Ljubiteljske kulturne novice

Ljubiteljske kulturne novice

Radio Študent, 23. januar ― Po podatkih ministrstva za kulturo iz leta 2019 se z ljubiteljsko kulturo v Sloveniji ukvarja okrog 150.000 ljudi, ti pa delujejo v okrog 6000 društvih in sekcijah. Da njihova dejavnost na področju literature, filma, gledališča, plesa, glasbe ter likovne in folklorne umetnosti ne ostane neopažena, skrbi Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Ta bo danes zvečer ob 18.
Ritual očiščevanja in vegetacija

Ritual očiščevanja in vegetacija

Radio Študent, 14. januar ― Tistega večera v kleti je fotografija Tadeja Vaukmana, ki je bila maja lani razstavljena na razstavi nominirancev skupine OHO 2019, od danes naprej pa bo na ogled v sklopu razstave Ritual očiščevanja, tudi v Galeriji P74. O razstavi, katere otvoritev bo nocoj ob 19. uri, smo govorili z Vaukmanom.
Tobačna v akciji

Tobačna v akciji

Radio Študent, 13. januar ― Prebivalci in obiskovalci Idrije in Cerknega lahko danes v svoji bližini vidite ministra za kulturo Zorana Pozniča. Je belec, star 61 let, srednje rasti, s kratko pristriženo pričesko, temnimi očmi in temno sivo brado. Verjetno bo oblečen v poslovno obleko. Česa več o obisku teh dveh krajev Ministrstvo zaenkrat ni sporočilo.  
Absorbcija Krasa

Absorbcija Krasa

Radio Študent, 8. januar ― Današnja edicija Kulturnih novic poteka v znamenju vizualnih umetnosti ustvarjalcev dveh različnih obdobij in okolij. Danes se v prestolnici otvarjata razstavi Lojzeta Spacala in Eme Kobal.
Razstavi

Razstavi

Radio Študent, 7. januar ― Pozdravljeni! Današnje Kulturne novice začenjamo z otvoritvijo razstave slovenskega fotografa Naceta Bizilja. To bodo v koprodukciji ulične galerije Tam-Tam in Muzeja novejše zgodovine Slovenije otvorili v slednjem danes ob 17. uri.
še novic