Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: korejska in singapurska izkušnja z vključevanjem javnosti

Inštitut za politike prostora, 10. januar ― Na začetku lanskega decembra je pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izšel zbornik Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: zbornik EARL, ki so ga uredili Andrej Bekeš, Jana S. Rošker... The post Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: korejska in singapurska izkušnja z vključevanjem javnosti appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Javna razprava o predlogu novega Stanovanjskega zakona je za nami

Javna razprava o predlogu novega Stanovanjskega zakona je za nami

Inštitut za politike prostora, 28. november 2019 ― Slovenija se že leta sooča z izjemno slabo situacijo na področju stanovanjske preskrbe. Dotrajan stanovanjski fond, pomankanje neprofitnih stanovanj, netrajnostna razpršena gradnja, nedosegljivost kakovostnih in cenovno ugodnih stanovanj mladim so... The post Javna razprava o predlogu novega Stanovanjskega zakona je za nami appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Prihodnost Evrope se poraja v mestih

Prihodnost Evrope se poraja v mestih

Inštitut za politike prostora, 7. november 2019 ― V začetku oktobra je konferenca Helsinki Impact združila evropske odločevalce, strokovnjake in raziskovalce v želji, da delijo svoje vpoglede o delovanju mest kot globalnih nosilcev sprememb. Konferenco, ki je potekala... The post Prihodnost Evrope se poraja v mestih appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali

Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali

Inštitut za politike prostora, 14. oktober 2019 ― Sodelovanje z javnostjo je nujen delj demokratičnega političnega sistema in urejanja prostora. Vključevanje javnosti v začetne faze procesa urejanja prostora postaja vedno bolj uveljavljena praksa tudi v Sloveniji. Občine namreč... The post Zaključujemo projekt partnerskega urejanja prostora v Mariboru in na Obali appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic