Nova skupina v e-novicah

Seviqc Brežice, 29. oktober ― Na naši spletni strani smo odprli novo skupino za prejemanje novic: Umetniki / Artists. Tej skupini bomo sporočali vse v zvezi s pripravo programa Seviqc Brežice. Naročeni ste lahko na več skupin.
Seviqc Brežice na Festivalu Lupa

Seviqc Brežice na Festivalu Lupa

Seviqc Brežice, 12. september ― Jutri, 13. septembra 2018, bo med 10. in 18. uro na Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici potekal vseslovenski Festival nevladnih organizacij Lupa, ki ga organizira krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij CNVOS. Namen festivala je promocija slovenskega nevladnega sektorja, osveščanje širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih.
Avdicije eeemerging 2019

Avdicije eeemerging 2019

Seviqc Brežice, 10. september ― Od 3. do 5. septembra 2018 so bile v Centre de musique baroque de Versailles avdicije projekta eeemerging za izbor mladih ansamblov v letu 2019. Na razpis, ki ga je prijavitelj projekta eeemerging Centre culturel de rencontre d'Ambronay razpisal v aprilu 2018, smo prejeli 54 prijav.
Projekt Lazarus in baročna osvežitev s Hvara

Projekt Lazarus in baročna osvežitev s Hvara

Seviqc Brežice, 27. avgust ― V soboto, 25. avgusta 2018 je hrvaški ansambel Projekt Lazarus s svojimi osmimi vokalisti ob spremljavi orgel, ki jih je omogočila delavnica Škrabl iz Rogaške Slatine, dodobra napolnil Viteško dvorano Bistriškega gradu. Po Benetkah, Dunaju, Varaždinu, Hvaru in Zagrebu so v Sloveniji gostovali prvič. S programsko delikateso zbirke Brevis et facilis pslamorum hrvaškega zgodnjebaročnega skladatelja Damjana Nembrija in v drugem delu mojstrovinami Ivana Lukačića, Vinka Jelića in Ivana Šibenčanina so pod vodstvom dirigenta Darijana Ivezića (izza orgel) očarali obiskovalce.
Projekt Lazarus prinaša baročno osvežitev s Hvara

Projekt Lazarus prinaša baročno osvežitev s Hvara

Seviqc Brežice, 20. avgust ― Vabljeni na zadnji letošnji koncert festivala Seviqc Brežice, ki bo v soboto, 25. avgusta 2018 v Bistriškem gradu. Hrvaški ansambel Projekt Lazarus bo nastopil s koncertnim programom Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara, s katerim bodo predstavili tudi zbirko psalmov hrvaškega skladatelja Damjana Nembrija, rojenega na Hvaru leta 1584. Zbirka Brevis et facilis psalmorum je eden najpomembnejših spomenikov hrvaške baročne glasbe.
Antonio Vivaldi prevzel Viteško dvorano

Antonio Vivaldi prevzel Viteško dvorano

Seviqc Brežice, 16. avgust ― Včeraj, 15. avgusta 2018, so čudovito Viteško dvorano Gradu Brežice napolnili zvoki enega najbolj briljantnih violinistov in skladateljev Antonia Vivaldija. Pod vodstvom dirigenta in oboista Paola Faldija, izjemne sopranistke Lucie Cortese in sijajnih solistov na naravnih trobentah Diega Cala in Luce Del Bena je Orchestra Barocca San Marco s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncertinavdušil nabito polno dvorano, obiskovalci pa so odgovorili z bučnimi aplavzi, vzkliki in stoječimi ovacijami.
PressCafé v Slovenski Bistrici

PressCafé v Slovenski Bistrici

Seviqc Brežice, 13. avgust ― Vabljeni na PressCafé, ki bo v petek, 17. avgusta 2018 ob 11 uri v kavarni Cuker kuhna (Grajska ulica 11, Slovenska Bistrica). Predstavili Vam bomo hrvaški ansambel Projekt Lazarus in njihov koncertni program Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara, s katerim bodo v soboto, 25. avgusta 2018 v Bistriškem Gradu predstavili hrvaško baročno glasbeno dediščino.
V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

Seviqc Brežice, 10. avgust ― Na praznično sredo, 15. avgusta 2018, v Grad Brežice prihaja italijanska zasedba Orchestra Barocca San Marco pod vodstvom dirigenta Paola Faldija s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti. S sopranistko Lucio Cortese in solisti nas bodo popeljali v beneška gledališča 18. stoletja, kjer je bila uprizorjena večina Vivaldijevih oper.
PressCafé v Brežicah

PressCafé v Brežicah

Seviqc Brežice, 6. avgust ― Vabimo Vas na naš PressCafé, ki bo v sredo, 8. avgusta 2018 ob 11:00 uri v Kavarni Božič (Brežice, Cesta prvih borcev 14). Predstavili Vam bomo italijanski Orchestra Barocca San Marco, ki bo nastopil v sredo, 15. avgusta v Gradu Brežice s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti.
Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

Seviqc Brežice, 2. avgust ― Skrivnostni Hudičev turn je včeraj, 1. avgusta 2018, ponovno oživel. Glasba elizabetincev je, v izvedbi avstrijske zasedbe Ensemble rosarum flores, napolnila nabito poln vrtni paviljon in odmevala v noč. Koncertni program Heere rest my thoughts: instrumentalna glasba iz časa kraljice Elizabete I. je bil nabit s čustvi, prevladovali sta ljubezen in melanholija.
še novic