Čarobni breg

Čarobni breg

Literatura v živo, 25. maj ― Dobiva se pri Španskih borcih v Mostah, zakoračiva čez brv, pa še čez en most v Štepca, potem pa mimo Petrola in v gozd, navkreber v breg na Golovec. Zame je bil ta grič zmeraj malo začaran.
Pohujšanje v družbi spektakla

Pohujšanje v družbi spektakla

Literatura v živo, 25. maj ― Mnoštvo drobnih detajlov, ki proizvajajo nove in nove pomene, atmosfere, sproža v gledalcu vrsto interpretacij, sugestij, podob, v katerih se zrcali resničnost: tista Cankarjevih (anti)junakov in tista baudrillardovskega postmilenijskega sveta simulakra, v katerem razpoznavamo same sebe.
Dve seriji

Dve seriji

Literatura v živo, 13. maj ― Mene gor držijo le bliski nečesa bolj intenzivnega in bolj večnega, tudi če si z lovom nanje uničim še tistih pet procentov garantiranega donosa sreče pri potrpežljivem lajfu.
Dokler se lak suši

Dokler se lak suši

Literatura v živo, 23. april ― Literatura je resnična celo takrat, ko laže oziroma si izmišljuje ali je popolnoma izmišljena. Kriterij resničnosti v literaturi ni ujemanje z dejstvi, ampak s svojo resnico (ta pa je tudi naša), ki hkrati dovoljuje oziroma celo napeljuje na različne interpretacije.
še novic