Raised by wolves

Raised by wolves

Radio Študent, 28. december 2020 ― Kepler 22b je planet, ki krmari v meglici 620 svetlobnih let od Zemlje. Na njem vznika še ena zgodba o ponovnem rojstvu človeštva. Kajpak rojstvo prileze iz trojne krvi: vojne med ateisti, androidi-nekromanti in sledilci verskega kulta mitraizma.
Obtoženi proti državi

Obtoženi proti državi

Radio Študent, 24. december 2020 ― Poslušali smo zvočni posnetek kultnega zaključka triurnega govora, ki ga je prvoobtoženi Nelson Mandela izrekel aprila leta 1964 z zatožne klopi v sojenju Rivonia. Zvočna pokrajina osem mesecev trajajočega procesa je bila v dolžini dvesto petinšestdesetih ur posneta na trak. Potreba po digitalizaciji zastarelega medija se je pokazala na začetku 21.
Tik pred koncem

Tik pred koncem

Radio Študent, 23. december 2020 ― Mednarodni festival Animateka je gledalkam in gledalcem sedemnajstič zapored ponudil vpogled v raznolikost produkcije svetovnega animiranega filma.
Revizija filmskega leta 2020

Revizija filmskega leta 2020

Radio Študent, 20. december 2020 ― V tokratni Temni zvezdi bomo pretresali in prebirali letino skorajda minulega filmskega leta 2020. Pokomentirali bomo prva mesta filmskih lestvic, prečesali črno luknjo prihodnosti filmske industrije in se vprašali o ponovni smrti filma, pogledali trende in njihove odvode, se poveselili ob filmskih poslasticah ter se poslovili od filmskih zvezd, ki so padle z neba 2020.
Sfaširan lajf u pola somuna

Sfaširan lajf u pola somuna

Radio Študent, 30. november 2020 ― Banjaluka je eno tistih balkanskih mest, ki ga družbeno-politična gniloba nažira od znotraj. Fasadna lepota centra, značilna za vsako, še tako substancialno pohabljeno mesto, je pretkana s tragičnostjo novejše zgodovine Bosne in bosanstva, ki jo še tako žalostna sevdalinka le mukoma izrazi.
Triperesna deteljica komedij

Triperesna deteljica komedij

Radio Študent, 18. november 2020 ― Včeraj se je na spletu zaključil 31. Ljubljanski filmski festival LIFFe. Kot je direktor festivala, Simon Popek, povedal na tiskovni konferenci, je epidemija prispevala k zmanjšanju števila filmov, ki jih ponujajo na ogled.
Nesrečna vrnitev v Manderley

Nesrečna vrnitev v Manderley

Radio Študent, 18. november 2020 ― Rimejki kultnih filmov, so vedno drzen podvig. Če je ta kulten film Hitchcockovo delo, pa je morda ta podvig že predrzen. Tako se je izkazalo tudi ob novi filmski adaptaciji gotskega romana Rebecca pisateljice Daphne du Maurier iz leta 1938.
Dick Johnson ne more umreti

Dick Johnson ne more umreti

Radio Študent, 15. november 2020 ― Drage poslušalke, dragi poslušalci, dobrodošli in prav lepo pozdravljeni v novembrski ediciji Temne zvezde. V nocojšnji oddaji se bomo odpravili v smer spomina, kopali po osebni zgodovini, razmišljali o subjektivnosti in singularnosti, o prenosu empiričnega doživljaja v čisto misel, ki je seveda filmska misel.
Lovecraftova dežela

Lovecraftova dežela

Radio Študent, 26. oktober 2020 ― Vojak se bojuje v strelskih jarkih, ki so kakor scena iz kakega ameriškega vojaškega filma v petdesetih. Vojna vihra doseže vrhunec, njegovo glavo preletavajo NLP-ji, iz njih se spusti mična vesoljka, za hrbet pa se mu prihuli cthulhujevska beštija, ki jo raztrešči mimoidoči bejzbolaš.
še novic