Pa ta pa ta pa ta kulturna novica

Pa ta pa ta pa ta kulturna novica

Radio Študent, 23. maj ― Začenjamo, kjer smo ostali pri prejšnjih kulturnih novicah – pri kulturi. Očitno. Vendar če smo bili včeraj posvečeni predvsem poeziji, smo danes uspeli zaplavali malo širše - pod odrske deske, v galerijske prostore in celo na podelitev nagrad tantadruj.  
Patrick Higgins: Dossier

Patrick Higgins: Dossier

Radio Študent, 22. maj ― V New Yorku situirani skladatelj in kitarski eksperimentator mlajše generacije, član ekipe ZS, ene bolj prodornih glasbenih formacij tamkajšnje avantgardne scene, in nasploh njej pomemben prestavnik, pri Jaarovi založbi Other People za 1.
Alsarah

Alsarah

Radio Študent, 22. maj ― Pred dogodkovjem letošnje Druge godbe v studiu v živo z izvajalko iz Sudana, Alsarah, ki bo z zasedbo The Nubatones nastopila v živo v sklopu letošnjega festivala Druga godba ... Načeli bomo teme migrantstva, specifično nubijske tradicije ter virov njenega retro pop glasbenega izraza ...
Fuck The Future

Fuck The Future

Radio Študent, 22. maj ― S U B W A Y  1 1 1 6 / 1 3 9 1 ★ torek, 22/5.2018. ob 23-ih Dve festivalski vstopnici za Petroleum Beat Festival v Petišovcih na katerem bodo letos med drugimi igrali Total Chaos, Deafness By Noise, Social Free Face in Hatvan City hard Core (HCHC).
Kdo še sploh puši?

Kdo še sploh puši?

Radio Študent, 22. maj ― V kolektivnem spominu so še vedno prisotne zatohle kadilske beznice, suknjiči, prepojeni s smrdljivim cigaretnim vonjem, in svobodno puhanje kadilskega dima vsepovprek. Na voljo je bila svobodna izbira - pušiš ali ne pušiš - tu ali pa tam. Popušiš lahko v vsakem primeru. Potem pa je nastopil protikadilski zakon. Folk pa je še vedno pušil dalje. Le da le tu in le tam.

Darla Smoking

Radio Študent, 22. maj ― Darla Smoking Špela Škulj Na Afterpartyju RŠ Zadimite ušesa in zbudite možgane, prihajata Darla Smoking! Posnetek koncerta v živo iz studia Radia Študent, torek 8. maj 2018 točno okoli 10:10 dopoldan, na Afterpartyju RŠ.  Darla Smoking, novoDUBNIetno dvojec je na glasbeno sceno prišel lani maja s ploščo Big Bug, izdan pri založbi KAPA Records. Pred poletnimi koncerti in festivali sta se oglasila na Radiu Študent, za vas pa je ekipa RTVŠ v video obliki pripravila komade Golden Blood, Big Bug in World Detuning. Več o Darla Smoking: https://darlasmoking.bandcamp.com Celoten koncert lahko poslušate tukaj:https://radiostudent.si/glasba/afterparty/darla-smoking Posamezni videi na Youtube kanalu RTVŠ:https://www.youtube.com/watch?v=cTr2Hl55Miw&list=PLoMK-mIEi8qRxIGq0qk-QS... Na posluh in ogled! 22. 5. 2018  / Glasba Povezan prispevek:  Darla Smoking Tagi:  darla smoking dub beats
Svaštarnica

Svaštarnica

Radio Študent, 21. maj ― Minilo je leto, odkar so Chromaticsi odigrali v Roadhouseu, fiktivnem pubu kultne serije Twin Peaks. Njihov član Johnny Jewel  pa je včeraj izdal album Themes for television, na katerem lahko prisluhnete 21-im komadom, ki jih je ustvaril za serijo.
Riddim Operator #365 !!!

Riddim Operator #365 !!!

Radio Študent, 21. maj ― Danes sučemo bolj ali manj relativno novejše reči... od Dubkasm, Berres Hamond-a, Charlie P-ja z OBF, Peetah Morgan-a, Parly B-ja in Margaman-a... preko produkcije Mungo's HiFi in Riddim Chango založbe... do nadubiranih beatov Gisaze in Hartte... tune in ob 21h!  
Mesto za vse in vsi za mesto

Mesto za vse in vsi za mesto

Radio Študent, 21. maj ― Na današnji še en neizbežni ponedeljek se lahko v sklopu Svetlobne gverile, ki je v tem mesecu prežela ljubljanske ulice, odpravite do Palače Cukrarna in njene širše okolice, kjer se bo danes ob 21:30 otvoril projekt Cukrarna v barvah. Naj samo povemo, da se bo v sklopu tega projekta vse do 16.6. predstavilo več kot 40 slovenskih in tujih umetnikov.
JAMES HOLDEN

JAMES HOLDEN

Radio Študent, 21. maj ― V tokratnem RŠ intervjuju se pogovarjamo z Jamesom Holdenom, enim bolj prepoznavnih angleških trance sukačev, ki pa je DJ klubovje pred kratkim zamenjal za bendovsko formacijo. Prvikrat v vlogi bendovskega vodje se bo predstavil na letošnji Drugi Godbi v Katedrali Kina Šiške v soboto, 26. maja.
še novic