Očetovska izvirnost

Radio Študent, 6. maj ― Pozdravljeni v Kulturnih novicah. V ponedeljek, 3. maja, je minilo 140 let od smrti pisatelja, časnikarja in prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Izmed del na Muljavi rojenega literata je verjetno najbolj znan roman Deseti brat, ki velja za prvi slovenski izvirni roman.
Anarho dualizem rdeče in roza barve

Anarho dualizem rdeče in roza barve

Radio Študent, 5. maj ― Galerija P74 že od 12. aprila razstavlja dve deli Mladena Stilinovića z naslovom Rdeče-Roza, ki bi ju kultni hrvaški neovantagrdni umetnik moral leta 1980 predstaviti na samostojni razstavi Pjevaj!, a se to zaradi finančnih in institucionalnih razlogov ni udejanilo.
Prvomajski apel kulturnega delavstva

Prvomajski apel kulturnega delavstva

Radio Študent, 30. april ― V luči jutrišnjega praznika danes obravnavamo delo - delo v kulturi. Posledično današnje Kulturne novice niso zares »novice«, saj o čudovitih razmerah in pogojih dela v kulturi žal ne moremo povedati nič novega. A nič novega še ne pomeni, da o starem ni vredno znova spregovoriti, znova opozarjati na težave ter si izboriti tisto novo - boljše, ki ga kulturni sektor krvavo potrebuje.
Koga ste pa letos izpustili?

Koga ste pa letos izpustili?

Radio Študent, 28. april ― Če se je med našimi poslušalci kdo v zadnjih dneh uspešno skrival najbolj izpostavljeni novici iz tovarne sanj, ga bomo morali prebuditi. Govora bo o oskarjih, ki jim moramo nujno posvetiti nekaj pozornosti, saj so letos po gledanosti dosegli novo dno.
La Doctora

La Doctora

Radio Študent, 23. april ― Od torka dalje je v Slovenskem etnografskem muzeju na ogled razstava La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju, ki predstavi dr. Branislavo Sušnik, paragvajsko etnologinjo slovenskega rodu.
Šest sprehodov po ruševinah

Šest sprehodov po ruševinah

Radio Študent, 14. april ― V današnjih kulturnih novicah se posvečamo pogovoru s palestinskim pisateljem Rajo Shehadehom, ki ga je včeraj v sodelovanju z društvom Gibanje za pravice Palestincev organizirala Vodnikova domačija Šiška. Shehadeh, ki je po poklicu pravnik, je leta 1979 v svojem roj
še novic