Predlog za pomoč ustvarjalcem

Predlog za pomoč ustvarjalcem

Radio Študent, 7. april ― Da je preživetje človeka, ki si je služenje kruha izbral na področju kulture, zaradi pandemije ogroženo, smo v Kulturnih novicah že poročali. Tudi če ne bi, je jasno, da so tako glasbena, filmska, gledališka kot tudi literarna produkcija ostale brez prizorišč, odmikajo pa se roki prijav na razpise, od katerih so tovrstni poklici finančno odvisni.
METAL DETEKTOR - Strah

METAL DETEKTOR - Strah

Radio Študent, 7. april ― Živimo v nenavadnih časih, prevladujoče čustvo pa je STRAH. In o tem nam danes pojejo FEAR FACTORY, IRON MAIDEN ter MINISTRY. Okrog tega pa se z novimi aktualnimi izdajami vrtijo KREATOR, TRIVIUM, HAVOK, HEAVEN SHALL BURN in celo DERANGED.
Stari, Kje Bomo Špilali?!

Stari, Kje Bomo Špilali?!

Radio Študent, 6. april ― Biti član benda je ena izmed tistih klišejskih najstnistiških fantazij, pa naj bo to godenje sto tisočim glavam na megalomanskih stadijonih ali pa neusmiljeno švasanje v podalnih klubih. Ima sploh veze?
Riddim Operator #462 !!!

Riddim Operator #462 !!!

Radio Študent, 6. april ― Danes imamo za vas na meniju nekaj domačih zadev: skočili bomo v Makedonijo, kjer ustvarja bend Concquering Lion, pa do Hercegovine do Zosterjev in se ustavili v Mariboru, kjer je Tadiman sproduciral čisto svež komad Isolation. Še vedno predstavljamo novo plato Jah 9, VP založba pa bo konec aprila izdala zbirko komadv Augustusa Pabla.
Megazakon, megaskladišče

Megazakon, megaskladišče

Radio Študent, 6. april ― Pozdravljeni v ponedeljkovih Kulturnih novicah. Danes ob 17-ih društvo Asociacija prireja videobranje in peer-to-peer izmenjavo mnenj o členih novega protikoronskega megazakona, ki se tičejo samozaposlenih v kulturi. Branje bo potekalo v živo na Facebook strani društva in bo vključevalo možnost postavljanja vprašanj glede morebitnih nejasnosti v zakonu.
Guns & Tigers

Guns & Tigers

Radio Študent, 6. april ― Netflix nadaljuje svoj pohod z dokumentarnimi serijami, ki se jih drži oznaka “true crime”. Hype je leta 2015 sprožila dokumentarna serija z naslovom Making a Murderer. Svetovno spletišče pa se v teh dneh samoizolacije ukvarja predvsem z zadnjo bizarko iz zbirke ameriškega cirkusa z naslovom Tiger King: Murder, Mayhem, Chaos.
MELINGOAZA

MELINGOAZA

Radio Študent, 5. april ― V oddaji najprej izbor s svežega albuma našega dobrega znanca, argentinskega posebneža Melinga, ki se je na novem albumu Oasis precej oddaljil od tanga. Že tako ga je igral in pel na zelo nekonvencionalne načine, tokrat pa je tango le ena od zvrsti, ko jo je najti le na albumu.
še novic