Glasbena šola Koper ima nove prostore v Avditoriju Portorož

Glasbena šola Koper ima nove prostore v Avditoriju Portorož

Glasbena šola Koper, 25. september 2021 ― Z otvoritvenim koncertom novega oddelka, umeščenega v Avditorij Portorož, je Glasbena šola Koper proslavila novo pridobljene učilnice in koncertno dvorano. “Končno!” vzklika Iztok Babnik, ravnatelj Glasbene šole Koper. “Dejstvo je, da ima glasbena šola v občini Piran prvič po sedmih desetletjih končno svojo dvorano. In akustika v njej je odlična!” je Babnik nazdravil novim prostorom v družbi Boruta Bažca, v.d. direktorja Avditorija, in piranskega župana Đenia Zadkovića.
Znanje in poezija med strunami

Znanje in poezija med strunami

Glasbena šola Koper, 16. september 2021 ― S koncertom v dvorani Svetega Frančiška se bo jutri začela letošnja edicija festivala kitarske glasbe Kitarika, pod katerega se podpisuje istoimensko društvo v sodelovanju s koprsko glasbeno šolo in številnimi drugimi partnerji. Ob koncertih dogajanje prinaša tudi predavanja in mojstrske delavnice.
Harmonika vibrira z njeno dušo

Harmonika vibrira z njeno dušo

Glasbena šola Koper, 8. september 2021 ― Rojena za oder. Tako ob nastopu mlade harmonikarice Teje Udovič Kovačič pomisli domala vsak. Nič drugače ni bilo na njenem nedavnem nastopu v Štanjelu, ki ga je pripravila Glasbena mladina Slovenije v sodelovanju z ORO Krasa in Brkinov ter Zvezo primorskih glasbenih šol.
Uspešni primorski glasbeniki na državnem tekmovanju

Uspešni primorski glasbeniki na državnem tekmovanju

Glasbena šola Koper, 17. junij 2021 ― Že 50. Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (Temsig), letos v disciplinah violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle, komorne skupine s pihali in solfeggio, so zaradi epidemije z marca prestavili v pozno pomlad, med 19. maj in 11. junij. Tekmovanje za najmlajše tekmovalce (I. kategorija) so zaradi višje sile izpeljali brez predtekmovanja, tekmovanje v II. in III. kategoriji pa je potekalo kot običajno v dveh etapah.
Za Samanto Škorja je bil letos največji izziv ohranjati motivacijo

Za Samanto Škorja je bil letos največji izziv ohranjati motivacijo

Glasbena šola Koper, 10. junij 2021 ― Mlada klarinetistka Samanta Škorja trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani in sočasno tudi v Ženevi. Obenem muzicira v Mladinskem orkestru Gustav Mahler in občasno v Orkestru Romanske Švice. V pomanjkanju koncertov se udeležuje spletnih tekmovanj in neprestano zmaguje. Zadnji uspeh je zabeležila pred dnevi, ko je premagala vso, kar ostro konkurenco na mednarodnem tekmovanju pihalcev UniWind.
Sodelovanje Glasbene šole Koper in Avditorija Portorož

Sodelovanje Glasbene šole Koper in Avditorija Portorož

Glasbena šola Koper, 26. maj 2021 ― Dva direktorja javnih zavodov iz različnih obalnih občin sta samoiniciativno sklenila, da je sodelovanje med njunima ustanovama lahko dobro za obe ustanovi in občane, ki njune usluge uporabljajo. Iztok Babnik, ravnatelj Glasbene šole Koper in v.d. direktorja Avditorija Portorož sta podpisala dogovor o sodelovanju. To pomeni, da se bo del podružnice glasbene šole iz Pirana jeseni preselil v prostore Avditorija Portorož.
Zborovska glasba je pri njem (spet) doma

Zborovska glasba je pri njem (spet) doma

Glasbena šola Koper, 20. maj 2021 ― Maturant koprske umetniške gimnazije Žiga Čopi prihaja iz glasbene družine. Čeprav je njegov oče Ambrož v svetu uveljavljen zborovski dirigent in skladatelj, je moral Žiga prehoditi dolgo pot in premagati kar nekaj ovinkov, da je tudi sam našel svoj dom v zborovski glasbi.
Glasbenica, ki jo zanimata zgodovina in politika

Glasbenica, ki jo zanimata zgodovina in politika

Glasbena šola Koper, 13. maj 2021 ― Mlada koprska harfistka Neža Morgan je odkritosrčna, bistra, zvedava in ukaželjna devetošolka, ki nadvse ljubi glasbo, obenem pa jo privlačijo tudi druge veje umetnosti ter zgodovina in celo ... politika. Čeprav še nima prave vizije, niti velikih ciljev, želi šolanje nadaljevati na umetniški gimnaziji, naprej igrati harfo in se družiti z vrstniki, ki imajo podobne interese.
Strokoven, strog, pošten, zagnan

Strokoven, strog, pošten, zagnan

Glasbena šola Koper, 24. april 2021 ― Ob slovesu prof. Alberta Kolbla (1944-2021) so v kolektivu Glasbene šole Koper, kjer je delal od leta 1999 do upokojitve, zapisali, da so izjemnemu glasbeniku in pedagogu hvaležni za “zagnanost pri delu, zavzetost in visoko strokovnost, vseprisotnost, duhovitost ter iskrenost”. Leta 2007 je Albert Kolbl prejel Gerbičevo nagrado za življenjsko delo.
še novic