Svašta From Porlock

Svašta From Porlock

Radio Študent, 23. maj ― Za tokratno iteracijo Svaštarnice smo se pogovorili z Martinom Pavlovcem in Nikolajem Mulejem iz nam dobro znane neo psihedelične skupine, prežete z elementi stonerja, persons from porlock.
Kultura in njen program

Kultura in njen program

Radio Študent, 23. maj ― Začnimo s kulturno novico iz Brazilije, kjer v brazilski zvezni državi Pernambuco  potekajo teden slovenske kulture in dnevi slovenskega filma. Ko potujemo po tujih deželah, včasih naletimo na radovedneže, ki nas vprašajo, kateri slovenski film bi jim priporočili. Takrat se človek znajde v zagati in tuhta, s čim bi sogovorcu odprl vrata v svet slovenskega jezika in kulture.
Scena podpiše: Kornet

Scena podpiše: Kornet

Radio Študent, 23. maj ― V tokratnem RŠ intervjuju se bomo pogovarjali s Klemnom Seliškarjem in Danom Sebastjanom Zorkom iz organizacijske ekipe Korneta, dogodka, ki se ima jutri zvečer v okviru cikla Scena podpiše zgoditi v metelkovski Gromki.
Prestopi - od piva k čaju

Prestopi - od piva k čaju

Radio Študent, 22. maj ― Društvo Moment je ob prilivu programskih sredstev po šestih letih suše zopet oživilo mariborski festival Prestopi, ki je tokrat večji, ambicioznejši, a žal le bienalni. Izbrane predstave so razvrščene na dva glavna sklopa.
Pismo rosno

Pismo rosno

Radio Študent, 22. maj ― »Pismo rosno," pomislim ob pogledu na pollitrsko piksno, ki bi ji sicer lahko namenil isti pridevnik, ampak je bil v tistem trenutku brez dvoma precej bolj na mestu drugi: predrago! »Srebrnina rose« rdeče pločevinke prestolniškega za faking štiri evre v bifejčku Pučnikove letališke kao duty free cone.
Mopo

Mopo

Radio Študent, 22. maj ― V RŠ intervjuju bomo prisluhnili pogovoru z dvema članoma benda Mopo, in sicer s saksofonistko Lindo Frederiksson ter basistom Eerom Tikkanenom, ki sta ob bobnarju Eetiju Nieminenu in priložnostno tudi z Jimijem Tenorjem nastopila na prvem konc
Pobalnika

Pobalnika

Radio Študent, 21. maj ― V tokratni DJ Afterparty prihaja Pobalnika aka Niki Lapkovski. Največkrat ste jo lahko slišali v Monoklu, kjer meša club, trap, dembow in druge žanre, značilne za moderna kvir plesišča. Lani je dvakrat vrtela tudi v Modrem kotu, marca pa je imela svoj Celovečerec v Pritličju. 
Med branjem in dokumentiranjem

Med branjem in dokumentiranjem

Radio Študent, 21. maj ― Kadar pesniški večeri uspejo, pričakujemo, da bo naslednji dan vladalo zatišje. Verzi sami so povedali dovolj, zakaj sploh še nadaljevati? Zakaj sploh govoriti? Ampak ko scrollamo dol po Facebook dogodkih, ugotovimo, da zatišja ni. Njihova hiperprodukcija izvaja svoj brutalni: “Ne, danes ne smeš ostati doma! Ne smeš!”    
še novic