Žível, o Satan, uporov sejalec!

Žível, o Satan, uporov sejalec!

Radio Študent, 26. junij ― Čeprav se najverjetneje vsi globoko v sebi zavedamo, da satanistične institucije zares obstajajo, pa jim načeloma ne posvečamo resne pozornosti. Tisti, ki o teh organizacijah največkrat spregovorijo, so najpogosteje le domišljavi krščanski paranoiki, ki jih skrbi za duše nedolžnih, od boga danih otročičkov.
Kdo je ubil Carolyn Harper?

Kdo je ubil Carolyn Harper?

Radio Študent, 19. junij ― Pri brskanju za lanskoletnim filmom Knives and Skin, delom ameriške režiserke Jennifer Reeder, na svetovnem spletu pogosto naletimo na negativne odzive. Te je v splošnem mogoče razvrstiti v dve skupini.
V vrtincu podob

V vrtincu podob

Radio Študent, 14. junij ― Drage poslušalke, dragi poslušalci, dobrodošli in lepo pozdravljeni v junijski ediciji Temne zvezde, v zadnji predpočitniški oddaji te sezone. Film, kino in življenje se vračajo v »postobičajne« tirnice. Skorajda. Kajti Black Lives Matter in tudi filmska scena tako ali drugače hiti ujeti in podpreti družbeni val, ki je zajel ves svet.
Zgodbe iz Okrožja

Zgodbe iz Okrožja

Radio Študent, 26. maj ― Tales from the Loop je nova Amazonova serija v obliki omnibusa znanstvenofantastičnih zgodb, obarvanih z retrofuturizmom, navdihnjenim z osemdesetimi leti prejšnjega stoletja. Zgodba je osredotočena na ameriško mesto Mercer, je epizodična, vendar s ponavljajočimi liki in tematiko, ki jih vse povezuje.
Preiskovalni kolumnizem

Preiskovalni kolumnizem

Radio Študent, 20. maj ― Uvod : Na začetku filma Nerešeni primer Daga Hammarskjölda iz leta 2019 danski režiser Mads Brügger prizna: “To bo ali največja misteriozna kriminalka ali najbolj idiotska teorija zarote na svetu.
Delo v 21. stoletju

Delo v 21. stoletju

Radio Študent, 17. maj ― Jane prispe v službo, še preden se zdani in dolgo preden začnejo v pisarno kapljati njeni sodelavci. Iz svoje omiljene skodelice spije jutranjo kavo, nato pa začne svoj dan, poln kopiranja dokumentov, telefoniranja, pripravljanja gradiv za sestanke, razporejanja pošte, naročanja kosil, urejanja službenih potovanj ter vsega podobnega, kar ji naložijo njeni nadrejeni.
Naravnost čudovito

Naravnost čudovito

Radio Študent, 13. maj ― Pisanje o prvencu režiserja je zagotovo težavno, še posebej, če gre za vizualno izzivalen film, kot je 20. stoletje Matthewa Rankina. Kanadski režiser se je po kopici kratkih filmov odločil posneti celovečerec o obdobju iz kanadske zgodovine.
Človk, čist vse pa ni dobro

Človk, čist vse pa ni dobro

Radio Študent, 6. maj ― Današnji Serijski motrilci bodo najbrž najserijskejše motrilski do zdaj. Kar v malo manj zlogih pomeni, da bodo namreč prvi resnično serijski. Če pojasnimo s praktičnimi primeri: do zdaj smo imeli največ po dve recenziji ene serije, Stranger Things, Game of Thrones in Better Call Saul.
Frigidno freskovje

Frigidno freskovje

Radio Študent, 28. april ― V tokratnih Serijskih motrilcih pregledujemo serijo Medici o znameniti istoimenski rodbini, ki sta jo zasnovala Frank Spotnitz in Nicholas Meyer ter ustvarile produkcijske ekipe Lux Vide, Rai Fiction in Big Light Productions.
še novic