Drugačen konec

Drugačen konec

LUD Literatura, 24. september ― Če bi vedela, da je viski, ki ti ga je tresočih rok prinesel, zadnji, ki ga boš z njim še kdaj popila v varnem zavetju misli, da je vse v redu, bi ga morda pila počasneje, odpuščala hitreje, ljubila močneje.
Skozi žilo v tekst

Skozi žilo v tekst

LUD Literatura, 6. september ― »Zares« se je začelo z romantiki. Droge in njihovi uživalci so dobili posebno mesto v literaturi – ne zgolj kot postranski pojavi, liki ali motivi – bili so osrediščeni, posvečene so jim bile številčne strani, postali so tekstualna podlaga za neizrekljive, ubežne misli, fantazme in imaginacijske kreacije.
Kmetje morajo delati

Kmetje morajo delati

LUD Literatura, 31. avgust ― Moj brat in jaz sva bager, moj brat in jaz sva moštveni duh. »Koplji!« »Krampaj!« »Tlači!« Moj brat koplje, krampa, tlači. »Koplji!« »Krampaj!« »Tlači!« Jaz kopljem, krampam, … →
O pivu, koncu sveta in sploh vsem

O pivu, koncu sveta in sploh vsem

LUD Literatura, 30. avgust ― Nič ne kliče po udobnem naslanjaču in kokicah bolj, kot prikaz vesoljskega potopa, pri katerem se nekateri posamezniki vsemu tehničnemu napredku navkljub povzpnejo na splav, narejen iz praznih pivskih sodov in se (s tabletko za hitro, nebolečo smrt v žepu) ekstatično prepustijo usodi.
še novic