Hajdina: Nekaj dobrega - knjiga o rimskih jedeh

Hajdina: Nekaj dobrega - knjiga o rimskih jedeh

Štajerski tednik, 7. oktober ― Predzadnji septembrski dan je bil svojevrsten praznik za članice Društva žena in deklet občine Hajdine. Predstavile so knjigo rimskih jedi pod naslovom Nekaj dobrega, v kateri so zbrani recepti in tudi fotografije jedi, ki bodo zagotovo premamili tudi mnoge novodobne gospodinje in gospodinjce, da se bodo lotili kuhanja po rimsko. Knjiga je lep prispevek v letu, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija.
Marika Vicari: S svojo umetnostjo želi braniti našo prihodnost

Marika Vicari: S svojo umetnostjo želi braniti našo prihodnost

Štajerski tednik, 7. oktober ― Marika Vicari je naša, močno povezana s Ptujem, ne samo preko ljubezni, temveč tudi z umetnostjo, saj je ena izmed direktoric festivala sodobne umetnosti Art Stays. Zato je bil že čas, da jo Ptujčani in drugi ljubitelji umetnosti spoznajo podrobneje tudi preko njenih del na samostojni razstavi. Pod naslovom As I Walk (Kakor hodim) je na ogled v Galeriji mesta Ptuj do 14. novembra.
Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh

Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh

Štajerski tednik, 7. oktober ― Od 25. septembra je na ptujskem gradu na ogled razstava Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh, s katero se Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vključuje v dogajanje v letu, ko je Slovenija ponosna nosilka naziva Evropska gastronomska regija. Razstava bo na ogled do 30. septembra 2022 v odpiralnem času muzeja.
Dornava: Kip sv. Janeza Nepomuka se je vrnil domov

Dornava: Kip sv. Janeza Nepomuka se je vrnil domov

Štajerski tednik, 28. september ― Dolgoletna prizadevanja za obnovo in oživljanje baročnega dvorca Dornava, ki je v tem delu Evrope edinstven, se z majhnimi koraki uresničujejo. Eden izmed pozitivnih dogodkov, ki kaže premik v pravo smer, je postavitev kopije kipa sv. Janeza Nepomuka na koncu dva kilometra dolge parkovne osi za grajskim gozdičem.
še novic