Antonio Vivaldi prevzel Viteško dvorano

Antonio Vivaldi prevzel Viteško dvorano

Seviqc Brežice, 16. avgust ― Včeraj, 15. avgusta 2018, so čudovito Viteško dvorano Gradu Brežice napolnili zvoki enega najbolj briljantnih violinistov in skladateljev Antonia Vivaldija. Pod vodstvom dirigenta in oboista Paola Faldija, izjemne sopranistke Lucie Cortese in sijajnih solistov na naravnih trobentah Diega Cala in Luce Del Bena je Orchestra Barocca San Marco s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncertinavdušil nabito polno dvorano, obiskovalci pa so odgovorili z bučnimi aplavzi, vzkliki in stoječimi ovacijami.
PressCafé v Slovenski Bistrici

PressCafé v Slovenski Bistrici

Seviqc Brežice, 13. avgust ― Vabljeni na PressCafé, ki bo v petek, 17. avgusta 2018 ob 11 uri v kavarni Cuker kuhna (Grajska ulica 11, Slovenska Bistrica). Predstavili Vam bomo hrvaški ansambel Projekt Lazarus in njihov koncertni program Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara, s katerim bodo v soboto, 25. avgusta 2018 v Bistriškem Gradu predstavili hrvaško baročno glasbeno dediščino.
V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

Seviqc Brežice, 10. avgust ― Na praznično sredo, 15. avgusta 2018, v Grad Brežice prihaja italijanska zasedba Orchestra Barocca San Marco pod vodstvom dirigenta Paola Faldija s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti. S sopranistko Lucio Cortese in solisti nas bodo popeljali v beneška gledališča 18. stoletja, kjer je bila uprizorjena večina Vivaldijevih oper.
PressCafé v Brežicah

PressCafé v Brežicah

Seviqc Brežice, 6. avgust ― Vabimo Vas na naš PressCafé, ki bo v sredo, 8. avgusta 2018 ob 11:00 uri v Kavarni Božič (Brežice, Cesta prvih borcev 14). Predstavili Vam bomo italijanski Orchestra Barocca San Marco, ki bo nastopil v sredo, 15. avgusta v Gradu Brežice s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti.
Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

Seviqc Brežice, 2. avgust ― Skrivnostni Hudičev turn je včeraj, 1. avgusta 2018, ponovno oživel. Glasba elizabetincev je, v izvedbi avstrijske zasedbe Ensemble rosarum flores, napolnila nabito poln vrtni paviljon in odmevala v noč. Koncertni program Heere rest my thoughts: instrumentalna glasba iz časa kraljice Elizabete I. je bil nabit s čustvi, prevladovali sta ljubezen in melanholija.
Consone Quartet navdušil s Haydnom in Beethovnom

Consone Quartet navdušil s Haydnom in Beethovnom

Seviqc Brežice, 22. junij ― V sredo, 20. junija 2018 je v Viteški dvorani odmevala glasba dveh skladateljev, ki sta glasbeni umetnosti dala še posebno močan pečat, Haydna in Beethovna. Consone Quartet je svoj koncertni program naslovil »Haydn in Beethoven: Prelom s tradicijo« in vanj vključil Haydnov op. 76 / 5 in Beethovnov op. 18 / 1. Oba kvarteta sta nastala verjetno v istem letu (1798) in sta delo dveh velikanov različnih generacij, ki sta se med seboj ves čas navdihovala. V izjemni izvedbi Consone Quarteta sta kvarteta navdušila naše občinstvo.
Haydn in Beethoven na avtentičen način

Haydn in Beethoven na avtentičen način

Seviqc Brežice, 18. junij ― Viteško dvorano Brežiškega gradu bodo ponovno napolnili zvoki stare glasbe. Godalni kvartet Consone Quartet, ki je izjemno uspešen v mednarodnem projektu eeemerging, je za Vas pripravil koncertni program, s katerim želijo predstaviti glasbo dveh velikanov klasicizma.
PressCafé v Brežicah

PressCafé v Brežicah

Seviqc Brežice, 1. junij ― Vabljeni na PressCafé, ki bo v sredo, 6. junija 2018 ob 11:00 uri v Kavarni Božič (Brežice, Cesta prvih borcev 14). Na našem druženju bomo predstavili godalni ansambel Consone Quartet, ki bo v okviru projekta eeemerging na umetniški rezidenci v Globočicah, ter junijske dogodke festivala Seviqc Brežice.
Majske novice

Majske novice

Seviqc Brežice, 4. maj ― Pri nakupu vstopnic uvajamo za naročnike naših e-novic dodaten popust zvestobe. Na vsakih 1000 dni neprekinjenega naročila na e-novice priznavamo 1 % popusta. Popust bomo upoštevali pri naročilu vstopnic s tistega e-naslova, ki ga imamo zabeleženega kot naročnika naših e-novic. Popust bomo upoštevali dodatno po obračunu drugih ugodnosti, kot so različni popusti ali članstvo v Klubu prijateljev Festivalske Dame. Kot datum naročila e-novic upoštevamo datum, ki ga beleži sistem MailChimp, preko katerega pošiljamo e-novice.
Prihaja osvežitev s Hvara

Prihaja osvežitev s Hvara

Seviqc Brežice, 18. april ― Z veseljem Vam sporočamo, da smo v letošnji program Seviqc Brežice dodali nov koncert. V soboto, 25. avgusta 2018 ob 20:30 uri bomo v Bistriškem gradu v Slovenski Bistrici gostili hrvaški ansambel Projekt Lazarus s koncertnim programom Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara.
še novic