Touche Amore in Deafheaven, 17. september 2019, Kino Šiška | Novica

13. brat, 14. avgust ― V sklopu praznovanja 10. obletnice Kina Šiška bodo poskrbeli tudi za ljubitelje trših kitarskih zvokov – z vrhunskim paketom postmetalcev Deafheaven, ki so z enim najboljših albumom desetletja, Sunbather, trše zvoke ponesli med širše množice, in s čustvi nabitih posthardcorovcev Touché Amoré. Pred obema glavnima nastopajočima pa nas bo ogrela mlada zasedba Portrayal of Guilt iz Teksasa, ki je z lanskim prvencem nemudoma opozorila nase kot metalsko silo, na katero še kako velja biti pozoren. predprodaja23 € na dan25 € s popustom18.4 € Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mrežeEventim

Me First and the Gimme Gimmes, 17.06.2019, Kino Šiška | Kolumna

13. brat, 23. junij ― Še enkrat je organizator Gala hala poskrbel za obisk skupine Me First and the Gimme Gimmes v Ljubljani. Če se nisem zmotil, so Ljubljano obiskali četrtič. Tokrat so za ogrevanje poskrbeli člani domačih zasedb Odprava zelenega zmaja in Super Action Heroes. Na žalost sem dodobršen del programa obeh skupin zamudil, zato o predskupinah kaj dosti žal ne morem komentirati. Uspel sem ujeti le dve pesmi the Flasha, Batmana, Robina, Spidya in Supermana. Ska punk skupina, ki je prav tako odigrala eno priredbo in kot dodatno zabavo ponudila izstrelitev konfetov nad publiko. Kar se tiče supine Me First and the Gimme Gimmes, sestoji iz samih prekaljenih članov legendarnih punk rock skupin, čeprav je tokratna zasedba bila malo premešana. Namesto Jaya Bentleya na basu, ki je zadnja leta skoraj povsem nadomestil Fat Mika je na tokratni turneji nastopil CJ Ramone, ki si je kruh služil tudi pri The Ramones in kitarista Joeya Capa je tokrat nadomestila Stacey Dee iz skupine Bad Cop Bad Cop. S tema dvema menjavama je skupina zagotovo izgubila na bolj ali manj humorističnih nastopih “originalnih” članov Gimme Gimmes. Pa se lotimo kar nastopa te super skupine. Pri glasbenem nastopu se menjava članov ni poznala in dobro mešanico žanrov, ki se seveda združijo v punk rock je zasedba odigrala nadvse solidno. Ponudili so nam priredbe countrya, popa, r&b, pesmi, ki so jih v orignalu predstavile dive in še kaj se je našlo na meniju ta večer. Kot se za skupino takega kova tudi spodobi, so oblečeni priložnosti primerno, tokrat je to pomenilo brezmadežno belo opravo, z roza dodatkom. Kaj to pomeni? Hlače in sako so bile beli, srajce pa bleščeče roza. Kot je povedal pevec skupine Spike, so Gimme Gimmes edina prava zasedba, ki igra priredbe in kot je napovedal pred skoraj vsakim komadom, da slučajno ne bi koga presenetilo, je vsak sledeči komad bil, kakopak, priredba. Skupina poskrbi za zabavo pri starejših kot tudi mlajših, kar se je odražalo pri obiskovalcih, saj so se koncerta udeležili tudi malo

Sunshine Trip - II | Recenzija

13. brat, 9. junij ― Da za uspeh na glasbeni sceni ni dovolj samo talent in odlična glasba, precej nazorno prikaže primer briškega benda Sunshine Trip. Že na svojem prvencu so pokazali, da so zvesti in odlični nasledniki povratka rocka v 90ih letih prejšnjega stoletja. V njihovi glasbi smo lahko slišali nesporne vplive grunge prvakov Pearl Jam ali Soundgarden, pa tudi mnogih drugih rock bendov, ki so na začetku 90ih vrnili kitarsko glasbo med širše množice. Žal smo le redki opazili potencial njihovega prvega albuma. Za preboj za začetek na slovenski sceni bi se bend verjetno moral seliti vsaj v Ljubljano, tako pa še vedno velja, da se iz province veliko težje kam prebiješ. Tako je bend počasi prešel v hibernirajočo fazo, vmes pa posnel tudi drugi album. In to leta 2015! Ob koncu lanskega leta so ga končno izdali, pa čeprav je bend bolj ali manj mirujoč in ga tako tudi ne promovirajo. Kar je seveda velika škoda, a fantje so se tako odločili. Nam pa ostane, da si album čim večkrat preposlušamo. Že s prvim Sweet Jasmine navdušijo z močnim pop refrenom. Podobno občutim tudi pri tretjem komadu Hey You. Tokrat je v vokalnem delu čutiti velik vpliv Perrya Farrella, pevca Jane's Addiction. K sami glasbi ni veliko za dodati. Vse je perfektno odigrano, ultra melodično in dovolj agresivno, da smo še vedno trdno v coni rock glasbe. Vse kar potrebujete je dobro hišno ozvočenje, da se boste čim bolj približali koncertnemu vzdušju. Rock on!

Spoznaj goriške Boy Caught Ignorance! | Novica

13. brat, 9. junij ― Dediščino goriške hardkor in alter scene 90ih nadaljujejo tudi Boy Caught Ignorance. Reset so bili najbolj indie emo poskus v drugih polovici 90ih, Traffic Religion pa so bili kar udaren post grunge bend z začetka tega tisočletja. Boy Caught Ignorance so nadaljevanje teh glasbenih projektov. Vedno znova začudi, koliko glasbenih akterjev iz 90ih še vedno ustvarja. Predstavljamo jih v naši rubriki lokalna scena.

