Evropski art kino dan 2021

Mestni kino Ptuj, 13. oktober ― V nedeljo, 14. novembra 2021, se bo v evropskih kinematografih že šestič odvil Evropski art kino dan. Na ta dan bomo kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavili raznolikost evropskega filma. Akciji se že tradicionalno pridružuje tudi Mestni kino Ptuj.

Slovenski teden filma 2021

Mestni kino Ptuj, 13. oktober ― Slovenski teden filma je projekt, namenjen povezovanju kulturnih in izobraževalnih ustanov, predvsem pa povečuje dostopnost, sistematičnost in dolgoročnost filmske vzgoje v kulturnih ustanovah kot tudi v šolah in vrtcih ter spodbuja formalne in neformalne oblike filmske vzgoje.

Kino vrtiček s filmom Luka

Mestni kino Ptuj, 13. september ― Mravljica Tina iz Ptujskega kina pričenja s Kino vrtički. Od poletja se bomo poslovili z animirano morsko pustolovščino Luka in se po projekciji na ustvarjalni delavnici družili s Saro Ferčič. Vabljeni!

Dnevi madžarskega filma

Mestni kino Ptuj, 9. september ― V okviru projekta Resonance Cinema štirje kinematografi iz Slovenije, Hrvaške, Bolgarije in Madžarske drug drugemu predstavljamo ljubljene filme iz svojih držav. Ptujčani smo januarja 2021 izbrali film Razredni sovražnik in organizirali mednarodni pogovor z režiserjem Rokom Bičkom. Tokrat pa je na vrsti kino Tisza Mozi iz madžarkega Szolnocka, ki tudi ptujskemu občinstvu ponuja priložnost za ogled … Continued

Prvič v šolo?

Mestni kino Ptuj, 29. avgust ― Vse punce in fante, ki gredo ta teden prvič v prvi razred, ta vikend vabimo v kino: zanje imamo pripravljene brezplačne vstopnice za ogled risanke Škratki. Pa dober začetek!

Obvestilo

Mestni kino Ptuj, 11. julij ― Zaradi napovedanega dežja bo nocojšnja projekcija filma Zakaj skačem v dvorani Mestnega kina Ptuj. Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Ptuj preberete zapis Varen obisk kina.

Kino brez stropa

Mestni kino Ptuj, 6. julij ― Letni kino na dvorišču za Mestnim kinom Ptuj (vhod skozi dvorano kina). Vstopnice so že v prodaji! Prosimo vas, da si pred obiskom Mestnega kina Ptuj preberete zapis Varen obisk kina.
še novic