Ptujsko kulinarično potovanje skozi čas

Ptujsko kulinarično potovanje skozi čas

Štajerski tednik, 26. julij ― Ptuj ob bogati zgodovini ponuja tudi bogato kulinarično tradicijo. Tudi zato, ker je Slovenija letos ponosna nosilka naziva Evropska gastronomska regija, so se na Ptuju odločili, da bo letošnje turistično leto ponudbo gradilo na povezovanju zgodovine in kulinarike. Tako je Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož, ki bo septembra letos povabil na veliko razstavo o ptujski kulinariki, na ptujski tržnici pripravil eno manjših razstav, ki osvetljuje pomen Ptuja skozi stoletja v kulinariki.
Ormož: Tradicija nas zbližuje

Ormož: Tradicija nas zbližuje

Štajerski tednik, 23. julij ― Po več kot enoletnem odlogu so ormoško Ljudsko univerzo obiskali udeleženci projektnega partnerja Center for Continuing Education iz poljskega mesta Bytom, ki so na desetdnevni Erasmus+ mobilnosti spoznavali način delovanja naše Univerze za tretje življenjsko obdobje, naše kraje, znamenitosti ter kulinariko našega območja.
Arsana: Tudi letos prevladujejo slovenski glasbeniki

Arsana: Tudi letos prevladujejo slovenski glasbeniki

Štajerski tednik, 23. julij ― Minulo nedeljo se je začelo bogato dvotedensko glasbeno in spremljevalno dogajanje 13. glasbenega festivala Arsana. Koncert treh rockerskih skupin, ki naj bi nastopile že v soboto v Sončnem parku, so prestavili v avgust. Tako je prvi koncert v strnjenem dvotedenskem glasbenem dogajanju pripadel Marku Črnčecu, enemu najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov. Klasični mojstri bodo v slavnostni dvorani ptujskega gradu nastopali vse do četrtka.
Kaprice borlske baronice

Kaprice borlske baronice

Štajerski tednik, 23. julij ― Učenci osnovne šole Cirkulane–Zavrč so pod mentorstvom učiteljice Janje Solina Črnivec, ki je tudi vodja dramske sekcije pri Kulturnem društvu Cirkulane, uprizorili priredbo Andersenove pravljice Cesarjeva nova oblačila. Predstavo so postavili v domače okolje, nastala je uprizoritev Kaprice borlske baronice.
Po cesti gradov in z „živimi“ gradovi do več grajskega turizma

Po cesti gradov in z „živimi“ gradovi do več grajskega turizma

Štajerski tednik, 22. julij ― Cesta gradov (Castle road) je čezmejni projekt, v katerem so vključeni gradovi in dvorci z obmejnih območij Avstrije, Slovenije in Hrvaške. Nastal je v okviru sodelovanja Interreg Slovenija – Avstrija. Največ je avstrijskih gradov, iz Slovenije je vključenih devet gradov, iz Hrvaške pa štirje. Tisti, ki želijo obiskati vse gradove, bodo na tem območju (JV Avstrije, SV Slovenije in S Hrvaške) prevozili 852 km v okviru sedmih poti za njihovo spoznavanje. Pri tem jim bo v veliko pomoč tudi zemljevid čezmejne ceste gradov, da si bodo lažje organizirali potovanje. Ta ponuja številne ideje za odkrivanje bogate naravne in kulturne dediščine na območju vključenih gradov oz. dvorcev. Gradove ene skupine pa je sicer mogoče obiskati v enem dnevu.
Zombiji tudi v Ormožu

Zombiji tudi v Ormožu

Štajerski tednik, 22. julij ― Festival fantastičnega filma in vina, eden izmed vodilnih festivalov na območju jugovzhodne Evrope, je letos med 16. in 18. julijem najprej zavzel prizorišča Ormoža, od 20. do 24. julija pa se je preselil še v Ljutomer. Program obeta skupaj 37 celovečercev, 34 kratkih filmov in devet dokumentarcev iz 30 držav.
Žlahtnožleht že močno buri duhove

Žlahtnožleht že močno buri duhove

Štajerski tednik, 19. julij ― Pesnica, pisateljica, pevka, avtorica radijskih zgodb in iger Svetlana Makarovič, ki ima eno najobsežnejših bibliografij med slovenskimi avtorji z več kot 300 knjižnimi naslovi, in novinar Matej Šurc sta napisala drugo skupno knjigo z naslovom Žlahtnožleht, z obvezno asistenco nepogrešljivega mačka Kotika. Gre za nekakšno nadaljevanje odmevne Luciferke.
Ko utrujena kuharska knjiga ponovno zaživi

Ko utrujena kuharska knjiga ponovno zaživi

Štajerski tednik, 19. julij ― Lutkovno predstavo Bukla in dober knjižni tek so gledališki kreativci, ki so se poimenovali Eci Peci, kreativno gledališče, ustvarjali od prve karantene naprej. Njihov prvenstveni cilj je, da pritegnejo čim več otrok, da sanjajo, raziskujejo, razmišljajo in z domiselnimi predstavami spoznavajo umetnost gledališča, pravijo štirje trenutno najbolj izpostavljeni člani: Janja Erpič (uresničevalka sanj), Mojca Prigl (šepetalka črkam), Tina Maroh (zbiralka sanj) in Luka Ravnjak (guru vragolij).
še novic