01_Psihopodcast

01_Psihopodcast

Glej, gledališki podcast!, 22. april 2016 ― Dočakali smo ga! Prvi res res pravi Glejev podcast oziroma tako zvani TOPcast. V njem so Nina, Aicha in Maja spregovorile o miniaturki Črno-belo in predstavi Nikita. Rojena 1985.. Čemu jih moti krohot mladih ljudi v gledališču in zakaj je to zgolj obramba pred vsebino predstave, poslušajte v podcastu. Na Glejev podcast se lahko naročite tudi v iTunes, Glej pa lahko posledite še na Twitterju (@GledalisceGlej), všečite na FB, vse aktualno pa je objavljeno na spletni strani www.glej.si.
Čajanka z Nikito ali kako delujejo elektrošoki v teatru

Čajanka z Nikito ali kako delujejo elektrošoki v teatru

Glej, gledališki podcast!, 3. marec 2016 ― Podcast Čajanka z Nikito je pravzaprav posnetek novinarske konference pred premiero predstave Nikita. Rojena 1985.. Kaj točno se skriva za tem naslovom predstave, kako je do njega prišlo, kako boste v živo lahko poskusili elektrošok terapijo itn.. V pogovoru so sodelovali Maruša Majer, Miha Golob, Maja Šorli, pogovarjala sta se Rok Avbar in Marko Bratuš. Zvok je malo slabši, kajti snemali smo v gledališki dvorani.
Katarina po naročilu

Katarina po naročilu

Glej, gledališki podcast!, 29. februar 2016 ― Predstava Katarina po naročilu (avtorji Katarina Stegnar, Urška Brodar, Jure Novak) je ena večjih uspešnic Gleja v zadnjih letih. Gre za drugi del performativne raziskave, s katero avtorji raziskujejo mejo med fikcijo in gledališčem. In o rojstnem dnevu Katarine Stegnar, ki ga začuda vedno praznuje na dan predstave.
še novic