Vročično med platnom in platnicami

Vročično med platnom in platnicami

Radio Študent, 14. avgust ― Po ustvarjalnem recikliranju, ki smo ga prejšnji teden lahko obiskovali na Metelkovi, ta teden dogajanje premika svoje središče na Muzejsko ploščad. V ponedeljek se je namreč začel filmsko-literarno-filozofski kolaž, ki ga organizira Slovenska kinoteka v sodelovanju z Unescovim mestom literature.
Festivalske novice

Festivalske novice

Radio Študent, 31. julij ― V skladu s poletjem so tudi današnje poletne Kulturne novice izjemno festivalske. V prihodnjih in preteklih dneh so se ali pa se še bodo začeli filmski in gledališki festivali. A prvi festival, o katerem bomo govorili, noče biti festival. Je ne-festival. Veliki NE! kapitalizmu, veliki NE! potrošniški družbi, veliki NE! uničujoči plastiki, veliki NE!
Noč libertarno municipalističnega eko-anarhizma

Noč libertarno municipalističnega eko-anarhizma

Radio Študent, 26. julij ― Cenjeno skupščanstvo. Danes poteka tretji dan kongresa Internacionale anarhističnih federacij, ki se je začel 24. julija. V Menzi pri koritu bo ob 20.00 predavanje o ekoloških bojih in vpetosti anarhističnega gibanja vanje. Za šnelkurs o tej tematiki smo se obrnili na Roberta Campagnola, predstavnika francosko govoreče anarhistične federacije.
Motovunske novice

Motovunske novice

Radio Študent, 21. julij ― Ko smo lani pisali reportažo s filmskega festivala v Motovunu, smo istrski grič v zaključku nekoliko sentimentalno označili za enega najlepših in najprijetneših krajev, kjer bomo kadarkoli gledali filme.
Pesniti revolucijo

Pesniti revolucijo

Radio Študent, 19. julij ― Ulica se je udrla ko nos sifilitika.  Reka je sladostrastje, ki se izgublja v slini.  Parki so slekli perilo do zadnjega lističa in se nesramno stegnili v poletni vročini.   Odšel sem na trg  in kraj, ožgan in pust,  mi pal je na glavo ko žolta perika. 
Pod velikim hrastom

Pod velikim hrastom

Radio Študent, 16. julij ― Drage kulture željne brbončice. Socialni center Avtonomne tovarne Rog vabi na vegansko večerjo danes ob pol osmih. Ta redna praksa hranjenja z dobrinami, nabranimi po zaprtju tržnice, se dogaja v okviru festivala Roza bager vsak torek, četrtek in soboto. Kaj je še novega na poslednji točki kmalu gentrificirane Trubarjeve ulice?
Med strokovnostjo in političnostjo

Med strokovnostjo in političnostjo

Radio Študent, 12. julij ― Po odstopu petih od sedmih članov Nacionalnega sveta za kulturo, krajše NSK, ki je pred slabimi štirimi leti pozval k razrešitvi ministrice za kulturo, nato pa večinsko odstopil sam, je mandat predsednice NSK prevzela Uršula Cetinski. Na včerajšnji seji je vlada predlagala nove člane komisije, predsednica pa še vedno ostaja Cetinski.
(Z)Izis na morju

(Z)Izis na morju

Radio Študent, 5. julij ― Intermedijska invazija slovenske obale pod imenom Izis se bo letos odvila že sedmo leto. Zavezništvo so okrepili z Obalnimi galerijami Piran ter tako vdrli in zasedli razstavišče Monfort. Bitka je dobljena in kot se zato spodobi, bo festivalsko dogajanje potekalo v dveh dejanjih, ki bosta obiskovalcem omogočili širši vpogled v domačo intermedijsko produkcijo.
Rudi se potepa

Rudi se potepa

Radio Študent, 4. julij ― Danes se v Novem mestu začenja tradicionalni festival ulične umetnosti Rudi Potepuški, ki se je z več kot desetletno tradicijo delovanja v organizaciji knjigarne in založbe Goga ustalil kot prireditveni unikum v regiji.
Na ulicah res dogaja

Na ulicah res dogaja

Radio Študent, 2. julij ― Pozdravljeni. Danes se v Ljubljani začenja prvi Street art festival, ki bo z današnjim simpozijem v organizaciji projekta Alternative Ljubljana, ki deluje v okviru Inštituta za urbana vprašanja, teoretsko-zgodovinsko opredeljeval oziroma politično preizpraševal ulično umetnost s fokusom na grafitih.
Literarno kolažiranje

Literarno kolažiranje

Radio Študent, 28. junij ― Drage poslušalke in poslušalci, pozdravljeni v zadnjih Kulturnih novicah v tekočem tednu in pred poletno programsko shemo. Danes ob 18. uri se bo v Kranju pričela druga izvedba KAOSA, mednarodnega festivala sodobnega kolaža, ki ga bo otvorila razstava Ostanki v Stolpu Škrlovec Layerjeve hiše.
Ali se zabavate?

Ali se zabavate?

Radio Študent, 26. junij ― V okviru mariborskega Festivala Lent si bo nocoj ob 20. uri na Intimnem odru GT22 možno ogledati prvi del trilogije On Entertainment zagrebške skupine De Facto Theatre Company z naslovom Folk/Acts.
še novic