[Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet

[Tunel 29] Oblikovanje za postapokaliptični svet

CZK, 10. februar ― Na tokratnem tednu oblikovanja v Milanu, ki bo potekal od 21. do 26. aprila 2020, predstavljamo na lokaciji Ventura Centrale, v obokanih prostorih pod centralno železniško postajo (Via Ferrante Aporti 9, Milano), in sicer z izborom tridesetih izdelkov, ki si upajo pogledati onkraj sedanjosti in napovedati, kako bomo bivali čez dvajset ali trideset let.
CzK na Nizozemskem

CzK na Nizozemskem

CZK, 21. januar ― Ekipa MAO in CzK se je odzvala povabilu partnerske organizacije, Het Nieuwe Instituuta - inštituta za arhitekturo, oblikovanje in digitalno kulturo - in se udeležila pilotnega študijskega obiska oz. predstavitve nizozemskega kreativnega sektorja.
Poziv za Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti

Poziv za Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti

CZK, 29. oktober 2019 ― Center za kreativnost objavlja natečaj "Oblikovanje prihodnosti" za produkte, ki napovedujejo prihodnost bivanja. Izbrani produkti bodo uvrščeni v skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja (Milano Design Week 2020 ...) in bodo upravičeni do finančne spodbude za izdelavo ali izboljšavo produkta. Rok za prijave podaljšan do 6. januarja 2020!
Projektu BIO 26 velika nagrada Brumen

Projektu BIO 26 velika nagrada Brumen

CZK, 23. oktober 2019 ― V Narodni galeriji so odprli pregledno razstavo 9. bienala Brumen in podelili nagrade za odlično slovensko oblikovanje Brumen, najvišja strokovna oblikovalska odlikovanja na nacionalnem nivoju. Žirija je v 7 kategorijah podelila 31 nagrad, veliko nagrado Brumen pa je prejela oblikovalska in naročniška ekipa projekta Bienale oblikovanja BIO 26| Skupno znanje.
Odprti smo! gostuje na Norveškem

Odprti smo! gostuje na Norveškem

CZK, 9. oktober 2019 ― Razstava Odprti smo!, ki smo jo s Centrom za kreativnost predstavljali na Milano Design Week letos aprila in ponovno septembra v Parizu, na sejmu Maison et Objet, gre zdaj še v norveško prestolnico - Oslo. Otvoritev bo 6. novembra 2019.
BIO 26: Designaton Show Off

BIO 26: Designaton Show Off

CZK, 26. september 2019 ― Zmagovalne skupine, ki so sodelovale na oblikovalskih maratonih, so v MAO predstavila svoje končne projekte, ki bodo v partnerskih institucijah razstavljeni v času 26. bienala oblikovanja. Vabljeni k ogledu fotografskih utrinkov!
še novic