Kam v Pomurju na silvestrovanje na prostem?

Časnik, 30. december 2022 ― Na prostem boste lahko silvestrovali v naslednjih krajih v Pomurju: V Murski Soboti v mestnem središču ima Silvestrovanje na prostem najdaljšo tradicijo. Tudi letos so ob 17. uri pripravili silvestrovanje za otroke, ko bo najmlajše s ... Beri dalje

Pred stotimi leti je bil rojen Janez Kolenc

Časnik, 31. oktober 2022 ― Janez Kolenc je vse življenje ustvarjal, vendar dolgo ni mogel objavljati, ker niso bili nikjer pripravljeni objaviti njegovih pesmi – dolgo je mislil, da ne bo izdal nobene pesniške zbirke – dokler se ni v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja začelo razpoloženje v javnosti spreminjati.

V MGLC razstava dveh ustvarjalcev grafike

Časnik, 21. oktober 2022 ― Prihodnji teden se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani odpirata dve razstavi. Razstava Črtomirja Freliha Grafike in risbe. Štiri desetletja. postavlja na ogled približno sto za razstavo izbranih del, ki razpenjajo umetnikov ustvarjalni lok ... Beri dalje

Odslej Božič pišemo z veliko začetnico

Časnik, 30. september 2022 ― Za zasluge na literarnem polju, prosto po ljudskem glasu in publicistu Igorju Omerzi pa tudi ali predvsem za hlapčevanje nekdanjim oblastnikom ali s priimkom Božič ali kodnim imenom, si je Peter Božič zaslužil še spomenik v središču Ljubljane. The post Odslej Božič pišemo z veliko začetnico appeared first on Časnik.

Odslej Božič pišemo z veliko začetnico

Časnik, 30. september 2022 ― Za zasluge na literarnem polju, prosto po ljudskem glasu in publicistu Igorju Omerzi pa tudi ali predvsem za hlapčevanje nekdanjim oblastnikom ali s priimkom Božič ali kodnim imenom, si je Peter Božič zaslužil še spomenik v središču Ljubljane.

Trpeče ženske slikarke Ejti Štih v Galeriji Družina

Časnik, 3. september 2022 ― Umetnica Ejti Štih je pred odprtjem razstave v Galeriji Družina v pogovoru z moderatorko Manico Ferenc najprej povedala, da je zanjo »velika čast, da razstavlja v tej galeriji«. Rekla je, da ni »verjela, da bodo te slike razstavljene v katoliški galeriji«. Pri tem je mislila na gola ženska telesa, naslikane prostitutke in drugo. The post Trpeče ženske slikarke Ejti Štih v Galeriji Družina appeared first on Časnik.

Trpeče ženske slikarke Ejti Štih v Galeriji Družina

Časnik, 3. september 2022 ― Umetnica Ejti Štih je pred odprtjem razstave v Galeriji Družina v pogovoru z moderatorko Manico Ferenc najprej povedala, da je zanjo »velika čast, da razstavlja v tej galeriji«. Rekla je, da ni »verjela, da bodo te slike razstavljene v katoliški galeriji«. Pri tem je mislila na gola ženska telesa, naslikane prostitutke in drugo.
še novic