Dvajset let koncertnega cikla Defonija

Dvajset let koncertnega cikla Defonija

Odzven, 10. december ― Koncertni cikel Defonija se že dvajset let odvija v okrilju AKC Metelkove, občasno pa gostuje tudi v drugih prostorih. Defonija je bila in ostaja nujni kraj živih in kontinuiranih srečevanj s tovrstnimi godbami, ki jih ne more docela zajeti noben nosilec zvoka oziroma zvočni in slikovni dokument.
Dronovsko potovanje na monolitnem valovanju strun

Dronovsko potovanje na monolitnem valovanju strun

Odzven, 4. december ― V soboto, 16. novembra, je v mariborski Minoritski cerkvi potekala koncertna izvedba sodobne kompozicije dronovske glasbe Monolit avtorja Andreja Hrvatina. Izkušnja je bila intenzivna in izvedena z veliko mero potrpežljivosti in natančnosti. Zaslužila bi si večji obisk in pozornost v medijih.
Kjer Bristol ljubi nebo

Kjer Bristol ljubi nebo

Odzven, 3. december ― Duet Bombyx Lori na prvencu potuje skozi arhipelage čustvovanja, ki se sliši popolnoma razodeto in hkrati do bridke bolečine razvneto. Ob poslušanju dobimo ekspresionistični občutek otipljivega in v nebo vpijočega prepleta mehkosti, krhkosti, solz in smeha.
OK boomer

OK boomer

Odzven, 28. november ― Tudi tokrat Avdić postreže s tistim, kar se od njega pričakuje, pričakuje pa se presenečenje znotraj znanega: z očarljivimi noirskimi melodijami, mračnimi bosanskimi anekdotami, domiselnimi verzi, surovo maskulinistično jezo, kot oglje črnim humorjem, predvsem pa z – novo tarčo. 
Kositrni dvojec s krmarjem

Kositrni dvojec s krmarjem

Odzven, 27. november ― Plovemo je melanholična plovba Tretjega kanuja med letnimi časi (nad)človeške narave. Na tem albumu gostujoči potniki krmarijo skupaj s kanuistoma, ki ploveta najbolje, kadar zaveslata skupaj.
Pod krilatim večerom čakanja

Pod krilatim večerom čakanja

Odzven, 25. november ― Ob sedemdesetletnici rojstva Tomaža Pengova (1949–2014) so na prvem programu Radia Slovenija realizirali zanimiv projekt z naslovom Kamor greš, niz oddaj o njegovi glasbi, ki je s seboj prinesel tudi dvojno zgoščenko »starega« in »novega«.
Korak nazaj za dva koraka naprej

Korak nazaj za dva koraka naprej

Odzven, 19. november ― Danes Samuel Blues ni več neznanka na naši sceni. V razdobju pred, med in po lanskem Klubskem maratonu je s predanimi koncerti pritegnil pozornost. Pred nami je njegova nova samostojna plošča in duet z Miho Eričom iz Prismojenih profesorjev bluesa.
še novic