Namesto državi festivalu Seviqc Brežice

Namesto državi festivalu Seviqc Brežice

Seviqc Brežice, 13. december 2018 ― Za nadaljevanje potrebujemo tudi Vašo podporo. Pred nami so novi napori, ki jih bomo z Vašo podporo lažje in bolje obvladali. Državljani lahko namenimo do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine za donacije enemu ali več izbranim upravičencem. Med upravičenci do teh donacij je tudi naš zavod. Prav nič Vas ne stane, če del dohodnine namenite nam. Dohodnino morate plačati v vsakem primeru, le država se odpoveduje manjšemu delu na podlagi Vaše osebne odločitve.

Nova skupina v e-novicah

Seviqc Brežice, 29. oktober 2018 ― Na naši spletni strani smo odprli novo skupino za prejemanje novic: Umetniki / Artists. Tej skupini bomo sporočali vse v zvezi s pripravo programa Seviqc Brežice. Naročeni ste lahko na več skupin.
Utrinek s Festivala Lupa 2018

Utrinek s Festivala Lupa 2018

Seviqc Brežice, 17. september 2018 ― V četrtek, 13. septembra 2018 je v centru Ljubljane že sedemnajstič potekal Festival nevladnih organizacij Lupa, kjer se je med več kot 120 nevladnimi organizacijami, predstavljal tudi festival Seviqc Brežice.
Seviqc Brežice na Festivalu Lupa

Seviqc Brežice na Festivalu Lupa

Seviqc Brežice, 12. september 2018 ― Jutri, 13. septembra 2018, bo med 10. in 18. uro na Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici potekal vseslovenski Festival nevladnih organizacij Lupa, ki ga organizira krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij CNVOS. Namen festivala je promocija slovenskega nevladnega sektorja, osveščanje širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih.
Avdicije eeemerging 2019

Avdicije eeemerging 2019

Seviqc Brežice, 10. september 2018 ― Od 3. do 5. septembra 2018 so bile v Centre de musique baroque de Versailles avdicije projekta eeemerging za izbor mladih ansamblov v letu 2019. Na razpis, ki ga je prijavitelj projekta eeemerging Centre culturel de rencontre d'Ambronay razpisal v aprilu 2018, smo prejeli 54 prijav.
Projekt Lazarus in baročna osvežitev s Hvara

Projekt Lazarus in baročna osvežitev s Hvara

Seviqc Brežice, 27. avgust 2018 ― V soboto, 25. avgusta 2018 je hrvaški ansambel Projekt Lazarus s svojimi osmimi vokalisti ob spremljavi orgel, ki jih je omogočila delavnica Škrabl iz Rogaške Slatine, dodobra napolnil Viteško dvorano Bistriškega gradu. Po Benetkah, Dunaju, Varaždinu, Hvaru in Zagrebu so v Sloveniji gostovali prvič. S programsko delikateso zbirke Brevis et facilis pslamorum hrvaškega zgodnjebaročnega skladatelja Damjana Nembrija in v drugem delu mojstrovinami Ivana Lukačića, Vinka Jelića in Ivana Šibenčanina so pod vodstvom dirigenta Darijana Ivezića (izza orgel) očarali obiskovalce.
še novic