Okoljske organizacije iz treh Jadranskih držav podpirajo veščine mladih za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 15. julij ― Današnji dan je Svetovni dan veščin mladih, na IPoP pa smo se pravkar vrnili iz Pule, kjer smo s partnerji iz Hrvaške in Italije dva dni izmenjevali izkušnje o neformalnem izobraževanju mladih in razvoju veščin za trajnostni razvoj v okviru projekta Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj. Tri okoljske organizacije, Zelena Istra iz... The post Okoljske organizacije iz treh Jadranskih držav podpirajo veščine mladih za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Podprite program Aktivno v šolo in zdravo mesto in nam pomagajte osvojiti nagrado VCÖ Mobility Award!

Inštitut za politike prostora, 14. julij ― Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je nominiran med šest najboljših v kategoriji Mednarodni zgledni projekti za nagrado za VCÖ Mobility Award. Glasovanje poteka prek spleta do 26. 7. 2021. Vabljeni h glasovanju! VCÖ Mobility Award je največja avstrijska nagrada z mednarodnim vplivom za projekte trajnostne mobilnosti. Podeljuje jo avstrijski prometni klub (Verkehrsclub Österreich... The post Podprite program Aktivno v šolo in zdravo mesto in nam pomagajte osvojiti nagrado VCÖ Mobility Award! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Odprta ulica kaže, da si Postojnčani želijo ulic po meri ljudi

Odprta ulica kaže, da si Postojnčani želijo ulic po meri ljudi

Inštitut za politike prostora, 5. julij ― Občina Postojna se pripravlja na celostno prenovo Tržaške ceste s poudarkom na izboljšanju varnosti in udobnosti za hojo in kolesarjenje, zaradi česar so se prijavili na vabilo IPoP – Inštituta za politike prostora za organizacijo odprte ulice. Odprta ulica je omogočala preizkus drugačne prometne ureditve pred prenovo, ki bo pripomogla k oživljanju kraja in spodbujanju... The post Odprta ulica kaže, da si Postojnčani želijo ulic po meri ljudi appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Stališče o noveli Zakona o vodah / zakaj glasovati proti

Inštitut za politike prostora, 2. julij ― Prebivalke in prebivalci  Slovenije bomo na referendumu dne 11.7.2021 odločali o sprejetju ali zavrnitvi novele Zakona o vodah (Državni zbor je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah ZV-1G sprejel 30. 3. 2021). V razpravi o spremembah zakona je bilo izpostavljenih več kot dovolj argumentov o negativnem vplivu te novele na varovanje pitne vode,... The post Stališče o noveli Zakona o vodah / zakaj glasovati proti appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Solkanska Šolska ulica septembra samo za šolarje

Solkanska Šolska ulica septembra samo za šolarje

Inštitut za politike prostora, 2. julij ― IPoP je k sodelovanju povabil občine, ki so želele z novim šolskim letom preizkusiti šolsko ulico – ukrep za izboljšanje varnosti in udobnosti šolske poti. Ukrep prinaša novost, in sicer omejevanje motornega prometa v času jutranje konice (npr. eno uro pred začetkom pouka) in lahko tudi v času popoldanske konice na cesti v neposredni okolici... The post Solkanska Šolska ulica septembra samo za šolarje appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Kakšno vrednost je ustvarjala Avtonomna tovarna Rog?

Inštitut za politike prostora, 30. junij ― V manjši študiji, ki so jo pripravili raziskovalci z Metropolitanske univerze v Manchestru, je analizirana zgodovina Avtonomne tovarne Rog s poudarkom na zadnjem obdobju delovanja Avtonomnega Roga. Avtorji študije se sprašujejo, kakšno vrednost je Rog ustvarjal, za koga jo je ustvarjal in kaj so bili razlogi za njegov propad. Skoraj petnajst let je bil Avtonomni... The post Kakšno vrednost je ustvarjala Avtonomna tovarna Rog? appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Posvet ob izidu poročila Vrednost avtonomnega Roga 

Inštitut za politike prostora, 21. junij ― Vabljeni na predstavitev poročila The Value of Autonomous Rog, študije o avtonomnem Rogu, s poudarkom na zadnjem obdobju delovanja Roga (2016 – 2021). Spletna predstavitev in pogovor bosta potekala 23. junija 2021 ob 18h. Predstavitvi bo sledil pogovor z mednarodnimi gosti, ki bodo govorili o vrednosti skvotov, alternativnih oblikah participacije in Rogu. Predstavitev in pogovor... The post Posvet ob izidu poročila Vrednost avtonomnega Roga  appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Idrijska Mestna dnevna soba v drugih slovenskih občinah

Inštitut za politike prostora, 14. junij ― Iz Idrije v Bohinj, Bovec, Ormož, Podlehnik, Radence in Razkrižje V torek, 8. junija, je v Idriji potekalo uvodno srečanje Pobude za prenos dobre prakse, ki bo v naslednjih 18 mesecih omogočila šestim slovenskim občinam, da spoznajo idrijsko dobro prakso in jo s prilagoditvami prenesejo tudi v svoje lokalno okolje. V Idriji je že več... The post Idrijska Mestna dnevna soba v drugih slovenskih občinah appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

