(ne)pozabljanje Pavle D

(ne)pozabljanje Pavle D

Radio Študent, 27. oktober ― Iščem, pa ne najdem. Domišljala sem si, da poznam večino ljubljanskih razstavnih prostorov, a Urški me prepričujeta, naj uletim k Trčenim umom v podhod pri Plavi laguni. Mimo cvetličarne in dol, potem pa tja nekam proti ključavničarju. Nikad čula, da se tam kaj dogaja.
Kontinuiteta telesa in giba

Kontinuiteta telesa in giba

Radio Študent, 20. oktober ― V Stari mestni elektrarni od včeraj do sobote, 23. oktobra, poteka Simpozij Dialog: Umetnost in kontinuiteta, ki ga prireja zavod Federacija. Sklop dogodkov, ki zaobjema predavanja, plesne instalacije in uglaševalne prostore, temelji na telesu in njegovem nepretrganem gibanju.

Kot v filmu

Radio Študent, 18. oktober ― Če ste se v toku prejšnjega tedna sredi kakšnega kosila naključno vprašali, kako bivata slovenski in evropski avdiovizualni prostor in ali sta si že našla zavetje pred finančno negotovostjo, ste lahko odgovore ali, raje, poskuse odgovorov na svoje goreče preizpraševanje slišali na Mednarodni konferenci Ministrstva za kulturo in Evropske komisije za medijske politike v
Pogled skozi izložbena okna

Pogled skozi izložbena okna

Radio Študent, 13. oktober ― Tokrat smo Kulturne novice našli med ogledovanjem mariborskih izložbenih oken. Ta med 8. in 15. oktobrom namreč naseljujejo performativne geste, ki jih je v njih postavilo Društvo za kulturno produkcijo in afirmacijo umetniških procesov NAGIB.
Vasko giveth, Vasko taketh

Vasko giveth, Vasko taketh

Radio Študent, 12. oktober ― Od včeraj je znan predlog kulturnega proračuna za leto 2023! Vlada bo kulturi tudi tokrat namenila rekorden znesek, in sicer kar 238 milijonov evrov, 8,4 milijona več kot lani, kar je največ do zdaj.
Mazanje s festivalsko tinto

Mazanje s festivalsko tinto

Radio Študent, 8. oktober ― V današnjem novičarskem potopu se odpravljamo v svet zaporednih sličic, pasic in oblačkov na festival stripa Tinta, ki odkriva tako tuja kot domača obzorja stripovskega stvarstva. Za uvod v festival, ki se je začel v sredo in bo trajal do nedelje, smo obiskali dve razstavi, ki predstavljata osrednje festivalske goste.
še novic