Me First and the Gimme Gimmes, 17.6.2019, Kino Šiška | Novica

13. brat, 5. junij ― Me First And The Gimme Gimmes so zvezdniška ameriška punk zasedba, ki jo sestavljajo člani uveljavljenih skupin, kot so NOFX, Lagwagon, Foo Fighters in Swingin' Utters. Njihova posebnost je, da igrajo izključno priredbe skladb drugih skupin. Svojo kariero so pričeli leta 1995 kot stranski glasbeni projekt, kljub temu pa so doslej posneli že vrsto precej popularnih albumov.Joey Cape (Lagwagon), Chris Shiflett (Foo Fighters), ki ga na turnejah menja njegov brat Scott (Face To Face), Dave Raun (Lagwagon in superzvezdaFat Wrecka), Spike Slawson in Fat Mike (NOFX), ki ga na letošnji turneji menja CJ Ramone (ex-Ramones),z energičnim nastopom žanjejo navdušenje in aplavze, zaradi katerih se sploh odpravijo na turnejo. Predskupini bosta Super Action Heroes in Odprava zelenega zmaja. Vstopnice 23.00 €(Preprodaja) 27.00 €(Na dan koncerta)

Goragorja - Akarma | Recenzija

13. brat, 11. maj ― V veliki užitek mi je, da lahko zadnje čase pišem predvsem o novih glasbenih podvigih prijateljev, znancev in preostalih starih glasbenih soborcev. Goragorja prihajajo z drugega brega Soče, iz Goriških Brd. Nastali so iz polovice skupine Haron, ki je pred leti obetala s temačnim rokersko obarvanim metalom. Kitarist Sergej in bobnar Tomaž sta v svoje vrste zvabila še Andraža (kitarist pri Hellcrawler in občasnih black metal projektih), ki je poprijel za štiristrunsko kitaro. Že pred dvemi leti so izdali prvi demo Ulkus, a takrat še kot studijski projekt. Od tedaj so postali tudi koncertno dejavni, hkrati pa pripravili novi material. Rezultat je zrela, instrumentalna kitarska godba, kateri bi marsikdo dodal predpono post. A odsotnost vokalov še ne pomeni, da gre za post rock ali post metal. Veliko pomembneje je, da skuša bend strukturirati komade, tako da lahko znotraj iste glasbene zgodbe izvedeš raznovrstne ritmične prehode. Kitara je kljub vsemu najbolj v ospredju, tako da ji tudi poslušalec posveča največ pozornosti. Nasploh Goragorja zahtevajo, da se jim intimno posvetimo, saj je forma njihove glasbe daleč od pop vzorca "kitica refren kitica refren solacija refren". Potrebno je biti pozoren, da česa ne spustimo med kuhanjem mineštre. Če že poslušamo, poslušamo, da slišimo. Seveda ne morem reči, da Akarma prinaša glasbeno revolucijo, večino zadev smo v preteklosti že slišali pri podobnih zasedbah. A v poplavi vsega mogočega je pri skupinah, ki se že v štartu odrečejo stika s širšimi množicmi, najpomembnejše, da sami glasbeniki uživajo v svoji glasbi. To pa tudi vsaka resna glasbena publika takoj začuti. Za ljubitelje domačega kitarskega zvoka.

Nov album hrvaških Seine | Novica

13. brat, 11. maj ― Hrvaški freak-folk-punk-trip-hop duo Seine je izdal svoj drugidolgometražni album '22' za Moonlee Records in francosko založbo Vox Project . Album jetrenutno na voljo kot CD plošček ter v digitalnem formatu preko streaming platform(vključno z Bandcamp “free download” opcijo). Vinilna verzija albuma izide predvidoma vjuliju. Drugi studijski album '22' nas sooči z zagonetnim zvokom, ki lomi žanrske konvencije napresečišču noise in alternativnega rocka, trip hopa in no wavea, včasih z rahlim pridihomkabareja. Dvojec nadaljuje z raziskovanjem privlačnih, zadimljenih in počasi razgrajajočih seatmosfer, ki so zaznamovale že njun prvenec, z novim poudarkom na disonancah inatonalnosti. Album je poln zapletenih aranžmajev in robustnih instrumentalnih podlag. Sedemskladb s takoj zapomnljivimi hooki počasi pluje po melanholičnih vodah, ponujajočintrospektivno poslušalsko izkušnjo. Elektrificirana akustična kitara in bobni še vednopredstavljajo osrednji gradnik, vendar sta fanta svojo zvočno paleto razširila s prebadajočimielektronskimi teksturami, sampli klasičnih inštrumentov in jahajočimi poliritmijami. AktualniSeine izraz tako premore tudi svoje funky, čudaške in nekonvencionalne gruve, ki nas zibajov introspektivni ples.  

Cokie the Clown - Negative Reel video | Novica

13. brat, 23. april ― Fat Mikov alterego, Cokie the Clown, bo 26. aprila izdal album You're Welcome. Za izdajo bo poskrbela njegova založba Fat Wreck Chords.Prijazno opozorilo za vse, ki pričakujete skladbe v stilu NOFX, pripravite se na popolnoma drugačno glasbeno izkušnjo. Album bo imel 10 skladb, katerih naslove lahko najdete spodaj, tako kot seveda tudi video.   Seznam pesmi: 1.Bathtub 2. Fair Leather Friends 3. The Queen Is Dead 4. Swing and a Miss 5. Down with the Ship 6. Negative Reel 7. That Time I Killed My Mom 8. Fuck You All 9. Pre Arraigned Marriage 10. Punk Rock Saved My Life        
še novic