Množična zaseba francoskih gledališč

Množična zaseba francoskih gledališč

Radio Študent, 20. april ― Četrtega marca ob treh popoldne je skupina petdesetih zaposlenih v kulturi - večinoma gledaliških delavcev - lastnovoljno vstopila v Odéon. V okrašeni avli in po balkonih so si protestniki postlali s spalnimi vrečami in zagrozili, da se ne premaknejo, dokler država ne sprejme njihovih zahtev.
PRIMERNA ZAŠČITA

PRIMERNA ZAŠČITA

Radio Študent, 20. april ― Zamislite si, da ste Joc Pečečnik. Pred skoraj petnajstimi leti ste se odločili za investicijo, ki naj bi vam prinesla milijone. Ustvarili ste finančni načrt, pridobili primerno arhitekturno zasnovo, tako mestna občina kot navijači Olimpije so častili zemljo, po kateri hodite.
A/V2VŠTA?!?

A/V2VŠTA?!?

Radio Študent, 19. april ― Na današnji večer bo ob osmih na medmrežju potekal prvi prenos v živo serije avdiovizualnih performansov PIFlab: A/V2V iz osmo/ze. V prvem polurnem sklopu bo v živo nastopil zasavski producent abstraktne elektronske glasbe Dodecahedragraph v spremstvu vizualizacij VJ Error in Cute Agression, v drugem pa ljubljanski glitchcore noiser DJ Pizdoglavec ter VJ-ja KNNZ in Kasko Karambol.
Riddim Operator #516 !!!

Riddim Operator #516 !!!

Radio Študent, 19. april ― Danes imamo za vas kar pester nabor glasbe in glasbenih zvrsti... vrteli bomo novi album domačega Ras Algetija, na voljo pa bo tudi novi single Alborosieja, Rosh Rebel in Perfect Giddimanija... v dancehall duhu bomo sukali novega Cali P-ja in Sr. Wilsona... jungle / drum & bass ljubitelji pa boste prišli na svoj račun z Numa Crew, Dr.
Digitalni pirati vračajo udarec

Digitalni pirati vračajo udarec

Radio Študent, 18. april ― Drage poslušalke, dragi poslušalci, dobrodošli in prav lepo pozdravljeni v aprilski ediciji Temne zvezde. V nocojšnji oddaji se bomo posvetili tabu temi filmske industrije, umazanemu podtalju filmske distribucije in od internetne greznice črnim rokam njenih odjemalcev – govorili bomo o piratstvu.
PIRATSKA LADJA BaianaSystem

PIRATSKA LADJA BaianaSystem

Radio Študent, 18. april ― Brazilska zasedba BaianaSystem, ki zvok tradicionalne bahijske kitare kombinira z vrsto drugih zvrsti (reggae, elektronika, dub), je svoj novi album OxeAxeExu objavila v treh delih – Navio Pirata, Recital Instrumental, América do Sol –, ki so jih objavljali
KONCERTNI PLAKAT ŠTA?

KONCERTNI PLAKAT ŠTA?

Radio Študent, 17. april ― TAM-TAM Inštitut in SIGIC sta v sodelovanju z društvom Mi delamo dogodke organizirala razstavo, naslovljeno Koncertni plakat, ki je na ogled na plakatnem razstavišču pri Figovcu od 16. aprila do 6. maja 2021.
še novic