[Sporočilo za javnost] Moč narave za odporna naselja in skupnosti

Inštitut za politike prostora, 17. april ― Na dogodku ob predstavitvi nove publikacije MOČ NARAVE ZA ODPORNA NASELJA IN SKUPNOSTI o pomenu zelenih površin za prilagajanje naselij podnebnim spremembam, ki je potekal 16. aprila 2024, se je v živo in na daljavo zbralo okoli 70 udeležencev. IPoP – Inštitut za politike prostora je ob predstavitvi publikacije opozoril tudi na pobudo za zaščito... The post [Sporočilo za javnost] Moč narave za odporna naselja in skupnosti appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Nove vsebine za živahna mesta

Nove vsebine za živahna mesta

Inštitut za politike prostora, 11. april ― Včeraj, 10. aprila 2024, smo se mudili v Celju na študijskem obisku Spoznaj mojo dobro prakso: Nove vsebine za živahno mesto. Dogodek se je osredotočal na različne načine oživljanja mest, podkrepljenimi s primeri iz domače prakse, s poudarkom predvsem na notranjih prostorih, ki prispevajo h krepitvi skupnosti. Zbrane je najprej pozdravil direktor občinske uprave Mestne... The post Nove vsebine za živahna mesta appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
[Sporočilo za javnost] V samo 24 urah se je nacionalni pobudi Polni zagona priključilo več kot 400 kolesarjev

[Sporočilo za javnost] V samo 24 urah se je nacionalni pobudi Polni zagona priključilo več kot 400 kolesarjev

Inštitut za politike prostora, 9. april ― Sporočilo za javnost Ljubljana, 9.4.2024 Pomladni meseci prebudijo številne kolesarje, zato je v že tretji izvedbi zaživela nacionalna pobuda Polni zagona kolesarimo v službo. Pobuda, ki se bo letos odvijala od 8. aprila do 26. maja, spodbuja kolesarjenje na delo, namesto vsakodnevne vožnje z avtomobilom. Še dodatno pa letos spodbuja delodajalce in ne nagovarja le... The post [Sporočilo za javnost] V samo 24 urah se je nacionalni pobudi Polni zagona priključilo več kot 400 kolesarjev appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Polni zagona kolesarimo v službo od 8. aprila do 26. maja!

Polni zagona kolesarimo v službo od 8. aprila do 26. maja!

Inštitut za politike prostora, 5. april ― Zaženite se z nami na spletni strani www.polnizagona.si. Polni zagona kolesarimo v službo je nacionalna pobuda, zasnovana kot 7 tedenski izziv za spreminjanje potovalnih navad. Cilj je čim večkrat pustiti avtomobil doma in namesto tega izbrati kolo za vsakdanje poti. V izzivu lahko sodelujete kot posamezniki, ali pa se povežete v skupine s sodelavci in... The post Polni zagona kolesarimo v službo od 8. aprila do 26. maja! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
[Sporočilo za javnost] Otroci želijo hoditi v šolo aktivno! Odrasli jim to lahko omogočimo!

[Sporočilo za javnost] Otroci želijo hoditi v šolo aktivno! Odrasli jim to lahko omogočimo!

Inštitut za politike prostora, 4. april ― Ob Svetovnem dnevu zdravja, ki letos poteka pod sloganom “Moje zdravje, moja pravica!”  program Aktivno v šolo in zdravo mesto ponovno vabi vse slovenske šole in občine, da spoznajo potovalne navade otrok in na podlagi ugotovitev ukrepajo. Lani jeseni so nekatere šole s pomočjo preproste ankete in platforme Kako hodimo v šolo? že povprašale otroke,... The post [Sporočilo za javnost] Otroci želijo hoditi v šolo aktivno! Odrasli jim to lahko omogočimo! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Urbani sprehodi Jane’s Walk – 2024

Inštitut za politike prostora, 25. marec ― Pomlad bodo ponovno obeležili urbani sprehodi v okviru globalnega festivala Jane’s Walk, ki bo letos potekal med 3. in 5. majem 2024. Sprehodi, ki jih pri nas podpiramo že od začetka, bodo tokrat na pomen hoje v vsakdanjem življenju mest opozorili že v svoji štirinajsti izvedbi. Kljub temu, da globalni festival sicer poteka prvi majski vikend, vam... The post Urbani sprehodi Jane’s Walk – 2024 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
[Vabilo] Spoznaj mojo dobro prakso: Nove vsebine za živahno mesto

[Vabilo] Spoznaj mojo dobro prakso: Nove vsebine za živahno mesto

Inštitut za politike prostora, 7. marec ― Spoznaj mojo dobro prakso: Nove vsebine za živahno mesto Primeri iz Celja, Bohinja, Kamnika in drugod 10. april 2024, 9.30 – 15.00 Osrednja knjižnica Celje   Vabljeni na študijski obisk v Celje, kjer bomo spoznali različne načine za oživljanje mest s primeri iz domače in tuje prakse. Mesta po vsej Evropi iščejo nove načine, kako... The post [Vabilo] Spoznaj mojo dobro prakso: Nove vsebine za živahno mesto appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Vabilo občinam: Uvajate ukrepe trajnostne mobilnosti in potrebujete pomoč pri komuniciranju?

