V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji?

Motovila, 20. december 2019 ― Ustvarjalci animiranih TV serij v Srednji in Vzhodni Evropi, vključno s Slovenijo, si želijo stabilnejše (ko)produkcijske pogoje na regionalni ravni. Trenuten finančni model namreč ne omogoča kontinuitete ustvarjanja. The post V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji? appeared first on Motovila.

Financiranje filmskega projekta

Motovila, 27. november 2019 ― Filma Lara in Zgodbe iz kostanjevih gostov sta prejemnika MEDIA podpore za razvoj projekta (2006 oz. 2015). Za njima je dolga pot iskanja priložnosti za sofinanciranje razvoja in produkcije filma. Film Lara je sprva nastajal kot slovenska produkcija z MEDIA podporo (v produkciji Bela filma), nato pa kot nemška produkcija v izvedbi Schiwago Film GmbH ... The post Financiranje filmskega projekta appeared first on Motovila.

Montaža filma

Motovila, 27. november 2019 ― Montaža ni samo tehničen, temveč tudi pomemben ustvarjalen proces, ki lahko bistveno spremeni fokus filma. O procesu montaže z mentorji usposabljanja First Cut Lab. The post Montaža filma appeared first on Motovila.

Festivalski slalom

Motovila, 27. november 2019 ― Festivali so več kot samo prostor druženja in prikazovanja filmov. O pomenu festivalov za pozicioniranje filma so govorili scenarist Blaž Kutin in nemški režiser Jan-Ole Gerster na primeru filma Lara in producentka in soscenaristka Marina Gumzi pa na primeru Zgodb iz kostanjevih gozdov. The post Festivalski slalom appeared first on Motovila.

O pomenu usposabljanja in mreženja

Motovila, 27. november 2019 ― Usposabljanja in priložnosti za mreženje so izredno pomembna za ustvarjalni proces. Tako nisi več sam, lahko deliš svoje dileme in vprašanja ter projekt oceniš z več zornih kotov in se naučiš soočti s kritikami. The post O pomenu usposabljanja in mreženja appeared first on Motovila.

Pri butičnem producentskem delu so najpomembnejši človeški odnosi

Motovila, 27. november 2019 ― Rdeča nit treh dogodkov strokovnega programa v organizaciji Motovile je bil ustvarjalni proces od prve verzije scenarija do zapletov in razpletov razvoja ter nenazadnje snemanja, montaže in nato promocije in potovanja filma do občinstev. The post Pri butičnem producentskem delu so najpomembnejši človeški odnosi appeared first on Motovila.
še novic