4. letno srečanje predstavnikov mreže TG-WeB, mreže Zahodnega Balkana o prostorskem upravljanju

Inštitut za politike prostora, 8. junij ― Med 3. in 4. 6. 2021 je v organizaciji IPoP potekala virtualna konferenca predstavnikov mreže TG-WEB, mreže Zahodnega Balkana o prostorskem upravljanju. Osrednja tema dogodka je bila razprava o razvojnih priložnostih teritorialnega upravljanja za Zahodni Balkan v luči Teritorialne agende 2030. V obdobju predsedovanja Nemčije Svetu EU je bila sprejeta Teritorialna agenda 2030, strateški politični... The post 4. letno srečanje predstavnikov mreže TG-WeB, mreže Zahodnega Balkana o prostorskem upravljanju appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Vabilo za občine in osnovne šole: Novo šolsko leto je priložnost za uvajanje ukrepa šolska ulica v vaši občini!

Vabilo za občine in osnovne šole: Novo šolsko leto je priložnost za uvajanje ukrepa šolska ulica v vaši občini!

Inštitut za politike prostora, 2. junij ― IPoP bo izbrani občini pomagal pri uvajanju ukrepa šolska ulica Na IPoP – Inštitutu za politike prostora vabimo k sodelovanju občine, ki želijo preizkusiti šolsko ulico – ukrep za izboljšanje varnosti in udobnosti šolske poti. Šolska ulica pomeni, da se v času jutranje konice (npr. eno uro pred začetkom pouka) in lahko tudi v času... The post Vabilo za občine in osnovne šole: Novo šolsko leto je priložnost za uvajanje ukrepa šolska ulica v vaši občini! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Učenci v občini Piran želijo hoditi v šolo samostojno in aktivno

Učenci v občini Piran želijo hoditi v šolo samostojno in aktivno

Inštitut za politike prostora, 1. junij ― V okviru aktivnosti programa Aktivno v šolo in zdravo mesto in priprave lokalnega načrta hodljivosti za občino Piran, je bila na vseh osnovnih šolah v občini Piran izvedena anketa o načinu hoje v šolo učencev. Učenci so s pomočjo učiteljev na točno določen dan odgovarjali, na kakšen način so prišli v šolo ter kako bi... The post Učenci v občini Piran želijo hoditi v šolo samostojno in aktivno appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Nova spletna stran Mreže za prostor

Inštitut za politike prostora, 31. maj ― Zaživela je nova spletna stran Mreže za prostor, katere koordinator je IPoP – Inštitut za politike prostora. S spremembo načina delovanja mreže in izvajanjem aktivnosti Podnebnega programa smo se odločil, da stran posodobimo, jo naredimo vizualno bolj privlačno in pregledno, naša gradiva pa lažje dostopna. Na novi spletni strani lahko najdete vse informacije o mreži,... The post Nova spletna stran Mreže za prostor appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Zakaj Tržaško cesto v Postojni odpiramo za ljudi?

Zakaj Tržaško cesto v Postojni odpiramo za ljudi?

Inštitut za politike prostora, 27. maj ― Mnogi se radi spominjajo živahne Tržaške ceste iz preteklosti, ki je bila središče dogajanja v Postojni. Cesti so nekoč pestrost dahnili ljudje in lokalne obrti, ki so tam našle svoje mesto, z leti pa je njena živahnost zamrla. Ulica je postala močno prometno obremenjena in danes na njej prevladuje avtomobilski promet, ki prinaša številne negativne... The post Zakaj Tržaško cesto v Postojni odpiramo za ljudi? appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

[POBUDA ZA PRENOS DOBRE PRAKSE] Drugi krog prijav do 12. 5. 2021

Inštitut za politike prostora, 7. maj ― Se tudi v vaši občini spopadate s socialno izključenostjo, osamljenostjo, begom možganov ter pomanjkanjem občutka pripadnosti in skupnostnega duha? Odgovor na ta izziv je lahko platforma za NVO oziroma mestna dnevna soba. IPoP v vlogi Nacionalne URBACT točke za Slovenijo in Občina Idrija vabita občine k sodelovanju v pobudi za prenos dobre prakse. Partnerji bodo... The post [POBUDA ZA PRENOS DOBRE PRAKSE] Drugi krog prijav do 12. 5. 2021 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Tridnevni seminar projekta TLTSD o neformalnem izobraževanju za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 6. maj ― Prihodnji teden, od 11. do 13. maja, organizira IPoP tridnevno spletno usposabljanje za mladinske delavce partnerjev projekta Tools for learning – tools for sustainable development (TLTSD), ki ga izvajamo v okviru programa ERASUMUS+. To bo tretje in zadnje tridnevno usposabljanje s katerim tri nevladne organizacije, Zelena Istra iz Pule, Legeambiente iz Milana in IPoP-a iz... The post Tridnevni seminar projekta TLTSD o neformalnem izobraževanju za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic