Oguljena eleganca

Oguljena eleganca

Odzven, 25. april ― S ploščo Torch The Frictions nadaljuje v smeri, nastavljeni na Halogen Sky, a to novi plošči še zdaleč ne zmanjšuje vrednosti. Bolj kot za nadaljevanje gre tu za vrlo nadgradnjo.
Raziskovalno glasbeno popotovanje

Raziskovalno glasbeno popotovanje

Odzven, 24. april ― V prostorih Bežigrajske galerije 2 se je v dneh od 16. do 18. aprila odvijal glasbeni festival O’zvočenje 17, ki poteka od leta 2002. Na drugem večeru festivala je nastopila že legendarna skupina Saeta, ki je festival skupaj z nekaterimi skladatelji tudi zasnovala.
Cmok v misli

Cmok v misli

Odzven, 22. april ― Kaj je glas? Kaj je jezik? Kaj je poslušljivo? In nenazadnje, kaj je eksistenca? Vsa ta vprašanja zastavlja poslušanje albuma Cmok v grlu / Lump In the Throath Irene Z. Tomažin.
Glasbeni portal odprtih vrat

Glasbeni portal odprtih vrat

Odzven, 19. april ― Aleš Podbrežnik je glasbeni zanesenjak, odgovorni urednik glasbenega spletnega portala RockLine. Portal, ki je nastal leta 2006, je postal eden najbolj priljubljenih spletnih glasbenih medijev v Sloveniji. Osredotoča se predvsem na rock glasbo v njeni najširši obliki, čeprav ne izključuje niti drugih glasbenih zvrsti.
Moj žulj štirideset let kasneje

Moj žulj štirideset let kasneje

Odzven, 15. april ― Andrej Šifrer je maja 1978 izdal prvi dolgometražni album Moj žulj, ki poleg naslednika, Od šanka do šanka, ostaja njegovo najbolj kakovostno in koherentno solistično delo. Ob štiridesetletnici so se izbranih pesmi z njega lotila izbrana mainstreamovska (pop)rockovska imena, med drugim Siddharta, Hamo in Dan D.
(Pre)stopanje v neznano

(Pre)stopanje v neznano

Odzven, 5. april ― Bobnar in čelist Kristijan Krajnčan predstavlja album Abraxas, ki bo luč ugledal to soboto, 6. aprila. Album predstavlja dramaturško zaokroženo nadgradnjo z izključno avtorskimi kompozicijami, medsebojno povezanimi z improvizacijami.
Svet jazza

Svet jazza

Odzven, 1. april ― Knjiga Svijet jazza, ki jo je lani objavila hrvaška založba Sandorf, uredil pa Saša Drach, je tako debela, da jo lahko imenujemo dvojna opeka. Gre za tridelno antologijo tekstov z učinkovitim podnaslovom Od Adorna do Johna Zorna.
še novic