Ptuj: Mesto bogatejše za „glasbeni“ hrastovi skulpturi

Štajerski tednik, 9. avgust ― Letošnjemu povabilu glasbenega festivala Arsana se je odzval tudi ptujski akademski slikar Tomaž Plavec s kiparskim projektom. Porajalo pa se je veliko vprašanje, kaj naj kipar na glasbenem festivalu sploh počne; v prvi vrsti seveda glasbo ali pa nekaj v povezavi z glasbo. Iz tega izhaja tudi koncept, ki ga je pripravil za teden dni ustvarjanja na dvorišču Fürstove hiše, pred svojim ateljejem, tako da je imel pri svojem delu vsak dan občinstvo, ki je z velikim zanimanjem spremljalo nastajanje dveh novih ptujskih kiparskih stvaritev, dveh večjih hrastovih skulptur, visokih blizu 2,20 metra in težkih čez 200 kg.

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj: Vabijo knjige in zanimivi dogodki

Štajerski tednik, 5. avgust ― Tudi letošnje poletje je v Knjižnici Ivana Potrča, eni najlepših slovenskih in svetovnih knjižnic, pestro, pove njen direktor Matjaž Neudauer. Kljub počitniškemu času obisk ni zmanjšan. Že vsa zadnja leta je tako, bolj ali manj je enakomerno razporejen skozi vse leto. Zdaj je tudi poleti vsak dan gneča, vse več je tudi mladih družin, ki prihajajo skupaj s svojimi otroki po knjige za počitniško branje. V poletnem času je knjižnica odprta v ponedeljek in torek od 12. do 19. ure, v sredo, četrtek in petek od 8. do 15. ure.

Ptuj: Mladi – pomembni akterji ohranjanja kulturne dediščine

Štajerski tednik, 29. julij ― Na Ptuju so partnerji projekta Refresh govorili o dveh projektih povezave kulturne dediščine in mladih ter o manifestu za ohranitev kulturne dediščine kot javne dobrine. Ob tej priložnosti so podprli prizadevanje Ptuja za arheološki muzej kot državni in evropski projekt ter se zavzeli za povišanje sredstev, namenjenih ohranjanju kulturne dediščine kot pomembnega dela gospodarstva oz. turizma.

Ptuj: Muzejski pogovor z dr. Božem Grafenauerjem

Štajerski tednik, 25. julij ― V Miheličevi galeriji je v okviru tradicionalnih muzejskih pogovorov 21. junija potekala predstavitev najnovejše knjige dr. Boža Grafenauerja Zgodbe iz izgnanstva v Srbijo in bojev na sremski fronti, doktorja pravnih znanosti, upokojenega izrednega profesorja Pravne fakultete Univerze v Mariboru, predsednika Kluba koroških Slovencev Maribor 2001–2009, ministra v Drnovškovi vladi 1997–2000, avtorja številnih knjig s področja ustavnega prava, javne uprave in lokalne samouprave, ki se je v zadnjem času lotil tudi del z zgodovinsko tematiko.

Ptuj: 10. glasbeni festival Arsana

Štajerski tednik, 24. julij ― Deseti, jubilejni glasbeni festival Arsana se je začel vrhunsko, z izjemno a-capella skupino Naturally 7 iz New Yorka. Tisto, kar so člani skupine obljubili že pred koncertom, da bodo obiskovalci presenečeni, ganjeni, da jih bodo spravili k petju in plesu, se je uresničilo.

Ormož: Stoodstoten uspeh in tri zlate maturantke

Štajerski tednik, 23. julij ― Po tem, ko se je v začetku meseca stoodstotnega uspeha na poklicni maturi razveselila prva generacija maturantov programa predšolske vzgoje Gimnazije Ormož, se s tako izjemnim uspehom drugič v zgodovini lahko pohvalijo tudi dijaki gimnazijskega programa. Prav vsi so namreč uspešno opravili splošno maturo,  tri dijakinje so se celo okitile z nazivom zlati maturant.

Ptuj: V Fürstovi hiši razstava Koroških 7

Štajerski tednik, 19. julij ― Na tematiko letošnjega že 16. festivala sodobne umetnosti Art Stays se navezujeta tudi razstavi Kol'kor kapljic, tol'ko let, razstava pivskega posodja iz ptujskega muzeja iz različnih zgodovinskih obdobij v Salonu umetnosti in razstava sedmih umetnikov iz partnerske občine Jezernica (Seeboden) na avstrijskem Štajerskem.

Ormož : Sprejem maturantov predšolske vzgoje Gimnazije Ormož

Štajerski tednik, 16. julij ― »Nekateri so bili zelo veseli, da smo dobili program srednješolske vzgoje, drugi skeptični, ali bomo zmogli. Danes je dokaz, danes se lahko skupaj veselimo, saj je bilo vseh 15 dijakov, ki so uspešno zaključili četrti letnik, na maturi zelo uspešnih,« je na slovesni podelitvi spričeval prve generacije maturantov predšolske vzgoje Gimnazije Ormož z velikim zadovoljstvom nagovorila ravnateljica Klavdija Zorjan Škorjanec ter izpostavila izjemen uspeh dveh dijakinj, ki sta postali zlati maturantki.
še novic