Ptuj: Knjiga Ivana Tuška o rimski vojski v dopolnjeni izdaji

Štajerski tednik, 21. oktober ― V Mestni hiši na Ptuju so sredi oktobra predstavili knjigo upokojenega arheologa Ivana Tuška pod naslovom Rimska vojska v republiki in cesarstvu ter rimski vojaški nagrobniki iz Petovione. Gre za dopolnjeno prvo knjigo Rimska vojska v republiki in cesarstvu, ki jo je izdal leta 2012, s poglavji, posvečenimi arheološkim spomenikom Petovione, v katerih predstavlja najpomembnejšo skupino vojaških najdb iz Petovione. Zelo pomembno pa je tudi, da spomenike predstavlja v fotografiji, saj je lapidarij za javnost in strokovnjake nedostopen že od leta 2011.

Lipnica: Srečanje kultur treh dežel in poklon jeseni

Štajerski tednik, 21. oktober ― Na glavnem trgu v Lipnici je že dvajsetič zapored potekal jesenski festival (Herbfest). Na tej tradicionalni mednarodni prireditvi so tudi letos ob avstrijskih tradicijskih skupinah sodelovale še skupine iz Slovenije in Hrvaške. Drugi festivalski dan, 13. oktobra, so se na najlepši možen način zahvalili za vse pridelke, ki jih je prinesla letošnja letina.

Ormož: Podjetniške ideje mladih dijakov

Štajerski tednik, 21. oktober ― Aplikacija Wake – budilka, ki je ne morete utišati preprosto s pritiskom na tipko, temveč preneha zvoniti šele, ko vtipkate štiri aktivnosti za tisti dan in deluje kot nekakšen motivator za aktivno življenje, stroj v enem, ki pere, suši, lika in zloži perilo, ter pametna denarnica, ki se odklepa na prstni odtis, so ene izmed petih podjetniških idej mladih ormoških gimnazijcev.

Ptuj: Častitljivih 150 let ptujske Gimnazije

Štajerski tednik, 30. september ― 150-letnemu potovanju skozi čas na Gimnaziji Ptuj so posvečeni številni dogodki. Najpomembnejše zgodovinske mejnike so strnili v zbornik, del so jih predstavili tudi na slavnostni akademiji, ki je ob častitljivi obletnici tega zavoda potekala v petek, 20. septembra, v dominikanskem samostanu.

Ptuj: Jernej Forbici v Hugo Galerie, West Broadway

Štajerski tednik, 26. september ― Jernej Forbici tudi v obdobju, prežetem z delom umetniškega vodje festivala sodobne umetnosti Art Stays, kot umetnik ne miruje. Po razstavah v Vareseju, Ptuju in Münchnu bo 5. oktobra odprl samostojno razstavo v Hugo Galerie, West Broadway v New Yorku. Pred tem je v tej galeriji že uspešno razstavljal na dveh skupinskih razstavah, zimski in poletni. Odziv zbirateljev umetnin je bil zelo pozitiven.
še novic