

MoTA, 15. julij 2021 ― Z veseljem sporočamo, da tudi letos v sodelovanju s Kamfestom predstavljamo glasbeni večer na Odru Barutana na Kamfestu. Dogodek je pred dogodek festivala SONICA: Labirint odpira pot koži. Napoveduje se opojna in drveča plesna izkušnja bobnanja v živo ter audiovizualni spoj jazza, plesne elektronike in krautrocka. Tanz mit Barutana! BLACK PULSE (AT) Black Pulse je solistični […] The post (English) Black Pulse and Etceteral at Kamfest appeared first on MoTA.
Riccardo la Foresta in Lukas Koenig na festivalu Sajeta

Riccardo la Foresta in Lukas Koenig na festivalu Sajeta

MoTA, 1. julij 2021 ― Z veseljem sporočamo, da bosta na letošnji Sajeti v partnerstvu s festivalom SONICA nastopila dva umetnika, ki ju predstavlja Platforma SHAPE. LUKAS KOENIG Sobota, 10. julij ob 18h Lukas Koenig, je avstrijski bobnar, tolkalist in komponist, rojen 1988 v St. Pöltenu. Trenutno živi in ustvarja na Dunaju. Glasbeno izobrazbo pridobival na konservatoriju Gustav Mahler ter […] The post Riccardo la Foresta in Lukas Koenig na festivalu Sajeta appeared first on MoTA.
Lisa Stenberg na festivalu Construction v Dnipru

Lisa Stenberg na festivalu Construction v Dnipru

MoTA, 12. junij 2021 ― Lisa Stenberg: Zone (2018) kvadrofonična zvočna instalacija Kompozicija Zone je bila premierno predstavljena leta 2018 v Biološkem muzeju v Stockholmu. Muzej je bil zgrajen leta 1893 po zgledu nordijskih lesenih cerkva, znanih kot “stavkyrkor”. Hrani zbirko taksidermiranih skandinavskih sesalcev in ptic, razstavljenih v svojem “naravnem” okolju v obsežnih dioramah, ki gledalcu v 360-stopinjskem panoramskem pogledu […] The post Lisa Stenberg na festivalu Construction v Dnipru appeared first on MoTA.

Nonument Group: Razstava je na terenu!

MoTA, 23. maj 2021 ― Nonument Group: Razstava je na terenu! Muzej za arhitekturo in oblikovanje 25.5.-25. 7. 2021 V Projektnem prostoru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje se Nonument Group predstavlja z razstavo, ki so jo pomenljivo poimenovali: Razstava je na terenu. Osredotoča se ne vprašanje fenomena nonument, s čimer označujemo arhitekturo, spomenike, javne prostore in infrastrukuro, katerih pomen se […] The post Nonument Group: Razstava je na terenu! appeared first on MoTA.
Moonolith lunarni koledar 2021

Moonolith lunarni koledar 2021

MoTA, 10. december 2020 ― Spremljajte lunine mene v letu 2021 z novim lunarnim koledarjem Moonolith! Koledar za leto 2021 je na voljo poleg priljubljene temne tokrat tudi v svetli različici. Obe se svetita v temi! V sodelovanju s Trajno smo pripravili koledar natisnjen na papir iz invazivnih rastlin. Koledarja sta v omejenih izdajah  natisnjena v Ljubljani v tehniki sitotisk. […] The post Moonolith lunarni koledar 2021 appeared first on MoTA.
Moonolith lunarni koledar 2022

Moonolith lunarni koledar 2022

MoTA, 10. december 2020 ― Spremljajte lunine mene v letu 2022 z novim lunarnim koledarjem Moonolith! Koledar za leto 2022 je na voljo poleg priljubljene temne tokrat tudi v svetli različici. Obe se svetita v temi! V sodelovanju s Trajno smo pripravili koledar natisnjen na papir iz invazivnih rastlin. Z uporabo Notweed papirja, izdelanega iz invazivnih rastlin, spodbujamo trajnostne papirne […] The post Moonolith lunarni koledar 2022 appeared first on MoTA.
URŠULA BERLOT: Privlačnosti – podobnosti (2013)

URŠULA BERLOT: Privlačnosti – podobnosti (2013)

MoTA, 7. december 2020 ― Uršulo Berlot zanima odkrivanje subtilno zaznavnih, nevidnih, neotipnih, a manifestativno prisotnih urejevalnih principov v naravi in naši percepcijah. Večmedijski projekt Privlačnosti – podobnosti se osredotoča na fizikalen pojav magnetizma, ki ga vizualizira na različne načine – s kinetičnimi objekti, videozapisom, risbami in fotografijami povečanih konfiguracij delcev. Posledice tega nevidnega naravnega delovanja – zvočni in vizualni […] The post URŠULA BERLOT: Privlačnosti – podobnosti (2013) appeared first on MoTA.

Joseph DeLappe: In Drones We Trust! (2014- )

MoTA, 26. november 2020 ― Skupinska intervencija In Drones We Trust! Josepha DeLappa, ki poteka od leta 2014 v ZDA in v Evropi, z minimalnim posegom na bankovcih vabi obiskovalce k tiskanju političnih motivov na svoj denar. Na voljo so trije motivi: ‘In Drones We Trust’ je štampiljka MQ1 Predator drona. Sprva je bil opremljen s kamerami, kasneje pa nadgrajen […] The post Joseph DeLappe: In Drones We Trust! (2014- ) appeared first on MoTA.
Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018)

Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018)

MoTA, 26. november 2020 ― Delo Tone Patterns Study #2 je nadgradnja Perichevega projekta Noise Patterns. V njem Perich raziskuje oblikovanje in naglaševanje digitalnega hrupa. S tehničnega vidika je zvočna surovina Vzorcev hrupa 1-bitni digitalni hrup: verjetnostna gostota naključnih oscilacij, ki jih Perich vrsti v ritmične vzorce in plasti, v teksture, impulze, utripe in hrumenje. V delu Tone Patterns Study […] The post Tristan Perich: Tone Patterns Study #2 (2018) appeared first on MoTA.
še novic