Znaš posloveniti PLACEMAKING?

Inštitut za politike prostora, 16. januar ― V zadnjem desetletju je v angleški urbanološki terminologiji PLACEMAKING postal pomemben termin, ki pa v slovenščini še nima primernega prevoda. Pomagaj nam ga oblikovati! Wikipedia izraz PLACEMAKING pojasni takole: PLACEMAKING... The post Znaš posloveniti PLACEMAKING? appeared first on Inštitut za politike prostora.

Berilo za trajnostno urejanje prostora

Inštitut za politike prostora, 11. januar ― Konec preteklega leta je delovna skupina projekta Zagovorniki okolja, ki ga vodi Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC, obogatena z razmisleki fokusne skupine ekspertov, končala Berilo za trajnostno urejanje prostora.... The post Berilo za trajnostno urejanje prostora appeared first on Inštitut za politike prostora.

URBACT INFO DAN

Inštitut za politike prostora, 10. januar ― Četrtek, 24. januar 2019, Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, 2000 Maribor Program URBACT je objavil zadnji razpis v tem programskem obdobju. Gre za razpis za nova akcijska omrežja, v... The post URBACT INFO DAN appeared first on Inštitut za politike prostora.
Sašo Rink: “Trajna in varna nastanitev je predpogoj za zdravo družbo”

Sašo Rink: “Trajna in varna nastanitev je predpogoj za zdravo družbo”

Inštitut za politike prostora, 24. december 2018 ― Sašo Rink je direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana, znan je po zavzemanju za spremembe v stanovanjski politiki države in prizadevanju za univerzalno dostopnost prostora in javnih storitev. Na... The post Sašo Rink: “Trajna in varna nastanitev je predpogoj za zdravo družbo” appeared first on Inštitut za politike prostora.

Več kot cesta do mesta

Inštitut za politike prostora, 19. december 2018 ― V založništvu IPoP in iniciative Uredimo Vodnikovo je oktobra izšla publikacija Več kot cesta do mesta, ki opisuje pobude in predloge za trajnostno urbano regeneracijo Vodnikove ceste v Ljubljani. Predlogi... The post Več kot cesta do mesta appeared first on Inštitut za politike prostora.

V okviru Zagovornikov okolja je začela delovati brezplačna Zelena svetovalnica

Inštitut za politike prostora, 18. december 2018 ― Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC je v okviru prenovljene spletne strani Zagovorniki okolja zagnal brezplačno Zeleno svetovalnico. To sta omogočila projekta  Zagovorniki okolja, ki ga PIC izvaja v partnerstvu... The post V okviru Zagovornikov okolja je začela delovati brezplačna Zelena svetovalnica appeared first on Inštitut za politike prostora.

V okviru Zagovornikov okolja je začela delovati brezplačna Zelena svetovalnica

Inštitut za politike prostora, 18. december 2018 ― Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC je v okviru prenovljene spletne strani Zagovorniki okolja zagnal brezplačno Zeleno svetovalnico. To sta omogočila projekta  Zagovorniki okolja, ki ga PIC izvaja v partnerstvu z IPoP in ga financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor ter projekta Zagovorniki okolja – Zelena svetovalnica, ki ga financira Ministrstvo za […]

Mesta mestom #12: Model občinske prenove zasebnih nepremičnin

Inštitut za politike prostora, 17. december 2018 ― Vilafranca del Penedes, Španija 39.365 prebivalcev stanovanja, urbana prenova, zaposlovanje Številna manjša evropska mesta se soočajo z izpraznjenimi mestnimi središči, kjer stavbni fond propada, istočasno pa so stanovanja za mlade... The post Mesta mestom #12: Model občinske prenove zasebnih nepremičnin appeared first on Inštitut za politike prostora.
Storitve, ki jih zagotavljajo ljudje: samo velike besede ali resničnost?

Storitve, ki jih zagotavljajo ljudje: samo velike besede ali resničnost?

Inštitut za politike prostora, 7. december 2018 ― Poudarki delavnice »Evropske in ameriške zgodbe o spremembah« O vključevanju javnosti pogosto govorimo kot o mantri, vendar gre za resnično ključni element skupnostnih javnih politik. Preden zavrnemo idejo o vključevanju... The post Storitve, ki jih zagotavljajo ljudje: samo velike besede ali resničnost? appeared first on Inštitut za politike prostora.
Mesta mestom #11: Ko nekdanje kotlovnice postanejo skupnostni centri

Mesta mestom #11: Ko nekdanje kotlovnice postanejo skupnostni centri

Inštitut za politike prostora, 5. december 2018 ― Kako lahko mesto pametno uporabi zapuščene prostore in odgovori na potrebe prebivalcev Vasluj, Romunija 55.407 prebivalcev urbana prenova, socialna vključenost, skupnostni prostori Prazni prostori v središčih mest in v soseskah... The post Mesta mestom #11: Ko nekdanje kotlovnice postanejo skupnostni centri appeared first on Inštitut za politike prostora.
še novic