Zavrč: Med legendami in zgodovino kraja

Zavrč: Med legendami in zgodovino kraja

Štajerski tednik, 15. april ― Zadnji mesec dni so v občini Zavrč posvetili zgodovini kraja. V okviru operacije 'Kulturna dediščina za trajnostni razvoj turizma', ki se izvaja v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj, so slovenski strokovnjaki izvedli delavnice za širšo javnost. Prevetrili so vire o završkih legendah in predstavili zanimive izsledke.
Ptuj, Podravje: Ko dijaki sklepajo posle

Ptuj, Podravje: Ko dijaki sklepajo posle

Štajerski tednik, 8. april ― Dijaki ptujske Šole za ekonomijo, kmetijstvo in turizem so se udeležili virtualnega mednarodnega sejma učnih podjetij, ki ga vsako leto organizira Centrala učnih podjetij Slovenije v sodelovanju z Ekonomsko šolo Celje. Na sejmu sta sodelovali dve učni podjetji tretjega letnika program ekonomski tehnik (Palčice in Mladi Poetovio kooperativa).
Ptuj : Razstava Dušana Kirbiša O izvoru podob

Ptuj : Razstava Dušana Kirbiša O izvoru podob

Štajerski tednik, 5. april ― Vizualni umetnik Dušan Kirbiš, ki so ga Ptujčani na nek način posvojili, saj je osnovno šolo in gimnazijo končal na Ptuju, se je odzval povabilu Galerije mesta Ptuj, da bi se v njej predstavil s pregledno razstavo svojega štiridesetletnega ustvarjanja. Četudi je galerija lepa in velika, je bistveno premajhna za solidno, kronološko predstavitev skozi vsa obdobja umetnikove ustvarjalnosti.
Koledarji vina, umetnosti in družabnosti

Koledarji vina, umetnosti in družabnosti

Štajerski tednik, 29. marec ― V Miheličevi galeriji na Ptuju so 18. marca odprli razstavo Čas med vinom, umetnostjo in družabnostjo Kogledarji Kogl 2007–2021, ki bo na ogled do 18. aprila. Obiskovalcem jo je predstavila kustodinja galeristka Stanka Gačnik. Gre za posebno razstavo z vrhunskimi umetniki na eni strani in na drugi strani za paleto oblikovalcev, ki so oblikovali prav za posestvo Kogl na različno tematiko. Prvič pa se je tudi zgodilo, da so koledarji predstavljeni zunaj njihovega primarnega okolja.
Bralna značka za odrasle 2021: Letos bodo bralci potovali z vetrom

Bralna značka za odrasle 2021: Letos bodo bralci potovali z vetrom

Štajerski tednik, 25. marec ― Letošnje povabilo za sodelovanje v Bralno značko za odrasle (BZO) 2021 je spletno. Covid-19 še vedno meša štrene na vseh področjih družbenega življenja in dela. Informacijska tehnologija pa je tista, ki tudi v teh razmerah ponuja kakovostne rešitve in ljudem omogoča, da niso prikrajšani za kulturno življenje. Knjigoljubci bodo tudi v letošnji Bralni znački za odrasle lahko literarno potovali, od knjige do knjige pa jih bo letos nosil veter.
Ptuj: Po razstavi Arjana Pregla še katalog Na platnu

Ptuj: Po razstavi Arjana Pregla še katalog Na platnu

Štajerski tednik, 25. marec ― Ob koncu razstave Iz srca rojena umetnost vizualnega umetnika Arjana Pregla v Galeriji mesta Ptuj so predstavili še katalog o umetniku z naslovom Arjan Pregl Na platnu. Na tiskovni konferenci so sodelovali: Dušan Fišer, vodja Galerije mesta Ptuj, Maja Antončič, kustosinja Likovnega salona Centra sodobnih umetnosti Celje, in umetnik Arjan Pregl. Rdeča nit je otroško slikarstvo, ki ga na različne načine transformira, oblikuje in nato vrne v svoj umetniški kredo, je povedal Dušan Fišer.

Ptuj: Izšel nov turistični katalog

Štajerski tednik, 15. marec ― V nakladi 6.000 tisoč izvodov je Zavod za turizem Ptuj izdal nov turistični promocijski katalog Ptuja v slovensko-italijanski in angleško-nemški različici. Z njim nagovarja domače in tuje obiskovalce, da obiščejo eno od najstarejših slovenskih mest.
še novic