Komedija, da te kap

Komedija, da te kap

Radio Študent, 27. december 2019 ― Greš? Grem! je nova hrvaška komedija in prvenec producenta Ljuba Zdjelarevića, ki smo si ga ogledali v Koloseju. V past so nas zvabili s plakatom, na katerem je kopica mladih balkanskih YouTube in Instagram zvezd.
Žoganje z revolucijo

Žoganje z revolucijo

Radio Študent, 23. december 2019 ― Nedavni vzpon dokumentarnega filma iz robnega medija, namenjenega specifični, omejeni publiki, v donosno, vseprisotno kulturno kategorijo je temeljil predvsem na obdelovanju nenavadnih zgodb in primerov, ki so v sebi nosili širše, univerzalne poante.
Revizija filmskega leta 2019

Revizija filmskega leta 2019

Radio Študent, 15. december 2019 ― V tokratni Temni zvezdi bomo (decembrskemu vzdušju primerno) pretresali in prebirali letino skoradja minulega filmskega leta 2019. Pokomentirali bomo prva mesta filmskih lestvic, prečesali različne filmske industrije in njihove poljane, pogledali trende in njihove odvode, se poveselili ob filmskih poslasticah in se poslovili od filmskih zvezd, ki so padle z neba 2019.
Pridi, pridi! Da te šicnem!

Pridi, pridi! Da te šicnem!

Radio Študent, 8. december 2019 ― Širšemu občestvu je kultno podobo mafijaša leta 1972 narisal don Corleone iz filma Boter. Ameriški kontekst je pripadnikom mafije prinesel sloves sicer okrutnih ljudi, ki pa so hkrati šarmantni ter ljubeči - znotraj domačega kroga, se razume.
Ubijati je človeško

Ubijati je človeško

Radio Študent, 3. december 2019 ― Na pladnju letošnjega Liffa je bilo kot običajno serviranih mnogo raznovrstnih, teh ali onih filmskih poslastic, o katerih bo beseda na Radiu Študent sicer tekla ta petek ob 12.
Ko so bili miličniki tovariši

Ko so bili miličniki tovariši

Radio Študent, 25. november 2019 ― V zadnjih letih so si nadaljevanke izborile vse večjo priljubljenost, višje snemalne budgete, občasno celo visok nivo umetniške svobode in avtorskega izraza ter, nenazadnje, lastno kritiško oddajo na Radiu Študent.
Grozljivost po horrorju

Grozljivost po horrorju

Radio Študent, 17. november 2019 ― Drage poslušalke, dragi poslušalci, dobrodošli in lepo pozdravljeni v novembrski ediciji Temne zvezde. Nocoj se bomo, v sozvočju s temačnimi jesenskimi dnevi, spustili v najtemačnejše kotičke filmskega sveta – v žanr grozljivega.
Slovenska jesenska pripoved

Slovenska jesenska pripoved

Radio Študent, 14. november 2019 ― Nežno božajoče, oslabelo jesensko sonce počasi pronica skozi zredčene liste rdečkasto-rjavih krošenj. Prasketajoče šumenje pod nogami naznanja prihod pobiralcev kostanja iz nekega drugega, minulega časa. Njihove hrbte še vedno težijo brentaste košare, njihova obleka je narejena iz debelega domačega platna.
DOK Leipzig, med resnico in dostojanstvom

DOK Leipzig, med resnico in dostojanstvom

Radio Študent, 13. november 2019 ― Med 28. oktobrom in 3. novembrom se je odvil DOK Leipzig, mednarodni festival dokumentarnega in animiranega filma. Leipzig je intelektualno in kulturno mesto, ki slovi po zgodnjem razvoju tiskarske industrije in trgovanju. Zanj se je potegoval že Napoleon, ki je tam leta 1813 doživel enega svojih najhujših porazov.
S filmskega festivala o mestih, urbanosti in arhitekturi

S filmskega festivala o mestih, urbanosti in arhitekturi

Radio Študent, 28. oktober 2019 ― Pozdravljeni. Tudi v današnjem Kinobaru boste poslušali o filmu, arhitekturi in predvsem o festivalu, na katerem sta se nedavno srečala. Tokrat morda že veste, da gre za festival EDO, na katerem smo si od 15. do 18. oktobra na različnih lokacijah ogledali dokumentarne filme na temo arhitekture in urbanizma.
še novic