Podtalne hudobije

Podtalne hudobije

Radio Študent, 24. maj ― :::osmrtnica::: ... Umrl G-Nut, kompanjon Spice 1-a... :::frišne novice::: ... :::obletnica::: ... :::obvezno čekiranje::: ... Zanimivo branje je že aprila ponudila stran Passion of Weiss, kjer so se malce pogovorili s črnim mlekom. Black Milk in POW...
MALE KRAJE PODTALNIH DIZAJN TERAPIJ

MALE KRAJE PODTALNIH DIZAJN TERAPIJ

Radio Študent, 24. maj ― Neučakanost dneva pred radostnim rajanjem mladosti nam v svojem kulturno natrpanem in raznolikem repertoarju še v zadnjih izdihljajih majske sezone predpisuje pred poletno dozo tako uprizoritvenega kot dozo dizajnerske terapije in »printing zdravljenja«, za tiste malo bolj poduhovljene.  
KOKOKO!

KOKOKO!

Radio Študent, 23. maj ― V petek bo občinstvo metelkovske Gala hale v sklopu festivala Druga godba razgibala KOKOKO!, naveza francoskega producenta, ki sliši na ime débruit in glasbenikov iz Demokratične republike Kongo.
Here and Now

Here and Now

Radio Študent, 23. maj ― Piše se leto 2006, recimo da je julij ali avgust. Smo v ljubljanskem študentskem domu Akademski kolegij, ki tisti čas ne premore internetne povezave, zato so se njega prebivalci primorani družiti ali pa izogibati družbi na bolj primitivne načine. Ljubljana je že precej opustela, kdor je lahko, je odšel kam, kjer je lažje prenašati vročino.
Pa ta pa ta pa ta kulturna novica

Pa ta pa ta pa ta kulturna novica

Radio Študent, 23. maj ― Začenjamo, kjer smo ostali pri prejšnjih kulturnih novicah – pri kulturi. Očitno. Vendar če smo bili včeraj posvečeni predvsem poeziji, smo danes uspeli zaplavali malo širše - pod odrske deske, v galerijske prostore in celo na podelitev nagrad tantadruj.  
Patrick Higgins

Patrick Higgins

Radio Študent, 23. maj ― Pred njegovim drevišnjim nastopom v Pritličju (v okviru Druge godbe), se pogovarjamo z newyorškim kitaristom/elektronikom, avantgardnim skladateljem in producentom Patrickom Higginsom, ki se takrat ko ne ustvarja z enim inovativnejših in drznejših newyorških bendov Zs, posveča solističnemu ustvarjanju v polju sodobne eksperimentalne in klasične
Alsarah

Alsarah

Radio Študent, 22. maj ― Pred dogodkovjem letošnje Druge godbe v studiu v živo z izvajalko iz Sudana, Alsarah, ki bo z zasedbo The Nubatones nastopila v živo v sklopu letošnjega festivala Druga godba ... Načeli bomo teme migrantstva, specifično nubijske tradicije ter virov njenega retro pop glasbenega izraza ...
Fuck The Future

Fuck The Future

Radio Študent, 22. maj ― S U B W A Y  1 1 1 6 / 1 3 9 1 ★ torek, 22/5.2018. ob 23-ih Dve festivalski vstopnici za Petroleum Beat Festival v Petišovcih na katerem bodo letos med drugimi igrali Total Chaos, Deafness By Noise, Social Free Face in Hatvan City hard Core (HCHC).
Kdo še sploh puši?

Kdo še sploh puši?

Radio Študent, 22. maj ― V kolektivnem spominu so še vedno prisotne zatohle kadilske beznice, suknjiči, prepojeni s smrdljivim cigaretnim vonjem, in svobodno puhanje kadilskega dima vsepovprek. Na voljo je bila svobodna izbira - pušiš ali ne pušiš - tu ali pa tam. Popušiš lahko v vsakem primeru. Potem pa je nastopil protikadilski zakon. Folk pa je še vedno pušil dalje. Le da le tu in le tam.

Darla Smoking

Radio Študent, 22. maj ― Darla Smoking Špela Škulj Na Afterpartyju RŠ Zadimite ušesa in zbudite možgane, prihajata Darla Smoking! Posnetek koncerta v živo iz studia Radia Študent, torek 8. maj 2018 točno okoli 10:10 dopoldan, na Afterpartyju RŠ.  Darla Smoking, novoDUBNIetno dvojec je na glasbeno sceno prišel lani maja s ploščo Big Bug, izdan pri založbi KAPA Records. Pred poletnimi koncerti in festivali sta se oglasila na Radiu Študent, za vas pa je ekipa RTVŠ v video obliki pripravila komade Golden Blood, Big Bug in World Detuning. Več o Darla Smoking: https://darlasmoking.bandcamp.com Celoten koncert lahko poslušate tukaj:https://radiostudent.si/glasba/afterparty/darla-smoking Posamezni videi na Youtube kanalu RTVŠ:https://www.youtube.com/watch?v=cTr2Hl55Miw&list=PLoMK-mIEi8qRxIGq0qk-QS... Na posluh in ogled! 22. 5. 2018  / Glasba Povezan prispevek:  Darla Smoking Tagi:  darla smoking dub beats
še novic