Ormož: 150 let narodne čitalnice

Štajerski tednik, 11. december ― Letos mineva 150 let, odkar je Ormož dobil narodno čitalnico, v kateri so se prvič zbrali narodno zavedni domačini. Ob tej priložnosti je Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož pripravila predavanje dr. Mirana Puconje, ki je orisal duh takratnega časa. Predavanje je z naborom domoljubnih pesmi obogatil Moški pevski zbor KŠD Dobrava.

Ptuj : Zaključek bralne značke za odrasle 2018

Štajerski tednik, 9. december ― V razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj so 29. novembra nadvse slovesno sklenili letošnjo bralno značko za odrasle, v družbi glasbenikov Lada Jakše, tudi fotografa, in Žige Goloba, ki sta v svoji novi multiviziji skozi avtorsko glasbo in fotografijo ter poezijo velikega nikaragovskega pesnika Ernesta Cardenala, enega največjih svetovnih pesnikov, spregovorila o občutljivosti, krhkosti in povezanosti narave, človekovega okolja in njegove notranjosti; o liričnosti in ekološkosti, človečnosti in nastanku vrst.

Ptuj: Največji mednarodni preboj Vox Arsane

Štajerski tednik, 3. december ― Ptujsko vokalno skupino Vox Arsana, vodilni vokalni kvartet v jugovzhodni Evropi, je doletela izjemna čast: povabili so jo v mednarodni glasbeni projekt The Worldwide Holiday Special, v katerem skupaj s sedmini drugimi vokalni zasedbami iz osmih različnih držav nastopa s svojo praznično vokalno priredbo O Come, All Ye Faithful, je v imenu skupine te dni povedal Mladen Delin. Gre za največji mednarodni preboj skupine v enajstih letih delovanja.
še novic