Kustos 26. bienala oblikovanja v Ljubljani je Thomas Geisler

Kustos 26. bienala oblikovanja v Ljubljani je Thomas Geisler

CZK, 3. december 2018 ― Avstrijski kustos in kulturni producent Thomas Geisler je bil imenovan za kustosa 26. bienala oblikovanja, ki bo med 14. novembrom 2019 in 9. februarjem 2020 potekal v Ljubljani. Geislerju bo kot pomočnica kustosa stala ob strani dunajska kustosinja, oblikovalka in novinarka Aline Lara Rezende.
10 nasvetov za krepitev veščin pisanja in pripovedovanja zgodb

10 nasvetov za krepitev veščin pisanja in pripovedovanja zgodb

CZK, 12. november 2018 ― V sredo, 17. okt. 2018 je Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, MAO, v prostorih projektne pisarne centra v Mariboru organiziral seminar o inovativnih pristopih komuniciranja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.  Svoje bogate izkušnje sta predstavila José Rodríguez, direktor za komuniciranje pri evropskem združenju Trans Europe Halles (TEH) in vodja za marketinško komuniciranje v okviru evropskega...
Zaključek mreženjskega dogodka projekta Chimera

Zaključek mreženjskega dogodka projekta Chimera

CZK, 29. oktober 2018 ― Med 24. in 25. oktobrom se je v Teatro Petruzzelli v Bariju odvil drugi mreženjski dogodek, ki ga je skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana, ki je partner projekta Chimera, podprl Center za kreativnost. Dogodek, namenjen povezovanju akterjev iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja iz različnih mediteranskih držav, se je tokrat osredotočil na oblikovanje, avdiovizualno področje, založništvo, video igre in...
nanotourism na VIENNA DESIGN WEEK

nanotourism na VIENNA DESIGN WEEK

CZK, 28. september 2018 ― Razstava nanotourism v okviru VIENNA DESIGN WEEK, bo med 28.9. in 7.10.2018 predstavila različne primere ‘nanoturizma‘ izdelanih v sodelovanju z različnimi mednarodnimi oblikovalci, arhitekti in institucijami med leti 2014 – 18, vključno z njenim začetkom v sklopu mednarodne arhitekturne šole AA nanotourism Visiting School in Bienalu oblikovanja - BIO 50.
Seznam točk SPOT svetovanje - SPIRIT Slovenija

Seznam točk SPOT svetovanje - SPIRIT Slovenija

CZK, 10. julij 2018 ― Spirit Slovenija, javna agencija RS prek mreže slovenskih poslovnih točk SPOT svetovanje ponuja celovite brezplačne podporne storitve potencialnim podjetnikom in podjetjem v vseh fazah razvoja na dvanajstih lokacijah po Sloveniji. Regijsko organizirane točke SPOT svetovanje poleg izvajanja postopkov registracije, izbrisa in statusnih sprememb nudijo širok razpon storitev.
Natečaj Trieste Contemporanea 2018

Natečaj Trieste Contemporanea 2018

CZK, 14. junij 2018 ― Trieste Contemporanea je objavil oblikovalski natečaj Harbour for Cultures H / C 2018. Glavna nagrada: nagrada Gillo Dorfles, 4000 €. Udeležba na natečaju je brezplačna / Rok za prijave je 15. julij 2018
Studio protest

Studio protest

CZK, 12. junij 2018 ― Vienna Design Week je objavil odprti poziv za oblikovanje plakata na temo kritičnih in provokativnih tem, ki odgovarjajo na aktualne in osebne proteste. Poziv je odprt do 2. septembra.
Mednarodne perspektive slovenske glasbe

Mednarodne perspektive slovenske glasbe

CZK, 5. junij 2018 ― Udeležili smo se glasbene konference, ki sta jo organizirala Društvo ŠKUC in SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center. Konferenca je bila del programa mreže NIMPE - Network for the Internationalization of Music Producers in Europe. Na konferenci je bila predstavljena ideja za ustanovitev slovenske glasbene pisarne za strateško načrtovanje in spodbujanje širjenja slovenske glasbe v mednarodni prostor.
še novic