Singapurski cikel IV: Sebastian Sim

Singapurski cikel IV: Sebastian Sim

Radio Študent, 1. april ― »V pisarni poslovodje trgovine Cold Storage v središču mesta so našli mrtvega šestintridesetletnika. Policija je mrtveca identificirala kot poslovodjo supermarketa, gospoda Briana Browna. Moški, ki je policijo obvestil o dogodku in pričakal njihov prihod, je prav tako zaposlen v podjetju Cold Storage.
Po koprivah

Po koprivah

Radio Študent, 28. marec ― V današnji Humanistiki grizemo v teoretično tvarino zbirke razprav Culture and politics marksističnega filozofa samouka iz Velike Britanije, Christopherja St.

Singapurski cikel III: Jo-Ann Yeoh

Radio Študent, 19. marec ― Na koncu posredovanje ni potrebno. Odloči se za tri absurdno drage modrčke iz organskega bombaža in dva kompleta nečesa, kar se, sodeč po skrivnostni etiketi, imenuje “midi” hlačke, in, še bolj skrivnostno, vsebina naj bi bila narejena iz česanega bombaža. Pojma nima, ali ji bo karkoli od tega prav - vendar pa je odločen, da ji kupi tudi spodnje perilo, saj je to nekaj, kar potrebuje vsak.

PROSTORI KONVENCIJE

Radio Študent, 19. marec ― Lani je v zbirki Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega izšla druga, dopolnjena izdaja knjižice Mete Hočevar Prostori igre iz leta 1998, v kateri je arhitektka, scenografinja, režiserka, profesorica scenografije in kasneje tudi dekanja AGRFT zapisala in izrisala svoje razumevanje principov gledališke scenografije.

Lev Kreft: Uvod v kozmični anarhizem

Radio Študent, 17. marec ― Slušateljem in slušateljicam Radia Študent predstavljamo nekaj misli profesorja Leva Krefta, ki jih je 18. februarja 2021 predstavil študentom ALUO v predavanju z naslovom Uvod v kozmični anarhizem. Predavanje – tako kot njegova pričujoča okrnjena radijska različica – napoveduje znanstveno konferenco Kozmični anarhizem, ki bo v Novem mestu med 6.

Nonument

Radio Študent, 15. marec ― Nonument Group - čezoceanska skupina, ki se posveča nonumentom - spomenikom-ki-to-niso, je v preteklem letu izdala knjigo Nonument, ko jo je oktobra lani pospremila s simpozijem Nonument.
še novic