Zgodbe iz Okrožja

Zgodbe iz Okrožja

Radio Študent, 26. maj ― Tales from the Loop je nova Amazonova serija v obliki omnibusa znanstvenofantastičnih zgodb, obarvanih z retrofuturizmom, navdihnjenim z osemdesetimi leti prejšnjega stoletja. Zgodba je osredotočena na ameriško mesto Mercer, je epizodična, vendar s ponavljajočimi liki in tematiko, ki jih vse povezuje.
Preiskovalni kolumnizem

Preiskovalni kolumnizem

Radio Študent, 20. maj ― Uvod : Na začetku filma Nerešeni primer Daga Hammarskjölda iz leta 2019 danski režiser Mads Brügger prizna: “To bo ali največja misteriozna kriminalka ali najbolj idiotska teorija zarote na svetu.
Delo v 21. stoletju

Delo v 21. stoletju

Radio Študent, 17. maj ― Jane prispe v službo, še preden se zdani in dolgo preden začnejo v pisarno kapljati njeni sodelavci. Iz svoje omiljene skodelice spije jutranjo kavo, nato pa začne svoj dan, poln kopiranja dokumentov, telefoniranja, pripravljanja gradiv za sestanke, razporejanja pošte, naročanja kosil, urejanja službenih potovanj ter vsega podobnega, kar ji naložijo njeni nadrejeni.
Naravnost čudovito

Naravnost čudovito

Radio Študent, 13. maj ― Pisanje o prvencu režiserja je zagotovo težavno, še posebej, če gre za vizualno izzivalen film, kot je 20. stoletje Matthewa Rankina. Kanadski režiser se je po kopici kratkih filmov odločil posneti celovečerec o obdobju iz kanadske zgodovine.
Človk, čist vse pa ni dobro

Človk, čist vse pa ni dobro

Radio Študent, 6. maj ― Današnji Serijski motrilci bodo najbrž najserijskejše motrilski do zdaj. Kar v malo manj zlogih pomeni, da bodo namreč prvi resnično serijski. Če pojasnimo s praktičnimi primeri: do zdaj smo imeli največ po dve recenziji ene serije, Stranger Things, Game of Thrones in Better Call Saul.
Frigidno freskovje

Frigidno freskovje

Radio Študent, 28. april ― V tokratnih Serijskih motrilcih pregledujemo serijo Medici o znameniti istoimenski rodbini, ki sta jo zasnovala Frank Spotnitz in Nicholas Meyer ter ustvarile produkcijske ekipe Lux Vide, Rai Fiction in Big Light Productions.
»Njo pa poznam ... s televizije!«

»Njo pa poznam ... s televizije!«

Radio Študent, 19. april ― Drage poslušalke, dragi poslušalci, dobrodošli in lepo pozdravljeni v aprilski ediciji Temne zvezde. V času, ko se utapljamo v ponudbi te in one filmske ali televizijske vsebine, smo si po dolgem času raje vzeli trenutek za branje.
Diamanti pogube

Diamanti pogube

Radio Študent, 13. april ― Le nekaj ulic stran od bleščečih se zaslonov in turističnih množic newyorškega Times Squarea, ene izmed najbolj slavnih lokacij ameriške pop kulture, se nahaja kaotičen svet zlatarskega in trgovskega kiča – svet diamantnega okrožja.
Barva iz vesolja

Barva iz vesolja

Radio Študent, 10. april ― Barva iz vesolja je leta 1927 napisana kratka zgodba izpod peresa Howarda Phillipsa Lovecrafta. V njegovem opusu ima zgodba posebno mesto, bila mu je najljubša, zavoljo stilistične in konceptualne dovršenosti pa je s strani kritikov hvaljena kot eno njegovih najboljših del.
Izvedbene partiture za množice

Izvedbene partiture za množice

Radio Študent, 9. april ― “Predstavljaj si, da se jutri zbudiš in glasbe ni več. Ni glasbenih inštrumentov. Ni posnete glasbe. Ničesar. Svet brez glasbe. Ne uspeš se niti spomniti, kako je glasba slišati. Ali kako se jo ustvarja. Veš le, da je bila zate in za tvojo civilizacijo pomembna.
Guns & Tigers

Guns & Tigers

Radio Študent, 6. april ― Netflix nadaljuje svoj pohod z dokumentarnimi serijami, ki se jih drži oznaka “true crime”. Hype je leta 2015 sprožila dokumentarna serija z naslovom Making a Murderer. Svetovno spletišče pa se v teh dneh samoizolacije ukvarja predvsem z zadnjo bizarko iz zbirke ameriškega cirkusa z naslovom Tiger King: Murder, Mayhem, Chaos.
še novic