Ptuj: Razstava Od lutke do karikature Eke Alenke Vogelnik

Štajerski tednik, 11. april ― V Miheličevi galeriji na Ptuju so 4. aprila odprli razstavo ilustracij, plakatov in lutk slikarke in arhitektke Eke Alenke Vogelnik pod naslovom Od lutke do karikature. Postavila jo je Stanka Gačnik ob pomoči Brine Vogelnik, ki je skupaj s Tanjo Lužnik tudi avtorica besedila kataloga, ki spremlja razstavo. Na ogled je v obeh nadstropjih galerije.

Glas tamburice 2019 znova privabil

Štajerski tednik, 11. april ― V pestro dogajanje ob letošnjem prazniku občine Miklavž, ki ga praznujejo skoraj cel april in se je začelo v petek, 5. aprila, z razstavo ročnih del, se nadaljevalo z rekreacijsko-športnim dogajanjem, svoj vrhunec pa bo doživelo s svečano akademijo 18. aprila ter se končalo s kresovanjem na predvečer prvega maja, so se vključili tudi člani Kulturno-umetniškega društva Zvonke Antoličič z organizatorico srečanja Metko Meglič na čelu in v soboto, 6. aprila, v športni dvorani OŠ Miklavž pripravili tamburaški večer.

Podravje: Velik doprinos ruske emigracije k slovenski družbi

Štajerski tednik, 28. marec ― V razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj je 14. marca zgodovinar Radovan Pulko predstavil svoje najnovejše delo z naslovom Rusko zamejstvo v slovenskih deželah. Doslej je na to temo objavil že več del. V njegovem najnovejšem delu pa se zrcali njegovo delo zadnjih 15 let. Zajema obdobje od konca ruske državljanske vojne do prvih let po II. svetovni vojni in tudi kasneje, zadnji dokument je iz leta 1998.
še novic