Glasbeno obarvani teden v Novem mestu

Glasbeno obarvani teden v Novem mestu

Odzven, 19. junij ― Med 27. in 31. majem je v Novem mestu potekal 5. festival klasične in sodobne glasbe, poimenovan Sem glasba, sem mesto (SGSM). Festival je ponudil najrazličnejši glasbeni in tudi zanimiv spremljevalni program ter tako zajel širšo paleto obiskovalcev.
Tantadruj in njegova slovenska čakra

Tantadruj in njegova slovenska čakra

Odzven, 17. junij ― Nova plošča ene redkih slovenskih skupin, ki vztraja na golih temeljih bardovstva, se upravičeno imenuje Vihar. Pa ne zaradi morebitne ujme, ki bi prepihala okolje, polno smeti, temveč zato, ker parkira v zatišju, v tisti viharni luknji, kjer se vetrovi v interakciji pomirijo sami s seboj.
Sugestivna zvočna migljanja

Sugestivna zvočna migljanja

Odzven, 14. junij ― Kitaro Arsov igra tudi na svežem albumu Contribution To The Common Madness, ki ga je objavil pod nekoliko tveganim umetniškim imenom Unhappy. Vendar je takoj treba poudariti, da bo vaše kitarske zvoke iščoče uho postavljeno na preizkušnjo, saj boste na albumu le redko slišali »klasičen« kitarski zven.
Prisluhni in povej

Prisluhni in povej

Odzven, 11. junij ― Jaz, drevo je mednarodni trio, ki ga tvorijo pihalec Cene Resnik, basist Boris Janje in čelist Giovanni Maier. Pri italijanski založbi Palomar je izšel njihov prvenec.
Korektno, a premalo drzno

Korektno, a premalo drzno

Odzven, 6. junij ― V Verdijevem gledališču v Trstu je bila na sporedu Giordanova opera Andrea Chénier v koprodukciji s SNG Maribor. Postavitev je veliko pozornosti namenila zgodovinskim virom o tem francoskem pesniku, ki je leta 1794 postal žrtev francoske revolucije.
Fauvel '86 2019

Fauvel '86 2019

Odzven, 5. junij ― Kultno skladbo Fauvel '86 Lojzeta Lebiča, ki je privabila bolj obče poslušalstvo kot tudi glasbene sladokusce, je na letošnjem letnem koncertu 18. maja po 33. letih ponovno izvedel Akademski pevski zbor Tone Tomšič.
Spominski album

Spominski album

Odzven, 3. junij ― V zapuščini slovenskega panka imajo fotografije neprecenljivo mesto, po svoje so glasnejše kot sami posnetki in plošče. Tej bogati zakladnici fotodokumentov je pristavil svoje še neobjavljene fotografije Dušan Gerlica, ki jih je pritisnil na »legendarnih« koncertih v veliki menzi Študentskega naselja med letoma 1979 in 1980.
Ogolela odrešitev

Ogolela odrešitev

Odzven, 31. maj ― Prvenec Botox je bil oznanilo nečesa, kar je človeški naravi prirojeno, vendar dostikrat ravno tako tudi izrojeno. Novi album Save As sicer ne ponuja dokončne evolucijske (od)rešitve, a se iz labirinta umetno poustvarjenih spodbud in nenehne napetosti čustev, ki jih Warrego Valles skozi skladbe razkriva, zrcali končni obračun nas z nami.
še novic