Premene in prehajanja

Premene in prehajanja

Odzven, 3. april ― Samo Kutin & Ana Kravanja skupaj plujeta po številnih glasbenih krajinah, od svobodnega improviziranja, glasbe za predstave, pripovedovalske večere in filme do obujanj ritmičnih in zvenskih tradicij Afrike ter razpiranja zvočnih usedlin ljudskih godb v triu Širom.
Življenje je itak stran vržen čas

Življenje je itak stran vržen čas

Odzven, 1. april ― Verz Miodraga Jakšića lahko razumete tako ali drugače. A tale plošča, s poezijo in glasbo na njej, je daleč od stran vrženega časa; nasprotno, gre za enega pomembnejših projektov zadnjih let na ozemlju nekdanje države. Mariborski bend Nea, ki je ploščo posnel, se tega zaveda.
Disciplina na širokopasovnici

Disciplina na širokopasovnici

Odzven, 1. april ― V sedmih letih obstoja je rockovski trio Jegulja menjal bobnarje kot po tekočem traku. Z zadnjim, šestim po vrsti, Juretom Kolškom, ki je skupaj s kitaristoma Janom Kozlevčarjem in Juretom Gašperjem dobro leto dni, je pred kratkim objavil drugi album.
Pol stoletja APZ France Prešeren Kranj

Pol stoletja APZ France Prešeren Kranj

Odzven, 30. marec ― Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj je lani praznoval abrahama. Polstoletni mejnik so pevci na čelu z zborovodjo Fernandom P. Mejíasom in v sodelovanju z nekdanjimi dirigenti obeležili s slavnostnima koncertoma v Slovenski filharmoniji in domačem Kranju, razstavo o zgodovini zbora ter izdajo zgoščenke Pol stoletja.
Šunka, sir, gobice

Šunka, sir, gobice

Odzven, 27. marec ― Zdaj je čas je hard rock klasika. Dobra stara šunka, sir, gobice. Kar je včasih čisto dovolj, če je klasika tisto, kar pogrešate oziroma na kar prisegate. San Di Egu na tretjem albumu v sedmih letih ni treba dokazovati ničesar. Dela, kar zna najbolje. Žaga, kriči, rohni.
To je prava aktualnost!

To je prava aktualnost!

Odzven, 25. marec ― Je Helahirn novo ime domače elektronske scene? Ker gre za peti glasbeni izdelek Luke Tavčarja, je to že utečeni izvajalec, ki ponuja enajst angleško naslovljenih skladb v bolj ali manj podobni maniri sodobnega digitalno zvočnega sveta.
Čas sprememb

Čas sprememb

Odzven, 25. marec ― Jure Pukl se je z albumom Broken Circles osredotočil na kompozicijske gradnike in pri tem klavir zamenjal z barvno precej drugačno kitaro.
Razkužilo za ušesa

Razkužilo za ušesa

Odzven, 24. marec ― Drugi del studijske trilogije, ki jo podpisuje Črt Trkman aka Terranigma, ne le nadgrajuje lani poviti mini album Booster Pack, temveč zvočno in vsebinsko globoko zarezuje nostalgične brazde v sodobno elektronsko glasbo širšega spektra talnih in ožjega spektra podtalnih žanrov.
še novic