Novi privilegiji za ustvarjalce v kulturi

Novi privilegiji za ustvarjalce v kulturi

Časnik, 21. oktober 2019 ― Kulturne potrebe naših oblastnikov se začnejo v Stožicah, končajo pa na Kongresnem trgu. Samo džamijo so si zgradili s katarskim denarjem in s tem je menda slika najlepšega mesta v očeh politikov popolna. Betonska bloka sredi Ljubljane, ki naj bi bila osrednji spomenik žrtvam vojn in revolucij, sta simbol in trdi lupini izvotljene slovenske kulture. The post Novi privilegiji za ustvarjalce v kulturi appeared first on Časnik.
Ko kulturna dediščina postane ovira hedonističnemu použivanju sedanjosti

Ko kulturna dediščina postane ovira hedonističnemu použivanju sedanjosti

Časnik, 7. oktober 2019 ― Propadanje meščanske, podeželske in industrijske dediščine pa ni le izraz splošnega malodušja in otopelosti, pač pa tudi izraz zavestne odločitve sodobnega potrošniškega, hedonističnega sveta, da izbriše vse, kar človeštvo ovira v njegovi neskončni lahkosti bivanja. The post Ko kulturna dediščina postane ovira hedonističnemu použivanju sedanjosti appeared first on Časnik.
V Evropi Rome pobijali Nemci, v Sloveniji pa partizani

V Evropi Rome pobijali Nemci, v Sloveniji pa partizani

Časnik, 2. avgust 2019 ― Ob 2. avgustu, mednarodnem dnevu spomina na porrajmos, romski holokavst, se spominjamo dogodkov v noči na 3. avgust 1944. Te noči so nacisti v uničevalnem taborišču Auschwitz, v tako imenovani ciganski noči (Zigeunernacht), zverinsko umorili več kot 3000 Romov in Sintov. The post V Evropi Rome pobijali Nemci, v Sloveniji pa partizani appeared first on Časnik.
Maribor postaja rožnato mesto

Maribor postaja rožnato mesto

Časnik, 22. maj 2019 ― Biti homoseksualec v času NOB (1941-1945) je bilo smrtno nevarno, saj Komunistična partija ni tolerirala homoseksualnosti. Danes pa je vse drugače, saj ministri in župani hodijo na parade ponosa. The post Maribor postaja rožnato mesto appeared first on Časnik.
Primož Jelševar: Ustaviti nelegalne prehode meje s Hrvaško

Primož Jelševar: Ustaviti nelegalne prehode meje s Hrvaško

Časnik, 22. maj 2019 ― Tako kot mnogi drugi politiki na desni sredini vidi velik problem v nezakonitem prehajanju naše meje. Po njegovem je treba našo mejo s Hrvaško popolnoma zapreti in zavarovati in tako preprečiti nelegalne prehode. The post Primož Jelševar: Ustaviti nelegalne prehode meje s Hrvaško appeared first on Časnik.
Janez Cerar, ne le Dovolj.je, ampak tudi Preveč.je!

Janez Cerar, ne le Dovolj.je, ampak tudi Preveč.je!

Časnik, 21. maj 2019 ― Iniciativa Dovolj.je je bila zlorabljena že v prvih minutah po njenem porodu. Zdi se, da jo je zlorabil prav njen boter gospod Cerar. Izkoristil je priložnost in usmeril pozornost javnosti v obračunavanje z Misijonsko družbo, soredovniki lazaristi in neimenovanim spolnim nasilnikom iz njihovih vrst. The post Janez Cerar, ne le Dovolj.je, ampak tudi Preveč.je! appeared first on Časnik.

Kako se zlo delitve in izključevanja začne?

Časnik, 21. maj 2019 ― Ali zato potrebujemo Družinski zakonik s 305 členi in razlagami v knjigi na 1221 straneh, da bomo lahko premagali razdeljenost v družbi, s tem da najprej  izboljšamo odnose v družini, s katerimi lahko začnemo takoj in najprej pri sebi. Mimogrede: knjiga stane 200 evrov brez DDV The post Kako se zlo delitve in izključevanja začne? appeared first on Časnik.
Osamosvojitveni proces še vedno odzvanja v spominih Slovencev s pete celine

Osamosvojitveni proces še vedno odzvanja v spominih Slovencev s pete celine

Časnik, 21. maj 2019 ― V slovensko sredino v Avstraliji je asimilacijski proces zajedel hitreje kot kjerkoli drugje. Zdi se, da je bila vsa ta mogočna infrastruktura in vse te ure prostovoljnega dela, le za eno generacijo. Druga generacija se je po osnovanju svojih družin, velika večina zakonov je mešanih, oddaljila od skupnosti. The post Osamosvojitveni proces še vedno odzvanja v spominih Slovencev s pete celine appeared first on Časnik.
Volitve med domom in svetom

Volitve med domom in svetom

Časnik, 20. maj 2019 ― Naključje ali niti ne naključje je hotelo, da se mora tokratno besedilo začeti tam, kjer se je prejšnje končalo. Glasni padec enega najuspešnejših in najbolj trdoživih evropskih populistov Heinza-Christiana Stracheja je po eni strani potrdil tam zapisano, da na stari celini njegovemu podobna gibanja ne morejo prinesti rešitve za težave, kot jih Venezuelcem niso prinesli […] The post Volitve med domom in svetom appeared first on Časnik.
Nekatere težave s pravico do verske svobode

Nekatere težave s pravico do verske svobode

Časnik, 20. maj 2019 ― Deklaracija o odpravi vseh oblik nestrpnosti in diskriminacije na podlagi vere ali prepričanja niti posredno ne omenja več možnosti spreminjanja vere ali prepričanja. The post Nekatere težave s pravico do verske svobode appeared first on Časnik.
Evrosong: Zakaj vsi tekmovalci pojejo v angleščini

Evrosong: Zakaj vsi tekmovalci pojejo v angleščini

Časnik, 19. maj 2019 ― Evrosong postaja vedno bolj tekmovanje, kjer prevladuje šov. Kvaliteta petja in pesmi zdaj nista več najbolj pomembna faktorja za uvrstitev. Tako se zgodi, da veliko boljši vokalisti in pesmi ne dobijo veliko točk ... The post Evrosong: Zakaj vsi tekmovalci pojejo v angleščini appeared first on Časnik.
Kristjani – najbolj preganjana verska skupnost v Svetu

Kristjani – najbolj preganjana verska skupnost v Svetu

Časnik, 19. maj 2019 ― Nič (tudi migranti in priseljenci ne) ne ogroža krščanske verske skupnosti in krščanske kulturne krajine tako, kot jo ogroža fundamentalistični sekularizem ter sami s pomanjkljivo zavestjo in spominom. The post Kristjani – najbolj preganjana verska skupnost v Svetu appeared first on Časnik.
še novic