S knjižnega trga

S knjižnega trga

ARS S knjižnega trga, 15. oktober ― V oddaji S knjižnega trga, eni najstarejših oddaj Radia Slovenija, objavljamo recenzije leposlovnih in delno tudi humanističnih knjižnih novosti, izdanih v slovenščini. Zaposleni v Uredništvu […] V oddaji S knjižnega trga, eni najstarejših oddaj Radia Slovenija, objavljamo recenzije leposlovnih in delno tudi humanističnih knjižnih novosti, izdanih v slovenščini. Zaposleni v Uredništvu oddaj za kulturo in zunanji sodelavci na leto ocenimo oz. podrobneje predstavimo okoli 2 knjig, kar je sicer majhen del produkcije slovenskih založb, pa vendar izbor najboljšega in najzanimivejšega. Oddajo ureja in vodi Vlado Motnikar.
Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

ARS S knjižnega trga, 23. september ― Golob Grabner: Gnijoče rože; Slimani: Uspavanka; Pibernik-Simčič: Odhojene stopinje V oddaji S knjižnega trga bomo najprej ocenili roman Sebastijan Preglja V Elvisovi sobi, nato pa se bomo posvetili še pesniški zbirki Sare Nuše Golob Grabner Gnijoče rože, romanu Leïle Slimani Uspavanka ter knjigi Franceta Pibernika in Zorka Simčiča Dohojene stopinje. Recenzije so napisali Veronika Šoster, Andrej Lutman, Ana Rozman in Martina Potisk.
Gabriela Babnik: Tri smrti / Mili Hrobath: Barvitost časa

Gabriela Babnik: Tri smrti / Mili Hrobath: Barvitost časa

ARS S knjižnega trga, 23. september ― Dušan Jelinčič Tržaške prikazni / Anja Mlakar: Skrivnostni tujec in demonski sovražnik V oddaji S knjižnega trga se bomo poglobili v roman Gabriele Babnik Tri smrti, pesniško zbirko Mili Hrobath Barvitost časa, kratkoprozno zbirko Dušana Jelinčiča Tržaške prikazni in monografijo Anje Mlakar Skrivnostni tujec in demonski sovražnik. Recenzije so napisali Tonja Jelen, Lev Detela, Robi Šabec in Iztok Ilich.
Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

ARS S knjižnega trga, 6. september ― Aleksandar Hemon: Vprašanje Bruna / Aleš Gabrič: V senci politike V oddaji S knjižnega trga bomo govorili o pesniški zbirki Sama Kreutza Ristanc čez pločnik, romanu Feliksa Plohla Vsi moji grehi, zbirki kratke proze Aleksandra Hemona Vprašanje Bruna in zgodovinski študiji Aleša Gabriča V senci politike. Recenzije so napisali Martina Potisk, Ana Hancock, Katarina Mahnič in Iztok Ilich.
Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

ARS S knjižnega trga, 6. september ― Emil Filipčič: Moto / Dragan Velikić: O pisateljih in mestih V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili pesniškima zbirkama Anje Golob Da ne da ne bo …, in Stefana Feiniga Rob krožnika in obzorje, romanu Emila Filipčiča Moto in esejem Dragana Velikića O pisateljih in mestih. Recenzije so napisali Aljaž Koprivnikar, Lev Detela, Matej Bogataj in Miša Gams.
Sarival Sosič: Jaz sam / Anna Świrszczyńska: Baba sem

Sarival Sosič: Jaz sam / Anna Świrszczyńska: Baba sem

ARS S knjižnega trga, 2. september ― Joanna Bator: Temno, skoraj noč / Yuval Noah Harari: 21 nasvetov za 21. stoletje V oddaji S knjižnega trga se bomo poglobili v roman Sarivala Sosiča Jaz sam, pesniško zbirko Anne Świrszczyńske Baba sem, roman Joanne Bator Temno, skoraj noč in knjigo Yuvala Noaha Hararija 21 nasvetov za 21. stoletje. Recenzije so napisali Lea Flis, Diana Pungeršič, Klemen Kordež in Martin Lipovšek.
Jerneja Ferlež in Peter Rezman: Maribor paralaksa / Radmila Lazić: Brez anestezije

Jerneja Ferlež in Peter Rezman: Maribor paralaksa / Radmila Lazić: Brez anestezije

ARS S knjižnega trga, 26. avgust ― J. M. Coetzee Peterburški mojster / Ur. Neža Zajc: Poezija in smrt pesnikovo sta življenje Recenzirali bomo zbirko zgodb Jerneje Ferlež in Petra Rezmana Maribor paralaksa, izbor poezije Radmile Lazić Brez anestezije, Coetzeejev roman Peterburški mojster in zbornik razprav Poezija in smrt pesnikovo sta življenje. Recenzije so napisali Marija Švajncer, Rok Bozovičar, Gabriela Babnik in Tonja Jelen.
Marjan Strojan: Hribi, oblaki, lepe pozdrave / Sanja Pregl: Izgubljene dvojine

Marjan Strojan: Hribi, oblaki, lepe pozdrave / Sanja Pregl: Izgubljene dvojine

ARS S knjižnega trga, 19. avgust ― Graham Swift: Materinska nedelja / razprava Urške Perenič o romanu Luize Pesjak Beatin dnevnik V oddaji S knjižnega trga nas čakajo pesniška zbirka Marjana Strojana Hribi, oblaki, lepe pozdrave, roman Sanje Pregl Izgubljene dvojine, roman Grahama Swifta Materinska nedelja in razprava Urške Perenič o romanu Luize Pesjak Beatin dnevnik. Recenzije so napisali Goran Dekleva, Ana Hancock, Tonja Jelen in Iztok Ilich.
Igor Karlovšek: Sodišče / Bojan Sedmak: Imenuj zrak

Igor Karlovšek: Sodišče / Bojan Sedmak: Imenuj zrak

ARS S knjižnega trga, 26. julij ― Uroš Lipušček Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919 / Umberto Galimberti: Besedo imajo mladi V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili kriminalnemu romanu Igorja Karlovška Sodišče, pesniški zbirki Bojana Sedmaka Imenuj zrak, študiji Uroša Lipuščka Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919 in knjigi Umberta Galimbertija Besedo imajo mladi. Recenzije so napisali Matej Bogataj, Miša Gams, Iztok Ilich in Beti Burger.
še novic