Kulturni dialog

Kulturni dialog

Radio Študent, 28. maj ― Na torkovo akcijo kulturnikov, ki so na stekla stavbe Ministrstva za kulturo z lahko odstranljivim plesarskim lepilnim trakom nalepili svoje zahteve in predloge, se je včeraj odzvala državna sekretarka ministrstva dr.
Glej, glej, glej, novice

Glej, glej, glej, novice

Radio Študent, 27. maj ― Epidemija je zagodla tudi Gledališču Glej, ki letos obeležuje petdeset let delovanja in svojo obletnico praznuje kar v kosih. Praznovanje ohranja jubilejno tradicijo angažiranega gledališča, ki se že od začetka ne boji sodelovati tudi z amaterskimi ustvarjalci. Oba današnja dogodka ob obletnici si boste lahko ogledali v živo v centru Ljubljane.
Boj za kulturo se nadaljuje

Boj za kulturo se nadaljuje

Radio Študent, 26. maj ― V društvu Asociacija so med epidemijo poudarjali, da bo kultura med najbolj prizadetimi družbenimi sektorji. V enem izmed prvih odzivov je podobno zatrdila tudi Evropska komisija, ki je v sporočilu za javnost z dne 19. 3. 2020 med pet najbolj prizadetih sektorjev uvrstila tudi kulturnega.
Dan neuvrščenih

Dan neuvrščenih

Radio Študent, 25. maj ― Novice začenjamo, kot je edino pravično in primerno, z obeleževanjem dneva mladosti. Z dogodkom nekaj časa po dejanskem dnevu rojstva praznujemo rojstni dan tovariša Josipa Broza Tita. Letošnje leto bi jih dopolnil že 128, vsa čast in slava mu! Pa poslušajmo nekaj stihov, ki so jih otroci SFRJ posvetili Titu ob zadnjem dnevu mladosti v njegovem življenju leta 1979.
Abdullah Qureshi: MITOLOŠKE MIGRACIJE

Abdullah Qureshi: MITOLOŠKE MIGRACIJE

Radio Študent, 21. maj ― Društvo za sodobno umetnost X-OP od februarja letos prireja serijo seminarjev na temo sodobnih migracij. Aprila so predavanja prestavili na splet, jutri ob 15:00 pa bo na portalu društva X-OP in mariborske Kible na vrsti 6. seminar. Vodil ga bo Abdullah Qureshi, pakistanski umetnik in kulturni producent, ki bo govoril o mitoloških migracijah in umetniku kot kuratorju.
Golaž kulture

Golaž kulture

Radio Študent, 15. maj ― Pozdravljeni v petkovih Kulturnih novicah. Drevi je Prešernovo gledališče Kranj v okviru Tedna slovenske drame razglasilo dobitnico nagrade za mladega dramatika. To leto je na natečaj prispelo šestnajst besedil, nagrado pa je prejela dramatičarka Varja Hrvatin za besedilo Vse se je začelo z golažem iz zajčkov.
Več sprostitev

Več sprostitev

Radio Študent, 14. maj ― Pozdravljeni v Kulturnih novicah. Začenjamo z odgovorom ministra za kulturo na pobudo poslancev Socialnih demokratov Matjaža Hrena in Meire Hot glede zagotavljanja pomoči združenju izvajalcev in izposojevalcev sejemske in prireditvene opreme.
še novic