Cirkulane: Brez Micike in Hanzeka ne gre!

Štajerski tednik, 10. junij ― Letošnje leto je v občini Cirkulane v znamenju praznovanja 120-letnice organiziranega kulturnega delovanja. V sklopu prireditev v soboto, 15. junija, ob pol osmih zvečer, v večnamenski dvorani pripravljamo prireditev Micika in Hanzek. Gre za prireditev, posvečeno 50-letnici kulturnega udejstvovanja dveh članov dramske skupine:Ane Črnivec in Mira Lesjaka, prepoznavna zlasti po likih Micike in Hanzeka.

Razglednica je bila nekoč to, kar je danes SMS sporočilo

Štajerski tednik, 10. junij ― Do konca junija je v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled razstava Štajer-mark po sledeh skupne zgodovine – razglednice zgodovinske Spodnje Štajerske (1890–1920). Danes obstajata dve Štajerski, ena je v Sloveniji, druga v Avstriji, nekoč sta ti ločeni pokrajini predstavljali eno regijo. V času, ki ga zajema razstava, so bile razglednice vsakdanje komunikacijsko sredstvo, ki ga je uporabljala večina prebivalcev.

Ptuj 2069, kakršnega bi si želeli že danes ...

Štajerski tednik, 6. junij ― V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj je enega od majskih večerov Liljana Klemenčič pozdravila ptujskega režiserja Sama M. Strelca, avtorja knjige 69, novega romana o Ptuju. Knjigo je le predstavil, ni pa je bilo mogoče kupiti. Interesenti bodo do nje lahko prišli le na poseben, inovativen način: na določenih zanimivih točkah Ptuja, ki jih bodo lahko sami izbrali, se bodo srečali z avtorjem in knjigo kupili za 20 evrov. „S potencialnimi kupci bi se rad dobil individualno in bi zganjal turizem,“ je Samo M. Strelec pojasnil nadvse domiseln način prodaje svojega deloma futurističnega, realističnega, pa tudi utopičnega romana o Ptuju.

Tudi podravski kulturniki so se pokazali

Štajerski tednik, 4. junij ― Od 17. do 26. maja je potekal že šesti Teden ljubiteljske kulture (TLK), vseslovenska predstavitev množične ustvarjalnosti v sodobni družbi, ki je bil tokrat posvečen plesu, a so organizatorji po vsej državi predstavili tudi druge dejavnosti, s katerimi se ljubiteljsko ukvarjajo; pravzaprav je bilo plesa še najmanj. TLK vsako leto pritegne na tisoče ustvarjalcev in obiskovalcev, organizirata pa ga Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS). Tudi letos bo teden v znamenju več kot tisoč kulturnih prireditev.
še novic