Mladen delin: S poceni in brezplačnimi vsebinami Ptuja ne moremo oživiti

Štajerski tednik, 22. oktober ― Tudi letos smo po zaključku glasbenega festivala Arsana slišali v preteklosti že večkrat izgovorjene besede njegovega umetniškega vodje Mladena Delina, da novega, torej po letošnjem, 10., jubilejnem, 11. festivala več ne bo, ker je zaradi nezainteresiranosti mesta za programsko, tehnično in kadrovsko reševanje vseh festivalov na Ptuju, dvignil roke. Je šlo znova za prenagljeno izjavo, ali je v resnici kaj na tem, smo ga te dni ponovno vprašali.

Ptujska premiera uspešnice Naš razred

Štajerski tednik, 22. oktober ― Tudi gledališče ni imuno za komunikacijske šume. Tako je na tiskovni konferenci pred ptujsko premiero drame Naš razred direktor MG Ptuj Peter Srpčič govoril sam v imenu celotne ekipe. Predstava je nastala v koprodukciji treh gledališč: MG Ptuj, Prešernovega gledališča iz Kranja in Mini teatra iz Ljubljane.

Ptuj: 70 let Knjižnice Ivana Potrča Ptuj

Štajerski tednik, 30. september ― Na dvorišču ene najlepših slovenskih in svetovnih knjižnic je 20. septembra potekala jubilejna slovesnost ob 70. obletnici ustanovitve Študijske knjižnice Ptuj, katere naslednica je današnja Knjižnica Ivana Potrča Ptuj. Ta od leta 2000 domuje v mogočni stavbi prenovljenega Malega gradu na Prešernovi ulici. Ob tej priložnosti so izdali zbornik prispevkov o zgodovini in današnjih dejavnostih knjižnice.
še novic