Ptuj : Oder mladih – Modra vrtnica

Štajerski tednik, 19. januar ― V Stari steklarski delavnici v Ulici Tomaža Šalamuna na Ptuju vrvi od mladostne kulturno-umetniške ustvarjalnosti. 22. decembra lani so se člani Gledališkega studia pri DPD Svoboda Ptuj skupaj z mentorico Mojco Prigl javnosti predstavili z Modro vrtnico Kristine Brenkove. Že na premieri so navdušili, polne so bile tudi vse ponovitve oz. predstave za osnovne šole. S predstavo Modra vrtnica so se prijavili na srečanje otroških gledaliških skupin.

Cirkulane: Nova premiera gledališke skupine

Štajerski tednik, 14. januar ― Od novembra je na cirkulanskem odru spet živahno, saj člani dramske skupine intenzivno pripravljamo novo premiero, že četrto pod režijskim vodstvom Tončka Žumbarja. Režiser se je po posvetu s člani, pripravljenimi sodelovati, odločil, da letos uprizorimo njegovo komedijo Jesenska poroka 1, ki je bila prvotno sicer namenjena uprizoritvi na prostem, a jo je priredil za oder.

Javna stranišča na Ptuju: Turisti in drugi še naprej prepuščeni sami sebi ...

Štajerski tednik, 14. januar ― Zgodba o ptujskih javnih straniščih ima že dolgo brado. Avtobusno postajališče jih nima že vrsto let, kljub obljubam prejšnje oblasti, da se bodo poskušali dogovoriti z avtobusnim prevoznikom o skupni prijazni rešitvi. Da je šlo za odgovorne za postranski in nepomemben problem, je dokazala tudi lanska delna obnova ptujskega avtobusnega postajališča, v kateri MO Ptuj ni bilo
še novic