Oda večnosti

Oda večnosti

Odzven, 15. maj ― Na EP-ju Acupunctures Symanna Ulixa smo ob vsej tehnični dovršenosti priče naravnemu procesu, ki ga zaznamuje mehkoba sinaptičnih struktur in prožnost skladateljevih (za)misli.
Pop plesna melanholija v dežju 80-ih

Pop plesna melanholija v dežju 80-ih

Odzven, 13. maj ― Cel dan je namreč lilo. Lilo, dež – regen. Kjerkoli v Sloveniji ste že bili, je lilo. V času, ko naj bi se počasi vse odprlo in ko se že prepeva z balkonov. Ko imamo že res dovolj, da na koncerte hodimo na kavč. Potem pa pride nastop skupine Regen v Kinu Šiška.
Z neba pa v rebra – Soundcamp 2021

Z neba pa v rebra – Soundcamp 2021

Odzven, 12. maj ― Projekt, ki sliši na ime Reveil, poteka že osmo leto in je del festivala Soundcamp, na katerem se odvijajo prenosi zvočnih spletnih dogodkov v živo. Letos so svoja dela prispevali Jaka Berger – Brgs, Colin Black, Ida Hiršenfelder, Boštjan Perovšek in Manja Ristić.
Lim Smrad in Žila

Lim Smrad in Žila

Odzven, 8. maj ― S kratkometražnim prvencem ljubljanskega punk in hardcore tria dobivamo polnokrvni in prepoteni punk rock kot refleksni odziv na stanje duha v družbi in njenih posamičnih celicah.
Retrogradno naprej

Retrogradno naprej

Odzven, 4. maj ― Soliden, a nekoliko preveč v britansko novovalovsko preteklost zazrt kratkometražec zasanjane sint-popovske psihedelije, s katerim dolenjski fantje verjetno (ponovno) napovedujejo debitantski album.
Nadžanrska odstiranja

Nadžanrska odstiranja

Odzven, 1. maj ― Matevž Kovačič je v osnovi kitarist, ki ravno to temeljno inštrumentalno osnovo nadgrajuje do neslutenih žanrskih možnosti. Na prvencu From Beak To Bone, ki ga podpisuje kot Slowmotion Livestram, nas popelje v kraje, kjer spregovorijo prenekatera zvočna orodja.
še novic