Borat: Naknadni film

Borat: Naknadni film

MMC Gledamo, 27. oktober ― 15 let po huronskem uspehu satire Borat si Sacha Baron Cohen še vedno ne more omisliti cenene sive obleke in košatih brkov, ne da bi ga večina ljudi takoj identificirala kot "kazahstanskega cepca". Kako je torej še drugič dobil Američane na limanice?
Padati

Padati

MMC Gledamo, 20. oktober ― Kinematografi so med epidemijo še drugič zaprli svoja vrata. Medtem ko čakamo na vrnitev kulturnega življenja, se lahko spomnimo na enega od zadnjih filmov, ki je gostoval na slovenskih velikih platnih. Padati je režijski prvenec Vigga Mortensena.
Sinonimi

Sinonimi

MMC Gledamo, 3. oktober ― Kamera v gibanju sledi mladeniču po ulicah Pariza. Naseli se v velikem, praznem stanovanju. Med prhanjem mu ukradejo nahrbtnik, v katerem je imel vse svoje premoženje, in tako ostane popolnoma gol, tudi v metaforičnem smislu, seveda.
Corpus Christi

Corpus Christi

MMC Gledamo, 2. oktober ― Poljski režiser Jan Komasa v celovečernem filmu Corpus Christi, ki je bil nominiran celo za oskarja, na nedogmatičen način razmišlja o vlogi vere v življenju majhne skupnosti. Še enkrat se bo izkazalo, da sta vera in religija dve različni stvari.
Mulan

Mulan

MMC Gledamo, 29. september ― Mulan je najdražji film v zgodovini, ki ga je režirala ženska, prvi Disneyjev film z azijsko igralsko zasedbo v vseh vlogah in adaptacija zelo priljubljene animacije iz devetdesetih. Če ga niso spotaknila visoka pričakovanja, je na pomoč priskočil virus.
Ostržek

Ostržek

MMC Gledamo, 12. september ― Ostržek je sicer vse od leta 1940, ko je Walt Disney njegove dogodivščine iz knjižne predloge prelil v svoj drugi celovečerni animirani film, znan predvsem kot simpatično navihan lesen fantič, ki mu ob laganju prikladno zraste nos.
Tenet

Tenet

MMC Gledamo, 4. september ― Christopher Nolan, ki je v zadnjih 20 letih s kompleksnimi idejami in narativnimi strukturami domala ustvaril lasten podžanr metafizičnega, escherjevsko zavitega blockbusterja, tokrat ponuja skoraj neprodoren, še po njegovih merilih klinično hladen film.
še novic