Ko je petje veliko več kot sama tekma

Ko je petje veliko več kot sama tekma

Štajerski tednik, 22. oktober ― Odkar poteka projekt družbe Radio-Tednik Ptuj Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, katerega idejni oče je direktor družbe Drago Slameršak, se je močno povečalo tudi zanimanje za glasbeno oz. vokalno izobraževanje. Iz leta v leto se povečuje število mladih, ki se želijo pevsko izpolniti in kar najbolj zablesteti na tem odru. Skupaj z njimi pa se vseh njihovih uspehov, napredovanja v polfinale in finale ter na koncu na zmagovalni oder izjemno veselijo tudi mentorice Vokalne šole Arsana: Ana Delin, Teja Letonja Hajšek, Natalija Tumpej in Špela Brumen.
Toni Hamler z novimi izzivi

Toni Hamler z novimi izzivi

Štajerski tednik, 19. oktober ― Ptujski in mednarodno uveljavljeni mojster dekorative akademski slikar in restavrator ter umetnik dekorative v arhitekturi Toni Hamler je v Rimskih Toplicah na modni reviji, ki je spremljala prestižni izbor World Top Model Slovenia, ponovno navdušil s serijo oblek, izdelanih iz tapet. Tokrat je šel še korak dalje, dodal jim je jakne in čevlje.
Marija Hernja Masten: Arhivistika je poslanstvo, ki se nikoli ne konča

Marija Hernja Masten: Arhivistika je poslanstvo, ki se nikoli ne konča

Štajerski tednik, 19. oktober ― V Mestni hiši v Ljubljani so v petek podelili Aškerčevo nagrado in priznanja za obdobje 2019–2020, ki jih Arhivsko društvo Slovenije namenja dosežkom na področju arhivistike in popularizacije arhivske dejavnosti. Aškerčevo nagrado za življenjsko delo na področju varovanja in ohranjanja slovenske arhivske dediščine ter njene popularizacije je prejela Ptujčanka Marija Hernja Masten, ki je 40 let delala v Zgodovinskem arhivu Ptuj, kjer se je kot arhivistka od leta 1971 do 2011 posvetila urejanju, sprejemanju in vsem drugim postopkom, ki se nanašajo na arhivsko gradivo, kot pomembnemu dejavniku za prepoznavnost naše preteklosti.
Ministrstvo za kulturo: »Ptuj ne potrebuje grajskih prenočišč«

Ministrstvo za kulturo: »Ptuj ne potrebuje grajskih prenočišč«

Štajerski tednik, 12. oktober ― V Sloveniji je kar precej zgledno prenovljenih in urejenih gradov in drugih objektov, kjer je mogoče prenočevanje v samem objektu; npr. v državnem Brdu pri Kranju, gradu Strmol pri Cerkljah, Vili Bled, Vipolžah. V hotelske objekte je preurejenih več gradov: Mokrice, Otočec in Strmol v Rogatcu. Priključili so se jim tudi v občini Kozje, kjer so v gradu Podsreda, ki je sicer kulturni spomenik lokalnega pomena, uredili sobe in apartmaje. Na Ptuju pa se morebitni preureditvi vsaj kakšnega dela grajskega kompleksa v turistične nočitvene zmogljivosti očitno ni nadejati.
Ptuj: V mestni galeriji razstavlja Anka Krašna

Ptuj: V mestni galeriji razstavlja Anka Krašna

Štajerski tednik, 5. oktober ― Kultura se ne da, tudi v razmerah covida-19 vabi na dogodke v galerijah, gledališču, muzeju in še vedno tudi na prostem. V Galeriji mesta Ptuja, kjer so odprli retrospektivno razstavo akademske slikarke Anke Krašna, so namesto otvoritvenega dogodka na dan odprtja razstave povabili na tri zaporedne vodene sprehode med razstavljenimi umetninami. Vodili sta jih slikarka Anka Krašna in kustosinja razstave dr. Marjeta Ciglenečki.
Ptuj: Umetnice v Sončnem parku

Ptuj: Umetnice v Sončnem parku

Štajerski tednik, 5. oktober ― V Sončnem parku je 18. septembra potekal multimedijski dogodek ptujskih umetnic: Maje Butolen Zorko, Tjaše Čuš in Sare Korošec. S svojimi umetniškimi deli so opozorile na pogosto prezrto ustvarjanje ženk, hkrati pa tudi spodbudile k večjemu oz. kakovostnejšemu sobivanju mesta, ljudi, kulture in narave.
Ptuj: Nova sezona v Mestnem kinu

Ptuj: Nova sezona v Mestnem kinu

Štajerski tednik, 5. oktober ― Epidemija koronavirusa je posegla v vse pore našega življenja. V Mestnem kinu Ptuj beležijo kar 80-odstotni upad števila obiskovalcev v primerjavi z letom 2019. Novo sezono, ki se je začela minuli teden, napovedujejo optimistično, obiskovalcem zagotavljajo, da je priti v kino povsem varno, saj da upoštevajo vsa priporočila in ukrepe NIJZ.
Nagrada v Salzburgu in trije milijoni ogledov na Tik toku

Nagrada v Salzburgu in trije milijoni ogledov na Tik toku

Štajerski tednik, 4. oktober ― Razposajen in zgovoren Patrik Kmetec, četrtošolec OŠ Breg in učenec Glasbene šole Karola Pahorja Ptuj je na zadnji avgustovski dan koncertiral v Salzburgu. Med povabljenimi glasbeniki s celega sveta je na klavirju odigral Bachov Menuet, skladbo, ki po težavnosti presega njegovo starost in znanje, ki ga od njega zahteva 2. razred glasbene šole. A zaigral jo je brezhibno, kot se za takšen nivo tekmovanja tudi pričakuje, je dejal njegov mentor Marjan Paći.
še novic