Partner filmskih festivalov

Motovila, 14. oktober ― Motovila sodeluje z organizatorji vseh vidnih domačih filmskih festivalov. Zagotavljamo strateško svetovanje pri razvoju, mednarodnem sodelovanju in pozicioniranju filmskih festivalov in strokovnjakov. The post Partner filmskih festivalov appeared first on Motovila.

Dan Evrope – velike zgodbe iz malih držav

Motovila, 21. maj 2020 ― V filmih je v vikendu med 8. in 10. majem uživalo kar 1075 gledalcev. Največ zanimanja je bilo za dokumentarni film Mostovi časa v režiji Audriusa Stonysa in Kristine Briede. The post Dan Evrope – velike zgodbe iz malih držav appeared first on Motovila.

Nova realnost AV dogodkov prihodnosti?

Motovila, 14. maj 2020 23. aprila smo organizirali spletni seminar, na katerem smo se o različnih vidikih AV dogodkov v virtualnem okolju pogovarjali z dvema domačima organizatorjema, Matijo Šturmom (Društvo slovenskega animiranega filma/CEE Animation) in Levom Predanom Kowarskim (Filmoteka/Baza slovenskega filma). The post Nova realnost AV dogodkov prihodnosti? appeared first on Motovila.

Nova realnost AV dogodkov?

Motovila, 14. maj 2020 ― Na spletnem seminarju smo se 23. aprila z Matijo Šturmom (DSAF/CEE Animation) in Levom Predanom Kowarskim (Filmoteka/Baza slovenskega filma) pogovarjali o različnih vidikih AV dogodkov v virtualnem okolju. The post Nova realnost AV dogodkov? appeared first on Motovila.

Koronavirus in posledice za filmsko industrijo

Motovila, 18. marec 2020 ― Kakšne bodo posledice koronavirusa, ko kina zapirajo svoja vrata, festivali so odpovedani ali prestavljeni, filmska produkcija je pa omejena ali ustavljena? Je to priložnost za različne VOD platforme? The post Koronavirus in posledice za filmsko industrijo appeared first on Motovila.

V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji?

Motovila, 20. december 2019 ― Ustvarjalci animiranih TV serij v Srednji in Vzhodni Evropi, vključno s Slovenijo, si želijo stabilnejše (ko)produkcijske pogoje na regionalni ravni. Trenuten finančni model namreč ne omogoča kontinuitete ustvarjanja. The post V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji? appeared first on Motovila.

Financiranje filmskega projekta

Motovila, 27. november 2019 ― Filma Lara in Zgodbe iz kostanjevih gostov sta prejemnika MEDIA podpore za razvoj projekta (2006 oz. 2015). Za njima je dolga pot iskanja priložnosti za sofinanciranje razvoja in produkcije filma. Film Lara je sprva nastajal kot slovenska produkcija z MEDIA podporo (v produkciji Bela filma), nato pa kot nemška produkcija v izvedbi Schiwago Film GmbH ... The post Financiranje filmskega projekta appeared first on Motovila.

Montaža filma

Motovila, 27. november 2019 ― Montaža ni samo tehničen, temveč tudi pomemben ustvarjalen proces, ki lahko bistveno spremeni fokus filma. O procesu montaže z mentorji usposabljanja First Cut Lab. The post Montaža filma appeared first on Motovila.

Festivalski slalom

Motovila, 27. november 2019 ― Festivali so več kot samo prostor druženja in prikazovanja filmov. O pomenu festivalov za pozicioniranje filma so govorili scenarist Blaž Kutin in nemški režiser Jan-Ole Gerster na primeru filma Lara in producentka in soscenaristka Marina Gumzi pa na primeru Zgodb iz kostanjevih gozdov. The post Festivalski slalom appeared first on Motovila.

O pomenu usposabljanja in mreženja

Motovila, 27. november 2019 ― Usposabljanja in priložnosti za mreženje so izredno pomembna za ustvarjalni proces. Tako nisi več sam, lahko deliš svoje dileme in vprašanja ter projekt oceniš z več zornih kotov in se naučiš soočti s kritikami. The post O pomenu usposabljanja in mreženja appeared first on Motovila.

Pri butičnem producentskem delu so najpomembnejši človeški odnosi

Motovila, 27. november 2019 ― Rdeča nit treh dogodkov strokovnega programa v organizaciji Motovile je bil ustvarjalni proces od prve verzije scenarija do zapletov in razpletov razvoja ter nenazadnje snemanja, montaže in nato promocije in potovanja filma do občinstev. The post Pri butičnem producentskem delu so najpomembnejši človeški odnosi appeared first on Motovila.
še novic