Mladi baletniki navdušili v predstavi Čarovnik iz Oza

Mladi baletniki navdušili v predstavi Čarovnik iz Oza

Štajerski tednik, 20. marec ― Baletni oddelek Glasbene šole Karola Pahorja Ptuj letos obeležuje 20-letnico delovanja. Temu jubileju so posvetili letni baletni nastop, v katerem sodeluje večina učencev in učenk. Pod vodstvom Alenke Kostrevc so se v prvem delu svečanega dogodka predstavile najmlajše plesalke baleta, v drugem delu pa so uprizorili predstavo Čarovnik iz Oza.
Najboljši so bili tamburaši iz Majšperka in Cirkulan

Najboljši so bili tamburaši iz Majšperka in Cirkulan

Štajerski tednik, 9. marec ― Štiri marčevske sobote bodo posvečene tamburašem in mandolinistom, ki se bodo na regijskih koncertih po Sloveniji potegovali za uvrstitev na državni festival, ki bo aprila v Rogaški Slatini. Kot prvi so se ljubitelji brenkal srečali v Majšperku, tako je že znano, da so se na državno srečanje uvrstili tamburaši iz Majšperka in Cirkulan
MG Ptuj: Velika pričakovanja tudi v novi sezoni

MG Ptuj: Velika pričakovanja tudi v novi sezoni

Štajerski tednik, 27. februar ― Trinajstega februarja je bila v Mestnem gledališču (MG) Ptuj premiera mladinske predstave Gorjanci. „Na ptujskem odru j smo lahko videli prvo verzijo te predstave. Njena posebnost je v tem, da nastaja v dveh vsebinskih oblikah. Prva je namenjena mladim od 10. leta naprej, premiera pa je bila na Ptuju. Zatem pa se seli v Trst, kjer bo nastala kot predstava za odrasle z bolj temačnimi in globokimi zgodbami. Ta predstava bo na Ptuj postavljeni jeseni v sklopu abonmaja za odrasle," je izpostavil direktor Peter Srpčić.
Vurberk: Prenovljeni 31. festival vabi

Vurberk: Prenovljeni 31. festival vabi

Štajerski tednik, 27. februar ― Potem ko so na lani obeležili 30-letnico vurberškega festivala, je za nekaj časa v zraku obvisela ideja, da naj bi bil to zadnji. Ob zamenjavi vodstva Turističnega društva Vurberk, ki je organizator festivala, pa so se odločili, da bodo organizacijo festivalov nadaljevali. Tako letos, 16. junija, vabijo na 31., prenovljen vurberški festival 2023.
Hajdina: Odprtje likovne razstave

Hajdina: Odprtje likovne razstave

Štajerski tednik, 23. februar ― V razstavišču PSC Hajdina likovna dela razstavljata profesorici likovne umetnosti Romana Kiseljak in Tina Gregorec. Kiseljakova je nekdanja, Gregorečeva pa sedanja učiteljica likovnega pouka na OŠ Hajdina. Enako kot na delovnem mestu sta si štafetno palico predali pri mentorstvu članom Likovno-fotografske sekcije, ki deluje v okviru Kulturno-prosvetnega društva Staneta Petroviča Hajdina.
Markovci: Ljudske pevke obeležile 50-letnico delovanja

Markovci: Ljudske pevke obeležile 50-letnico delovanja

Štajerski tednik, 20. februar ― Dvorana v Sobetincih je na predvečer kulturnega praznika pokala po šivih. Številni so prišli počastit Ljudske pevke FD Markovci, ki so letos obeležile 50-letnico delovanja. Na slavnostni prireditvi so se spominjale začetkov delovanja, skupnih druženj in številnih nastopov. V ospredju je bila seveda ljudska glasba, na odru pa so se jim pridružili tudi člani ostalih sekcij.
Karnevalska prestolnica z novimi umetniškimi pogledi

Karnevalska prestolnica z novimi umetniškimi pogledi

Štajerski tednik, 2. februar ― Pustno vzdušje najstarejšega slovenskega mesta bo tudi letos obogatila mednarodna likovna kolonija Ex-tempore, ki jo organizirajo KUD ArtStays, MO Ptuj in Javni zavod za turizem Ptuj, s sredstvi pa pomagajo tudi sponzorji. Gre za osrednjo likovno prireditev v tem času, ki vsako leto privabi številne domače in tuje umetnike. Letošnja bo že petnajsta.
še novic