Prohibicija smeha

Prohibicija smeha

Airbeletrina, 20. oktober ― Jocker režiserja Todda Phillipsa je še vedno samostojna umetnina, saj ne sledi povsem stripovskemu kanonu, kar ga dela gledljivega za tiste, ki stripovskih sag ne spremljajo, hkrati pa je univerzalna zgodba vabljiva tudi za morebitne nove ljubitelje stripovskih peripetij.
Warum ich?*

Warum ich?*

Airbeletrina, 14. oktober ― Prevajalka Amalija Maček pravi, sprva upravičena načelna razprava o letošnjem Nobelovem nagrajencu za literaturo vse bolj polzi navzdol v smeri poskusa diskreditacije avtorja kot pisatelja in kot osebe.
V konstelaciji Olge Tokarczuk

V konstelaciji Olge Tokarczuk

Airbeletrina, 11. oktober ― Prevajalka Jana Unuk pravi, da je Nobelova nagrajenka za literaturo Olga Tokarczuk, kakršno pozna iz dolgoletnih stikov, mojstrica negovanja medčloveških stikov in prisrčnosti, ki jemlje svojo literaturo enako resno kot življenje.
Moje življenje s knjigami

Moje življenje s knjigami

Airbeletrina, 20. september ― Ivana Djilas v kolumni piše o tem, kako se je sčasoma spreminjal in razvijal njen odnos do knjig. Ob svojih otrokih pa se je naučila tudi branja na glas in prav strah jo je dneva, ko bosta tudi kompleksnejše knjige začela brati sama in nje pri tem ne bosta potrebovala več.
še novic