Žlahtnožleht že močno buri duhove

Žlahtnožleht že močno buri duhove

Štajerski tednik, 19. julij ― Pesnica, pisateljica, pevka, avtorica radijskih zgodb in iger Svetlana Makarovič, ki ima eno najobsežnejših bibliografij med slovenskimi avtorji z več kot 300 knjižnimi naslovi, in novinar Matej Šurc sta napisala drugo skupno knjigo z naslovom Žlahtnožleht, z obvezno asistenco nepogrešljivega mačka Kotika. Gre za nekakšno nadaljevanje odmevne Luciferke.
Ko utrujena kuharska knjiga ponovno zaživi

Ko utrujena kuharska knjiga ponovno zaživi

Štajerski tednik, 19. julij ― Lutkovno predstavo Bukla in dober knjižni tek so gledališki kreativci, ki so se poimenovali Eci Peci, kreativno gledališče, ustvarjali od prve karantene naprej. Njihov prvenstveni cilj je, da pritegnejo čim več otrok, da sanjajo, raziskujejo, razmišljajo in z domiselnimi predstavami spoznavajo umetnost gledališča, pravijo štirje trenutno najbolj izpostavljeni člani: Janja Erpič (uresničevalka sanj), Mojca Prigl (šepetalka črkam), Tina Maroh (zbiralka sanj) in Luka Ravnjak (guru vragolij).
Ptuj: Zaključek Pikine bralne značke

Ptuj: Zaključek Pikine bralne značke

Štajerski tednik, 15. julij ― V Pikini bralni znački je v osmi sezoni, odkar jo pripravljajo tudi v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, pripravlja pa jo Jasmina Burjan ob pomoči drugih mladinskih knjižničarjev, sodelovalo 43 mladih bralcev. 5. julija so bili nagrajeni za svojo vztrajnost v pretekli sezoni.
Ptuj: Razstava Avtomobilnost navdušuje male in velike

Ptuj: Razstava Avtomobilnost navdušuje male in velike

Štajerski tednik, 15. julij ― Razstava Avtomobilnost je zorela že dolgo, je povedala Liljana Klemenčič, višja knjižničarska referentka in pravljičarka, vodja Mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, ki je razstavo pripravila. Zbirateljev je namreč veliko: nekateri se ukvarjajo z modelarstvom, spet drugi postavljajo železnice, zbirajo različne modele. Tokrat pa predstavljajo zasebno zbirko originalnih kovinskih modelov avtomobilčkov, ki predstavljajo najbolj znane ali zaželene avtomobilske znamke.
ZUDV Dornava: Odšel je brez slovesa

ZUDV Dornava: Odšel je brez slovesa

Štajerski tednik, 12. julij ― V prostorih Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo (ZUDV) dr. Marijana Borštnarja v Dornavi so se s posebno spominsko razstavo spomnili svojih uporabnikov, preminulih v pandemiji covida: Marjana Skamljiča, Rajka Lekšeta, Marjetke Gavez in ustvarjalca Vlada Godlerja.
Art Stays 2021: Ko umetnost (ponovno) diha s polnimi pljuči

Art Stays 2021: Ko umetnost (ponovno) diha s polnimi pljuči

Štajerski tednik, 8. julij ― Vse do nedelje bodo potekali dogodki otvoritvenega vikenda 19. festivala sodobne umetnosti Art Stays, ki se je začel s čarobnim Baročnim performansom znane ruske umetnice Sache Frolove in plesalcev, ki imajo eno samo nalogo: da osrečijo ljudi. Svoje skulpture ustvarja iz zraka, jih ovije v kožo iz lateksa, njene forme so fantazije, ki se lahko kot milni mehurčki v vsakem trenutku razpočijo, izginejo in razpršijo. V nadaljevanju otvoritvenega večera so vodniki, umetnostni zgodovinarji, povabili na ogled razstav v dominikanskem samostanu, Knjižnici Ivana Potrča Ptuj in Galeriji mesta Ptuj.
še novic