5 let VVK & prosto po scenariju

5 let VVK & prosto po scenariju

Radio Študent, 17. november ― Intervju z Anjo Golob ob 5. obletnici založbe risoromanov VigeVageKnjige. Posnetek s predavanja Darka Macana o stripovskem scenariju. Nekaj novic: Umrl je Stan Lee, Jakob Klemenčič pristal v avstralskem muzeju, tri zlate hruške za VVK in dve za Stripburger, Cankarjev stripovski življenjepis za naj knjigo leta.  
Drugačni svetovi samo za danes

Drugačni svetovi samo za danes

Radio Študent, 16. november ― Ali se bojite staranja? Vedno bolj vidnih gub na obrazu, izpadanja las, povešene kože, možnosti parkinsonove bolezni, ki vam ne bo pustila jesti? Maja Delak se s sodelujočimi ustvarjalkami različnih generacij v svoji novi predstavi Samo za danes z bolj ali manj vidnimi telesnimi stanji staranja spoprijema z optimizmom.
LIFFe #1: Kaj nas loči od živali?

LIFFe #1: Kaj nas loči od živali?

Radio Študent, 16. november ― Italija. Nekje sredi tako neuglednega delavskega naselja, da prostran odprt prostor med bloki namesto zelenja zapolnjuje nekaj med makedamom, betonom in močno zdelano zemljo. Na robu velike in večne blatne luže se nad zarjavelimi garažnimi vrati nizke socialistično sive stavbe sveti napis ‘Dogman: pasji frizer’.
Ras G v živo!

Ras G v živo!

Radio Študent, 16. november ― Gregory Shorter, Jr. aka Ras G - veteran ključne LA beats scene, kolega iz družbe Brainfeeder, znalec vinila iz legendarne Poo-Bah Records in še marsikaj ... V živo ob 18.00 samo na 89,3 MHz-a, tune in!  
B to the W

B to the W

Radio Študent, 15. november ― Free The Robots skuriral novo inštalacijo kompilacije Tempo Dreams. Eric Lau izvrstno sproduciral še en beattape, tokrat Examples vol.2. Prefuse 73 s še enim od neštetih psevdonimov Reto A Ichi. Kompilacija Brownswood Bubblers zlezla do številke 13! Čist v uvodu oddaje pa obskurni košček psihedelije iz zgodovine ex-yu prostora.   
... o mimohodnosti ...

... o mimohodnosti ...

Radio Študent, 15. november ― V tokratni oddaji bomo prisluhnili skladbi About z istoimenske plošče svičarskega čelista in skladatelja STEFANA THUTA, njegovi glasbi relacij, premikov, dislokacij v  zvenu, prostoru in času, ki se vršijo na vmesnih ravneh med zvenom, šumom in tišino, na relacijah med glasbeniki, med naključnim in namernim, med zvenom in zapisom ter med osebami in predmeti, med izvaja
Pogovorne kulturne novice

Pogovorne kulturne novice

Radio Študent, 15. november ― Dragi poslušalci, dobrodošli v Kulturnih novicah. Zvečer ob 21. uri v Trubarjevi hiši literature pripravljajo filmsko-literarni dogodek. Odvila se bo projekcija filma Prepustna srca, ki ji bo sledil pogovor o pomenu branja z zaporniki.
Svaštarnica

Svaštarnica

Radio Študent, 15. november ― V tokratni ediciji Svaštarnice se pogovarjamo z Mirsadom Mustafo iz Kao Kaos Banda (prej poznani samo kot Kao Band), ki nam bo več razkril o tem podzemnem aktu, in povedal o motivaciji, ki stoji za njihovim novim družbeno angažiranim komadom Drobtina za drobtino. 
Kasra

Kasra

Radio Študent, 15. november ― V petek bo v K4 nastopil londonski didžej in producent Kasra, en ključnih predstavnikov londonske drum and bass scene, ki bo s sabo pripeljal še dva predstavnika njegove cenjene založbe Critical Music. To je na noge postavil leta 2002 od takrat pa pod njenim okriljem objavil številne plošče ustvarjalcem, ki krojijo podobo sodobnega drum nad bassa.
Akcija reakcija

Akcija reakcija

Radio Študent, 15. november ― Ste mlajši od trideset let, a vseeno starejši od trinajst? Se radi družite, diskutirate in mlatite prazno slamo? Bi radi raziskali kakšen nov kraj, a nimate denarja? Ni panike. Povrnejo vam potne stroške, pa še za jest in za spat bo poskrbljeno. Bi radi v skupini približno tridesetih aktivnih mladih nadobudnežev spremenili svet?
še novic