Ni zlatih časov

Ni zlatih časov

Odzven, 14. november ― Bolj ko se odmika čas od prve objave Sedme republike leta 2011, bolj knjiga pridobiva na teži. Tega sem se zavedel ob ponovnem branju, tokrat v prevodu Klemna Laha, ki mu je uspelo tudi v slovenščini ohraniti iskriv in gibčen jezik Anteja Perkovića.
Milko Lazar & Bojan Gorišek z gosti

Milko Lazar & Bojan Gorišek z gosti

Odzven, 8. november ― Milko Lazar, eden najbolj vsestranskih in tudi v tujini prepoznavnih slovenskih glasbenikov, pogosto nastopa v klavirskem duu z Bojanom Goriškom. Skupaj raziskujeta predvsem glasbo našega časa, h kateri Lazarjeva neusahljiva kreativnost priliva vedno nove kaskade sozvočij.
Na široko odprta vrata

Na široko odprta vrata

Odzven, 7. november ― Glas o Samuelu Bluesu se je širil od ust do ust. Z njegovih koncertov se je odhajalo z željo obvestiti najboljšega prijatelja ali glasbenega kolega o nekem fantu z Jesenic, ki igra dobri stari rudimentarni blues. Pred dnevi je prispel na cilj letošnjega Klubskega maratona, ki ga je pospremil na pot z objavo že petega albuma, drugega letos
Dan velikih valov

Dan velikih valov

Odzven, 3. november ― Četudi se zdi sila težko (za)jahati valove tako silovite in mogočne razpršenosti rock zvokov, ko zaslišite Haiku Garden in njegov ravnokar splavljeni prvenec Where If Not Now, vam postane jasno, da poleg podaljšane deske impresij potrebujete le kitaro, bas in bobne.
Vsi duhovi preteklosti Borisa Beleta

Vsi duhovi preteklosti Borisa Beleta

Odzven, 27. oktober ― Pred izidom vinilne plošče Dobri duhovi prošlosti ter s tem začetkom uradne promocije povratniškega albuma Borisa Beleta in njegovega novega benda smo se z glavnim protagonistom pogovorili o vseh njegovih preteklih glasbenih duhovih in o tem, kaj od Duhov še lahko pričakujemo.
Karizmatična strokovnjakinja

Karizmatična strokovnjakinja

Odzven, 23. oktober ― V atriju ZRC se je Catalina Viccens predstavila z recitalom v sklopu 8. sezone koncertnega cikla Harmonia concertans – stara glasba na Novem trgu. Spored je zasnovala kot predstavitev dveh glasbil in dveh značilnih repertoarjev, zakladnic zgodnje, danes le redkim poznavalcem intimneje znane glasbe.
še novic