Vabilo občinam: Uvajate ukrepe trajnostne mobilnosti in potrebujete pomoč pri komuniciranju?

Inštitut za politike prostora, 29. februar ― Na IPoP – Inštitutu za politike prostora vabimo k sodelovanju občine, ki imajo namen v letu 2024* uvajati ukrepe trajnostne mobilnosti in pri tem potrebujejo komunikacijsko podporo. Prednost imajo občine, ki bodo uvedle ukrepe trajnostne mobilnosti na račun omejevanja motornega prometa. Uvajanje tovrstnih ukrepov pogosto vpliva na vsakdanje navade prebivalcev, kar ni prijetno, zato jih... The post Vabilo občinam: Uvajate ukrepe trajnostne mobilnosti in potrebujete pomoč pri komuniciranju? appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Vabimo na usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka

Inštitut za politike prostora, 13. februar ― Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vabi predstavnike šol in občin, učitelje in druge zainteresirane, ki bi želeli podpreti otroke pri aktivni hoji v šolo s Pešbusom in Bicivlakom, da se udeležijo brezplačnega spletnega usposabljanja v sredo, 13. 3. 2024. Izvedeli boste vse potrebno za zagon in izvajanje Pešbusa in/ali Bicivlaka ter spoznali dva... The post Vabimo na usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Inventura leta 2023

Inventura leta 2023

Inštitut za politike prostora, 5. februar ― V letu, ko se je gentrifikacija znašla v finalu za besedo leta, se je pokazalo, da teme, s katerimi se ukvarjamo, prodirajo v zavedanje in skrb splošne javnosti. Predvsem tudi zato, ker posledice podnebnih sprememb vedno bolj vplivajo na vsakdanje življenje prebivalcev. Skozi osrednja štiri področja delovanja – trajnostno mobilnost, podporo upravljanju, krepitev skupnosti in... The post Inventura leta 2023 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Zaključen je izbor udeležencev drugega usposabljanja za načrtovanje hoji in zdravju prijaznega okolja

Inštitut za politike prostora, 25. januar ― Na drugo povabilo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto občinam in prostorskim načrtovalcem v programu usposabljanja Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! je prispelo sedem prijav. Med šestimi prijavami, ki so izpolnjevale pogoje, so bile za sodelovanje izbrane Občina Dobrova-Polhov Gradec ter Mestni občini Celje in Koper. Strokovna komisija programa Aktivno v šolo in zdravo mesto je... The post Zaključen je izbor udeležencev drugega usposabljanja za načrtovanje hoji in zdravju prijaznega okolja appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Znan je nabor praks v okviru razpisa Mesta>>mestom

Znan je nabor praks v okviru razpisa Mesta>>mestom

Inštitut za politike prostora, 22. januar ― Med oktobrom in decembrom 2023 je potekal razpis Mesta >> mestom, s katerim smo občine in javna podjetja povabili, da nam posredujejo svoje dobre prakse na področju trajnostnega urbanega razvoja. S pozivom smo iskali inovativne prakse in nove rešitve, s katerimi naslavljajo izzive v svojem lokalnem okolju in naslavljajo aktualne tematike, ki so relevantne tudi... The post Znan je nabor praks v okviru razpisa Mesta>>mestom appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Kar 71 % anketiranih učencev bi v šolo želelo hoditi aktivno

Kar 71 % anketiranih učencev bi v šolo želelo hoditi aktivno

Inštitut za politike prostora, 17. januar ― V sklopu programa Aktivno v šolo in zdravo mesto smo v času Evropskega tedna mobilnosti jeseni 2023 zagnali spletno platformo za beleženje načina hoje v šolo Kako hodimo v šolo?. Z njeno pomočjo smo spodbudili vse slovenske šole in občine, da med svojimi učenci preverijo način in želeni način hoje v šolo. V anketi je... The post Kar 71 % anketiranih učencev bi v šolo želelo hoditi aktivno appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

[URBACT razpis]: Mreže za prenos inovacij

Inštitut za politike prostora, 12. januar ― URBACT je objavil razpis za mreže za prenos inovacij. Prijave so mogoče do 20. marca 2024. Nacionalna URBACT točka 25. januarja 2024 ob 9. uri organizira spletni informativni dan. Od 10. januarja do 20. marca 2024 je odprt razpis za mreže za prenos inovacij (Innovation transfer networks − ITN). Cilj teh mrež je prenos inovacij,... The post [URBACT razpis]: Mreže za prenos inovacij appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Končano prvo usposabljanje za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti, odprto vabilo na drugo

Končano prvo usposabljanje za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti, odprto vabilo na drugo

Inštitut za politike prostora, 5. januar ― Prvi cikel usposabljanja Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! se je decembra končal. Predstavniki občin Domžale, Ribnica ter Mestne občine Slovenj Gradec so skupaj z izbranimi prostorskimi načrtovalci uspešno zaključili sodelovanje na prvem ciljnem usposabljanju za načrtovanje hoji in zdravju prijaznega okolja, podrobneje spoznali proces priprave lokalnega načrta hodljivosti ter v praksi preizkusili načrtovalska orodja in... The post Končano prvo usposabljanje za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti, odprto vabilo na drugo appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic