Prvo trobento je pri štirih poimenovala Zlatka

Prvo trobento je pri štirih poimenovala Zlatka

Glasbena šola Koper, 4. februar ― 12-letna trobentačica Špela Babnik iz Boninov že šesto leto obiskuje koprsko glasbeno šolo, zelo rada igra tenis in veliko bere. Čeprav se že vztrajno uveljavlja kot solistka, z veseljem muzicira tudi v piranskem pihalnem orkestru in big bandu Band-it!. Z državnih in mednarodnih tekmovanj je prinesla vrsto nagrad, nazadnje zlato plaketo s Temsiga.
“Zdaj se ne moremo razvijati”

“Zdaj se ne moremo razvijati”

Glasbena šola Koper, 1. februar ― V času, ko umetniki težko pokažejo svoje dosežke in jih še težje merijo z drugimi ali delijo z občinstvom, je zelo dobrodošel projekt, ki ga že osem let poznamo pod imenom Mladi upi. Mednje sta se letos uvrstila tudi 18-letna primorska glasbenika: violinistka Maša Stopar, dijakinja Umetniške gimnazije v Kopru, in flavtist An Černe iz Divače, ki obiskuje ljubljanski Konservatorij za glasbo in balet.
Mlada skladateljica ima v dobi izolacij srečo, da sklada

Mlada skladateljica ima v dobi izolacij srečo, da sklada

Glasbena šola Koper, 21. januar ― Miljčanka Federica Lo Pinto, 23-letna študentka ljubljanske Akademije za glasbo, na kateri bo letos sklenila magistrski študij iz kompozicije, je nekdanja dijakinja Umetniške gimnazije v Kopru, kjer je maturirala iz harmonike. Danes je solistka številnih vokalnih zasedb, s svojimi skladbami pa že osvaja občinstvo pomembnih festivalov in tekmovalne žirije tudi izven meja Slovenije.
Krasni novi spletni svet in kultura poslušanja

Krasni novi spletni svet in kultura poslušanja

Glasbena šola Koper, 14. januar ― Pouk na daljavo in spletni nastopi poskušajo v obdobju pandemije začasno graditi most med učitelji, učenci, starši in širšo javnostjo, a nikakor ne morejo nadomestiti pristnih medčloveških odnosov in topline aplavzov na koncertih v živo. Kakovost zvoka je večinoma neustrezna, kar zmanjšuje raven kulture poslušanja.
Dekle mnogih talentov zmaguje s harmoniko

Dekle mnogih talentov zmaguje s harmoniko

Glasbena šola Koper, 12. november 2020 ― Vsestransko nadarjena 13-letna Tadeja Udovič Kovačič obiskuje osmi razred Osnovne šole Oskarja Kovačiča na Škofijah in Glasbene šole Koper. Veliko se ukvarja tudi s športom in prepeva, svoje čarobne prste pa zna uporabiti še za najrazličnejše druge spretnosti. S harmoniko so ji priigrali številne nagrade in priznanja z regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj mladih glasbenikov.
Glasba je ne bo nikoli zapustila

Glasba je ne bo nikoli zapustila

Glasbena šola Koper, 11. junij 2020 ― 17-letna saksofonistka Olja Faletič je kot učenka Glasbene šole Tolmin na različnih tekmovanjih osvojila visoke nagrade. Danes dijakinja Umetniške gimnazije Koper si želi postati učiteljica, ki bo znanje predajala s sproščenostjo in dobro voljo.
še novic