Altered Carbon

Altered Carbon

Radio Študent, 9. avgust ― V začetku letošnjega leta je Netflix postregel z novo znanstvenofantastično serijo; potem ko je bila korporacija zaradi vratolomnih produkcijskih stroškov primorana prekiniti produkcijo prejšnje, precej uspešne serije Sense8, smo bili priča novemu poskusu lansiranja znanstvene fantastike k širšemu občinstvu.
Fokusi letošnjega Motovuna

Fokusi letošnjega Motovuna

Radio Študent, 1. avgust ― Motovun, istrski grič s slikovito srednjeveško naselbino, je gotovo skozi celo poletje prepreden s skupinicami tartufov lačnih turistov iz tu in tam, a zares zaživi in zasije v tistem tednu, ko gosti regionalno precej uveljavljeni filmski festival. Tega je leta 1999 ustanovil hrvaški igralec Rajko Grlić in se je tako minuli teden odvil že dvajsetič.
Deadpool 2

Deadpool 2

Radio Študent, 27. junij ― Kdor zadnjega desetletja ali dveh ni preživel v osami pred grozotami popkulture, se gotovo vsaj medlo zaveda pandemije, ki od preloma tisočletja s pospešeno hitrostjo širi klice po filmografskem horizontu. Imeti bi morali kakšno supermoč, da se izognemo trumi filmov o superjunakih, ki vestno glodajo naš družbeni duh.
S kurcem v zgodovino

S kurcem v zgodovino

Radio Študent, 21. junij ― Tribuna: Veseli upor, težko pričakovani dokumentarec o politično, kritično, teoretsko in umetniško pomembnem časopisu študentskih generacij vse od šestdesetih let dalje, za katerega bi si vsi želeli, da bi nastal, in za katerega noben ni vedel, da dejansko nastaja, je končno tu in dostopen širši javnosti na RTV-jevem portalu, kjer je uspel nabrati celih 35 ogledov (10 j
Nogometna zvezda

Nogometna zvezda

Radio Študent, 17. junij ― Ken Loach, Emir Kusturica, Jafar Panahi in mnogi drugi veliki avtorji svetovnega filma so se s svojimi kamerami vsi že zataknili tudi ob nogometna igrišča.
Kako je Kurde rešil kamen, ki je padel z neba

Kako je Kurde rešil kamen, ki je padel z neba

Radio Študent, 11. junij ― Ta vikend se je v sončni Izoli zgodil 14. festival Kino Otok. Med filmi, ki so bili na festivalu prikazani, je močan vtis na publiko napravil film Meteorji, v katerem se režiser posveča kurdski problematiki. Kurdsko vprašanje je pereča tema svetovne politike, ki jo vsakodnevno zasledimo na vseh pomembnejših medijih.
Here and Now

Here and Now

Radio Študent, 23. maj ― Piše se leto 2006, recimo da je julij ali avgust. Smo v ljubljanskem študentskem domu Akademski kolegij, ki tisti čas ne premore internetne povezave, zato so se njega prebivalci primorani družiti ali pa izogibati družbi na bolj primitivne načine. Ljubljana je že precej opustela, kdor je lahko, je odšel kam, kjer je lažje prenašati vročino.
Romantične mitologizacije maja 68

Romantične mitologizacije maja 68

Radio Študent, 19. maj ― Letošnji maj obeležuje 50. obletnico delavsko-študentskih vstaj, kulturne revolucije, ki se je razplamtela na pariških ulicah legendarnega leta 68. V tokratni Temni zvezdi odkrivamo sodobne filmske reprezentacije tega dogodka, ki se izrisujejo v izrazito mitologiziranih in romantičnih potezah mladih in lepih revolucionarjev.
Manj je več

Manj je več

Radio Študent, 17. maj ― Tudi ko skozi leta liki, citati in zapleti filmov škotske režiserke Lynne Ramsay morda drsijo v pozabo, je duh, ki te filme preveva in jim skozi atmosfero pravzaprav daje vsebino, do neke mere še vedno prisoten in občuten v anglo-ameriški filmski krajini.
še novic