Rdeči boogie – film na maturi umetniških gimnazij

Štajerski tednik, 29. februar ― Ptuj z okolico je bil v preteklosti pogosto prizorišče filmov, s tega območja pa prihajajo tudi številni filmski ustvarjalci. Že marca bo na Ptuju premiera najnovejšega filma režiserja Davida Sipoša. V Mestnem kinu na Ptuju filmoljube naslavljajo z več programi, med njimi sta tudi Zgodovina filma in Ptuj na filmskem platnu.
Na Gimnaziji Ptuj tudi letos šolski orkester: »Odnos do glasbe je treba negovati«

Na Gimnaziji Ptuj tudi letos šolski orkester: »Odnos do glasbe je treba negovati«

Štajerski tednik, 22. februar ― Na Gimnaziji Ptuj imajo dijaki možnost sodelovati v različnih obšolskih dejavnostih. Ena izmed njih je šolski orkester, ki ga z veliko zagnanostjo in pozitivno energijo vodi Romana Zelenjak, profesorica angleščine, sicer pa glasbenica z veliko znanja in izkušnjami. Vsako šolsko leto je delovanje orkestra odvisno od zanimanja učencev za igranje instrumentov. Pred leti so delovali zgolj v manjših skupinah do največ pet glasbenikov, nato pa se je zasedba vse bolj razširila in lahko so ustanovili orkester. V koronskem času ni deloval, sedaj pa so ga ponovno obudili.
Kurent, film Mihaela Toša: Od pradavnine do komercializacije

Kurent, film Mihaela Toša: Od pradavnine do komercializacije

Štajerski tednik, 15. februar ― Ustvarjalci projekta Petava in iPtuj, digitalnega in tudi terenskega prikazovanja Ptuja, se iz leta v leto bolj poglobljeno spoznavajo z zakladi, ki jih ima Ptuj. V pustnih dneh so v hotelu Mitra predvajali razširjeno verzijo dokumentarnega filma Kurent Mihaela Toša, v katerem etnolog dr. Janez Bogataj predstavlja poglobljeno analizo naše pustne tradicije.

Mestno gledališče Ptuj: Navdušujejo stroko in občinstvo

Štajerski tednik, 12. februar ― Teden slovenske drame, že 54. po vrsti, se bo letos začel na svetovni dan gledališča, 27. marca, v Prešernovem gledališču v Kranju. Repertoarno je bogatejši od prejšnjih, do 9. ali 10. aprila pa si bo mogoče ogledati kar 16 presežnih predstav, ki jih je med 66 premiernimi uprizoritvami v preteklem letu izbrala selektorica Alja Predan. Slovesno pa ga bodo odprli z novo premiero Mestnega gledališča Ptuj, s predstavo Boj na požiralniku, ki jo pripravljajo v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

Draga selitev predmetov iz ptujske Žitnice

Štajerski tednik, 12. februar ― Približno 60.000 evrov je doslej stala selitev eksponatov iz ptujske Žitnice v prostore podjetja Talum in dvorca Štatenberg. Skupni strošek bo predvidoma narasel še za okrog deset tisočakov. Gre za zahteven projekt, ki so ga morali izvesti, saj je treba objekt izprazniti, da lahko nadaljujejo aktivnosti, povezane z urejanjem arheološkega depoja na grajskem kompleksu.
še novic