METAL DETEKTOR - Grim Reaper

METAL DETEKTOR - Grim Reaper

Radio Študent, 12. november ― Danes Tegle ne bo. Bo pa dobra glasba. Po vrsti: 1) Steve Grimmet's Grim Reaper - What Lies Beneath - vrnitev kultnih angleških hevićev z novim albumom At The Gates 2) Armored Dawn - Animal Uncaged - brazilski epski power metalci tudi imajo na voljo nov album
Čestitke Vladu!

Čestitke Vladu!

Radio Študent, 12. november ― Drevi bo Društvo slovenskih režiserjev v Slovenski kinoteki podelilo že deseto nagrado bert za življenjsko delo na področju filmske in gledališke igre. Nagrada je bila prvič podeljena leta 2014, poimenovana pa je po igralcu Bertu Sotlarju.
Saeborg

Saeborg

Radio Študent, 12. november ― S Saeborg smo spregovorili o njeni razstavi Klavnica 17, ki se otvori danes ob 19. uri v Galeriji Vžigalica, ter o njeni vlogi v dokumentarcu Queer Japan, ki se je včeraj odvrtel v Slovenski kinoteki na preddogodku Festivala LGBT filma.  
SVA-ŠTA

SVA-ŠTA

Radio Študent, 12. november ― Pogovor z Mathijs Bertelom, umetniškim vodjem mednarodnega in multidisciplinarnega projekta Con-front, ki ga zaznamuje sodelovanje med glasbeniki in vizualnimi umetniki iz Belgije, Francije, Slovenije ter Severne Makedonije.
Zlo je rdeče in pika

Zlo je rdeče in pika

Radio Študent, 11. november ― Razmišljati o zlu zna biti mukotrpno početje, ki, če si priznamo, ponavadi ne vodi nikamor. Pač, ni ravno produktivno. Saj, kolikor je ljudi, toliko je najbrž tudi izkušenj ter interpretacij zla, in zagotovo delamo raznoraznim in raznorodnim zlom krivico, če od vseh možnih zel izpostavljamo le eno in ga ponujamo kot izhodiščno točko za razumevanje zla.
Riddim Operator #441 !!!

Riddim Operator #441 !!!

Radio Študent, 11. november ― Počasi se premikamo prot koncu leta in glede na temperature vas bomo ogreli z enournim izborom od starih do novih izdaj reggae muzike… od novih reči na playlisti Roots Radicals in Jahcoustix, še vedno predstavljamo album Gardne... vrtimo intervju z letošnjega Overjama, na katerem je Reggae.si ekipa na mikrofon ujela Dubbing Sun...
Obleke za spomenike

Obleke za spomenike

Radio Študent, 11. november ― Pozdravljeni v Kulturnih novicah. Danes ob 19. uri si lahko v Galeriji Spomeniškovarstveni center, ki se nahaja na Trgu francoske revolucije, ogledate dokumentarno razstavo Marije Mojce Pungerčar z naslovom Oblečeni spomeniki - nekulturna dediščina.
V vozlišču dobrodošlice

V vozlišču dobrodošlice

Radio Študent, 11. november ― Naslov zbirke kratkih zgodb Dobrodošli Vesne Lemaić vsebinsko preigrava pomen dobrodošlice v različnih medosebnih hierarhičnih razmerjih in v raznolikih situacijah, v katerih je dobrodošlica izgovorjena. Tisti, ki jo izreka, namreč ljudi sprejme na svoje območje, je gostitelj, ki v svoje domovanje povabi goste.
DEKONSTRUKCIJA ABONENTSKEGA UPRIZARJANJA

DEKONSTRUKCIJA ABONENTSKEGA UPRIZARJANJA

Radio Študent, 11. november ― Pozdravljeni v današnji oddaji Teritorij teatra, ki se v duhu kolektivne sezone spušča v dekodiranje dinamike uprizoritvenega kolektiva. Tokrat smo odpotovali v Maribor, kjer smo v GT22 spregovorili s kolektivom projekta Abonma, ki nastaja v produkciji kulturno-umetniškega društva MOMENT.
še novic