Poletna Animateka: Medena koža

MAO, 27. november 2013 ― Film, posnet po avtobiografskem grafičnem romanu Medena koža priznanega stripovskega avtorja Junga, razkriva življenjsko pot korejskega posvojenca, za vedno razpetega med dve kulturi.

Stoletje plakata v Slovenski kinoteki

MAO, 13. junij 2013 ― Butnskala, Lažnivka, Maškarada! V septembru smo skupaj s Slovensko kinoteko pripravili filmski program in spremljevalne dogodke. Oglejte si slovenske filme s plakatov ter razstavo plakatov iz Kinotekine zbirke v Dvornani Silvana Furlana. Z isto vstopnico si oglejte film in razstavo!

Savin Sever – Zgodba neke arhitekture

MAO, 1. april 2013 ― Vabljeni na predpremiero dokumentarnega filma Amirja Muratovića Savin Sever – Zgodba neke arhitekture v produkciji Televizije Slovenija o prodornem slovenskem arhitektu ter vplivu tranzicije na njegova inovativna dela. Po ogledu filma pa bodo zanimivi gostje na okrogli mizi razmišljali o vplivu njegovih stvaritev.

Kratki filmi: Vsaka hiša ima svojo zgodbo

MAO, 20. november 2011 ― V petek je v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekala razglasitev nagrajencev natečaja in premierno predvajanje nagrajenih kratkih filmov učencev, dijakov in študentov, ki so se odzvali na filmski natečaj ob razstavi Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem.

Built on Narrow Land

MAO, 16. oktober 2011 ― V MAO bomo v četrtek ob 19.00 premierno predvajali film Built on Narrow Land, ki ga je   režiral Malachi Connolly. Film govori o ohranjanju modernistične arhitekture hiš iz 50. in 60. let na plažah Cape Coda. Pred predvajanjem bo film na kratko predstavila sodelavka muzeja Natalia Skoczylas iz Poljske. Projekcija bo v angleškem jeziku.
še novic